aksa enerji mi önerirsiniz yoksa enerjisa mı ? |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (380. sayfa)

-
-
Borsacı dede hakkında ne düşünüyorsunuz dedikleri mantıklı mı küçük sermayeli f/k p/d düşük olanları öneriyor devamlı 😅 ilk sayfaya yazmışsınız sizde bi farkını gördünüz mü yatırım felsefenizi değiştirince
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RushBerry -- 25 Şubat 2023; 18:19:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de bu soruyu bir abimize sormuştum Enjsa temettü verimi açısından çok daha iyi bir şirket. Aksa enerji de harika bir şirket ama temettü verimi getiri açısından mantıklı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ilk başlarda iyiydi ama son 2-3 aydır bist100 dışındaki hisselerde düşüş bist100 e göre daha fazla oldu.ama sıkıntı yok çünkü her zaman düşüşlerde bist100 dışındaki hisseler daha çok düşer rallilerde de daha çok yükselirler. şuan durgunluk ve düşüş evresinde olduğumuz için pek bir katkısı olmadı.
-
Ben bu dedeyi sevmiyorum, illa ki herkesten bir şeyler öğrenilebilir ama bu dede yerine yurtdışında ki başka dedeleri dinlerim daha iyi.
-
deprem sonrası çimento şirketlerinin tavan tavan gitmesi bence çok saçmaydı çünkü çimentonun bir inşaat giderindeki payı sadece %5 imiş . yani tüm tantana sadece %5 için miydi. üstelik bu ülkede yüzlerce çimento şirketi var. biz sadece borsaya açık olan şirketlere odaklanıyoruz ama borsaya açık olmayan çok fazla çimento üreticisi de var.
şimdi bursa da üretilen çimento hatay da maraşta kullanılmaz çünkü taşıma maliyetleri çok fazla. o halde deprem bölgesinde hangi şirketlerin çimento fabrikası varsa onlardan alınacak bu çimentolar.
https://www.turkcimento.org.tr/tr/haber_detay/cimentonun-konut-maliyetine-etkisi-sadece-4-5
100m2 müstakil ev maliyet kalemleri.
-
Anladım hocam teşekkürler. Evet dede grafik falan sallamıyor uzun vadeci genelde
Hocam ben de uzun vadeciyim. Şimdi yanlış anlaşılabilirim ama ben dedenin videolardan gördüğüm kadarıyla pek nasıl desem böyle bir hayat yaşamak istemiyorum, hani bu açıdan da benim gözümde pek iyi değil, sırf benden önce başladı diye zamanla edinilen tecrübeler dışında da bir şeyler görmek istiyorum.
-
Anladım hocam zaten bende yeni gördüm videolarını bazı tavsiyeleri mantıklı geldi o yüzden sordum , yoksa başka kişilerde izlenebilir
borsacı dede ozgyo alın demişti. ve o dediği tarihten bugüne kadar da yükselmedi aksine iyice düştü %35 düşmüş. lakin açıklanan bilanço çok çok iyi.
ha birde 0,69 kredi kampanyası yasalaştı.
IG TVyoutube
#rta #hisse #borsacıdede #hisseanalizi #ozgyo ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.https://www.youtube.com/watch?v=UAmE9CnZNSE&t=4s
-
şimdi sen o dedenin o tarz giyimine bakıp yorum yapıyorsunda dedenin evleri,arabaları da var. istediği zaman istediği şeyi yapabiliyor.
yaşı geçmiş bu saatten sonra parayı karılarla kızlarla yiyecek hali de yok. işte mütevazi yaşıyor. şimdi bu dede öldüğü vakit işte asıl hayatı çoçukları,torunları falan yaşayacak.
-
Evet bende izlemiştim bunu takipteyim ozgyo u şuan ucuz kaldı gibi geliyor hisse bilançosuda iyi ama ne olur bilemem tabi
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08şimdi sen o dedenin o tarz giyimine bakıp yorum yapıyorsunda dedenin evleri,arabaları da var. istediği zaman istediği şeyi yapabiliyor.
yaşı geçmiş bu saatten sonra parayı karılarla kızlarla yiyecek hali de yok. işte mütevazi yaşıyor. şimdi bu dede öldüğü vakit işte asıl hayatı çoçukları,torunları falan yaşayacak.
Muhtemelen zengindir dede, böyle çok zengin biliyorum ama bu adamın bu durumu beni çekmiyor işte, yani demek istediğim tabii ki karı kızla yiyecek hali yok ama gider bir sergi gezer, güzel bir tatil yapar, kaliteli bir yaşamı vardır bu adamın bu vizyonu yatırımına da yansır ben bunu kendime örnek alırım. Burada bir dostum Kadirhan Öztürk'ü paylaşmıştı mesela, az çok takip edince mesela onun bu işin felsefesine de hakim olduğunu, vizyon sahibi biri olduğunu gördüm.
Yani tamam yatırım yapıyoruz ama ben bu yatırımı yapan adamı da kendime yakın hissedebilmeliyim, yaşamını, felsefesini bilmeliyim ki yatırım şeklini ve felsefesini anlayabileyim. Bu benim görüşüm ben şirket seçerken bile oturup patrona bakıyorum, adamların gittiği okula bile bakıyorum bazen.
-
ozgyo un yaptığı nova dragos projesi evinden bir örnek
şahsen ben son depremden sonra böyle site içinde sosyal konut falan almazdım. gider
dunlex villa tipi müstakil ev alırım daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 25 Şubat 2023; 20:25:58 >
-
Kesinlikle bende dediğiniz gibi yapardım böyle bir şey almazdım. Şuan takipteyim bakalım gayrimenkul hisseleri ucuz ama yakın hissedemiyorum bir türlü kendimi
Yönetim kurullarına da bakmak gerek sadece sahibi yetersiz olur. Hatta YK benim için en az f/k kadar ciddi bir yatırım indikatörüdür. Özellikle anadoludaki bazı şirketlerin yönetim kurulları tamamen yerel üniversitelerden mezun ya da alaylı kişilerden oluşuyor. Şimdi muadili şirketlerin YK'sı kaliteli yabancı üniversitelerden, ODTÜ'den, Boğaziçi'nden mezun ve ciddi sektör ve finans bilgisi olan alaylı kişilerden oluşuyorsa hisse biraz daha pahalı olsa bile benim açımdan daha tercih edilebilir oluyor.
Yatırım tavsiyesi değil elbette ama benim şahsi stratejimde önemli yer tuttuğu için paylaşmak istedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ediyorum, ben de buna benzer karma bir strateji ile portföyümü oluşturmaya çalışıyorum.
-
hocam bu maliyetler 2022 ye ait, 2023 için orta kalite bir daire m2 birim maliyeti 865 tl civarı açıklandı. gerçekte 100 m2 daire maliyeti 1.000.000 tl yi bulmakta.
-
hissenet te okudum adam da 690bin lot ereğli varmış , yanlış anlama olmasın ama bu nasıl paradır 30 milyon TL yapıyor , kendimi halı üzerinde toz tanesi gibi hissettim
30 milyon para değil, Kadıköyde iyi konumdaki 3+1 daireler 40-50 milyon TL oldu bilgin olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X