Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
24.049
Cevap
609
Favori
1.149.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslinda matematiga karsi olmamak lazimmis. Buyume hisselerinden elde ettigim kar son dususlerde neredeyse eridi. 2 haftadir halen cikmama sebebim o kardan zarari tekrar yerine koyup sonra temettu hisselerine yatirmakti. Fakat bugun biraz degisti isler. 2 gundur dususte olan temettu hisselerini firsat olarak gorup bir kac buyume hissesini portfoyumden cikardim (bazilari zarar olmasina ragmen). Yok benim isim borsa falan degil 7/24 takip edemem. Tekrar en basinda basladigim b30-50 hisselerine yonelip o kafa rahatligini tekrar elde etmem lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 5 Aralık 2022; 13:21:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ProStr33t P kullanıcısına yanıt
    Al sat işleri için ekran başında durup eğriler çizmek falan lazım.

Bütün işiniz borsa olmayacak ise güvenli limanlara yanaşıp ileride kullanmalık birikim yapmak en sağlıklısı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30-50 hisseleri rahatlatıyor mu ? Ben hiç o yönden bakmadım.Şirket sektör odaklı baktığım için onları belirleyip al yat odaklı giriyorum.Şişe Enerjisa mesela sağlam şirketler B100 olması ne dezavantaj getirir ki şirket iyi olduktan sonra

Al sat için tekniği bilmem neyi bilmek lazım ve kaybetmeyi ,çok kaybetmeyi göze almak lazım.

10 kuruşun bile önemi var.

Uzun al yat diyen biri için 25'lerden almış 23'lerden almış bi önemi yokken al sat için çok önemli oluyor.

Ama diğer yandan gireli 1 ay oldu olacak halen enflasyon karşısında eriyip,erimeyeceğine güvenmiyorum.Hele hele şu borsa çoşkusunun son dönemlerine denk geldiğimizi düşünürsek.Çünkü ne borsa ne döviz ne altın 1 yıl boyunca sürekli yukarı olmaz.İlla ki düşüş olur.Borsa tarafında maşallah 7 aydır yeşil yeşil..

Seçim var ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 5 Aralık 2022; 13:46:34 >
  • sana cevap vermedim

senin mesajini alintilamadim

niye bana cevap verdin ? benden ne istiyorsun?

• RichardB kullanıcısına yanıt
    Sasa ve hektaş istiyorum senden

• BayKukla kullanıcısına yanıt

hicte degil, zaten tamamiyla supekulasyonlar her yerde solayisiyle Alfada ters kose yapilmasi gayet normal derim ben

ama elimde olsa cikardim artik

• IBAN yolla

• ProStr33t P kullanıcısına yanıt
    Aynı dusuncedeyim. Borsayi takip etmek icin ciddi bir mesai harcamak lazim. O yuzden borsa tarafinda %90 civari hisse senedi fonlarindayim. Bundan sonra halka arzlara katilip temettu hisselerinden duzenli alim yapmayi planliyorum. Risk ne kadar yuksekse getirisi de o kadar yuksek oluyor ama bence en onemlisi kafa rahatligi.

• Uzun ya da kısa vadeli olsun insan aldığı hisseyi, o sektörü ve dünyayı biraz da olsa takip etmeli.

• RichardB kullanıcısına yanıt

alfas ta az lot var arkadaşlar. ters köşe yapılsa ancak bit kadar olur.

• Sanica balon çıktı, özsu balık kadar olamadı.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    30-50 icerisinde coin gibi hareket eden hisse yok. 100 icin konusursak kontr, smartg vs. gibi bir gun +5 bir gun -5 seklinde ilerleyen, o kadar Kaplara ragmen malum hissenin pesinden giden hisseler var. Bu gibi istisnalar disinda 100 de stabil.

Borsa gecmise bakildiginda dogru kagitlarda isen su anki malum hukumete maruz kalmasina ragmen, kacan yabanci yatirimciya ragmen altin ve dolardan daha fazla getirisi olmus. Ustune bu isin temettusu de kaymagi. Altin oyle mi sat babam sat bir gun eriyecek.

Tabi ki borsa da dusecek. Asil olay o dususleri firsat olarak gorebilmek. Karavanda Borsa kanalinda ki Nejo abi gibi olaylara bu yonde bakabilirsem iste o zaman bu is tamamdir.

• dark dragon kullanıcısına yanıt
    Sabah Şekerbank yüklü sattı sonra kendine gelemedi. Yatırım bes fonları da satınca ky tutamadı. Yine de bi Özsu balık olamaması üzücü

• msty85 kullanıcısına yanıt
    Kesinlike. Kafam rahat olmayacaksa yemisim o parayi. Yani goruyorum bazi kisileri 8 yildir al sat yapmalar, azicik kar gorunce hemen satmalar bu insanlarin hayatina bir bakiyorum ama yok iste hala fakir. Borsaci dede var bu aralar goruyorum mesela kac yildir bu isin icinde bilmiyorum ama madem o kadar kazaniyorsun neden en basitinden Avrupa da ki yasitlarin gibi bir hayatin yok? Adamin video cekimleri bile kiraathaneden.

• The Mandalorian T kullanıcısına yanıt
    Tabiki de takip etmeli ama oyle duzgun bir hisse olmali ki her gun degilde haftada bir. Ben mesela KAP i telefona indirdim zaten onemli bir sey oldugunda bildirim geliyor.

• aslında orda bir ayrım yapalım yani avrupa bir kıstas değildir. bazı insanlar için finansal özgürlük bile başlı başına bir markadır. mesela ayfon almayıp android kullanıyorum.. onun farkıyla da yatırım yapıyorum. haa bu dede olayı biraz abartmış dersen anlarım  

• Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt

Kardemir mi Ereğli mi diye çok düşündüm Ereğli aldım ama pişman değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Eregli hali hazirda vardi bende zaten zararda ki buyume hisselerini satip Eregliye ekledim hisse su an tavana gidiyor :) Vay anasini -2 ye dogru giden Eregliye bak sen

• inşallah

• https://www.enerjimagazin.com
    Europower Halka Arzında Rekor Talep Bekleniyor
    https://www.enerjimagazin.com/m-haber-8829.html

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.