Şimdi Ara

Uzun suredir eski tellerle çaliyorum fretler erimis midir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ben fender american deluxe strat alalı aşşa yukarı 1 yıl oluyor fakat eskimiş tellerin gitara zarar verdiğini hiç bilmiyodum
    Bu gün dikkatimi çekti bi baktım 10 11 12 13 14 15 arası fretler 1 2 3 4 5 fretlerine göre daha küçük yani düzleşmiş durumda
    Gitarıma çok para verdiğim için bu tarz birşey görmek konsantremi bozdu gitarı çalamıyorum bile zarar gelicek diye

Fretleri değiştirmem gerekir mi ? Yoksa sadece bi bakım yeterli midir ?
    Bu arada ellerim çok terliyor gitar çalarken ne kadar sürede bi tel değiştirmem gerek ?
    Teşekkürler şimdiden

hocam haftada bir tel değiştirende var ayda bir değiştirende.. ben ortalama 4-5 ayda bir değiştiriyorum eğer erime çalmanıza engel olacak kadar (seslerde sıkıntı çıkaracak kadar) problem olursa değiştirmek iyi olacaktır. ama bir yılda çok sorun olacağını sanmıyorum
    ╚═╩═╩╩╩═╩╝╚╝
  • Calistopace kullanıcısına yanıt
    Normal sartlarda zaten hocam bir yilda hiç bisey olmazdi ama ben uzun sure eskimis tellere surekli caldigim sarkilarda telleri havaya kaldirma yerleri var ornek veriyorum slash sweet child o mine calisirken solosunda surekli yukari kaldiriyodum onlar eskitmis
    Ama degistirilicek kadar yoktur sanirim bi luthiere goturup dress yaptircam torpulucek

Tesekkurler yinede
    ╔═╦╗╔═╦═╦╗╔╗
    ║╚╣║║═║╚╣╚╝║
    ╠╗║╚╣║╠╗║╔╗║
    ╚═╩═╩╩╩═╩╝╚╝
  • Eski teller fretlere illaki zarar verir fakat 1 senede gözle görülecek kadar bi zarar vericeğini sanmıyorum. Çin malı ucuz gitarlardan olsa eyvallah derim ama usa fenderlerde 1 sene tel değiştirmeden çalınca fret değiştirmeye yada fret tesviyesine gerek olacak bir durum olmaz. O yüzden boşu boşuna luthiere götürüp gereksiz yere fretleri ellettirmeyin. Sizdeki çalıma etki eden şey fretlerin eskimesinden değil tellerin eskimesindendir. Telleri maximum 2-3 ayda bir değiştirmek gerekir. Elleriniz çok terliyorsa gitarı çalmayı bıraktıktan sonra kuru bir bezle telleri üstten ve alttan (http://www.ruokangas.com/wp/wp-content/uploads/2009/12/CleaningUnderStr.jpg ) bi kere silseniz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 17 Mart 2015; 2:58:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam teşekkürler biliyorum fender usa deluxe 1 yılda gözle görülecek şekilde eskimez demişsiniz ama gözle görünüyor yani hele 12 fret baya bi düz ben sürekli telleri yukarı kaldırarak çalıyorum bi süredir yani çalıştığım şarkılarda öyle bide teller eski olunca öyle olmuş
    Belki de bişey yoktur herkes te olan bir şeydir bilemiyorum ama konsantremi bozdu yani zarar vericek diye şu anda gitarı çalmıyorum yeni tel alana kadar

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.