Bildirim
Uzun süre laptopu açık bırakma
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hiçbirşey olmaz. -
Benimki hiç kapanmıyor -
cevaplar için teşekkür ediyorum uzun süre açık kalınca bilgisayar baya ısınıyorda ondan şey ettiydim
işlemci : amd athlon 64x2 ql64(direk pc nin üstünde yazanları yazdım)
-
Yüksek ihtimalle birşey olmaz.Tabi bu bilgisayarının soğutma performansına da bağlı.Harici bi soğutucun varsa hiç dert etme bırak açık kalsın hiçbirşey olmaz. -
Sorun çıkacağını sanmıyorum.İlk gün için Everest ultimate programı ile ısıları kontrol edin. -
Bende sanmıyordum, sonra ekran kartı yandı:)) Toshiba P200D-11L'yi bir gün açık bırakmıştım, sabahı sistemi kapalı buldum. Açmaya çalışınca ne ekrana görüntü geliyor ne de herhangi bir led'i çalışıyordu.(şarj, power dahil) Serviste ekran kartının arızalandığı anlaşıldı. Hatta ekran kartını çıkarınca power led'i filan yanmaya başladığını gösterdiler.
Benim nacizane tavsiyem notebook soğutucusu kullanmandan yana olacak. Ben evde notebook'u harici klavye ve mouse ile kullanıyorum. Notebook standı, hem cihazı serinletiyor hem de cihazın ekran - göz seviyesini ayarlamama yardımcı oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan*
Benimki hiç kapanmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: GiZLi PeNCeRe
Hiçbirşey olmaz.
Hiçbir şey olmaz. Ben hiç kapatmıyorum, ısınma konusuna gelince altına laptopu havada tutacak bir şey koyarsan hiç sorun kalmaz fan bölümü açıkta kalsın. Hele birde linux vs olursa istersen yüz yıllarca şarjda bırak hiçbir şey olmaz. Kısaca laptopunu şarjda bırakabilirsin ben hiç kapatmıyorum sürekli download'da duruyor arada bir kapatıp açıyorum ki indirdiğim dosyalar sisteme kayıt olsun diye.
-
Hic biriniz sormamıs neden bu kadar uzun süre bırakacaksın diye?:) boşdamı kalcak yoksa ftp kurup ondan herhangi birşey cekmek icinmi acık bırakacaksın.. Yada sende benim gibi serversizlikden leptopunu server olarakmı kullanacaksin:-)?
Egerki öyleyse olur :D -
quote:
Orijinalden alıntı: obora48
Bende sanmıyordum, sonra ekran kartı yandı:)) Toshiba P200D-11L'yi bir gün açık bırakmıştım, sabahı sistemi kapalı buldum. Açmaya çalışınca ne ekrana görüntü geliyor ne de herhangi bir led'i çalışıyordu.(şarj, power dahil) Serviste ekran kartının arızalandığı anlaşıldı. Hatta ekran kartını çıkarınca power led'i filan yanmaya başladığını gösterdiler.
Benim nacizane tavsiyem notebook soğutucusu kullanmandan yana olacak. Ben evde notebook'u harici klavye ve mouse ile kullanıyorum. Notebook standı, hem cihazı serinletiyor hem de cihazın ekran - göz seviyesini ayarlamama yardımcı oluyor.
O Sizin şansızlığınıza gelmiş. Bende Toshiba L300-1A3 Kullanıyorum ekran kartı intel harici değil. Ve makineyi hiç kapatmıyorum sürekli açık ve download'da. Şuana kadar şu zamana kadar en ufak bir kapanma yada kitlenme vb şey olmaz. Altını havada tutacak bir şey koyuyorum o kadar. O da fan rahatca hava akımı yapabilsin diye. Altına bir şeyler koymasamda yine değişen bir şey olmuyor sadece laptop biraz ısınıyor o kadar. 3 gün hiç kapatmadan bıraktım sadece laptop ısınmıştı ama yüksek ısı değil normal ısı. Kısaca Sizin şanssızlığınıza gelmiş.
-
Naparsan yap ne kadar açık bırakırsan bırak hiçbişeycik olmaz...
Bilgisayarda zaten mevcut olan bir arıza olmadığı sürece:
1) Her bilgisayar ısınır ve her bilgisayarın ısınmaya karşı belirli korunma önlemleri vardır. En kötü ihtimalle kendini kapatır bilgisayar.
2) Bilgisayarın içinde batarya dolduktan sonra bataryaya giden elektriği kesen bir anahtar bulunmaktadır. Bataryana da bişey olmaz yani.
3) Benim laptop yaklaşık 5 gündür şarjda duruyor. No problem.
Sana düşen sadece bilgisayarın altındaki hava girişlerinin ve işlemciye ait hava çıkışının kapanmadığına dikkat etmen. Yatağın üstüne atıp gitme makinayı masanın üstünde dursun, çevresinde de dağınıklık olmasın yeter.
-
arkadaşlar peki aleti uzun süre açık bırakırken, pil takılı mı oluyor yani pil + elektrik kablosu mu yoksa sadece elektrik mi ??
bir arkadaştan duyduğuma göre pilsiz çalışırken elektrik giderse voltaj oynaması filan olursa alete zarar gelebilirmiş ama pil takılı olursa, en fazla pili arızalanırmış alete bir şey olmazmış...
benim de pc 3 yıldır açık neredeyse 7/24 ama netbook konusunda yeniyim bu sebeple nedir sizce mantıklı olan pilli mi pilsiz mi :D -
quote:
Orijinalden alıntı: renzokuken
arkadaşlar peki aleti uzun süre açık bırakırken, pil takılı mı oluyor yani pil + elektrik kablosu mu yoksa sadece elektrik mi ??
bir arkadaştan duyduğuma göre pilsiz çalışırken elektrik giderse voltaj oynaması filan olursa alete zarar gelebilirmiş ama pil takılı olursa, en fazla pili arızalanırmış alete bir şey olmazmış...
benim de pc 3 yıldır açık neredeyse 7/24 ama netbook konusunda yeniyim bu sebeple nedir sizce mantıklı olan pilli mi pilsiz mi :D
Ben pil + şarj olarak kullanıyorum. Bataryayı çıkartmanın hiçbir mantığı yok. Dediğim gibi batarya dolduktan sonra zaten devre dışı kalıyor, elektrik kesilene kadar da devreye girmiyor tekrar. Niye çıkartasın ki? Arkadaşının bilgisi bir yere kadar doğru ama kısmen de yanlış. "Batarya takılıysa surge geldiğinde bilgisayara bişeycik olmaz" düşüncesi yanlış. Surge'e bağlı olarak değişir. Öyle bir surge yersin ki anakarta entegre şarj yuvasının lehimi atar. Sigorta yanar vs vs... Bataryaya hiçbişey olmadan da bilgisayar uçabilir (tecrübe). Kaldı ki ağır bir surge'de batarya + anakart da gidebilir. O yüzden sen TEDAŞ'a güvenme git kendine bir tane SURGEGUARD priz al. Hatta paran varsa UPS al. Prizinin de (Duvar prizinden bahsediyorum) topraklı ve topraklanmış olmasına dikkat et.
-
hızlı cevap için teşekkürler,
cidden elektronik aletlerin yoğun olduğu bir ev için vazgeçilmez bence UPS, devamlı suretle almayı erteliyorum ama başıma bir şey gelmeden almak en mantıklısı olacak sanırım... -
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Naparsan yap ne kadar açık bırakırsan bırak hiçbişeycik olmaz...
Bilgisayarda zaten mevcut olan bir arıza olmadığı sürece:
1) Her bilgisayar ısınır ve her bilgisayarın ısınmaya karşı belirli korunma önlemleri vardır. En kötü ihtimalle kendini kapatır bilgisayar.
2) Bilgisayarın içinde batarya dolduktan sonra bataryaya giden elektriği kesen bir anahtar bulunmaktadır. Bataryana da bişey olmaz yani.
3) Benim laptop yaklaşık 5 gündür şarjda duruyor. No problem.
Sana düşen sadece bilgisayarın altındaki hava girişlerinin ve işlemciye ait hava çıkışının kapanmadığına dikkat etmen. Yatağın üstüne atıp gitme makinayı masanın üstünde dursun, çevresinde de dağınıklık olmasın yeter.
Batarya dolduktan sonra bilgisayar elektriğini prizden sağlar. Zaten şarj simgesine baktığınız zaman batarya dolum yaparken üzerinde doluyor yazar dolduktan sonra ise AC Güçte yazar yani prizden almaya başlar gücü ve bataryayı kullanmaz bir şey olmaz yani. Arkadaşın'da dediği gibi bir şey olmaz. Söylediklerine aynı şekilde katılıyorum.
-
süper bilgiler arkadaşlar teşekkürler,
özellikle, şarjın full olmasından sonra aletin pille değil de elektrikle çalışmaya başladığını bilmiyordum süper yararlı bir bilgi olacak benim için -
laptobun soğutma kanallarını kapamadığınız sürece ve fan temizliğini periyodik olarak yapıp veya yaptırıp temiz tuttuğunuz sürece çalışma zaman aralığı sorun olmayacaktır. -
bende acer aspire 3000 var sürekli açık 1 hafta oluyor şu ana kadar bieşy olmadı bakalım ilerleyen günler ne gösterecek ama alt tarafı ısınıyor bende biraz yüksek tutuyorum yani yan duruyor bi faydası olur belki -
Hic birdey olmaz yillarca acik olan serverlara bakabilirsin ornegin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- kulaklıktan cızırtı gelmesi
- modem arayüzüne giremiyorum
- bios pili nasıl çıkarılır
- hub bağlantı noktasında güç yüklenmesi
- x86 kaç bit
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- ekran videosu alma
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- bilgisayar hızlandırma
- mobil veri açık ama internete giremiyorum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X