Şimdi Ara

uzun soluklu çalışmalar mı yoksa kesik kesik çalışmalar mı daha iyi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben uyandıktan 1 saat sonra derse başlıyorum 2 saat çalışıyorum sonra 2 saat mola. sonra 2 saat bir daha ders sonra 2 saat yine mola xD

en sondaki moladan sonra da 4 saat çalışıp uyuyorum ama sizce iyi midir bu?

yoksa bi oturuşta 4 saat çalışmak falan daha mı mantıklı

derslere ayırdığım vakitler: genelde 6 saat falan matematik. 1-1.30 saat falan türkçe..

• ehuehe
  • konu trol değildiki
  • Uzun soluklu kesik kesik çalışmak en faydalısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2saat mola biraz fazla deil mi
  • 2 saat ders ağır gelir diye düşünüyorum max 1 saat iyidir. Derslerinizi 1 saat ders ve 10 dk mola şeklinde bölerseniz faydalı olur ayrıca yorgunken en sevdiğiniz dersi çalışırsanız en azından veriminiz az düşer ve aradaki oluşabilecek açığı böylelikle kapamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 11 Ocak 2018; 20:23:15 >
  • Kesinlikle saçmalık. Masada oturunca max sure durmak en iyisidir. Ya sıkılana kadar yada basın ağrıyana kadar otur masada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü 1 saat surekli ara verince her saatte ilk 10 15 dk odaklanmaya gider son 5 10 dk da sıkılıp bıraktığı cok olur zaten 5 dk sonra sure bitiyor diye. Bence en verimsiz calisma seklidir bu.

• Calisabildigin hangisiyse o verimlidir. Cok bireysel. Ben saatlerce oturacagimi daha dusunurken vazgeciyorum

• Kısa sürede bişey yapamıyorum bir saatte karekök geonun son testlerinden 1 veya 2 tanesini cozebiliyorum sonra bir mola ooo akşama kadar,uzun süre çalışınca örneğin bir sistem bitiriyorum çok yoruyor ertesi günkü çalışma enerjimi bile somuruyor kitap başında duramiyorum

• Ne zaman sıkılırsam bırakrım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam siz kac saat araliklarla çalışıyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryanfl R kullanıcısına yanıt
    Ben denemeyi bile bolerek cozuyorum cok sikilganim malesef.

• asıl senin dediğin saçmalık
  • Ben bu sekilde hedefledigim siralamanin 10 da 1 ini yaptım sende kendininkini dene sene sonumde editlersin

• Cevap:Derse başla, sıkılınca bırak, bi 5dk dinlen tekrar başla.(min30dk çalış)

Uzun soluklu:yorar,odaklanma süresinin üzerine çıkılır, verimsiz olur(genel baz alınmıştır)

Kesikli(40dk ders 10dk mola gibi):yaklaşık 12 senedir,bu şekilde yetiştik,odaklanma süresi baz alınmıştır,verim max olur(okuldakini saymayın öğretmendi,çocuklardı fln).

Kişinin tasavvuruna kalmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.