Şimdi Ara

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!) (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.813
Cevap
149
Favori
1.035.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seizure

Selamlar arkadaşlar.

Bu hafta içerisinde anneme elektrikli süpürge almam gerekiyor. Ama evdeki halıların tamamı shaggy halı ve evde 2 adet kedicik var. Bu yüzen kedilerin tüyleri halıların içine çok fazla kaçıyor ve emiş gücü düşük makineler ile temizlenmiyor.

Şu cihaz dikkatimi çekti.
    400 TL

2100w - 450w emiş gücü

Hepa 13

Toz torbasız

Ne dersiniz bunu alayım mı?

Bende bu ürünü düşünüyorum ama aklımı fc9211 ve 9212 serileride çeliyor.
    Philips hangi ürünü aldıysak hiç başımız ağrımadı ama aradaki fiyat farkı çok ciddi.
    Konu hakkında bilgili arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

• Miele elektrik süpürgesine toz torbası arayanlar, Mediamarkt' ta fiyatlar uygun, hem de kargo ücreti yok...

buradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: renji

Bugun tekno marketlere gidip kafamdaki modelleri inceledim cogu beni memnun etmedi fakat samsungun su urunu hosuma gitti sizin bu urun hakkinda bi yorumunuz var mi arkadaslar?

http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/vacuum-cleaner/vacuum-cleaner/VC20F70HUCC/TR
    Teknosada 799 lira fiyati var 5 yil garantili %18 indirimi varmis ay sonuna kadar bu fiyat uzerinden burdaki magazada son 4 adetleri kalmis ne diyorsunuz.

799 lira üzerinden %18 dedeim fiyatına ilk mesajı atmadan önce görmüştüm 3 saat sonra almaya gittiğimde giyatını 899 a çıkardıklarını gördüm almadan çıktım.

• @candoğan, philipsin önceki torbasız modelinde multisiklon teknolojosi olmadığını söylemişti ve torbasız alacaklar için electrolux animal önermişti, philipsin yeni çıkan 9912 modelinde de multisiklon yok mu, bileniniz varsa cevaplayabilir mi?
  • electrolux super cyclone zsc-6920 modeli teknosada 283 lira, sepete ekleyince KDV tutarında indirim yapılacaktır yazıyor yani 250'nin bile altına düşüyor...ancak teşhir olma ihtimali var...

• Philips fc9912 mediamarkt da indirimde 50tl maxipuanla 849₺ Siparişimi verdim
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/PHILIPS-FC9912-01-2400-W-Marathon-Torbasız-Elektrikli-Süpürge-Toz-Torbasız-Süpürge-,103452,465740,1551527.html?langId=-14

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: horsepower

Philips fc9912 mediamarkt da indirimde 50tl maxipuanla 849₺ Siparişimi verdim
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/PHILIPS-FC9912-01-2400-W-Marathon-Torbasız-Elektrikli-Süpürge-Toz-Torbasız-Süpürge-,103452,465740,1551527.html?langId=-14

Bende n11 den sipariş verdim bakalım nasıl bir alet.

• quote:

Orijinalden alıntı: ladex

@candoğan, philipsin önceki torbasız modelinde multisiklon teknolojosi olmadığını söylemişti ve torbasız alacaklar için electrolux animal önermişti, philipsin yeni çıkan 9912 modelinde de multisiklon yok mu, bileniniz varsa cevaplayabilir mi?

9912'ye 1000 lira vermek akıl işi değil. Bildiğin Power Pro'yu allamışlar pullamışlar Marathon diye satıyorlar. Multisiklon halen yok. Bu bütçelere çıkabiliyorsanız zaten bir 200 300 daha verin Dyson DC33C ya da Electrolux Ultra captic alın derim. Ya da UFFLEX diye yeni bir model var. Ultra Captic modelinin küçük versiyonu. Multisiklon yok ama aparat donanımı ve kalitesi Philips maratondan daha iyi bence. Fiyatı da daha ucuz.
    1000 lirayı geçip torbasız alacağım diyorsanız DC33c alın geçin.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, sağolun. Ultra captic animal alıyorum.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    candoğan kardeşim,

bu torbasızlarda 500 liraya kadar hiç mi tavsiye edilebilecek ürün yok?..

@candogan62
  • quote:

Teşekkür ederim hocam, sağolun. Ultra captic animal alıyorum.

bende animal düşünüyorum vatanda stok yok diyor teknosada 1094 tl ye geliyor bulabildiniz mi daha uugun fiyat ?
  • renji kullanıcısına yanıt
    Vatanın online stoğu yok ama stok bulunan storeler belirtilmiş. Daha uygun fiyat yok hocam.

• quote:

Vatanın online stoğu yok ama stok bulunan storeler belirtilmiş. Daha uygun fiyat yok hocam.

sağol hocam ordan alırım bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

@candoğan, philipsin önceki torbasız modelinde multisiklon teknolojosi olmadığını söylemişti ve torbasız alacaklar için electrolux animal önermişti, philipsin yeni çıkan 9912 modelinde de multisiklon yok mu, bileniniz varsa cevaplayabilir mi?

9912'ye 1000 lira vermek akıl işi değil. Bildiğin Power Pro'yu allamışlar pullamışlar Marathon diye satıyorlar. Multisiklon halen yok. Bu bütçelere çıkabiliyorsanız zaten bir 200 300 daha verin Dyson DC33C ya da Electrolux Ultra captic alın derim. Ya da UFFLEX diye yeni bir model var. Ultra Captic modelinin küçük versiyonu. Multisiklon yok ama aparat donanımı ve kalitesi Philips maratondan daha iyi bence. Fiyatı da daha ucuz.
    1000 lirayı geçip torbasız alacağım diyorsanız DC33c alın geçin.

hocam bencede 1000 tl bu süpürgeye vermek akıl işi değil. ama ben 685 liraya aldım ve bu fiyata çok iyi olduğunu düşünüyorum. (nasıl bu fiyata geldiğini bir çok kişi soracaktır buradan okuyabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_98731153/f_//tm.htm#98765793) Neyse sizin mesajınızdan bu cihazın marathonlardan daha kötü olduğu gibi bir intiba çıkıyor. Ben 2400 watt 450 lik çekim gücüne güvenerek (mağazdada deneyerek) aldım. Mağazada ki görevli (1200 tl fiyatı vardı) bu cihazın mükemmel bir cihaz olduğunu ve süpürge olayında philipsin şu ana kadar ürettiği en iyi cihaz olduğunu söyleyip durdu. Sizce bu cihaz marathon serilerinden gerçekten kötümü? Bu benim pek aklıma yatmadığı için öğrenmek için soruyorum. Yazınızda belirttiğiniz diğer modeller bundan iyi olabilir o noktada tartışacak ne bilgim nede deneyimim var ama philips modelleri içerisinde en iyisinin bu olduğunu düşünüyorum, yanlışmı düşünüyorum acaba?

• Eski maratondan daha iyi. Eskisinde hazne içi filtre vardı ve temizliği zordu. Ben sadece fiyatını hakeden bir cihaz olmadığını düşünüyorum. 600 küsüre fena değil ama 1000tl verilecek bir cihaz değil asla. Teşhirde inceledim, hazne arkasındaki filtreye hemen toz dolmuştu. Dyson ve captic gibi Multisiklon cihazlar varken buna o kadar para fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Eski maratondan daha iyi. Eskisinde hazne içi filtre vardı ve temizliği zordu. Ben sadece fiyatını hakeden bir cihaz olmadığını düşünüyorum. 600 küsüre fena değil ama 1000tl verilecek bir cihaz değil asla. Teşhirde inceledim, hazne arkasındaki filtreye hemen toz dolmuştu. Dyson ve captic gibi Multisiklon cihazlar varken buna o kadar para fazla.

Açıklamanız için teşekkür ederim. Kendi açımdan çok uygun bir karar vermişim çünkü dyson ve captic için çok çok fazla rakamlar vermem gerekiyordu (dyson için en az 500 tl captic içinde 400 lira gibi tam hesaplamadım ama aşağı yukarı böyle)
  • Maksimum 300 TL seviyesinde makine arayanlar için FAKİR GARCİA uygundur.

2 aya yakındır kullanıyorum. 500 Watt çekiş ve hepa 13 filtre ile ideal bir makinedir.

Sessizlik olarak en üst güçte bile aşırı bir sesi yok.Ki en üst kademede kullanma imkanınız yok çünkü başlık
    yere yapışıyor.Biz yüzde elliden yukarı hiç çıkarmadık.Genelde yüzde 40 seviyesinde çok düşük bir ses duyuluyor.İhtiyaç halinde ise en çok yüzde elli motor gücü işimizi görüyor.

Toz torbalı düşünen ve fiyatı düşük süpürge arayanlar için ideal.Standart bir ev için çok yeterli bir makine.

Tek sorun tekerlekleri çok küçük olduğundan arada sırada sağa sola çekerken yana devriliyor makine.Ama arada sırada ,mesela bir evi süpürürken 1 ya da 2 kere devrilebilir.Gördüğüm tek sıkıntısı bu.

Şahsi görüşümdür.

Tüm görüşlere de saygılıyımdır.

• Merhaba arkadaşlar Bosch Prosilence 59 ( BGL8SIL59T ) ile Rowenta RO8221 Silence Force Extreme Cyclonic arasında kararsız kaldım, kullanan arkadaşlar varsa yorum yazabilirler mi? Bebeğimiz olduğu için ilk etapta sessizlik önemli.

Rowenta RO8221 Silence Force Extreme Cyclonic

Bosch ProSilence 59

www.bosch-home.com
    BOSCH - BGL8SIL59T - Elektrikli süpürge
    http://www.bosch-home.com/tr/store/product/IngeniusProSilence59/BGL8SIL59T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stradivarius -- 27 Ekim 2014; 11:26:20 >

• Bende uzun araştırmalarımın sonucunu buraya yazmak istedim
    İlk başta sulu süpürge almak maksadıyla konuları araştırmaya başladım ama biraz okuduktan sonra sululardan soğudum Toz torbasızların da sağlıklı olmadığını düşünüyorum açıkcası.
    Bütün yorumları okuyamadım fakat okuduğum kadarıyla bir kaç alternatif belirledim. Burada onları özellikleri ile paylaşmak istiyorum. Belki süpürge alacaklara da bir fikir olur.

Öncelikle NILFISK süpürge konusunda iyi bir marka imiş onu öğrendim

Nilfisk Power Allergy modeli benim hoşuma gitti. Şekil itibariyle de güzel bir çok renk mevcut

Maksimum güç: 2000 W
    Maksimum emme gücü: 550/350 W
    Gürültü seviyesi: 55 dBA
    Vakum: 30 kpa
    Filtre tipi: HEPA 13/1800
    Maksimum toz haznesi hacmi: 2.7 lt
    Kablo Uzunluğu: 8 m
    Fiyat: 629 TL (Mediamarkt)
    Krom Teleskopik boru

Can beyin konusunu inceledim Electrolux de seçeneklerim arasında yer aldı
    Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB

Maksimum güç: 1800 w
    Maksimum emme gücü: yazmıyor ama sanırım 300 w kadar
    Gürültü seviyesi: 65 dB
    Filtre tipi: HEPA12
    Maksimum toz haznesi hacmi: 3.5 lt
    Kablo Uzunluğu: 9 m
    Fiyat: 550-650 Tl arası değişiklik gösteriyor
    Aero Pro teleskopik hortum

Bir çok kişinin övgüyle bahsettiği MIELE tabi ki seçenekler arasında
    Miele S 8310

Maksimum güç: 2200 W
    Gürültü seviyesi: Azaltılmış motor ses sistemi yazıyor
    Filtre tipi: Super Air Clean Filtre (9 kadameli filtrasyon)
    Maksimum toz haznesi hacmi: 4.6 lt
    Kablo Uzunluğu: 11 m
    Fiyat: 570-600 TL arası
    Gümüş Hortum

Philips FC9170/01 Performer Süpürge

Maksimum güç: 2200 W
    Maksimum emme gücü: 500 W
    Gürültü seviyesi: 78 dBA
    Filtre tipi: HEPA 13
    Maksimum toz haznesi hacmi: 4 lt
    Kablo Uzunluğu: 7 m
    Fiyat: Fiyat konusunda değişiklik gösteriyor. Kendi sitesinde 649 tl İstanbulbilişimde 420 tl bende 460tl diye not etmişim
    Metal 2 parçalı teleskopik boru

Torbasız olarak Philips PowerPro hoşuma gitti fakat torbasız düşünmüyorum düşünenler olursa diye yazmak istedim

Maksimum güç: 2000 W (8761) 8766 için 2100 w
    Maksimum emme gücü: 360 W
    Gürültü seviyesi: 80dBA
    Filtre tipi: HEPA10 (8761) FC8766 modelin filtresi HEPA12
    Maksimum toz haznesi hacmi: 2 lt
    Fiyat: 8761 450tl - 8766 470tl
    Metal 2 parçalı teleskopik boru

Yorumlarda LG vk9820 diye bir model gördüm fakat ürünü güvenilir sitelerde bulamadım tükenmiş veya satışı sonlandırılmış diye karşıma çıktı
    Onun yerine 8320 ve 7320 mevcut.
    Bunların diğerlerine göre farkı Kompressor (bir süpürgede olması gerekli mi değil mi teknik konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir) destekli olması heralde
    2000 W
    300W Emiş Gücü
    76dB Ses
    1,2 Lt toz hacmi
    8m Kablo
    HEPA13 Filtre
    gibi özelliklere sahipler fiyatları 7320 600-650tl arası 8320 700-850tl arasında değişiyor

Su filtreli olarak iki model beğenmiştim. Genelde süpürme sonrası suyu dök yıka gibi işlemlerle uğraşmak istemeyenler bu ürünleri sevmiyor sanırım
    Sulu olduğundan dolayı tozu hapsetme oranının daha yüksek ve daha hijyenik olduğunu düşünüyorum ama nedense yorumlarda su filtreli ürünler tercih edilmemiş.
    Her sayfayı tek tek okuma imkanım olmadığı içinde bunun nedeninin teknik açıdan mı yoksa uğraş verici olduğundan dolayı mı pek anlamadım.
    Ama hijyen konusunda hastanelerde sulu değil toz torbalı kullanılıyor diye yazılmış bu doğru. Bir çok marka hala su filtreli ürün üretmiyor bu da doğru.
    Bu konuda kararsızım. Neyse ürünlerin özelliklerini yine de yazayım ben :)

Arçelik S 4310

Motor Gücü : 2000 w
    Emiş Güçü : 220
    Ses Seviyesi : 85 dBA
    Filtre: HEPA 13
    Kablo uzunluğu: 8 m
    Toz haznesi: 5.8 lt
    Metal teleskopik boru
    Fiyat: 350 - 450 Tl arasında değişiyor

Philips FC8950

Maksimum güç: 2000 W
    Emiş gücü: 220 W
    Gürültü seviyesi: 87 dB
    Vakum: 25 kPa
    Filtre tipi: HEPA 13 Yıkanabilir Filtre
    hazne hacmi: 5,8 lt
    Kablo uzunluğu: 8m
    Metal teleskopik boru
    Fiyat: Hepsiburada 400tl mediamarkt 520 tl

Bu ürünler arasından hangisini tercih etmeliyim sizce? Hepside kendi içinde iyi ürünler
    Mart ayından sonra güya tasarruf edicez diye ürünlerin woltajlarında oynama yapacaklar malum bu olaydan önce karar verip almam gerekli
    Bu ürünleri kullananlar varsa bilgilerini paylaşabilirler mi rica etsem.
    Neden sulu değil?
    Neden toz torbalı?
    Toz torbalılardan hangisi?

• Symalpn kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Verdiğiniz modellerden alabileceğiniz en iyi olanlar nilfisk electrolux ve mieledir. Electrolux sessizliği ile miele ise dayanıklılığı ile öne çıkıyor. Ben mieleyi kullanıyorum ve tavsiye ederim. Sulu sistem tavsiye edilmez çünkü bahsedildiği gibi sağlıklı değil bir torbalı süpürgeden daha çok toz kaçırır ve her kullanımdan sonra sonra iyice temizlemeniz gerekir bunu yapsanız bile motor sürekli sudan geçen nemli hava çektiği için bir süre sonra motorun kendisi koku yapmaya başlıyor ve bu koku engellenemiyor. Torbasızlarda ise dyson almadığınız sürece sık sık filtre temizleyerek çektiğiniz tozla tekrar muhattap olmak zorunda kalıyorsunuz. Bunlar göz önüne alındığında torbalı ve hepa filtreli bir süpürge en mantıklı seçim oluyor. Ama hatırlatayım verdiğiniz miele de hepa filtre Yok ayrı almanız gerekiyor. Eğer hepa filtreye çok ihtiyacınız varsa electroluxü seçebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 27 Ekim 2014; 9:44:28 >

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.