Şimdi Ara

Uzun mesafe çekimleri için makine + lens tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun mesafe (kuş ve doğa) fotoğrafçılığı için önerebileceğiniz uygun fiyatlı dslr makine artı lens var mı? Daha yeni başlayacağım.

Sadece tavsiye değil, bu konuda görüşünüz veya birikiminiz deneyiminiz varsa eğer, paylaşmaktan çekinmeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyyah -- 9 Şubat 2012; 17:51:55 >

• Yok mu yardımcı olabilecek?
  • doğa derken?
    manzara ise geniş açı lens lazım
    çiçek böcek ise makro lens lazım
    kuş ise tele lens lazım.

kuş fotoğrafçısı bir tanıdığım var. yıllardır bu işi yapar. makinası canon 40d lensi 300mm canon L serisi. kuş fotoğrafı çekerken seri çekim yapıyor. bunun için hızlı bir makina ve hızlı bir hafıza kartı şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woop

doğa derken?
    manzara ise geniş açı lens lazım
    çiçek böcek ise makro lens lazım
    kuş ise tele lens lazım.

kuş fotoğrafçısı bir tanıdığım var. yıllardır bu işi yapar. makinası canon 40d lensi 300mm canon L serisi. kuş fotoğrafı çekerken seri çekim yapıyor. bunun için hızlı bir makina ve hızlı bir hafıza kartı şart.

Teşekkürler, daha çok kuş çekeceğim. Hani çok yaklaşmadan ürkütmeden doğadaki hayvanları özellikle kuşları çekebilmek istiyorum.
  • Fotoğrafçılık bilginiz var mı ?

Eğer fotografçılık bilginiz yok ise en profesyonel ekipmanı kursanız bile çektiginniz fotoğraflar istediginiz gibi olmayacak bu yüzdende fotoğrafçılıktan soguyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukvural

Fotoğrafçılık bilginiz var mı ?

Eğer fotografçılık bilginiz yok ise en profesyonel ekipmanı kursanız bile çektiginniz fotoğraflar istediginiz gibi olmayacak bu yüzdende fotoğrafçılıktan soguyabilirsiniz.

Yanlış anlamazsanız birşey soracağım. Bir insan çekim yapmaya başlamadan fotoğrafçılık bilgisini nasıl edinebilir? Kitaplardan okunan teorik bilgi gerçek bir makinede denemeden anlamsız oluyor, kursa gitmek içinse yine bir makineye ihtiyacı var sanırım. Bu mantık bana biraz hatalı geldi. Ben de deyim yerindeyse piyangodan çıkan Nikon D300'ümle zorluklar yaşamıştım. İlk başta zor gelse de zamanla kullana kullana(gerçekten isteğiniz de varsa) alışıyorsunuz. Gerçek anlamda istek yoksa, kullanımı en kolay makine de alınsa zaten bir süre sonra bırakılır.

@TheWertigo

Konoyu özellikle bu iş için ayırmayı düşündüğün bütçeyle beraber Satın Alma Rehberleri kısmına açarsan daha iyi ve hızlı tavsiye alabilirsin.

• Butce nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni konu açmak yerine, bu konudan devam edin.http://forum.donanimhaber.com/m_53720378/tm.htm
  • 1.000 - 1.300 başlangıç için. Zorlarsam belki bi 100 lira oynar ama zorlamasam daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

1.000 - 1.300 başlangıç için. Zorlarsam belki bi 100 lira oynar ama zorlamasam daha iyi.

Bu bütçeniz ile en fazla 55-200 tarzı aralıkta lensler bulabilrsiniz girış seviyesi bir dslr ile.Ornito işi masraflıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

1.000 - 1.300 başlangıç için. Zorlarsam belki bi 100 lira oynar ama zorlamasam daha iyi.

Bu bütçeniz ile en fazla 55-200 tarzı aralıkta lensler bulabilrsiniz girış seviyesi bir dslr ile.Ornito işi masraflıdır

Zaten bi başlayayım, bana başlangıç için 200x1.6 dan 320 yetecektir diye düşünüyorum ama, sizin fikriniz nedir başlangıç için bir süre yeterli değil mi? Kendimi geliştirince de zamanla envanterimi genişletmeyi düşünüyorum.

• Başlangıç için yeterli
  • quote:

Başlangıç için yeterli

Peki lenslerde bu olmalı dediğiniz özellikler var mı? Lens alırken nelere dikkat edeyim? 55-200 mm de hangi markayı tavsiye edersiniz?
  • quote:

Başlangıç için yeterli

+1
  • Makineyi felan aldım, alalı baya oldu ama yeni yazıyorum. Hepinize teşekkürler
  • ne aldın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervium

ne aldın ?

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.