Şimdi Ara

uzun arastirmalar sonucu C55

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- Mobile Java
    - Java Instant Messaging
    - WAP 1.2.1
    - T9
    - Calculator
    - Currency converter
    - Organizer
    -CLASS 8 ayrica CLASS C

250 saat bekleme 6 saat konusma..

SIEMENS USB DATA KABLOSU (N5601-A111) KDV'li fiyati 64.746.597 TL
    restlenme sorunu yok..

bu urun GPRS OZELLILERI BAKIMINDAN T200 VE ICERDIGI YAZILIM ABKIMINDAN BUTUUN CLASS 8 SINIFINDAN USTUN EN IYI TELEFON....

MOTOROLA
    Motorola 720i__________+_Dahili Modem_+_Class 4
    Motorola Accompli 008__+_Dahili Modem_+_Class 4_+_Kablo
    Motorola C336__________+_Dahili Modem_+_Class 8
    Motorola T260__________+_Dahili Modem_+_Class 4
    Motorola V70___________+_Dahili Modem_+_Class 4

----------------------------------------------------------------------------

NOKiA
    Nokia 3650__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 5100__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 6100__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 6310i_+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 6510__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 6610__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 7210__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 7650__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 8310__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 8910__+_Dahili Modem_+_Class 6
    Nokia 8910i_+_Dahili Modem_+_Class 6

PANASONiC
    Panasonic GD67_+_Dahili Modem_+_Class 8
    Panasonic GD76_+_Dahili Modem_+_Class 8
    Panasonic GD87_+_Dahili Modem_+_Class 8_+_110.000 pixel Dahili
    Camera_+_65.536 Renkli Ekran
    Panasonic GD96_+_Dahili Modem_+_Class 8_Class B

PHiLiPS
    Fisio 620_+_Dahili Modem_+_Class 10
    Fisio 820_+_Dahili modem_+_Class 10_+_Bluetooth_+_Renkli Ekran

RAKS
    Raks 7530_+_Dahili Modem_+_Class 8_+_DATA KABLOSU RS-232

SHARP
    Sharp GX1__+_Dahili Modem_+_110.000 pixel Dahili Camera_+_65.536 Renkli
    Ekran
    Sharp GX10_+_Dahili Modem_+_110.000 pixel Dahili Camera_+_65.536 Renkli
    Ekran

SiEMENS
    Siemens C55__+_Dahili Modem_+_Class 8
    Siemens M50__+_Dahili Modem_+_Class 8
    Siemens ME45_+_Dahili Modem_+_Class 8_+_Kablo
    Siemens S45__+_Dahili Modem_+_Class 8_+_Kablo
    Siemens S45i_+_Dahili Modem_+_Class 8
    Siemens S55__+_Dahili Modem_+_Class 10

SONY ERiCSSON
    Ericsson R520M_______+_Dahili Modem_+_Class 4
    Ericsson T29s________+_Dahili Modem
    Ericsson T39M________+_Dahili Modem
    Ericsson T65_________+_Dahili Modem_+_Class 8
    Sony Ericsson T68____+_Dahili Modem_+_Class 8_-_DATA KABLOSU DCU-11
    Sony Ericsson T68i___+_Dahili Modem_+_Class 8_-_DATA KABLOSU DCU-11
    Sony Ericsson T200___+_Dahili Modem_+_Class 8_-_DATA KABLOSU
    DCU-10_veya__-_DATA KABLOSU DCU-11
    Sony Ericsson T300___+_Dahili Modem_+_Class 8_-_DATA KABLOSU
    DCU-10_veya__-_DATA KABLOSU DCU-11
    Sony Ericsson P800___+_Dahili Modem_+_Class 8

TRiUM
    Trium Mondo 32 MB_+_Dahili Modem_+_Class 2

CLASS'LAR =

_________Down+Up__Aktif Slot
    Class 1--> 1 + 1_____2
    Class 2--> 2 + 1_____3
    Class 3--> 2 + 2_____3
    Class 4--> 3 + 1_____4
    Class 5--> 2 + 2_____4
    Class 6--> 3 + 2_____4
    Class 7--> 3 + 3_____4
    Class 8--> 4 + 1_____5
    Class 9--> 3 + 2_____5
    Class 10-> 4 + 2_____5
    Class 11-> 4 + 3_____5
    Class 12-> 4 + 4_____5

1 Slot=14,4Kbps

Ayni anda sadece Aktif Slot Sayisi kadar baglanti kurabilirsiniz. Örn:
    Class 12'de 5 Aktif Slot için 4 down 1 up, 3 down 2 up yada 2 down 3 up gibi
    Ama her defasinda en az bir slot uplink yada downlink olarak ayrilir.

Class A -> Ayni anda hem GPRS'i kullanir hemde GSM hizmetlerinden
    faydalanabilirsiniz.
    Class B -> Ayni anda dönüsümlü olarak GPRS ve GSM hizmetlerinden birini
    kullanabilirsiniz.
    Class C -> Ayni anda sadece bir hizmetten faydalanabilirsiniz. ya GPRS yada
    GSM hizmetleri.

Not : Bu bilgi BUCES BBS forumlarindan alinmistir.

AYRICA

Class 2
    One Up, Two Down - (2+1)
    8-12Kbps Send - 16-24Kbps Receive
    Mororola Accompli A008Trium Mondo, Sirius

Class 4
    One Up, Three Down - (3+1)
    8-12Kbps Send - 24-36Kbps Receive
    Motorola TimeportT260

Class 6 - Configurable between
    Two Up, Three Down
    16-24Kbps Send - 24-36Kbps Receive
    Or Three Up, Two Down
    24-36Kbps Send - 16-24Kbps Receive
    Nokia 6310, 6510, 8310

Class 8
    One Up, Four Down
    8-12Kbps Send - 32-40Kbps Receive
    Ericsson T39, R520Motorola v60i, v66iSamsung Q200, S100Siemens S45, ME45, M50Trium Eclipse

Class 10- Configurable between
    One Up, Four Down
    8-12Kbps Send - 32-48Kbps Receive
    Or Two Up, Three Down
    Philips Fisio 820

Class 12- Configurable between
    One Up, Four Down
    8-12Kbps Send - 32-48Kbps Receive
    Or Two Up, Three Down
    Or Three Up, Two Down
    24-36Kbps Send - 16-24Kbps Receive
    Or Four Up, One Down
    32-48Kbps Send - 8-12Kbps Receive
    Sierra Wireless Aircard 750GSM/GPRS PC Card

--------AYRICA----------

The class indicates the mobile phone capabilities.

Class A --- Class A mobile phones can be connected to both GPRS and GSM services simultaneously

Class B ----mobile phones can be attached to both GPRS and GSM services, using one service at a time. Class B enables making or receiving a voice call, or sending/receiving an SMS during a GPRS connection. During voice calls or SMS, GPRS services are suspended and then resumed automatically after the call or SMS session has ended

Class C-----------mobile phones are attached to either GPRS or GSM voice service. You need to switch manually between services

• fikirlerinizi bekliyorum
    C 55 kullanan arkadaslar, batarya konusunda bir kac sorun duyuyorum etrafimdan
    Bataryanin omrunun cok az oldugu soyleniyor...
  • C50: Neden stand by süresi çok kısa?

--------------------------------------------------------------------------------
    M50 model cep telefonunuzda ile ilgili olarak, ürününüzün bekleme süresinin 260 saate kadardır. Bu noktada belirtmek isteriz ki bekleme (stand-by) süresi bir çok etkenden etkilenmektedir. M50 model cep telefonunuzun kullanımı sırasında bekleme süresini etkileyen farklı nedenler aşağıda etki oranlari ile birlikte sıralanmaktadır.

Açıklama Bekleme süresine etkisi

Şebeke ile telefon arasındaki tüm haberleşmeler %12
    Çevre baz istasyonlari ile haberleşme ve baz değiştirme %6
    Kullanılan sim kartın voltajı %3
    Şebeke ve telefon arasındaki periyodik haberleşme %2
    Şebekelerin gönderdiği bilgi yayınları (yerel yayınlar) %10
    Telefonun baz istasyonuna uzaklığı %7
    Pil kullanım süresi %10
    Toplam: %48

Yukarıda açıklama yapıldığı gibi hiç konuşma yapılmayan ve menüsü ile oynanmayan bir cep telefonu bile bekleme süresinden %48'lik bir bölümü şebeke ile iletişimi ve sim kart için harcadığı enerji yüzünden kaybedebilir.

M50 model cep telefonunuzun pilini test etmek için, cep telefonunuzu tam dolu olana dek şarj ettikten sonra, içinden sim kartı çıkarıp açarak pil bitene kadar geçen süreyi hesaplayabilirsiniz. Bu süre pil kullanım süresi dışındaki etkiler olmadan (%10'luk), cep telefonunuz şebeke ile haberleşmeden çalıştığındaki bekleme süresini verir.

• VERDICT

A Dual Band GSM of good general manufacture and rich in innovative functions: GPRS (4+1), Java (J2ME), EMS (4.3) and polyphonic ring tones. With respect to its predecessor, the C45, it is a good step forward. The audio quality, signal sensitivity and operating autonomy are good. It is very light (80g), small (10 x 4.5 x 2 cm) and manageable.

The plastics used for the shell are very light and give the telephone a sense of cheapness. The ones used in the C45 seemed to be better, for example. The price is adequate, but not very competitive with respect to some more economical competitors
  • FEATURES AND FUNCTIONS

Let´s now take a look at the numerous, new functions that enrich this interesting GSM.

First of all, it is enriched by a GPRS class 8 browser, with 4 slots in reception and 1 in transmission. Unfortunately, in the moment we are writing this, high speed data transmission offered by GPRS can only be used for WAP navigation, but not for surfing the Internet through the PC. This is also because currently, there is no PC connection kit available, and the cable of the previous models is not compatible with this new Siemens. In any case, for this model there are three optional cables made for data transmission: two serial cables (one of which also works as a battery charger) and a USB.

Another new features with respect to the C45 is the support of the Java (J2ME) protocol. This is useful for downloading new games and new applications with a WAP connection. There are two games preloaded in the telephone (Prince of Persia and Galaxy Hero), and two applications (a currency converter and a daytimer). The complete memory for Java applications is 228 Kb.

For the first time in a class C from Siemens, voice functions have been introduced. Or, more precisely, Voice Dial for calling the most used numbers with your own voice (up to 20), and Voice Memo for recording short voice notes. The telephone also has the very useful integrated speakerphone, to be used in places that are not too noisy because the listening volume is not very high. The audio is clean and clear in any case.

An absolute new feature for a Siemens is polyphonic ring tones at 16 tones (in MIDI format). They are varied, and some are nice and others less so. The quality is very good, and there are also different animal sounds.

For each name present in the phone book, it is possible to associate a personalised ring tone and an image that can be predefined, received via EMS, or downloaded via WAP in JPEG format (this function is called “Calling Images”.)

The remaining functions are those already present on previous models, or in common use. Now we will list the main ones:

- date, time and alarm that also works with the telephone off;
    - calculator and currency converter;
    - diary/agenda (not professional) for saving and remember important appointments and birthdays;
    - 50+50 internal memory blocks (not much);
    - T9 dictionary for easily writing SMS messages (can be updated);
    - SMS messages up to 760 characters;
    - EMS messaging (version 4.3) for sending images and ring tones attached to SMS messages;
    - vibration, also with light effects; and
    - WAP with browser 1.2.1.

• bu telefon icin en uygun data kablosu SIEMENS USB DATA KABLOSU (N5601-A111) dur.
    YAn sanayi telefonun omrunu kisaltir..
  • Turkcell Java Ayarları
    1. Adım (Turkcell GPRS ayarları yapılmamış cihazlar için)
    Menü =>
    Surf/Eğlence =>
    İnternet =>
    4 Profiller =>
    1 Profil bir => Değiştir
    Profil adı => Değiştir
    Profil ismi => Turkcell => Kaydet
    Wap parametrel. => Değiştir
    IP Adresi => 212.252.234.168 İkinci IP adresi =>
    000.000.000.000
    IP Port => 9201
    Ana Sayfa =>http://wap.turkcell.com.tr
    Kesinti süresi => 30
    => Kaydet
    CSD ayarları => Değiştir
    Çevirme no => 7577111
    Bağlantı tipi => ISDN
    Kullanıcı adı => turkcell
    Şifre => wap
    => Kaydet
    GPRS ayarları => Değiştir
    GPRS’I kapat => Hayır
    APN => wap
    Kullanıcı adı => gprs
    Şifre => gprs
    => Kaydet

2. Adım
    Menü =>
    Ayarlar =>
    Veri değişimi =>
    GPRS => ?
    Yetkilendirme => Boş
    Java Profilleri (M50’te) / HTTP Profilleri (C55’te) =>
    Seçenek => Ayarları değiştir
    HTTP Parametre. => Kesinti süresi => 30
    => Kaydet
    CSD Verileri =>
    Çevirme no => 7577111
    Bağlantı tipi => ISDN
    Şifre => wap
    => Kaydet
    GPRS Ayarları =>
    GPRS’I kapat => Hayır
    APN => internet
    Şifre => wap
    DNS1 => 000.000.000.000
    DNS2 => 000.000.000.000
    => Kaydet

NOT: Linkler için (M50 uygulama ve oyunları C55 ile de uyumludur)
    Menü => Surf/Eğlence => İnternet => Bookmark
    my-siemens => pre-installed games
    Flowboarding
    Stack Attack 2
    Midlet => M50

SoccerLeague (Testler sırasında yüklenmedi)
    MicroReader

bu anetten alinmadir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SIEMENS C55 --> AYCELL GPRS AYARLARI

a) TELEFON AYARLARI

1. AŞAMA:

Menü - Surf/Eğlence

İnternet

--- Profiller ---

Profil Adı * aycell gprs

Wap Parametreleri *

IP Adresi: 010.012.000.021

IP Port: 9201

Ana Sayfahttp://wap.aycell.com.tr

Kesinti Süresi: 300 Saniye

CSD Ayarları *

Çevirme no: +905056066111

Bağlantı tipi: ISDN

Kullanıcı Adı: wap

Şifre: wap

GPRS Ayarları *

GPRS'i Kapat * Hayır

APN: aycell

Kullanıcı Adı: wap

2. AŞAMA:

Menü - Ayarlar

Veri değişimi

HTTP Profilleri

Herhangi bir profili seçim seçeneklerden ismini aycell olarak seçiyoruz

--- Ayarları Değiştir ---

HTTP Parametre. * Dokunmuyoruz

CSD-Verileri *

Çevirme no: +905056066111

Bağlantı tipi: ISDN

Kullanıcı adı: wap

GPRS Ayarları *

GPRS'i kapat: Hayır

APN: aycell

Kullanıcı adı: wap

Şifre : wap

DNS 1: 212.156.004.004

DNS 2: 212.156.004.020

Bunun Yanında İnternete Bağlanırken; Menü - Ayarlar - Veri Değişiminden GPRS Özelliğini Seçili Duruma Getirmek Gerekiyor

b) PC AYARLARI

--- TELEFONUN PC YE TANITILMASI ---

Öncelikle "http://www.my-siemens.com/com.aperto/MySiemens/Files/Addon/da/hq/mw/hd/hd/gprs_modem_assistent_v41109.exe "

adresinden telefonu bilgisayar üzerinde modem olarak kabul ettirebilmek için gerekli olan programı indirin.

Ardından telefonunuzu Daha önceden almış olduğunuz data kablosu aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın.

Daha sonra telefonunuzun GPRS özelliğini açın ve bilgisayarınıza programı kurun,

kurum esnasında bilgisayarınız otomatik olarak cep telefonunuzu görecek ve

telefonu harici modem olarak donanım listesine ekleyecektir.

--- TELEFON ÜZERİNDEN YENİ BİR İNTERNET BAĞLANTISI OLUŞTURULMASI ---

Şİmdi sıra cep telefonunuz üzerinden yeni bir internet bağlantısı

oluşturmaya geldi. Ben Windows XP kullandığım için diğer işletim sistemlerinin

ayarlarını bilmiyorum. Bu aşamadan sonra anlatacağım uygulamalar Windows XP

PRO yada HOME Türkçe versiyonları için geçerlidir.

Sırasıyla:

Başlat - Denetim Masası ( Denetim Masasının sekli Kategori Görünümünde olmalı )- Ağ ve Internet Bağlantıları - Internet bağlantınızı kurun yada değiştirin

Karşınıza gelen yeni pencereden " Kur " düğmesine tıklayın daha sonra yine sırasıyla; ileri - Bağlantımı ben ayarlayayım

- Çevirmeli ağ modemi kullanarak bağlan - Telefonun olduğu modemi seçin ( GPRS yazısı olan ) - ISS Adı: aycell -

Telefon No: *99***1# - Kullanıcı adı ve şifre boş bırakılıyor sadece en alttaki internet bağlantısı güvenlik duvarı

bölümü seçili olmayacak seçkilde ileri tuşuna basılıyor. Böylece bağlantı oluşturulmuş oluyor, isterseniz bitiş ekranından

bağlantınızın kısayolunu masaüstüne oluşturabilirsiniz.

PS: Eğer bağlanırken herhangi bir sorun yaşarsanız bağlantınızın DNS ayarlarını telefonda olduğu gibi oluşturduğunuz bağlantıda kullanabilirsiniz...

• bravo baya iyi araştırma yapmışssın. şarj süresi gerçekten belirtilenden kısa bunu simense sorduğumda dediğin gibi açık durduğunda belirttiğin sebeplerden dolayı ömrü kısalıyormuş. verilen değerler laboratuvar ortamındaki sürelermiş yani gerçekle alakası yok.bence c55 in tek sorunu aksesuar yani data kablosu bulana kadar istanbul u alt üst ettim simense yazdığım maillerin telefonların sayısını unuttum. sonuç olarak bağlantı hızı daha önce bir arkadaşın topic lerden birinde dediği gibi class 10000 bile olsa tamamen şebekeye bağlı olması . sabah 5 kb ile down yapıp 2-3 site gezebiliyorken şu an 1.5 kb down ve sadece zoraki 1 site.
  • [?]visor kardeş nedir şu restlenme sorunu? Açarmısın biraz.Reset mi demek istiyorsun yoksa?
    şunun için soruyorum.2 gün önce baskuda com. dan kredi kartı ile 231 milyona t200 aldım.
    hesiburada com. dan da 46 milyona rs 232 kablo aldım.Tüm ayarları yaptım ve aycell üzerinden bağlandım.
    yarim saat sonra bağlantı koptu.Tlf na baktım pin kodunu soruyor tam girerken ne oldu beğenirsiniz.
    Tlf kapandı ve bir daha da açılmadı.Hemen geri gönderdim bakalım ne cevap gelecek.
  • bende onceleri t 200 alacaktim ama bir cok insan bu t200 yada eriksonlarin kendi kendine kapnamsi veya gprs teyken telefonunun donmasi kitlenmesi soeununundan bahsetti..
    Bende vazgecttim bu telefonu lmaktan..
    geri vermekle iyi yapmissin...
    Bende c55 alacagim su gunlarde...
  • nuh biraderim, baska forum lardan cesitli haber gruplarindan ve bu t200 u avrupada da kullanan kisilere mail yazdim !!bu telefonala ilgili ortak en buyuk sorun telefonunun kendi kendine acilip kapanmasi, bu r520 de de daha sIk yasaniyormus..Ama bu sorun butun eriksonalarda varmis..
    demek istedigim buydu...OK?
  • JackDaniels
    nasil birader telefon hic problem var mi , bak bende bundan aliyorum artik..
    Sana birsey soracagim...
    hic down yapmadigin taktirde ve telefonun full cekerse max kac site gezebiliyorsum nette.
    DOwnload yok sadece sorf yapiyorsun,max kaca sayfa goruyorsun desktop ta.???
  • SIEMENS DATA KABLOSU (N5601-A110) KDV'li fiyatı 53.843.398 TL yaw bu fiyatlar hegun degisirmi kardesim yahuu
  • o fiyat com kablosunun fiyatı. usb kablo 65 civarı. ikincisi bağlantı benim burda full değil. ama bir kare eksik. hız değişiyor ama bişey farkettim bu saatlerde hatta şu anda operayı indiriyorum 4.5 kb ile akşamları 1.2 kb ı geçmiyor sayfa işine gelince 4 sayfa açabiliyorum ama biraz yavaş normal dial up tan. kısacası aycell ile gprs sabah 9-12 arası süper gece 1 de bişle bu kadar hızlı değil. herhalde gececi arkadaşlar daha uyanmadıkları için
  • dediğim gibi 40 dakikada 12.5 mb dosya tamam. düm akşam 1.2 ile iki saat bekledikten sonra dap ın hıyarlığı yüzünden yeniden indirdiğim dosya bitti. bundan sonra sabah down yapcam
  • SIEMENS USB DATA KABLOSU (N5601-A111)
    SIEMENS DATA KABLOSU (N5601-A110)
    yaw bu data kablolarin arasinda ne fark var bil yor musun JDaniels birader..
    biri 65 biri 53 tlirasi
    hangisini alayim sence???
  • VİSOR anladıgım kadarıyla bu konularda bilgilisin,benim sana bir sorum olacak.
    sl45'i nasıl upgrade edebiliriz programı nereden bulabiliriz ve nasıl yukleyecegiz!
  • bu java uygulamalarını tel. nasıl yükleriz?
  • a111 olan usb porttan takılıyor nette iken aynı zamanda telefonu şarj edebiliyorsun. a110 olan ise com porta takılıyor ve şarj edemiyorsun . fark burada. piyasada com dolu ama usb yi bulmak bi ölümdü iki hafta peşinde koştum anasını satayım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.