Şimdi Ara

Üzüleceksiniz ama Türk yemekleri dünyada ilk 10 a bile giremiyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
160
Cevap
1
Favori
5.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türk insanı, yabancılar gibi süslü püslü 1 çatallık şeyler yemez.
    Ağzının tadını bilir. Doymadan masadan kalkmaz.

Söyler bir acılı adana, yanına mezeler. ayran veya şalgam. gömer geçer.
    Mutfağımız dünyada kaçıncı sırada diye düşünmez.
  • Adanalı olarak blokladım arkadaşı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urfalıyam ağam ben. Yaşasın çiğ köfte. Gitsinler 2 kürdanla makarna yesinler
  • dünyada ne yapsan beğenmez zaten adamlar, ülkene geldiği zaman ise kebapçıdan çıkmazlar. bir sürü batı mutfağından harikalar sunan otel mutfakları var, çoğu orda yemezler, şimdi buna sorsan yapmayı beceremiyoruz ondan der, halbuki çoğunun şefi de batılı. boş lakırtıları bırakmak lazım, batılının belli bir kafa yapısı var, kendini medeni seni barbar görür. Ülkende yapılan neyi beğenmiş takdir etmişki yemeğini takdir etsin. vedat abinede söyle öyle sümüklüböcek tosba yiye yiye hastalıktan eli ayağı tutmaz hale gelmiş. biraz terayağı, bal yesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -EDD-

Yahu yunan mutfağının alayı bizden çakma, bu çakma mevzu silsile halinde gidiyor demek ki.

Yoğurt, baklava, lokma, döner( pita ekmeğine koyunca onların mı oluyor o ekmekte bildiğin bazlama ) ve hatta karnıyarık. Bunların alayı adamlarda çakma olarak sanırsın kendilerinin gibi yediriyolar dünyaya.

Hocam işte bu saydıklarından yoğurt hariç hiçbiri türk yemeği değildir. Evet döneri bizden almışlar ama bizde araplardan almışız. Kahve mesela türk kahvesi diyoruz ama yine arap kahvesi. Aynı kahveden fransada da var aynı şekilde yapıp içiyorlar. Demek istediğim orijini bizden değil bunların.

Yani cumhuriyetten sonra gastronomi anlamında hiçbirşey katamamışız. Bizim olan şeylerin hepsi osmanlı zamanından kalma ve ozamanlar çok geniş bir coğrafyada olduğu için geneli arap kökenli yemeklerdir. Onlarında çoğunu artık yapan yerler yok kendi özümüzü unutmuşuz dünyanın heryerinde olan döneri,kebabı bizim mutfak zannediyoruz.

Yani bu kuzu çevirmeye türk mutfağı demek gibi birşey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hey Allahim millet cig baligin uzerine tirnak kadar marul koyup yer dunya yemegi olur. Biz cesit cesit yemekler acililar kebaplar etler tavuklar pilavlar ooooo yapariz. İlk 10 bile giremeyiz. Çok cahilsiniz lan bide Batılı olacaksiniz. Ama ne yalan soyleyeyim rizeliyim ama lahana yemeklerini hic ama hic sevmiyorum

• Ben böyle saçma yorumlar gördükçe gülesim geliyor arkadaş.Ben gastronomiyle ilgilenen biri olarak çeşitli mutfakları az çok tanıyan biri olarak söylüyorum Türk mutfağı gelişmiş bir mutfak.Teknik zenginlik açısından ilk 3 e giremeyebilir belki o ayrı.O patates konusunda haklısın Türkiye deki patatesler kalitesiz.

Ayrıca damak zevki herkese göre değişen birşey olduğu için kıyaslama yapmak saçma.Mesela ben baharatlı şeyleri pek sevmem.O yüzden doğu mutfağı bana ters gelir kebaplar falan acı geliyor.Hele çiğ köfteyi hiç yiyemiyorum.Çiğ köfte dediklerimde şu hazir etsizler...Ama ege mutfağı zeytinyağlıları deniz ürünleri özellikle ve karadeniz mutfağı favorimdir.

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Sonunda kahkaha attim

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Akıllı beslenme üzerine araştırmalar yapan NU3 sitesinin yaptığı bir analize göre, Türkiye, yemek tarifleri konusunda Avrupa’da birinci sırada bulunuyor.

Üzüleceksiniz ama  Türk yemekleri dünyada ilk 10 a bile giremiyor

La olm bi gidin la ne bu anket falan mi? Ne akilli mutfagi ne dion? Ingiltere var orda adamlarin mutfagi yok belcikaymis

• Turk yemeginden baska yemek yememis arkadaslar nasil yorum yapiyor acaba

• avedist A kullanıcısına yanıt
    Baklavaya ait en eski yazılı metin kaygusuz abdalın bir şiiridir, benim bildiğim daha eski latince ve yunanca bir metin yok.Yunanlılarda hamur kültürü yok ama biz hamur işlerinde iyi olan çinlilerle ile iç içe yaşamışız onlardan yufka yapımını öğrenip pek ala yeni tatlar elde etmişizdir baklavada bunlardan biri .yunan baklavasıda bizim yaptığımız baklavayla alakası bile yok çikolatalı filan acayip bir şey.Bilgim yoktu dönere baktım araplar dönere şawarma diyorlarmış ama etimolojik olarak bu kelime arapça dil bilgisine uygun değilmiş türkçe ''çevirme''den bozma olduğunu söylüyor kaynak.Dünyada da saf dil,gelenek,mutfak v.s şey yoktur.Yunan medeniyetinin büyük kısmını eski anadolu ve mısır medeniyetleri oluşturur zaten anadolu uygarlıklarıda rum,yunan adı altında eriyip gitmiştir.Bugün ispanyaya git işkembe çorbasının nohutlu bir çeşidini bulursun bakıyorsun tarihe emeviler oralara kadar gitti belliki ispanyollar sakatat yapımını öğrenmişler kendilerine has üslupla mutfaklarında yeni bir zenginlik yaratmışlar.Aynı şey kebab içinde geçerlirdir soframızda bin bir çeşit kebab var belki pişirme stili araplara aittir ama içerik üslup bambaşka.

• Kaynak?
  • Antep mutfağını unesco kültür listesine ben mi aldım yapacağın tespite ossurayım

• Hiçbir mutfak bizim mutfağın çeşitliliğine ve özellikle lezetine ulaşamaz biz onlardan çalmısız onlar bizden çaldı dönerimiz yeter tek

bknz Avengers
    MIB 3
  • Lan ilk üç desen anlarım da ilk 10a bile girmiyor diyor ya, deli ya, lan tam tersi belki de en iyi ve tek iyi şeyi yemekleridir Türkiyenin

• quote:

Orijinalden alıntı: nike35

Türk insanı, yabancılar gibi süslü püslü 1 çatallık şeyler yemez.
    Ağzının tadını bilir. Doymadan masadan kalkmaz.

Söyler bir acılı adana, yanına mezeler. ayran veya şalgam. gömer geçer.
    Mutfağımız dünyada kaçıncı sırada diye düşünmez.

İşte bu yüzden ilerlemiyor türk mutfağı hocam tamda dediğiniz sebepten. Kimse değişik bişey tatmak istemiyor varsa yoksa doyumluk kebap pide. Hal böyle oluncada bu işi yapan yerlerde yok. Birtek maksut aşkar var neolokal adıyla osmanlı türk mutfağını modernize ediyor. Böyle yerler çoğalmadıkça millet türk yemeklerini bilemez anca kebapçılar açılır işte yüzlerce.

• quote:

Orijinalden alıntı: METMETALLICA

Bizde kendini kandırma.Devekuşu durumu çoktur.Ac tavuk kendini nasıl buğday ambarinda görürse biz de kendimizi dev aynasında görürüz.herseyin en büyüğü iyisi güzeli bizdedir.Bu ülkede yetişen patates bile beşinci kalite.ben demiyorum uzmanları diyor.vedat milor mesela abd de ki patates ile bizdekini karşılaştırmisti bizdeki patatesin rezalet olduğunu ortaya koymuştu.Iyi yemek iyi malzeme ve iyi aşci ile yapılır.bu ülkede ikiside yok.iyi aşçı iyi eğitimle olur.yurt dışında aşçılık Akademileri unileri var ciddi saygın kurumlar.bizde ipini koparan asçi mesela.Türk yemeği sandığımız yemeklerin Çogu rum,İran,arap,Bulgar mutfaklarından açıkça arak.Yunan mutfağı bizden çok daha zengin mesela.Gastro turizmde berbat bir yerdeyiz.Dünyanın em güzel yemekleri bizde diye ilk kim sıktı bilmiyorum ama dünya mutfaklarıni tatma şansı bulanlar bilir ki.ilk on da bile değiliz.vasat bir mutfağimiz var

Kaç yıldır Avrupa'da yaşıyorum. Her kime sorarsan sor Türk mutfağı diyince herkesin ağzının suyu akıyor.

Sen nerenin ergenisin anlamadım

• Hayatım boyunca okuduğum en saçma yazıyı yazdığın için teşekkürler kardeş.
  • Guangzhou da yabancı ülkelerin restoranlarinin bulunduğu caddedeki yaklaşık 15 restoranin 4u Türk restoranı ve geçen ay 4undede yer bulamadık bulup yedikten sonra sırada çok bekleyen var diye çay bile içmedik.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.