Şimdi Ara

UZMANLARA SORU! GTX 1070 kartla, PCIe-2 vs PCIe-3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anki sistemim aşağıda;

Anakart: MSI Z68A-GD65 B3
    İşlemci: Intel i5-2500K 1155pin (sandy bridge)
    Ekran kartı: Asus GTX 570 DirectII CU

UZMAN SORUSU!
    Dün ASUS Dual-GTX1070-O8G 8GB, 256 Bit, Ekran Kartı satın aldım. Ekran kartının özellikleri arasında PCIe-3 destekli olduğu yazmakta. Ana kartımın özellikleri arasında PCIe-2 desteği görünüyor fakat Gen3 desteği ile ilgili herhangi bir ibare yok. Biliyorsunuz bu PCIe portlarının hepsi aynı slot yapısına ait. Ve Gen2 ile Gen3 arasında veri aktarım hızları dışında teknoloji olarak hiç bir fark yok. Yani teorik olarak kartı görmemesi gibi bir durum yaşanmaması gerekli.

Ancak ne hikmetse yeni kartı taktığım zaman sistem kart takılmamış, yokmuş gibi davrandı. BIOS üzerinden bir ayarlama ile kartı tanıtmamın bir yolu yöntemi var mıdır? Aranızda daha önce böylebir şey deneyen var mı?

Durduk yere Anakart ve İşlemci harcaması yapmak istemiyorum.

İlginize şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• Bios update yapın diyorlar arkadaslar genel olarak, bir de bios pilini cikarin takin deneyin. Baska nir arkadas da yasamisti benzer problem de yasanmamasi lazim cok sacma yani, pci exp. Geriye yonelik uyumludur yani...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Bios update yapın diyorlar arkadaslar genel olarak, bir de bios pilini cikarin takin deneyin. Baska nir arkadas da yasamisti benzer problem de yasanmamasi lazim cok sacma yani, pci exp. Geriye yonelik uyumludur yani...

Yanıt için çok teşekkür ederim. Ekran kartımın BIOS güncellemelerine baktığımda 2012 yılı içerisinde ve sonraki güncellemelerde "MSI recommend you to update BIOS with ME8 only if you are using IvyBridge 22nm CPU" ifadesini gördüm. İşlemcim eski bir i5 ve sandy bridge olduğu için BIOS güncellemesi şimdilik riskli gibi duruyor.

Tek seçenek Nvidia sürücülerini kaldırıp, pili çokararak biosu resetlemek ve sonrasında yeniden denemek gibi görünüyor. Benzer konfigürasyonda bu ve benzeri sorunları yaşaması muhtemel arkadaşlarım için sonuçları paylaşmaya devam ediyor olacağım. Bu arada farklı önerilere hala açığım. Teşekkürler.

• Ekran kartını taktığımda yokmuş gibi davrandı derken ne oldu mesela?Monitörü ekran kartına bağlayıp görüntü alabildiniz mi?
    i7 4790k || Rog Strix Rtx 2060 || H81m-P33 || Corsair Vengeance Ddr3 1600 Mhz 16 Gb Ram || Seasonic S12II 520 Watt PSU || Corsair K95 RGB Platinum Cherry MX Speed TR || Steelseries Rival 100 || Viewsonic Xg270 Monitör
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Anakartı resetleyerek (pilini çıkararak) sorunu hallettim. Benzer problemler yaşayan arkadaşlarım olursa bu yöntemi de denesinler. Yardımlarve tavvsiyeler için çok teşekkürler.
    Merhaba, ilk denediğimde görüntü alamamıştım. Porta oturtamadım yada port bozuk diye diğerine taktım onda da görüntü alamadım. Sonra Anakartı resetleyerek birdaha denedim bu sefer görüntü almayı başardım. Tabi driverlar ne kadar güncel olursa olsun yeniden kurulmak istiyor. İlgi ve alaka için çok teşekkürler.
    i7 4790k || Rog Strix Rtx 2060 || H81m-P33 || Corsair Vengeance Ddr3 1600 Mhz 16 Gb Ram || Seasonic S12II 520 Watt PSU || Corsair K95 RGB Platinum Cherry MX Speed TR || Steelseries Rival 100 || Viewsonic Xg270 Monitör
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.