Şimdi Ara

Uzmanlar, Avrupa'daki gelişmeleri işaret ederek Türkiye'yi uyardı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
13.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    Denize düşen yılana sarılır sözü buna tam uygun olarak söylenmiş. Sinovac çok işe yaramamış olabilir ama kimseyi öldürmedi ve birazda olsun fayda sağladı. çare yokken mecburen kullanıldı. elinize daha iyisi geçince biontech kullanıldı bu kadar. bunu bir insanın aklı nasıl kavramaz anlamadım. Anlık verilen kararlar kusursuz olmaz bunuda anla. Pandemi dünyada hiçkimsenin tahmin edemediği bir şey ve insanlık hazırlıksız yakalandı

    Anlık verilen kararlara güvenmiyor insanlar zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 11 Temmuz 2021; 17:29:56 >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Bu mesele aşı karşıtlığı değil. Güvünliği kanıtlanmamış aşıları isteyen olmayabilir. Mesela aşı olmak değil aşının güvenliği. Eğer aşıya güven olsaydı sorumluluk kabul etmeyen onam formu diye birşey olmazdı. Normal grip aşısı olurken onam formu imzalatılıyor mu?
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    keşke senin gibilerde aşı olsada, sizin gibilerde de unutkanlık olsa. miyonlarca aşıda yüzlerce önemsizdir. bak sana tavsiye kuduz bir köpek seni ısırırsa aşı olma, unutkanlık yapar sana.
  • hidrojennn kullanıcısına yanıt
    Bagisikligi olan biri neden asi olsun? Biraz mantikli cevaplar verin. Asi sizin salgini bulastirmanizi onlemiyor.
  • Biz Müslüman ülkeyiz Allah ın izniyle bize bir şey olmaz. 😏
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Asılar çıkmadan önce mutasyon diye birşey yoktu ortada. aşılar çıktıktan sonra mutasyonlar aldı başını gitti aşılar çıkalı daha 9 ay olmuş nerdeyse ..
  • Arkadaşlar ben aşı oldum, en başta çok tereddüt ettim fakat gerçekten başka yolu yok, aşıyı oldum gerçekten hiçbir şey olmuyor. Baya küçük bir dozu vardı, aşıyı enjekte ettiklerini bile hissetmedim. Normalde kan verirken falan bayılırım. 2 gün kolumda ağrı oluştu fakat geçti, gayet iyiyim şuanda. Korkmayın aşı olmaktan başka yolumuz yok.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aşı bizim hastalığı bulaştırmamızı önlemiyor ama insanların hastalığı hafif atlamasını, virüsü bulaştıracak seviyede virüs yükü taşıması ve buna bağlı olarak da işyerlerinin açılmasını, normal bir hayata dönülmesini sağlıyor. Herkesin aşı olduğu bir ortamda virüs de kendini yayacak kadar çoğalamadan antikor ile karşılacağı için netice de salgın da bitiyor ya da etkisi çok azalmış oluyor. Tıpkı kızamık, çiçek, veba gibi birçok hastalıkta olduğu gibi. Aşıya karşı alerjik durumunuz olabilir, yan etkilerinden etkilenecek bir hastalığınız olabilir ama vücûd direnci, bağışıklık gibi saçma argümanlar ile karşıtlık yapılmaz. Ben 5 yıl sonra olurum o süreye kadar güvenmem demeniz daha mantıklı bir sebep olur.
  • Korkunun ecele faydası yok ama aşı olabiliriz.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aşı olanlara virüs bulaşabilir, taşıyabilir ve virüsü bulaştırabilir ise daha önce hasta olanlar da aynı şekilde tekrar virüs bulaşabilir, taşıyabilir ve bulaştırabilir, çünkü antikor geliştiren kişiler hastalığı geçirenler ve aşı olanlardır, kısaca saçmalama dostum
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Aşı nasıl salgını bulaştırmamızı önlemiyor hocam anlayamadım ?

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Doğru, aşı virüs bulaşmasını engellemez, sadece vücuda hastalıkla nasıl başedebileceğini öğretir ve bağışıklık sistemi ilgili hastalık bulaştığında daha önce edindiği bilgi ile hastalığın baskın gelmesini engeller ve yokeder
  • alphekka kullanıcısına yanıt
    Antikor testi yaptirirsin, hastaligi gecirmis olupta antikoru olana bulasmaz tasimaz ve bulastirmaz. Asi olanlar zaten asi olduklarinda Covid Pozitifler ve ilk hafta normalde krantinaya alinmalari gerekirken aramizda dolasiyorlar. Mantiksizlik nerden baksan.
  • alphekka kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman şöyle diyeyim. Aşı olmuş birisinin viruse verdiği tepki ile aşı olmayan birisinin tepkisi bir değil. Evet aşı olan kişiye virus bulaşmış olsa dahil hızlıca t hücreleri tarafından saldırıya uğrar ve devredışı bırakılır. Bu da aşı olan insanların aşı olmayanlara göre çok çok daha yüksek oranda bulaşmayı engeller. İsraile bakın hocam çok iyi yönettiler salgını şu anda vaka oranı yok derecek miktarda çünkü herkes aşılandı.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi aşıya %100 güvenli diyebiliriz ki ? Böyle düşünmemize gerek yok bence. Aşı olmamanın götürüleri bizlerden kıyas kabul etmeyecek derecede çok daha fazla.

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Evet hocam aynen öyle, diğer arkadaşa bakma o hepten saçmalamaya başladı, aşı olanın karantinaya alınması gerektiğini de ilk defa şimdi okumuş olduk
  • Turkiye 1 ay geriden mi geliyor 1 ay sonra mi bizde açıklanıyor karistirmamak lazim :)
  • Bi bitmediniz varya.İlk ciktiginda maske takmaya gerek yok dyen sozde profesorlerler ekranlarda bas bas bagiriyordu sonra noldu maske takilmasi mecbur.İlk ciktiginda kirecle gomulenler nerde.Korona ekibi star wars gbi kiyafetlerle gezenler nerde .Vaka olunca eve fbi olay yeri grilmez bandi cekenler nerde.2 senedir korona .varyant delta....bidi bidi he he.Bi olekde kurtulak bu ney hergun yeni bi terane.2 senedir korku bu korkuyla omur boyu yasamaktansa öl daha iyi.Testi braksinlar vaka maka kalmaz.Yeminle kicinda cipan cikan hastaneye teste kosuyor.

  • Yorumlar kör kütük cahillerle dolu.
  • alphekka kullanıcısına yanıt
    Keske sacmalamis olsam ben demiyorum Doktorlar diyor
    https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bilim-kurulu-uyesi-tasova-asi-yapilan-kisi-tasiyici-olabilir-6239795/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Temmuz 2021; 19:0:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.