Şimdi Ara

Üzerine yıllardır düşündüğüm felsefi sorular ve sizden cevap beklemem hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuyun, es geçmeyin. Bu benim aklımda yıllardır dolanan soruların tamamıdır. (Edit: Aslında çok azı) Çoğuyla ilk defa karşılaşacaksınız!

Hayat;

Anlamlandırılması aslında insan aklınca mümkün olmayandır. Bir sonsuz yoğunluktaki kütle dağılıyor, önce muazzam sıcaklıktaki küresele yakın yıldızlar oluşuyor, sonra bunlardan parçalar kopuyor, yine kısmen küresel gezegenler oluşuyor. Bu kısmen küresel parçaların çok azında yaşam oluşuyor. (Nasıl ve neden? Nasıl o denge sağlanıyor? Yani ısı sıcaklık dengesi, karbonun bu sıcaklıklarda atomik olarak ideal işleme safhasına ulaşması, suyla beraber mükemmel komboyu oluşturması.) Önce aminoasitler, sonra proteinler, sonra hücreler mesela, daha sonra basit canlılar, suda başlayan yaşam, sudan çıkan yaşam. Neden şekillenirken uzuvlara sahip olarak şekilleniyoruz? Başka alternatif yok mu? Neden düşünmeyi düşündük? Neden organiğiz? Neden organik olarak genelde organik maddelere ihtiyaç duyuyoruz? Bu sistem nasıl gelişti? Neden başlangıç ve son var? Neden gelişiyor ve çürüyoruz? Neden öğreniyoruz? Öğrenmek olanı uygulamak mıdır, yoksa yeni bir şey midir? Neden öğrenirken bilgiler nörotransmitter maddelerin karşılıklı işlenmesi sonucunda hafızamızda yer ediniyor? Neden bu sistem? Başlangıçtan sonra tüm bu sistem nasıl şekillendi? Neden Endüstri ve Elektronik var? Neden gelişmemiz silikona bağlı oldu? Yoksa bu maddenin işlenebilirliğini mi uygun gördük? O zaman bu silikon neden zaten vardı? Neden görüyoruz? Neden duyuyoruz? Neden 3 boyutlu şekiller? Neden elektromanyetik dalgalar? Neden ses dalgaları? Neden müzik matematiksel olunca ancak keyif veriyor? Neden buradayız, amacımız ne? Neden gerçekten çok tanrılı inançlara sahipken tek tanrılı inançlara geçişimiz ve bunu da terk edişimiz bir süreç olarak algılanmıyor ve kafamızda yarattığımız yaratıcının birbirimizi katletmemiz istediğini kabulleniyoruz? Neden aç kalma ve tapınma (İbadet) ritüelleri var? Neden saygı var? Neden saygı başını yere koymakla ölçülüyor? İnsanlar dinin bile bir evrimi olduğunu ve artık terk edilmesi gerektiğini görmüyor mu? Peki bu işleyiş bir kontrolün altında olabilir mi? Dine gerek görmeyen bir üst varlık, belki de bir yaratıcı. Ölümden sonra ne var? Bize 5 duyunun neden bu şekilde kullanıldığını açıklayacak olan çıkacak mı? Neden be neden? Neden bunları düşünmüyoruz ve rastgele yaşıyoruz? Neden varız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karisiz bela -- 18 Kasım 2017; 1:38:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamı demişim ama düşündüm de sadece %10'u çıktı.

• %90 ergen tamam ama %10 da yetişkin. Hiç mi bunlar hakkında düşünen yok?

• ders çalışmasam zaman ayırırdım. mesajım bulunsun unutmazsam bakacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicef iyi niyet elçisi

ders çalışmasam zaman ayırırdım. mesajım bulunsun unutmazsam bakacağım

İslam'ı işin içine katacaksanız yazmayın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karisiz bela -- 18 Kasım 2017; 1:45:5 >
  • karisiz bela K kullanıcısına yanıt
    ayıp ediyorsun özbeöz ateistim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicef iyi niyet elçisi

ayıp ediyorsun özbeöz ateistim

Deizme yakın düşünceli, tam apateist davranışlı, dinsiz ve anti milliyetçi olup, sosyalizm destekçisi bir bireyim ben de. Fikirler önemli. İçinde el ayak kesmenin, kafa kesmenin olduğu bir kitaba bağlı kalmaman güzel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The bomb has been planted

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi önünde bir tabak yaprak sarması var diyelim yiyeceksin onu.

yemeden önce yaprak sarmasındaki yaprağın, ağacın dalında iken filizlendikten 48gün sonra rüzgarın kaç derecelik açıyla ona vurduğunu inceliyormısun?

yada sarmadaki pirincin yetiştiği topraklarda milatta önce kimler yaşamış ve tam olarak nasıl bir hayatları varmış inceliyormusun?

kullanılan zeytinyağını üretielerken tahta mı yoksa plastik mi kova kullandılar ve o zeytinleri kim toplamış araştırıyormusun?

hayır.sarmayı midene indiriyorsun olup bitiyo.zaten araştırsan bulma ihtimalin nedir hadi diyelim buldun eline ne geçecek.hayatı da öyle yaşa geç dostum fazla derinlere inip kendini zeki görerek motive ediyorsab ve mutlu oluyorsan bilemem ama bence boş iş onlar

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    Kendimi zeki görmüyorum, zaten öyleyim. Buna isteyen katılır, isteyen katılmaz ama sadece Mensa testleri bazında ilk %1'lik dilimin içindeyim, ki benim matematiksel grafikleri veya geometrik şekilleri yorumlama kapasitem (Bir başka deyişle IQ testleri) en iyi yanım değil. İlk 1 milyona girmeme yetecek bir sorgulama kabiliyetim olduğuna inanıyorum.

Her neyse, felsefeyi tümden ...tir etmen senin de zeka seviyeni ortaya koyuyor. Cevaplanamayacak sorular belki de sadece şu an için cevaplanamıyordur.

Ayrıca, evet, dolma yerken üzerine düşünmek tamamen yararsız değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: karisiz bela

Kendimi zeki görmüyorum, zaten öyleyim. Buna isteyen katılır, isteyen katılmaz ama sadece Mensa testleri bazında ilk %1'lik dilimin içindeyim, ki benim matematiksel grafikleri veya geometrik şekilleri yorumlama kapasitem (Bir başka deyişle IQ testleri) en iyi yanım değil. İlk 1 milyona girmeme yetecek bir sorgulama kabiliyetim olduğuna inanıyorum.

Her neyse, felsefeyi tümden ...tir etmen senin de zeka seviyeni ortaya koyuyor. Cevaplanamayacak sorular belki de sadece şu an için cevaplanamıyordur.

O soruların bir cevabı varsa da sen öğrenemeyeceksin muhtemelen çünkü ölmüş olacaksın ama bunları merak etmenin vakit kaybı olduğunu düşünmüyorum ben. Bunlar üzerine düşünmek zevkli aynı zamanda ama çok da abartmamak lazım çünkü cevabını asla öğrenemeyeceğiz. Zaten bu soruların bir cevabı olmadığı için bu dünya bana anlamsız geliyor. sonuç olarak nerden geldiğini neden burada olduğunu, nereye gideceğini bilmeden bu saçma sapan yerde yaşamaya devam etmek için aslında deli olmak lazım ki delirmek için de önce akıllı olmak lazım ama arkadaşa da bir anlamda katılıyorum çünkü bir gün geberip gideceğiz hem de bu soruların yanıtını öğrenemeden o yüzden en güzeli şöyle düşünmek şu an varız, bu anı iyi de geçirebiliz kötü de geçirebiliriz bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guitar-X

quote:

Orijinalden alıntı: karisiz bela

O soruların bir cevabı varsa da sen öğrenemeyeceksin muhtemelen çünkü ölmüş olacaksın ama bunları merak etmenin vakit kaybı olduğunu düşünmüyorum ben. Bunlar üzerine düşünmek zevkli aynı zamanda ama çok da abartmamak lazım çünkü cevabını asla öğrenemeyeceğiz. Zaten bu soruların bir cevabı olmadığı için bu dünya bana anlamsız geliyor. sonuç olarak nerden geldiğini neden burada olduğunu, nereye gideceğini bilmeden bu saçma sapan yerde yaşamaya devam etmek için aslında deli olmak lazım ki delirmek için de önce akıllı olmak lazım ama arkadaşa da bir anlamda katılıyorum çünkü bir gün geberip gideceğiz hem de bu soruların yanıtını öğrenemeden o yüzden en güzeli şöyle düşünmek şu an varız, bu anı iyi de geçirebiliz kötü de geçirebiliriz bu kadar basit.

Son dediğine iki yoldan varılır. Direkt tünelden veya dağı dolanarak. Dağı dolanarak varan kişi daha güçlü ve daha bilge olarak varır. Tünelden varan kişi sadece ışığı takip eder. Aradaki fark bu ama sadet sanırsam bu. :)

• Çok fazla soru var. Paragraflara ayırıp tek tek kendi fikirlerimi yazmaya kalksam cidden 1 2 gün sadece yazmak sürecektir.

Düzenlemesi filan derken bu süre zarfında Kayra sen tekrar sınırsız banlanırsın bence.

Ama cidden şu forumun konuyu çat diye silmeyeceğini bilsem yani forum yönetimine az bir inancım olsa güzel bir fikir alış verişi konusu olacağı için üşenmeden günlerce yazardım.
  • ve gerçeklik manasını kaybeder...

kitabın nerrsinde kafa kesin yazıyor söylermisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

kitabın nerrsinde kafa kesin yazıyor söylermisin ?

Daha dini inancından bihabersin sen, Muhammed Suresi 4. ayet. O ayet başka hiçbir ama hiçbir anlama gelmiyor.

• Bunlarin bir takimi sadece sana özel değil

Insanlar hep kendi düşündüklerini hakli olarak görür başka bi deyisle benim dediğim en doğrusu

Ben birazda kuşak farklılığı uzerine durmak istiyorum eski nesil ile aramizda çok fark var

Örnek biz mesela bugun ne kadar yicek varsa yiyelim ani yaşamak olayı

Eski kuşak biraz daha temkinli çünkü adamlar savaş görmüş yoklugun ne olduğunu biliyor adamlar süpürge tohumu bile yemiş

Bana göre insanlarin düşüncelerinden ziyade nasil bir ortam ve eğitim seviyesinde büyüyüp böyle bir düşünceye vardılar konusuna kafam takılır

Bu arada herkezin düşüncesine saygimiz vardır

Sınırlari bilindiği sürece

• Bunların hepsinin cevabı var hem de tatmin edici nitelikte ama bu forumda değil. Cevabı istiyorsan forum önerebilirim, istersen özel mesaja gel.

daha cevapla veremeden çizilmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.