Şimdi Ara

Uzay ve havacılık yatırımları için organize sanayi bölgesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • FakeGörünümlüAdmin F kullanıcısına yanıt
    Üstad tubitakı nasıl değersizleştirmeye çalıştıklarını ve bile bile neler yaptıklarını gördük artık. İnşallah bundan sonrası için daha iyi olur. Dikkat ediyor musunuz bu aralar albayraklara yükleniyorlar sosyal medyadan falan. İhalar birilerinin bi yerlerini bombalamış anlaşılan.

Bunlar zamanında en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve uygulamaya sokulmuş. Papaz eriği vb falan tüm uygulamalar insanların tubitaktan uzak durması için yapıldı. Tüm dünya biliyor bizde ki potansiyeli. İnşallah siyasi rant hesabı olmadan güzel yatırımlar ve sonucunda güzel sonuçlar alırız.
    Ryzen 9 5950X || ROG RYUJIN 360 || Asus ROG CROSSHAIR VIII EXTREME || XPG Spectirix D50 4X8GB 4133MHz CL19 DDR4 Ram || MSI RTX 3090 X TRIO || Corsair MP600 Pro Hydro X Edition CSSD-F2000GBMP600HXE 2TB x 2 RAID.0 || Cooler Master HAF 700 EVO || EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W || Corsair LL140 x 4 || GIGABYTE AORUS 27" FI27Q-X || Astell&Kern KANN MAX || Denon PMA-720 AE || JBL Studio 280 BK x 2|| Asus Rog Claymore II || LOGITECH G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse || SteelSeries QcK Mouse Pad || 2 x Logitech F710

İntel i7 4770K || Asus Z-87 Deluxe || Asus GTX760 DirectCU II O.C. || Corsair LS120 SSD || Cooler Master Haf912 || 2 x 2TB WD Green HDD || Logitceh MK520 || Logitech Darkfield || Sony 65AG9 || Sony STR DA 3700ES || JBL STUDIO 250P || 2 X JBL STUDIO 280 || 2 X JBL STUDIO 180 || PIONEER SW21
  • FakeGörünümlüAdmin F kullanıcısına yanıt
    Revo kardesim cok tesekkur ederim benimde az cok bildigim seyler ama anlatma seklin guzel. Takildigim seyleri acmissin. Orruvağr :)

Fakeadmin;

Biraderim calisana ve az bir miktar gucu(para) olana zor diye bir sey yok.

Ben bina tesisat islerinden anlarim, duvar orerim, fayans yaparim, on numara boya cekerim. İnsaat'da anlamadigim tek sey elektirik tesisati, oda baska bir uzmanlik zaten :)

Orta dogu ve balkanlarin en hizli kasabiyimdir ayni zamanda, cicegi burnunda bir kebap ustayim hem. Kebap derken yanlis anlama, bu isin doneri var, koftesi var var oglu var. Birde soylemesi ayip cok muthis bir ticari kabileyetim var 8-9 yaslarimda caddelerde su satardim.

Sozun ozu (nasil ozu ise is hayatimin ozeti resmen :) ) ben gittigim yerde ne ac kalirim nede yabanci memleket diye kendimden taviz veririm.Yahudi ve almanlardan bu konuda dersler aldim, isimi iyi yaparim. Kendimede bakarim benim elime bakanlarada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SarıÇeçen

Biraderlerim yakinda acik lise bitiyor. Yasima aldirmadan ( o kadar yasli degilim he :) ) ucak muhendisligi okumak istiyorum. Bir yandan dukkan bir yandan okul bir yandan aile zor olacak.

O yuzden bu yollardan gecmis tecrubeli kardeslerime cagri yapiyorum. Bana okulu kolaylastiricak, kendi yaptigi hatalari benim yapmamam icin madde madde yazicak babayigitler ariyorum.

Öncelikle çok idealist ve seçtiği mühendislik alanının çalışma şartlarını, gelir seviyesini, ne iş yapacağını bilmiyorsanız bu ülkede mühendislik dallarını okumamalısınız. Özellikle temel mühendislik bölümlerinden ülkenin en yüksek puanla girilen 3 4 okulu haricinde mümkün olduğunca uzak durun. Doğuda filan okumayı aklınızdan dahi geçirmeyin.

puanlarınız nasıl bilmiyorum ama açık liseden uçak müh kazanmak zor olacaktır.

Okula girersen tekrar iletişim kuralım daha tatminkar cevaplar alabilirsiniz.

Bu ülkede mühendislik eğitimi dünyadaki muadillerinden çokdaha vasat şekilde verilmekte ve türk sanayisinin "mühendis" ihtiyacı mevcut mesleğe sahip insan sayısının belkide çeyreği kadardır.

Mühendislik mezunları pekçok yerde mühendislik yapmamaktadır, kimi yerde işçi şefi, kimi yerde sadece kağıt işleri, kimi yerde sadece sipariş işleri, kimi yerde sadece prosedürün uygulandığı teknik hizmet. Kısacası aldığınız teknik eğitimi kullanacağınız ve geliştireceğiz işletme bulmak bu ülkede çok zordur. Bu sebeple bu mesleklerin değeri günden güne azalmakta, piyasası dipleri görmektedir.

Uçak mühendisliğinde ise ülke içinde çalışılabilecek firma sayısı fazlasıyla kısıtlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ben Türkiye nin de artık ABD nin 51.bölgesi gibi girirmesi yasak uçuşa yasak gizli bir bölgesi olması gerek. orada gizli deneyler yapılmalı.

Ne gibi deneyler yapılmalı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle yatırımların Konya'ya yapılması bence daha mantıklı. Hem başkente yakın, hem verimsiz arazi çok fazla, hem de Ankara stratejik nokta olduğu için bütün önemli tesislerin tek bir noktada toplanması yanlış.

Örneğin ABD askeri araştırma bölgelerini genellikle çöl veya etrafı düz verimsiz geniş alanlara tesis kuruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

ben Türkiye nin de artık ABD nin 51.bölgesi gibi girirmesi yasak uçuşa yasak gizli bir bölgesi olması gerek. orada gizli deneyler yapılmalı.

Ne gibi deneyler yapılmalı?

gizli silahlar,nükreel silahlar,yeni enerji deneyleri,uzay araştırmaları falan filan. bakınız örneğin böyle bir şey

• quote:

2008 li galiba üstüne gitmeyelim

Orijinalden alıntı: Laminon

quote:

2008 li galiba üstüne gitmeyelim

8 yaşında çocuğum var. Tüm büyük devletlerin böyle gizli saklı yerleri varken bizim de olmasını istemek kötü mü?
  • Tübitak, TÜBA gibi kurumların bitirilmesinde bizzat hükümetin ve Tayyip Erdoğan'ın parmağı vardır. Boşuna günah keçisi aramayınız.

Ne Amerikayız ne Almanya ne Rusya ne İsrail

Bizim ülkemizde bir tane üretimi olup bu ülkelere pazarladıgımız birşey söylesene?

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.