Şimdi Ara

UZAKTAN MOTOR ÇALIŞTIRMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
12.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Koltuk ısıtma da çok çözüm olmaz çünkü her şey soğuk oluyor o an

    Webasto neden düşünmediniz acaba?.
  • Aracımda zaten koltuk ısıtma var. Koltuğun ısınması 2-3 dk.yı buluyor. 2-3 dk insan bekler evet. Ama koltuk ısınsa bile arabanın içi komple buz gibi. Koltukların sıcak olması yetmiyor.

    Burası sabahları -18 civarı camdaki buzları kazıyoruz ve eller cidden donuyor. Şimdi birde bebek bekliyoruz Allah ın izniyle. eşim o eziyeti çeksin istemiyorum. İmkan varken böyle bir işe giriştim. Şimdilik her şey yolunda umarım bir sorun çıkmaz.

    Webastoya gelince çok iyi bir sistem doğru. özelliklede sulu webasto. Ama webasto 1000-1500 civarına geliyor sanırım. bir de bildiğim kadarıyla o sistemi araca bindikten sonra aktif hale getiriyorsunuz. Benim sistemde ise arabaya bindiğinizde hazır ısınmış oluyor. webastonunda uzaktan kumandalıları var ama onlarda iyice pahalı.

    Bu arada yazmayı unutmuşum bu modülün uzaktan kumandasını kurduğunuzda istediğiniz saatte arabayı çalıştırıyor. Aslında bu kadar çok özelliği olan sistemler insanı korkutuyor biraz. dandik çin mallarını hatırlatıyor. ama en azından bir genel müdürlükleri distiribütörlükleri var.




  • Fiyat konusunda haklısınız epey fark var.
  • Ben de impreza icin getirttim yurtdışından. .Cumartesi montaja gideceğim. . Sizden okuduğum ayrıntıları ustaya hatırlatacagim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakyuz

    Ben de impreza icin getirttim yurtdışından. .Cumartesi montaja gideceğim. . Sizden okuduğum ayrıntıları ustaya hatırlatacagim..

    Bendeki sistemde ayrıca kumandadan klimayı açıp kapama özelliği var ama ustam onu özellikle bağlamamış. daha önce bir captiva ya aynı sistemi kurduğunda bu klimayı çalıştırma özelliği klimanın bir parçasını yakmış. sanırım klima motoruydu. Aklınızda olsun. Klimayı geceden açık bırakınca sabah uzaktan motoru çalıştırdığınızda klimada çalışmış oluyor. Benim araçta şu an motoru uzaktan çalıştırsamda kontak kapalıyken klima koltuk ısıtma radyo vs özellikler devreye girmiyor. usta bağlantıyı ona göre yapmamış Hafta sonu düzelttiricem. Birde anladığım kadarıyla teferruatlı bir iş iyi bir ustaya yaptırmak gerek.




  • anladım yani sistemi kontağa da bağlatmak gerekiyor değil mi..ayrıca aksamdan klima ya da kaloriferi açık bırakmak lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakyuz

    anladım yani sistemi kontağa da bağlatmak gerekiyor değil mi..ayrıca aksamdan klima ya da kaloriferi açık bırakmak lazım..

    Evet aynen öyle. Zaten kullananlar hep bu şekilde kullanıyormuş
  • Bende bu sistemi taktıracağım. Her sabah araçımı ısıtmak için çalıştırıp tekrar eve giriyorum. Uykulu gözlerime o soğuk şamar gibi yapışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snoppy123

    Bende bu sistemi taktıracağım. Her sabah araçımı ısıtmak için çalıştırıp tekrar eve giriyorum. Uykulu gözlerime o soğuk şamar gibi yapışıyor.

    Evet bende aynı dertten muzdaribim. Şu ufak pürüzüde halledersem bu işin keyfini süreceğim inşallah. Burada erzurumda pek çok arkadaş biraz zaman geçmesini bekliyor. Ben bir sorun yaşamazsam onlarda taktıracak
  • Tek sorun olası bir hırsızlık girşiminde hırsıza büyük kolaylık sağlamış olursunuz ama marım başınıza daha doğrusu kisenin başına böyle birşey gelmez ... Aslında usta biraz uğraşıp o kopya immo chipini kontağa yakın bir noktaya tak çıkarlı bir sistem yapabilirdi ... O zaman evinize akşam parkı esnasında çipi takar, başka yer ve zamanlarda çipi araçta bırkmazdınız ...
  • Türkiyede büyük sıkıntı bence adamlar jamer ile sinyal kesip araca gidiyorlar hazır çalışmış aracı görünce naaparlar bilmiyorum :)
    Ben termal araçları daha çok seviyorum hatta tırlardaki sistem araçlarda olsa keşke kış şartları için motor suyunu da ısıtarak bize sunsa
    Firmamızda daf fx480ler var bunlarda bu sistemden mevcut 12 saat çalışsa 2 - 3 lt yakıt yakmakta.
    Ve perakende satış fiyatı webasto için 1500 - 2000 tl toptana girerse sıfır ücret + 1000 tl olur
    Kışın çalışırken aracımızın motor ömrü uzar motor çalışırken roranti devri yükselmez yakıt tasarrufu sağlanır v.s. v.s.
  • Yurt dısında bizimde aracımızda vardı.Bizde geceleri çalıstırmak zorunda kalıyorduk.Aracı uzaktan çalıstırınca.Arabanın içinde olsanız bile otomatik vites için söylüyorum bizim araç otomatik vitesti,vitesi geçirmek için fren ardından vites geçirilirki zaten frene bastıgınız anda motor otomatik olarak kapatılıyordu.Zaten aracın çalıstıgını size söylüyor kumandadan.
  • bombalanmaktanmı orkuyor diyecektim soğuktanmış bu olay hırsızlığa çok elverişli hale getirmezmi aracı?
  • Yaşadığım yer kampüs. Aracı çalışıtırıp götürseler bile nizamiyeden geçmek zorundalar. Bunun dışında sistem aynı zamanda oto alarm. Araca müdahele edildiğinde bendeki kontrol ünitesinede sesli ve titreşimli uyarı veriyor. Evet şu an immobilizer devre dışı olmuş durumda ama alarm eklenmiş durumda. bu işte çok profesyonelleşmiş insanlar var. Araç immobilizer lı olsa bile çalınabiliyor. Tabi alarmı aşıp motoru çalışan arabanın içine girseler bile kontak açık olmadığı için direksiyon kilidini çözmek için kontağın devre dışı bırakılması gerekli.

    Bunun dışında bu gün sanayiye gittim ve daha önce bahsettiğim pürüzü giderdik. Artık aracı uzaktan çalıştırdığımda klima devreye giriyor. tam istediğim gibi oldu.

    Ustamla yurt dışından sipariş etmeyi düşündüğüm immobilizer key box adlı ürünü konuştuk bu üründe immo çipini aracın içinde gizli kutuya koyuyorsunuz sadece alarm ile çalıştırma komutunu verdiğinizde sistem çipi okuyor. Yani immobilizer devre dışı kalmamış oluyor. Yurt dışından sipariş etmeyi düşünüyorum yarın. 1 aya o aparatıda taktırırım.




  • hocam uzakdan çalıştırmadaki amaç ne gir arabanın içine çalıştır arabayı dışardan çalıştırınca uzakdan kumandaylamı kullancan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outlook1

    hocam uzakdan çalıştırmadaki amaç ne gir arabanın içine çalıştır arabayı dışardan çalıştırınca uzakdan kumandaylamı kullancan

    Selamlar. Sanırım konuyu baştan okuyamadınız.
    Erzurumda yaşıyorum ve bulunduğum yerde sıcaklık -25 e kadar düşüyor. Sabahları camlar buz tutmuş oluyor. Camı kazımam gerekiyor ve cidden aracın içi çok soğuk oluyor. Geceden fanı açık bırakıp sabah uzaktan çalıştırdığımda aracın içi ısınmış ve camın buzları çözünmüş oluyor
  • baris_basar kullanıcısına yanıt
    :) kusura bakmayın bende tersledim :( en iyi çözüm erzurumdan taşınmak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outlook1

    :) kusura bakmayın bende tersledim :( en iyi çözüm erzurumdan taşınmak :)

    Yo estağfurullah. Sorun değil. Yakın zamanda erzurumdan gitmem söz konusu değil. Bende kendimce şartları iyileştirmeye çalışıyorum işte.
  • baris_basar kullanıcısına yanıt
    bende şaksına dedim zaten :)
  • baris_basar kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Sisteminizde sıcaklık durumuna göre aracı otomatik çalıştırma özelliği mevcut mu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.