Şimdi Ara

UZAKTAN KUMANDALI TEKNEYE KUMANDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    resimlerini yayınladığım teknenin uzaktan kumandası yok. bende yine bir uzaktan kumandalı arabadan söktüğüm alıcıyı monte etmeye çalışıyorum. ancak tekne çift motorlu ve ileri gidebilmesi için pervanelerin her birinin ileri sürerken veya geri gelirken birbirine ters dönmesi gerekiyor. ve sağa sola dönmesi için resimlerdeki kabloların nasıl bağlanması gerektiği konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. şafta kaynaklanmış kırmızı kabloların ve ön tarafa doğru giden siyah kablolarında ne işe yaradığını açıklamanız ve tüm bu kabloları alıcı karta nasıl lehimleyeceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. TEŞEKKÜRLER...

• 3-4

• 5-6

• son

• Merhaba,
    öncelikle teknenin ileri geri, saga ve sola gidebilmesi ici belirttiginiz aciklama bilemiyorum ama bence yanlıs.
    Bence, ileri gitmek icin iki motorda aynı hizda ileri donmeli, geri gelmek icin aynı hizla geri donmeli
    saga donmek icin, sagdaki motor soldakine gore daha hizli ileri seklinde donmeliler ikiside
    sol icinde soldaki motor sagdakine gore hizli ve ileri seklinde donmeli

donusler icin motor hizlariyla oynamanız gerektigi icin esc ye ihtiyaciiniz var.
    elinizdeki motor basit 20tl lik uzaktan kumandali araclardan cikan 27mhz lik kumanda. bu kumanda isiniz gormez malesef bu uygulama icin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrisma

Merhaba,
    öncelikle teknenin ileri geri, saga ve sola gidebilmesi ici belirttiginiz aciklama bilemiyorum ama bence yanlıs.
    Bence, ileri gitmek icin iki motorda aynı hizda ileri donmeli, geri gelmek icin aynı hizla geri donmeli
    saga donmek icin, sagdaki motor soldakine gore daha hizli ileri seklinde donmeliler ikiside
    sol icinde soldaki motor sagdakine gore hizli ve ileri seklinde donmeli

donusler icin motor hizlariyla oynamanız gerektigi icin esc ye ihtiyaciiniz var.
    elinizdeki motor basit 20tl lik uzaktan kumandali araclardan cikan 27mhz lik kumanda. bu kumanda isiniz gormez malesef bu uygulama icin...

• benim kaygım çekme mesafesi ... onun dışında yön olayını senin söktügün devreden halledebiliriz. şöyle ki.
    mevcut devremizde ileri geri ve birde sag sol fonksiyonları var.birşekilde ileri geri yapabiliriz. mevcut ileri geri kanalını kullanarak. ancak sag solu motorlara fazla yada az voltaj vererek ayarlamamız gerekecek . bunuda mevcut sag sol ile voltajı yönelendirerek yapabiliriz. atıyorum ileri geri motorlara ileri için +6 volt veriyor geri için -6 volt veriyor.sag sol konalalrı ile de istedigimiz motora ayrıca fazla voltaj vererek yönü saglayabiliriz. saga bastıgında +3 volt sag motora sola bastıgımızda + 3 volt sol motora verecek böylece mevcut voltaj sola dönerken sol motorda 9 sag motorda 6 olacak . buda yönü saglar.

bunları nasıl yapacagız ?

biraz elektronige hakim iseniz ayrıca bir besleme kaynagı daha takacaksınız . bunları transistörlerin cıkışına uygun kombinasyonda vereceksiniz

böyle bişeyde yapılabilir. yöne bastıgında röle ileri geri baglantısını kesecek sadece 1 motora ileri geri komutu yollayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 24 Haziran 2012; 19:17:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzaktan Kumanda (IR) Sinyalleri
    20 yıl önce açıldı
    RC uzaktan kumanda
    2 yıl önce açıldı
    AKILLI KUMANDA
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • why_living +voltajdan bahsedince birşey daha dikkatimi çekti. yeni eklediğim resimde 9voltluk pil için bir yuva var ama alıcıya herhangi bağlantı yapılacak yer yok. ayrıca orjinal alıcının resminide yayınlıyorum. yardımları için herkese teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.