Şimdi Ara

Uzaktan bilgisayar açmak istiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
23.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar.Ben evdeki bilgisayarımdan,işyerindeki bilgisayarı açmak istiyorum.Ayrıca bunun için işyerindeki bilgisayarın güvenlik duvarı açık mı olmalı kapalı mı?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.[/]
  • geçen başka bir konuda da söylemiştim ama çoğu kişi bilmiyordu bu ayarı. eski bilgisyarımda telefon çalınca açılıyordu bayağı önce. bilgisayar müühendisi bir abi gelip halletmişti ama ozamanlar velettim soramadım şimdi siz bu konuyu açınca araştırdım şöyle bir şey buldum.

edit: sanırım anlatmak istediği ilk 3 işlem biosa girme işlemi. eski anakartlar için anlatmış olabilir siz kendi biosunuza göre denemelisiniz

açıklama yetersiz oldu biraz

bu yöntemle iş yerinizdeki bilgisayarınıza bağlı modem varsa o modemin bağlı olduğu telefonu çaldırarak bilgisayarınızı açabilirsiniz.

SETUP PROGRAMINA GİRME
    * Bilgisayar açılmaya başladığı zaman CTRL + ALT + ESC tuşlarına aynı anda basılır.
    * Ekranda 'Press Del to enter setup' veya 'Hit Del if you want to run setup' mesajı çıktığında DELETE tuşuna basılır.
    * PC tam POST ekranındayken DEL ve F2 tuşlarına basarak BIOS / SETUP'a gelinir.

Bundan sonra ekrana SETUP ana menüsü gelecektir.
    Buradan POWER MANAGEMENT SETUP seçilir,
    POWER MANAGEMENT SETUP seçeneğinin bir alt seçeneği olan PM TIMERS bölümüne gelinir.(Bu seçenek her marka BIOS'larda bulunmayabilir)
    PM TIMERS,herhangi bir tuşa dokunulduğunda otomatik olarak kapanmış bilgisayarın açılmasını sağlar.Onaylanır.
    POWER MANAGEMENT SETUP seçeneği içinde PWR UP ON MODEM ACT.seçeneği onaylanırsa,MODEM takılı ise telefon çalsa bile bilgisayar kendiliğinden açılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXtraVaido -- 13 Eylül 2009; 20:25:52 >
  • Ama bu seferde her is yerini biri aradigi zaman bilgisayar acilacak?
  • evet. sadece sizin bildiğiniz bir telefon hattından yapabilirsiniz. başka türlü uzaktan açamazsınız yani illaki telefon, internet bağlantısı olucak.
  • öneri için teşekkürler arkadaşım ama ben bilgisayardan bilgisayara bağlantıdan söz ediyorum.mesela benim bilgisayarımda bi program olcak,ona açmak istediğim bilgisayarla ilgili gerekli bilgileri gircem ve uzaktaki bilgisayarı açıcam.isteğim bundan ibaret :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: candash21
    Merhaba Arkadaşlar.Ben evdeki bilgisayarımdan,işyerindeki bilgisayarı açmak istiyorum.Ayrıca bunun için işyerindeki bilgisayarın güvenlik duvarı açık mı olmalı kapalı mı?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
    Uzaktan bilgisayarı açmanın birkaç yöntemi var: LAN üzerinden, İnternet üzerinden veya Telefon ile.

• Telefon ile açmak için bilgisayarda Fax/Modem kartının olması ve bu teknolojiyi desteklemesi gerekir. Ayrıca BIOS'da Power Management bölümünde bu özellikle ilgili (Modem Ring Resume) ayar olması lazım. Her anakartda olmasada bazı anakartların BIOS'unda telefon kaç kez çalınca açılacağı ile ilgili ayar olabiliyor.
    • LAN üzerinden bir bilgisayarı açmak çok kolay. Karşı bilgisayarda BIOS'da WOL (Wake On LAN) ayarı yapılır. LAN üzerindeki bir bilgisayardan WOL paketi gönderilir. Bu işlemi yapan programlar var. İşin mantığı şudur: Açılması istenen bilgisayarın ethernet kartının MAC'ına WOL bilgisi gönderilir. Daha doğrusu ilgili MAC bilgisi içeren WOL paketi tüm LAN'a gönderilir. MAC'i eşleşen bilgisayar açılır. LAN üzerinden WOL işlemini ben aktif olarak sorunsuz kullanıyorum.
    • İnternet üzerinden bilgisayar açma işlemi ise biraz karışık ve zor. Burada bilgisayarda BIOS'da WOL ayarı yanında modemde de bir ayarın yapılması gerekiyor. Ayrıca modemde ayarın yapılmasıda işlemin başarısı için yeterli değil. Çünkü modem bu ayarı desteklemiyor olabilir. Modemde yapılacak olan şudur: amaç internet üzerinden gelen WOL paketinin modemin LAN tarafına geçmesi ve bu sayede MAC'i eşleşen bilgisayarın açılmasıdır. Bunun için port (UDP 7 veya 9 ) yönlendirme kullanılır. Ancak kapalı bilgisayarın bir IP'si olmadığından yönlendirme işlemi broadcast IP'sine yapılır. Mesela 192.168.1.X/255.255.255.0 gurubunun broadcast IP'si 192.168.1.255'dir. Yönlendirme bölümünde her modem broadscast IP'si sonundaki 255 rakamını kabul etmemektedir. Bu tür modemlerde işlem başarısız olmaktadır. Bazı modemler bu rakamı kabul etmekle beraber broadcast etmemektedir. Dolayısı ile yine başarısız olunmaktadır. Ben şu ana kadar 5-6 adet farklı marka ve model modemde denedim ama internet üzerinden başarılı olmadım. Siz isterseniz kendi modeminizden port yönlendirerek bir deneme yapın.
      Uzaktan denemek için programlarda var ama linkteki yerlere gerekli bilgileri yazarakda WOL işlemini deneyebilirsiniz.
      www.depicus.com
      Wake on Lan Over The Interweb by Depicus
      http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx

• ramazanyalcin'ın söylediği yöntemle Zyxel P-660RU-T1 v2 model modemde İP:192.168.1.255 PORT:9 yönlendirmesi ile internetten bilgisayarımı açabiliyoum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaCagot -- 14 Eylül 2009; 1:06:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaCagot
    ramazanyalcin'ın söylediği yöntemle Zyxel P-660RU-T1 v2 model modemde İP:192.168.1.255 PORT:9 yönlendirmesi ile internetten bilgisayarımı açabiliyoum.

Merhaba,
    İnternet üzerinden WOL işlemini başarabilmiş birini görmek çok güzel. Zira benim denediğim modemlerde başarılı olamamıştım. Anlaşıldığına göre Zyxel modemler bu konuda sorun çıkartmıyorlar. Hemen bir Zyxel modem bulup deneme yapayım.
    Deneyimini aktardığın için teşekkürler...
  • "WOL" olayını bir türlü çözemedim ben.BİOS'ta bununla ilgili bir şeye rastlayamadım henüz acaba bahsettiğimiz BİOS'lar farklı mı?
  • quote:

"WOL" olayını bir türlü çözemedim ben.BİOS'ta bununla ilgili bir şeye rastlayamadım henüz acaba bahsettiğimiz BİOS'lar farklı mı?

Kullandığınız bilgisayar çok eski mi? Ethernet kartı on board mu? BIOS'da Power Management diye bir alan var mı?
  • Kullandığım bilgisayar 5 senelik.ethernet kartı var ayrıca.BİOS'ta "Power Management Features" diye bir alan var ama burada tam olarak neyi ne yapacağımı bilmiyorum :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candash21 -- 22 Eylül 2009; 12:33:02 >
  • quote:

Kullandığım bilgisayar 5 senelik.ethernet kartı var ayrıca.BİOS'ta "Power Management Features" diye bir alan var ama burada tam olarak neyi ne yapacağımı bilmiyorum :/

Eğer kullandığınız bilgisayardaki ethernet kartı ayrı ise yani onboard değil ise işiniz zor. Çünkü onboard olmayan ethernet kartı ile WOL yapabilmek için kartın WOL desteğinin olması ve ethernet kartı ile anakart arasındaki WOL kablosunun takılı olması gerekmektedir.
    BIOS ekranın bir resmini gönderebilirmisin.
  •  Uzaktan bilgisayar açmak istiyorum.

http://magicpacket.free.fr/

www.matcode.com
    Wake-on-LAN - MATCODE
    http://www.matcode.com/wol.htm

www.depicus.com
    Welcome To Depicus - Home of the Geek
    http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx

Bende bir çok farklı modem ile denedim ama henüz başarılı olamadım.
    Yukarıdaki linklerde kullanabileceğiniz uygulamalar var, umarım işinize yarar.

Çalışma mantığı ve daha ayrıntılı bilgi için yararlanabileceğiniz başka bir site :

http://gsd.di.uminho.pt/jpo/software/wakeonlan/mini-howto/wol-mini-howto-2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 22 Eylül 2009; 17:40:21 >
  • BİOS'un görüntüsünü şekilde görebilirsiniz.

Kumandan; bilgiler için çok teşekkür ederim ,daha önce denediğim yöntemler arasında onlarda vardı.malesef işe yaramadılar :(

• Burada lazım olan resim BIOS'da Power Management Features kısımdaki ayarların resmi olmalı. O bölümün resmini gönderin.
    Birde anakartta onboard ethernet olup olmadığını net cevaplamamışsınız.
  • Ayrıca ethernet kartım var.Anakart Onboard'a bağlı değil yani.
    1.Resim "Power Management Features"in içeriğini gösteriyor.
    2.Resim ise "Set WakeUp Events"in içeriğini gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candash21 -- 26 Eylül 2009; 0:09:22 >
  • Mesajlarınızdan anladığıma göre bilgisayarda anakart üzerinde ethernet portu yok? Ve ayrı bir PCI ethernet kartı kullanıyorsunuz.
    Resimlerden anlaşıldığına göre Wake Up ayarlarında LAN ile ilgili bir ayar yok. Buda zaten anakartta ethernet portu olmadığına işaret.
    Dolayısı ile mevcut donanım ile WOL işlemini ethernet üzerinden yapamayacağınız kanaatindeyim.
  • Şöle bişe de olabilir
    Biostan klavyeden bir tuşa basma ile pc açılmasını aktif et,klavyenin üstünede titreşimli telefon koy.
    Pc yi açmak için teli çaldır
  • Şimdi ne yapmam gerekiyor??Bu istediğimi gerçekleştirebilmem için?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.