Şimdi Ara

Uyuyamama Problemim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı uyuyamama problemi ortaya çıktı. Aslında ortaya nasıl çıktığını biliyorum. Geçen yıl yurttaki oda arkadaşım çok fazla horluyordu. Başlarda rahatsız olmuyordum ama zamanla beni çok kötü rahatsız etmeye ve uykumu sürekli bölmeye başladı. Bu yıl odamı değiştirdim fakat artık yatağa girdiğimde psikolojik olarak strese giriyorum ve uyuyamıyorum. Etrafta ufacık bi gürültü çıksa bile uykum bölünüyor. Bu stresi üzerimden de bir türlü atamıyorum. Artık uyumaktan korkar oldum. Gece ne zaman yatağa gitsem psikolojik olarak kendimi çok kötü hissediyorum. Yatağa girdikten anca 2-3 saat sonra uyuyabiliyorum. Sizce bu sorunu nasıl atlatabilirim? Doktora gitmeli miyim? Gideceksem hangi bölüme muayene olmalıyım? Aranızda daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Uyku hapı felan mı kullanmalıyım? Konu hakkında bilgisi olanlardan cevaplar bekliyorum.

• Tavsiyem Uyku Bandı Al Eyer Olmassa Yakınlarda Bulunan Hastaneye Yada Saglık Ocagında Bi Doktorla Konusuşup Uyku İlacı Alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tavus

Merhaba arkadaşlar. Bende nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı uyuyamama problemi ortaya çıktı. Aslında ortaya nasıl çıktığını biliyorum. Geçen yıl yurttaki oda arkadaşım çok fazla horluyordu. Başlarda rahatsız olmuyordum ama zamanla beni çok kötü rahatsız etmeye ve uykumu sürekli bölmeye başladı. Bu yıl odamı değiştirdim fakat artık yatağa girdiğimde psikolojik olarak strese giriyorum ve uyuyamıyorum. Etrafta ufacık bi gürültü çıksa bile uykum bölünüyor. Bu stresi üzerimden de bir türlü atamıyorum. Artık uyumaktan korkar oldum. Gece ne zaman yatağa gitsem psikolojik olarak kendimi çok kötü hissediyorum. Yatağa girdikten anca 2-3 saat sonra uyuyabiliyorum. Sizce bu sorunu nasıl atlatabilirim? Doktora gitmeli miyim? Gideceksem hangi bölüme muayene olmalıyım? Aranızda daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Uyku hapı felan mı kullanmalıyım? Konu hakkında bilgisi olanlardan cevaplar bekliyorum.

Hocam bence uyku hapı alma. Gülün bile dikeni varken bu kimyasalların(hap) zararı olmaz mıdır?

Bence slow tarzı müzik dinleyerek uyumayı dene

Nihayetinde gideceğin doktor psikolog olacaktır. Gerektiği şekilde yardım eder. İlaç tavsiye etse bile uzun süre kullanma derim. Hade kolay gelsin

• Uyku ilacı almanı ben de tavsiye etmiyorum. Fazlasıyla zararlılar.

Müzik dinleyerek, göz bandı takarak uyumayı deneyebilirsin. Umarım kısa zamanda atlatırsın, uyuyamamak gerçekten çok zordur.
  • psikologa gidebilirsin ilaçla uğraşma bence zararlı şeyler onlar
  • Ben de yattıktan sonra 1-2 saat boyunca uyuyamazdım eskiden. Gün içinde kendini iyice yorarsan ve sabahları erken kalkarsan gece rahat uyursun. Sabahları işe falan gitmiyorsan bile 9-10'a kadar yatma, 6-7 gibi uyan, işe gidiyormuş gibi. Gece 12 gibi yattımmı mışıl mışıl uyursun inşallah.

O kadar erken kalkıp ne yapacağım diyorsan biliyorum zor ama bir kere alışırsan o kadar iyi gelecek ki inan bana. Bak ben hafta sonları da yatmıyorum o saatlere kadar mesela. Gün kolay kolay bitmiyor, daha uzun geliyor insana. Eskiden hafta sonlarım çabucak biterdi, ulan yine iş günü geldi derdim, (öğlene kadar uyursan tabii ki çabuk biter ) şimdi o 2 gün yetiyor.
  • bende de aynı problem vardı senelerdir.dedim ben ne aptalmışım neden seneler önce gitmedim ki?

bunu yaşamak istemiyorsan bir an önce git herhangi bir hastanenin psikiyatri bölümüne.

gidemem diyorsan atarax şurup al.çok rahat uyursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders çalışırken okb sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. @Diabolical senin önerini uygulayacağım ama 6-7 gibi kalkabileceğimi pek zannetmiyorum ama erken uyanmaya çalışacağım. Önerini mantıklı buldum. Müzik önerisi vermişsiniz ama en ufak gürültüde bilene uykum kaçıyor o yüzden müzik ile hiç uyuyamıyorum. Anlaşılan ilaca şimdilik gerek yok galiba. İlk işim bu hafta bi psikologa gözükmek olacak.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı uyuyamama problemi ortaya çıktı. Aslında ortaya nasıl çıktığını biliyorum. Geçen yıl yurttaki oda arkadaşım çok fazla horluyordu. Başlarda rahatsız olmuyordum ama zamanla beni çok kötü rahatsız etmeye ve uykumu sürekli bölmeye başladı. Bu yıl odamı değiştirdim fakat artık yatağa girdiğimde psikolojik olarak strese giriyorum ve uyuyamıyorum. Etrafta ufacık bi gürültü çıksa bile uykum bölünüyor. Bu stresi üzerimden de bir türlü atamıyorum. Artık uyumaktan korkar oldum. Gece ne zaman yatağa gitsem psikolojik olarak kendimi çok kötü hissediyorum. Yatağa girdikten anca 2-3 saat sonra uyuyabiliyorum. Sizce bu sorunu nasıl atlatabilirim? Doktora gitmeli miyim? Gideceksem hangi bölüme muayene olmalıyım? Aranızda daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Uyku hapı felan mı kullanmalıyım? Konu hakkında bilgisi olanlardan cevaplar bekliyorum.

kendimi bildim bileli var bu durum bende hap kullanmadım geçinip gidiyoruz 4 saatlik uykuyla.

• bende uyuyamıyorum ve sinir oluyorum
  • Kafanı takmamayı öğreneceksin. Senin dediğin gibi hepsi psikolojik. Psikolog yardımcı olur elbet. Yukarda ki arkadaşın dediği gibi kendini ne kadar çok yorarsan o kadar derin uykuya dalarsın.
  • Doktora gözük istersen Atarax iyidir. Uzun süre kullanınca Anestezi de zorluk çıkıyo sanrm anti-depresanlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxis~

Doktora gözük istersen Atarax iyidir. Uzun süre kullanınca Anestezi de zorluk çıkıyo sanrm anti-depresanlarda

Yok ya ne ataraxı anneanne ilacı o ya Dostum ilaçtan uzak dur
  • en guzel sey beyni yormayacak turden muzik dinlemektir.
    tranquillity tarzi newage, ney musikisi, veya klasik muzik dinleyebilirsin.
  • çözüm
    her gece saat kaçta yatıyorsan eğer o saatten 2-3 saat evvel 1 bardak süt veya ayran seversen dilediğin kadar ayran o da olmadı bir kase yoğurt ye

mp3 player gibi bir aletin mutlaka vardır
    klasik müzik parçaları indir ve onun içine at
    3-5 tane de olsa yeter hep başa döndüre döndüre çalsın
    sesini çok açma
    sabah uyandığında mp3 playerın şarjı bitmiş olarak bulabilirsin
  • İlaçtan uzak duracağım daha kötü sorunlar çıkartabilir. Şu klasik müzik olayını bi deneyeyim umarım olur. Uyuyamamak çok kötü bir sorun ya. İnsan gece kafayı yiyecek gibi oluyor. İnşallah benimle beraber bu sorunu yaşayan herkes bu sorundan kurtulur.
  • müzik dinlersen beynin müziğe odaklanacak,müziği anlamaya çalışacak ,uyuyamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nx+1/2(5x-m)=5/2 -- 7 Ekim 2010; 16:19:25 >
  • Selam,

Ben kendi düzensizliğimi anlatıp çözümümü söyleyeyim. Üniv deyken günde 3-4 saat uyku ile idare ederdim, yemek yemem kesinllikle düzensizdi. Akşamları yatmadan önce bişeyler atıştırırdım. Şimdi olay şöyle. Biyolojik saatin vücuduna hükmetmeye başlıyor. Gereksiz zamanda alınan gereksiz fazla enerji vs (gece atıştırması özellikle) buna neden olabiliyor. 1 hafta boyunca sabah kalk, kahvaltı et, 12-1 gibi öğeln yemeğini ye, akşam 8 i geçirmeden yemeğini ye ve gece yatana kadar kesinlikle ekstra birşey yeme. 1 hafta sonra büyük ihtimal uyku düzenin oturacaktır. Daha önce benzer şekilde bir arkadaşıma bu yöntemi tavsiye ettim ve işe yaradı :)

Şimdiden kolay gele..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

quote:

Hocam bence uyku hapı alma. Gülün bile dikeni varken bu kimyasalların(hap) zararı olmaz mıdır?

Bence slow tarzı müzik dinleyerek uyumayı dene

Nihayetinde gideceğin doktor psikolog olacaktır. Gerektiği şekilde yardım eder. İlaç tavsiye etse bile uzun süre kullanma derim. Hade kolay gelsin

arkadaşın dediğine kesinlikle katılmıyorum. sen uyurken müzik açık kalırsa sen algılamasan da beynin bütün gece o müziği dinleyecek ve yorulacaktır. sonra da yorgun günlerin ardı arkası kesilmeyecek,günfüzleri sürekli esneme,uyuşukluk görülecektir.
    tavsiyem spor yapman ve sağlıklı beslenmem. sağlıklı beslenerek bazı organlarına fazla yük bindirmemiş olursun ki uyku esnasında önemli bir dinlenme yöntemidir. ayrıca spor ne alaka demeyin. spor yapıp yorulursan daha çabuk uykun gelir. kitap okuma alışkanlığın var mı ama kitap okumanı da tavsiye ederim.alışkanlığın yoksa kesinlikle gözlerini kapatmana faydası olacaktır. bunlar işe yaramazsa problem tamamen zihinsel. bir doktora başvurmalısın. ama mümkün olduğu müddetçe uyku hapı ya da depresyon hapı tarzı şeyler kullanma. senin enerjini çalar ve gün içinde verimli işler yapamaz duruma gelirsin...

• Yavaş yavaş Tyler Durden olabilirsin Dikkat et.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.