Şimdi Ara

UYURKEN İSTEMEDEN BURUN KARIŞTIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana tik oldu gece uyurken anlamadan burnumu karıştırıyorum sonra kalkıyorum onları 3-4 eş parçaya ayırıp odanın farklı yerlerıne atıyorum . sonunu farkında olarak yapıyorum ama o burun karıştırmayı farkında olmadan yapıyorum bunu nasıl önleyebılırım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uyurken İstemsiz Burun Karıştırma

Gece uyurken veya uykuya daldıktan sonra burun karıştırma, yaygın ancak genellikle utanç verici bir sorundur. Uykunun çeşitli aşamalarında ortaya çıkabilir ve burun deliklerini tahriş ederek rahatsızlığa, kanamaya ve hatta enfeksiyona yol açabilir.

Uyurken Burun Karıştırmanın Nedenleri

• Alerjiler veya Sinüzit: Alerjiler veya sinüzit nedeniyle oluşan burun tıkanıklığı, burun karıştırma dürtüsüne neden olabilir.
    • Kuru Burun: Kuru burun mukozası, burun karıştırma dürtüsünü tetikleyebilir.
    • Stres veya Anksiyete: Stres veya anksiyete, uyku sırasında burun karıştırmayı şiddetlendirebilir.
    • Bazı İlaçlar: Bazı ilaçlar, burun kuruluğuna neden olarak burun karıştırma dürtüsünü artırabilir.

Uyurken Burun Karıştırmayı Önleme

• Alerjileri Yönetin: Alerjileri tetikleyen maddelerden kaçının ve gerektiğinde ilaç kullanın.
    • Burun Nemlendirin: Uyurken bir nemlendirici kullanmak veya yatmadan önce burun damlası uygulamak burun kuruluğunu önleyebilir.
    • Stresinizi Azaltın: Uyku öncesi rahatlama teknikleri veya stres yönetimi stratejileri burun karıştırma dürtüsünü azaltabilir.
    • Eldiven veya Çorap Takın: Uyurken eldiven veya çorap takmak, burunu karıştırmayı fiziksel olarak engelleyebilir.
    • Değişen Pozisyonlarda Uyuyun: Sırt üstü yatmak, burun karıştırmayı teşvik edebilir. Bunun yerine yana veya yüz üstü uyuyun.
    • Doktora Danışın: Burun karıştırma kronik veya şiddetliyse tıbbi yardım almak düşünülmelidir.

Uyurken istemsizce burun karıştırma utanç verici olabilir, ancak önlem alınarak önlenebilir veya azaltılabilir. Uyku kalitenizi ve genel sağlığınızı iyileştirmek için bu ipuçlarını uygulayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gece yatarken ellerini yatağın ucuna bağla veya burnuna mandal tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Gece yatarken ellerini yatağın ucuna bağla veya burnuna mandal tak

• çok yaratıcısınız sağolun
  • ve mümkünse onları yaptıktan sonra ağzını da bantla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elliuç -- 20 Mayıs 2012; 17:34:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaFortune

ve mümkünse onları yaptıktan sonra ağzını da bantla

yok tam elimde o sümüğü genelde büyük olur koparıyorum kı annem kızmasın küçük parçalara ayırıp televizyonun arkasına falan atmaya çalışıyorum ağzıma sokmam
  • Hmm.Anlaşılan sümüklerin kuruduğu zaman senin burnun tıkanıyor ve burnunu karıştırmak zorunda kalıyorsun...
    Yatmadan önce burun deliklerini yıka o zaman!..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok ne kurusu hepsi yaş oluyor kuru olsa 2 dk ye atarım ama ıslak oluyo birde onu kurutmak ıcın elımde gezdırıyorum parçalara bölüp atıyorum tam bir işkence oldu bana ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihoanktr

Hmm.Anlaşılan sümüklerin kuruduğu zaman senin burnun tıkanıyor ve burnunu karıştırmak zorunda kalıyorsun...

yok ne kurusu arada ıslak oluyor bazen uyandıgımda elımde rule yapmış gibi oluyorum nefret ettım uyumak ıstemıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necoman

quote:

Orijinalden alıntı: cihoanktr

Hmm.Anlaşılan sümüklerin kuruduğu zaman senin burnun tıkanıyor ve burnunu karıştırmak zorunda kalıyorsun...

yok ne kurusu arada ıslak oluyor bazen uyandıgımda elımde rule yapmış gibi oluyorum nefret ettım uyumak ıstemıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.