Şimdi Ara

Uykuyu vakit kaybı olarak görüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, bence öyle. Bir insan günde 8 saat uyusa ömrünün 1/3 ünü uykuya ayirmis olacak. Bence bu büyük bir zaman kaybı. Bu yüzden dikkatimi bozmayacak, zarar vermeyecek kadar az uyumaya calışıyorum. Genellikle 4 saat filan uyurum ki bu bana yetiyor. O kıstığım 4 saati faydalı şeyler üzerinde harcayabilirim. Ayrica 40 saattir uyumuyorum. Ama yarın erken kalkmam lazım o yüzden bu gece uyuyacağim ama yine 4-5 saat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanki kalan 2/3 te atom parçalıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sauron -- 15 Mayıs 2017; 0:31:39 >
  • sorun şu ki sen öyle görsen bile,beynin öyle görmüyor.beynin günlük en az 8 saatlik uykuya muhtaç,buna kaslarında dahil.o yüzden vakit kaybı olarak görme,bir nevi kendini yenileme olarak gör.
  • Sauron kullanıcısına yanıt
    Evet parçalıyorum

• dostum insan zihni oynaktır, 80 senelik ömrün en azından 4 te 1 i uykuda geçmese gerçek anlamda insan yaşamdan bıkar. uyku aslında farkında olmadığımız kaçış yoludur.
  • Birçok kişi vakit kaybı olarak görür ama yeterli uyumazsak da beyin hücrelerimiz için oldukça zararlı. Bu konuda merak ettiğim şeylerden biri neden her gün uyumak zorundayız mesela insan vücudu neden her gün uyuma ihtiyacı duyar mesela 2 3 günde bir uyusaydık ( yani şuan bu şekilde olmak mümkün değil biz tüm insanlar bunu yapmaya alışmış olsaydık) nasıl olurdu?
  • Aslanların günde 20 saati uyuyarak geçiyor ama en asil hayvanlardan biri.

Kaplandan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 saat uyku ideal 2-6 arası uyuyorum yaklaşık 5 senedir falan. Gayette mutluyum

• Evt bende uykuyu zaman kaybı olarak görüyorum ama az uykuyla tüm gününün içine edersin. 4 saat uyku çok az. Bence ideal olan 6-7 saat. Eğer gün içinde aşırı yorulmadıysam en fazla 8 saat uyuyabiliyorum daha fazla uyuyamıyorum. Eğer aşırı yorulmuşsam veya 2-3 gün dinlenememişsem 10-12 saat uyuyabiliyorum. Bence bunlar normal. Ama misal cumartesi pazar tatil günleri öğlene kadar uyuyanlar, hatta öğlen de yatıp akşama kadar uyuyanlar var. Bunlar bana çok saçma geliyor. zaten 1-2 gün tatilimiz var haftada, onu da uyuyarak geçirmek çok aptalca.
    Genelde erken yatıp erken kalkmak günü daha verimli hale getiriyor. Mümkünse en geç 12'den sonra uyumak lazım aslında. Geç yatıp geç kalktığım gün çok verimsiz oluyor.
  • Uykuyu vakit kaybı olarak görüyorum

• panik atakların ilk başlangıcı şu uyku sıkıntıları ile başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Promayz00

Eğer 7 saat yerine 4 saat uyursan 70 sene yaşayacaksan 50 sene yaşarsın. Bunu düşünemiyor liseli.

Off ne kadar aptalım yaaa. Nasıl düşünemem ki offf yaaa

• yav su az uyuma zirvaligi da sıktı.

he kardes bi akilli sensin

• speedyturtle S kullanıcısına yanıt
    Sonunda kabul ettin aptal olduğunu :)
  • başlığı görmemle konuya dalmam bir oldu, bende uykuyu zaman kaybı olarak görüyorum bi ara araştırdım bu konuyu bişey tekniği varmış unuttum şimdi 3 saat uykuyla 8 saatlik uyku verimi alıyomuşsun. ama uyuma saatlerini ona göre ayarlaman lazım, uykularımız 9 ar dakikalık periyodlar şeklindeymiş ve uyanma zamanını tam o 9 dk nın sonuna ayarlarsan çok zinde kalkıyomuşsun . ben denedim ölüyodum allah belalarını versin 3 saat uyku mu olur
  • Da vinci methodundan bahsediyorsun sanirim hocam. Ben de denemek istiyorum ama yaşantım müsaait değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.