Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bir arkadaş sorduğu için tamamen kendi tecrübemi yazıyorum. Uygulayın yada uygulamayın size kalmış. Benim raporumda basınç 12 yazıyordu. Ben basıncı deneyerek kendim yükselttim, rahat ettiğim yüksek ayarda kullanıyorum. Ben hiç sgk ile ugraşmadım medicraft isimli, yazılımı da Türk mühendislerin olan bir markanın, epey önce çıkan ilk makinelerinden birini aldım. Düğmeleri değişik şekilde basarak ayar ve medikal ayar diyebileceğim ayarları bulsum. Medikal ayarlarda basınç değerleti yapılabiliyor. Manıel yada otomatik yapılabiliyor.

    Makine otomatik ve manuel cpap olarak kullanılabiliyor. Her ikisinide denedim, zaman zaman ondan ona geçtim. Bu tamamen hislerimle, uykulu olmamla alakalı bir şey.
    Buharlı olması, ağız kuruluğunu biraz engelliyor. Ben ağız, burun tam maske kullanıyorum, burunu hiç denemedim bile. Çünkü ağız burunda sabah kalktığım da ağızdan hava alıyorum genellikle ve bu ağız kuruluğu yapıyor ama baş ucuma şişe ile su koyuyorum, bu yüzden çok etkilenmiyorum, bir yudum alınca geçiyor ağız kuruluğu. Fazla takmamak lazım her şeyi.
    Makinada otomatik başlatma ve durma özelliği vardı, bu çok konforlu bir özellikmiş. Maskeyi takıp nefes verdiğim de makina çalışıyordu, çok kaçak olduğunda yada maskeyi çıkardığımda 5 saniye içinde havayı kesiyordu.
    Basınçlarımı deneme yanılma ile kendim, rahat ettiğim basınca göre ayarladım. Raporumda 12 basınç yazmasına karşın 14,5 basıncın altında boğulacak gibi hissettim. Genellikle max basıncı 18 olarak ayarladım, minumum 15,5 ayarlıyordum. Tamamen kendi uygulamam. Ben 1,5 yıldır kullanıyorum ve gün gün uyku konforum daha iyi oluyor. Bazen televizyon izlerken uyuya kalıyorum, eşim ve çocuklar apne olmadığımı söylüyorlar ama makinayı bırakırsam yeniden başlayacağını düşünüyorum ve makinasız uyuduğum da o gün dayak yemiş gibi uykusuz hissediyorum. Mutlaka makina kullanıyorum.

    Son 1 aydır resmedin eski modellerinden, otomatik olmayan resmed tango model cihazını aldım. Bu makinayı kullanıyorum. Tuş ayarlarına basarak ayarları buldum, bu makinanın titresyon ayarı da var. Yani tıkanma anında havayı daha zorlayıcı veriyor. Bunu aynı basınçta, 0,7 ile 1,42 arasında olan değerleri 0,20 artırarak denedim. 1,20 sonrası zorlama bende çok rahatsız edici oldu, 1,14 gibi kullanıyorum.
    Bu resmed tango da otomatik mod yok, bu eksi. Otomatik başlama ve durma yok, olmayıca bu özelliğin ne kadar büyük konfor olduğunu anladım.
    İki makinadan resmedin özellikleri daha az olmasına rağmen, daha çok menmun kaldım. Kendimi daha dinç ve uykumu almış hissediyorum. Nemlendiricisi daha kuvvetli, hazneyi bir gecede bitiriyor, max 6 ayarı olmasına rağmen 4 ayarında kullanmama rağmen.




  • mersan0 M kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarının hepsi çok doğru şeyler.
    Ben resmed s10 veya weinmann A20 kullanıyorum. Benim de raporumda 12mbar yazıyordu. Makinalar "otomatik" modta çalışıyor. Ben de max basıncı 16 ya ayarladım. Çünkü SD kartı incelediğimde zaman zaman basıncın tavan yaptığını ğördüm va kademe kademe arttırdım şimdi doğru yerde hiç tavan yapmıyor. Bir ara başlangıç basıncı 4 mbar da iken maskeyi takdığımda boğulacaklış gibi oluyordum. Avrupa forumlarındaki dr. lara sorduğumda başlagıç basıncını kademe kademe yükseltmemi veya rampayı kapatmamı söylemişlerdi. Bende, rampayı 5 dakikaya,? başlangıç basıncını 7 mbar a yükselttim o boğulma hissim ortadan kalktı. Şimdi çok rahatım. Nemlendirici ayarı çok yüksekse su bitiyor. Ve hortumda yoğunlaşma olabiliyor ( şayet yattığınız oda soğuk ise) o nedenle benim nemlendirici ayarım 3-4 ayarında duruyor.
    Yalnız bu hastalığın düzelmesi yok makine kullanmak şart. Ben öğlen uykularında bile kullanıyorum. Makina kullanmadığınızda kalbiniz zarar görür bilmiş olun. Ve mümkünse makinasız uyumamaya çalışın.
    Geçmiş olsun.




  • Teşekkür ederim Mesut bey. Mümkün mertebe uyumuyorum. Artık 1 günlüğüne bile seyahate çıksam makinayı yanıma alıyorum. Bayramda Niğde de köyümde düğün vardı, gidip geleceğim diye makinayı almamıştım. İnanın Ankaraya gelemedim. Koçisarda uyku bastırdı, Tşof tesislerine iki kere durarak zor geldim. Orada çayırlara kilim serdim, 1 saat uyudum, ondan sonra Ankaraya gelebildim.
    Eşim nerden baksanız 10 yılı aşkın süredir uyurken nefesin kesiliyor. Çırpınarak uyanıyorsun derdi. Ben ciddiye almadım. Çok sevdiğim bir dostum Ankara Hacettepe Üniversitesi hastanesinde bana randevu aldı, gidene kadar her gün arayıp taciz etti sağolsun. Baktım kurtuluş yok. Teste girdim, durum korkunç, 45 ahi çıktı. Bir yerde hık deyip kalmamışız Allahtan. Şimdi 1,5 yıldır makina kullanıyorum. Çok menmunum. Makinasız uyuduğumda, dayak yemiş gibi oluyorum.
    Makina kullanmadığım dönemde, namaz kılarken, oturduğum da uyuduğum oluyordu inanırmısınız. İnsanlarla konuşurken lafın arasında uyuklar sonra lafa kaldığım yerden devam ederdim. Yaşım daha 50 olmadan. Korkunç zulmetmişim kendime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 20 Şubat 2020; 9:39:50 >




  • mersan0 M kullanıcısına yanıt
    MUMKUNSE BİR KARDIYOLAJİ UZMANINA DA GITMENIZI TAVSIYE EDERIM... 10 YILI ASKIN SUREDIR OLDUYSA KALBINIZ ZARAR GORMUS OLABILIR.. BAKTIRMAKTA FAYDA VAR..
  • Mesut YASA M kullanıcısına yanıt
    BENDE 4-14 BARDA ÇALISIYOR.. AMA 4 BARDA HIC OYLE BOGULCAK HISSI OLUSMADI... RAMPA HIC KULLANMADIM SIMDIYE KADAR...
  • Mesut YASA M kullanıcısına yanıt
    :) ÖZGÜR BİR ORTAM HERKES ISTEDİĞİNİ DÜŞÜNEBİLİR.. O OYLE INANMIS YAPACAK BIRSEY YOK...
  • onrozc kullanıcısına yanıt
    Ben prensibim gereği kimseye herhangi bir şeyi almış ise "yanlış yapmışsın" demem. Zira yapılmış olan, zaten geçekleşmiştir geri dönülemeyeceğine göre kimseyi incitmeye gerek yok, diye düşünürüm.
    Ayrıca bu forumda daha önceki yazılarımda BMC kullananların da memnun olduklarını yazmıştım. ResMed için ise "dünyada daha çok kabül gören" diye yazdım. Yazarken seçtiğim kelimelere dikkat eder, insanları rencide edebilecek kelimeler kullanmamaya özel dikkat ederim. Ama biri kalkıp ta sokak ağızıyla konuşmaya kalktı mı muhatap almam karşılık vermem. Olur biter. Hani ömer hayyam demiş ya. "Ben bir lafa bakarım laf mı diye.."
  • Cevap vermiyorum hala paslaşıp tartışmaya çekmeye çalışıyorsunuz.Ne yapmayı amaçlıyorsunuz bundan sonra?

    Her ikinizle de konuşacak birşeyim kalmadı.Lütfen beni polemiğe çekmeye çalışmayın.

    İyi günler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Merhaba

    respirox.com.tr anasayfadan analiz programları altından uygun versiyonu seçip indirmeniz gerekiyor.
    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Merhaba

    respirox.com.tr anasayfadan analiz programları altından uygun versiyonu seçip indirmeniz gerekiyor.
    Teşekkür ederim.
  • onrozc kullanıcısına yanıt
    Rampa kullanmıyorsanız makina devreye girer girmez hiç gecikmeden ihtiyacınız olan o anki basınca yükseliyor o nedenle boğulma hissi yaşamıyorsunuz. Min basınç her ne kadar 4 mbar diye ayarlanmış olsada makina ilk kalkışta 4 mbar'ı bir anlık görür. Şayet rampa aktuf ise bir müddet 4 mbar da çalışır ve ayarlanmış olan 5-30 dk. rampa sürecinde rapordaki ( ayarlanmış olan ) max basınca yükselir. Ama rampa süreci kimi hastalara yararken kimi hastalara ( benim gibi ) yaramıyor. Artık alıştım gerek te yok zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesut YASA

    Rampa kullanmıyorsanız makina devreye girer girmez hiç gecikmeden ihtiyacınız olan o anki basınca yükseliyor o nedenle boğulma hissi yaşamıyorsunuz. Min basınç her ne kadar 4 mbar diye ayarlanmış olsada makina ilk kalkışta 4 mbar'ı bir anlık görür. Şayet rampa aktuf ise bir müddet 4 mbar da çalışır ve ayarlanmış olan 5-30 dk. rampa sürecinde rapordaki ( ayarlanmış olan ) max basınca yükselir. Ama rampa süreci kimi hastalara yararken kimi hastalara ( benim gibi ) yaramıyor. Artık alıştım gerek te yok zaten.
    rampa kullanmadım hiç.. sanıyorum kullanamam... uykuyla ılgılı sorunum yok hemen uyuyorum... suan oncelıgım AirFit P30i alıp denemek.. mayısta senesı doluyor. rapor alıp alacagım hemen
  •  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA

    S.a İyi akşamlar
    Hastanede saatte 79 ahi çımıştı. ama sd kartı okuduğumda ahi değerleri oldukça düşük gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mxa

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA

    S.a İyi akşamlar
    Hastanede saatte 79 ahi çımıştı. ama sd kartı okuduğumda ahi değerleri oldukça düşük gözüküyor.
    NE GUZEL ISTE... 5 AHI DEGERI NORMAL KABUL EDILIYOR.. 1 ALTINDA OLMASI MUKEMMEL




  • mxa M kullanıcısına yanıt
    Makinayı efektif kullanıyorsunuz ve bu yüzden apneleriniz çok azalmış demek oluyor, geçmiş olsun.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    https://www.resmed.com/us/en/healthcare-professional/products/masks/airfit-f30i.html

    yenı maske cıkarmıs.. inceleme fırsatınız oldu mu?
  • onrozc kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler lakin "Full face maske kullanmıyorum (şükür diyeyim) o nedenle pek incelemedim.
  • mxa M kullanıcısına yanıt
    Değerler çok iyi.Neredeyse 2 nin üstünde yok.Ben bu değerleri elde edemiyorum.Maskeniz full face mi, nasal mı? Memnun musunuz maskeden?
  • x15 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. bazen çıkarıyorum gece yarısı rahatsız ediyor. Nasal maske burnu kaplıyor sadece. Bazen burnu zorladığını düşünüyorum. basınç 10 zorluyor.
  • Merhabalar, herkese geçmiş olsun öncelikle.

    Yaklaşık on aylık maceranın sonunda OUAS hastası olarak aranıza katıldım. Ham başımdan geçen macerayı anlatmak hem de sizlerin tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmak isterim. yazılanları başından itibaren okudum ama yine de güncel bilgi paylaşmak da isterim.

    Mayıs 2019 tarihinde Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Uyku Polikliniğine yattım. 3.denememde PSG sonucuna ulaştık. 2.denememde de Titrasyon testini tamamladık. AHI değeri 22 ile orta derece OUAS teşhisi kondu. Rapor yazıldı, Sabit 10 mbar CPAP ve nazal maske reçete edildi.

    Geçen hafta raporum ve reçetem ile Unkapanı SGK İadeli Cihazlar Servisine başvurdum. Yarım saat içinde cihaz verildi. Bir kutu içinde çantası ile birlikte bakımı yapılmış 2.el Respirox G1 cihaz, ambalajında hortum ve İvolve n2 nazal maske verildi. Kurum, yakınlardaki bir medikal firmaya yönlendirdi. Orada makina ayarları yapıldı. 10 mbar sabit basınç, 20 dk.rampa süresi ve 4 mbar rampa basıncı şeklinde.

    Cihazı 4 gündür kullanıyorum. Gün içinde uykumu biraz daha almış hissediyorum. Cihaz genel olarak sessiz çalışıyor, fakat uyku esnasından şu durumları yaşıyorum. Uykunun belli evresinde çok rahat ediyorum, makina ile beraber nefes alıyorum, adeta makina çalışmıyormuş gibi, eşim çok sessiz olduğunu benim de çok rahat uyuduğumu söylüyor. Sonra bu rahat ve tatlı uyku, yoğun bir hava basıncı ile bozuluyor. Müthiş bir hava üfleme ve hava sesi. Adeta aldığım ve verdiğim soluğun sesi kulaklarımda yankılanıyor. Bazen de rahat rahat uyurken birden maskenin belirli bir bölgesinden hava kaçırmaya başlıyor. Hem gözüme üflenen basınçlı hava hem de maskeden gelen kuvvetli hava kaçırma sesi ile uyanıyorum. Bir gece saat 10 da uyudum, gece 2'de maskeden hava kaçırmasıyla uyandım ama, çok dinç uyandım.

    Bu dört günlük tecrübenin bilançosu, AHI değerlerim 10,3 - 10,9 - 19 - 12 şeklinde. Kaçak seviyesi 16-18 civarı. Bir de burun kemerim, burun çevresi ve alın desteğinin değdiği bölgede tahriş ve kızarıklık.

    Hava kaçırmaması için çok sıkıyorum, kızarıklık oluyor ve rahatsız oluyorum. Biraz gevşek bırakıyorum, gecenin bir vakti birden bire hava üflemeye başlıypr gözüme.

    Bu arada sırtüstü yatmayı ve burnumdan nefes almayı da başarıyorum.

    Durum böyleyken böyle, sizlerden konu hakkında tavsiyelerinizi rica ederim.




  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.