Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.446
Cevap
142
Favori
471.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cbap olan için mi bu rakam? Fiyat makineye göre degişiyor biliyorum.Bipap autocpap gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Cbap olan için mi bu rakam? Fiyat makineye göre degişiyor biliyorum.Bipap autocpap gibi..
    evet resmed airsense 10 auto cpap .
  • Denemekten bir zarar çıkmaz tabiki ama bence hikaye,ayrıca söylediği şekilde lahana bulmakta çok zor.. Genelde tüm kürleri organik ürünlerden oluşuyor da nerden bulacan arkadaş..Bir ara bir kürünü yapmıştım tabiki organik maydonoz bulamamıştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 24 Eylül 2019; 16:33:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sabah titrasyon testinden çıktım.Makine resmed s8 autoset spirit2 idi.Maskeler de resmed n20 ve f20 tam yüz maskesiydi.N 20 burun maskesiyle çok zorlandım f20 tam yüz maskesi daha rahat geldi sanki.Sonuçta gece boyunca arada uyanıp toplamda 3.5-4 saat ancak uyudum.Oda kaliteli değildi tabii.Sabah 2 saatlik yolu zor gelip aksam 18.00 e kadar uyudum.

Maskeyle bu ikinci yatışım önceki de tolere edememisti bu da öyle görünüyor.Hemsire farklı bir cihazla yeniden yatabileceğimi söyledi.Bundan sonraki prosedür nedir sizce? Bu cihazların daha güçlü olanları var mı?

• Merhaba, ben de tam makine ve maske konusunda ne alacağıma karar vermişken ki, burun maskesi ve makinede resmed düşünüyordum, bugün son denemede tam yüz maskesinin daha iyi olacağına karar verildi, forumda sanırım tam yüz maskesi tavsiyesi pek yoktu. Ne kullanıyorsunuz.

Cevap veriyorum.. Resmed airfit f30 iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icingdeath -- 26 Eylül 2019; 21:9:46 >
  • Ben 2-3 aydır Resmed Airfit F30 kullanıyorum. Başka bir maske deneme fırsatım olmadı zaten. Burun kısmında meydana gelen kaçaktan dolayı her gece 2-3 kez uyanıyorum.
    Biraz da kızarıklık yaptı çenemde, ağzımın kenarında filan. Diğer maskeleri denemediğim için bilmiyorum. Ama tam yüz maskelerinde genel olarak bu sorunlar varmış bildiğim kadarıyla.
    F20 tipi bir maske kullanırsan, belki burundan kaçak yapmaz . Ama o da daha büyük bir alanda kızarıklık yapabilir.
  • x15 kullanıcısına yanıt
    Cihaz değil de maske uyumu daha önemlidir,ayrıca cihazla yatışın verdiği psikoloji de uykuyu etkiler..Olabildiğince sakin olmalısınız,geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABALAR.. BEN RESMED AIRSENSE 10 VE AİRFİT N30İ MASKE KULLANIYORUM COK MEMNUNUM... CİHAZI ILK ALDIGIMDA ResMed AirFit N20 MASKE KULLANDIM BURNUMDA YARA YAPTI VE HAFIF IZ KALDI... DENEMEDEN ALMAMANIZI ONERIRIM CUNKU CIDDI PAHALI URUNLER... 2-3 GUN KULLANIN SIZE UYGUN MASKEYI BULACAGINIZA EMINIM.. KİŞİSEL GORUSUM ( RESMED N30 VEYA P30 YADA PHİLİPS DREAMWEAR ) MASKELERINI DENEMENIZI ONERIRIM...
  • @boyka06

Sağolun.Teknisyen maskelerde sorun yok, cihaz size yetmiyor dedi.N20 takılıyken sırtüstü uyurken fırlayarak uyandım.Gerçi burun da hafif tıkalıydı onun da etkisi var.Zira N20 de ağzını açamıyorsun.F20 de pek sıkıntı olmadı.

@onrozc

N20 ile N30i arasında çok fark var mı?

Bir de tam yüz maskesi kullanırken elektrik kesintisi olursa ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

@boyka06

Sağolun.Teknisyen maskelerde sorun yok, cihaz size yetmiyor dedi.N20 takılıyken sırtüstü uyurken fırlayarak uyandım.Gerçi burun da hafif tıkalıydı onun da etkisi var.Zira N20 de ağzını açamıyorsun.F20 de pek sıkıntı olmadı.

@onrozc

N20 ile N30i arasında çok fark var mı?

Bir de tam yüz maskesi kullanırken elektrik kesintisi olursa ne olur?
    Elektrik giderse, havasız kalma gibi tehlikeli bir durum oluşmaz. Çünkü maskenin ucuna takılan valfin orada delikler var. Oradan nefes almaya devam edebilirsin. Ama bu hava az geleceği için,
    muhtemelen uykunuzdan uyanırsınız.
  • x15 kullanıcısına yanıt
    n30 i maskeden cok memnunum.. n20 i maske burnumda yara yaptı ve kullanırken zorluk yasadım... 3-4 gun kullandım.. bence 2 maskeyı de dene.. denemeden karar verme... bayiler deneme amaclı maske veriyorlar...
  • Merhaba arkadaşlar, donanım haberde yıllardır en çok takıldığım forum sıcak fırsatlardı. Bugün itibariyle bende bu konunun müdavimi olacağım galiba.
    Uyku testine girdim ve ileri derecede uyku apnemin olduğunu öğrendim. Cpap önerdiler, yarın tekrar hastaneye gidicem. Daha Sonra maske ile 1 gece daha hastanede yatacakmışım. Yarından sonra bende araştırmaya başlayacağım. Otomatik pompa ve yüz maskesi meselesini, takipteyim, herkese geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mecpecer M kullanıcısına yanıt
    forumu bastan okumanı tavsıye ederım.... uygun cıhaz ve maske seceneklerı arasından bayıden deneme istemeyi unutma.. denemeden kesınlıkle almayın.. sonucta 6-8 bınarası para vereceksınız
  • herkese merhaba,ben yaklaşık 1 hafta önce resmed s9 aldım mirage burun maskesiyle beraber fakat bir türlü alışamıyorum,ben sürekli ağzımdan nefes aldığım için bir süre sora ağzımda açılıyor :) sonrası malum,ağız maskesi alsam sizce uyum sağlarmı ?
  • selimcu S kullanıcısına yanıt
    çene bantları satılıyor. agzını acmaman ıcın.. ıstersenız deneyın
  • onrozc kullanıcısına yanıt
    aslında benim sorunumun kaynağı burnum kırık olduğu için başlıyor,maskeye bir türlüde alışamadım,tam yüz işe yararmı diye düşünüyorum
    Merhaba bende aynı sorunları yaşadım. Çene bandıda aldım. Ancak oda bana göre rahatsız edici ve benim çok işime yaramadı. Çok sıkmak lazım oda sorun yaşatıyor. Yabancı sitelerde dudaklara ufak bir bant yapıştırmayı öneriyordu. Ama oda reflü vb kusma durumlarında ağız açılamayınca gelen sıvıların nefes borusuna kaçması nedeniyle ciddi riskli ve önerilmiyor.

Bir diğer öneri dili damağa yapıştırıp çekerek bir tür vakum oluşturmak. Bunu deneyip sonuç alan çok kişi vardı.

Benim önerim burnunuzda sorun varsa ne yapsanın çok faydalı olmayabilir. O nedenle bende önce ameliyat oldum. Eskiden burnumdan nefesi tam alamazken şimdi sonuna kadar nefesi içime çekebiliyorum. Ama asıl sorun beynin buna alışmayıp hala ağızdan nefes almaya devam etmesi.

Öncelikle 1 haftada bu sorunun çözüleceğini düşünmeyin. İlk başlarda zaten yok havamı kaçıyor sıkımı oldu gevşekmi oldu vs diye düşünmekten rahat yatılmıyor. Ama zamanla bunlara alışıp pek takmıyorsunuz. Ben artık direkt takıp uyuyorum.

Zamanlada sabahları ağzım kapalı uyanmaya başladı. Eskiden boğazıma kadar kupkuru olurken şimdi çoğu zaman gayet normal kalkıyorum.

Bu arada her tür maskeyide denedim. Tam yüz maskeside dahil. Benim görüşüm en rahat maskeler burun yastığı tipindekiler.

• BK2000 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tekrardan benimkide alışma süreci gibi duruyır,ama anlamadığım herhangi bir sıkıntıda çekmiyorum,uykuya dalmada geçıkme var
    denemenızde fayda var.. denemeden almayın bence
  • BK2000 kullanıcısına yanıt
    kesınlıkle katılıyorum yazdıklarınıza...
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.