Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: WegaLe Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
131
Favori
442.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba resmed airsense 10 kullanıyorum wifi yeşil yanıyor ama myaire giremiyorum ne yapmam gerekiyor, yardımcı olurmusunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akoz A kullanıcısına yanıt

    Daha önce giriş yapabiliyordunuz da şu an mı giremiyorsunuz yoksa ilk kez giriş yapmak istiyorsunuz ve nereden nasıl gireceğinizi mi bilmiyorsunuz, daha detaylı anlatırsanız iyi olur.

  • Merhaba, ilk kez kullanacağım ve giriş yapacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idemo kullanıcısına yanıt

    Bunu Parmak Oximetreler ile çok denedim ama yapamadım. Çünkü otomatik alamıyor, siz başlatmanız gerekiyor. Oksijen ölçen saatler ile yapabilirsiniz. Ben Apple watch ile takip ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 4 Mayıs 2023; 14:5:49 >
  • Belki de ev tozuna akara alerjiniz vardır. Eviniz rutubet alıyordur ve burnunuz kapanıyor nefes alamıyor bunu da uyku apnesi sanıyorsunuzdur. Yatağı yorganı odayı temiz tutmak yerine cihazla sadece kendinizi ve burnunuzu aldatırsınız.

  • akoz A kullanıcısına yanıt

    Cihazı aldığınız yer cihazınızı RESMED'e tanımlamalı, siz yapamazsınız.

  • Gece boyunca düzenli ölçüm yapıyor mu?

  • Goqhan06 kullanıcısına yanıt

    Ben de akıllı saat ile deneyeceğim. Aslında aşağıdaki gibi bir cihaz var ama pahalı. Bu cihazdaki verileri oscar'a da aktarıyorlarmış.



    Chigz Tech Reviewsyoutube
    Unboxing and Review of the Wellue O2 Ring - including unboxing, features, Smartphone app and real time demonstration. Subscribe to the channel for lots more content: http://youtube.com/ChigzTechReviews Wellue O2Ring | Wearable Oxygen Monitor: Official: https://bit.ly/2Cn1ba7 15% Discount Code: Chigz Related Videos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLVq-DHVdUfMxmCn_H5Lad_KmAQCjUYuBQ Other Useful Stuff My Filming Gear + Daily Drivers: https://amzn.to/2WLUass Follow Chigz on: Twitter: http://twitter.com/ChigzTechReview Facebook: http://facebook.com/ChigzTechReviews Instagram: https://www.instagram.com/ChigzTechReview/ #Wellue #O2Ring #sleepapnea #Asthma #Snoring #COPD #Pneumonia #SmartWearable #OxygenMonitor
    https://www.youtube.com/watch?v=hrQdbCb5NkM&pp=ygUNd2VsbHVlIG8ycmluZw%3D%3D


    TheLankyLefty27youtube
    Sub to my other channel: https://www.youtube.com/channel/UCYt5FWoUiVluAaAY76qZsGw Review of the Wellue O2 Ring: https://amzn.to/3AWDl0e Also show how to use the software program, app, and import into OSCAR to see along with your CPAP data. Video Links: Get an O2 Ring: https://amzn.to/3FWCfTd (I get a referral fee for anything you purchase when using this link.) ***Not the O2 ring I reviewed, but uses the same phone app. All Wellue Rings I reviewed were pulled off Amazon since I recorded this video. I'll add a link once they come back. OSCAR import instruction (that I said so eloquently in the video) http://www.apneaboard.com/wiki/index.php/Wellue_Viatom_File_Import#Import_the_Downloaded_Sessions_into_OSCAR Links: 1. Have a PAP Analysis with me at: http://axgsleepdiagnostics.com 2. As an Amazon Associate, I earn on Qualified Purchases: https://amzn.to/3drPax1 3. Monthly basis: http://patreon.com/freecpapadvice 4. Donate one time at https://www.paypal.me/TheLankyLefty27 5. Use our Free Forum. http://freecpapadvice.com/forum (I swear it's free, and we will never give out your information. Channel Sponsor: https://cpapsupplies.com/lefty Use my CPAPSupplies.com (affiliate link): https://bit.ly/38yPlXk Don't forget discount code: LEFTY20 if all else fails! Check out my new Amazon Store: https://www.amazon.com/shop/thelankylefty27 (or....use my Amazon affiliate link every time you shop Amazon. Thanks!) Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCg_Rj5qrxlCo4OX6MMq08gQ/join
    https://www.youtube.com/watch?v=Oaqt3GJY83k&pp=ygUNd2VsbHVlIG8ycmluZw%3D%3D




  • "UYKU APNESİ PROTEZİ" kullanıp memnun kalan varmıdır?



    Diş hekimi Onur ışıkyoutube
    Horlama sorununuzu kolay yoldan çözebilirsiniz...
    https://www.youtube.com/watch?v=CrthqcSb7Pg&ab_channel=Di%C5%9FhekimiOnur%C4%B1%C5%9F%C4%B1k
  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    Uyku Labaratuvara gitmeden önce denemiştim. Alt çene ileri gittiği için çene ağrısı yaptı. İşe yarayıp yaramayacağına bir şey diyemem. Bu tür cihazlar Santral Apneyi engellemez.

  • Goqhan06 kullanıcısına yanıt

    teşekkürler bende de satral apne var ümitlenmiştim :(

  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    Yok hocam, bu tür aparatlar olsa olsa tıkayıcı apneyi engeller.

  • Arkadaşlar ileri derecede uyku apnesi nedeniyle hekim otomatik CPAP cihazı almamı tavsiye etti. Heyet raporu da çıkardı. Raporum ve reçetem ekte. Konu hakkında bilgisi olanlar varsa birkaç sorum var:



    1- Devlet bu rapor sayesinde cihazın ne kadarını karşılıyor. Hoca yuvarlak konuştu. Tam olarak nasıl öğrenebilirim?


    2- Süreç nasıl işliyor? Ben önce aleti alıp sonra parasını bir şekilde SSK’dan mı istiyorum?


    3- Enabız’da bu raporu göremiyorum? Görmem gerekir mi?


    4- Siz hangi cihazı kullanıyorsunuz? Önerebileceğiniz en iyi cihaz hangisidir? Bu konularda hiç bilgim yok.








  • merhaba ilk pap cihazsız uyku testinde AHİ değerim 69,6 çıktı ( 11,8 obstrüktif - 0,6 mikst - 40,7 santral + 16,5 hipopne ) santral değerim baya yüksek farkındayım sonraki testte ise löwenstein prisma 30ST cihazla girdim, oranazal(ağız+burun) maske kullandım.Nemlendirici falan yoktu az kuruluk hissettim ancak orada çıkan sonuçgayet tatmin ediciydi bu testteki değerlerim toplam 0,6 çıktı (0 obstrüktif - 0mikst - 0,5 santral + 0,1 hipopne ). Bu test bence gayet başarılı gözüküyor. Doktorun yazdığı reçete ise APAP (OTO CPAP ) cihazı 4-11 mbar basınç aralığı ve oranazal maske.


    Buraya kadar tamam ancak forumda okuduklarıma göre SANTRAL apne için daha çok normal cpap yani sabit basınçlı olanı önermişler. prisma 30 st cpap ve oto cpap özellikli bir cihaz. bu arada makina ile 2 gece test yaptık ilkinde sadece nazal (burun) maskesiyle yaptık ve hava kaçırdı - uyuyamadım, nefes verirken makina ile savaştık resmen. Benim nefes almam örneğin 5 saniye iken makina 7/9 sn vermeye devam ediyor ben ise o arada nefesimi vermeye çalışırken baya zorlandım.


    şu an makina bakma sürecindeyim


    1. RESPİROX otosleep öneriyor medikal ben eğer sgk kullanırsam respirox g2s alırım otosleep cihazı tompson çin firması üretiyor, g2s ise BMC , bmc yine nispeten düzgün bir cihaz çinler arasında ve bunu alırsam SGK dan faydalanırım.
    2. RESMED AİRSENSE 10 19500 fiyatı var bunu alırsam sgk dan faydalanmam cihaz benim olur. çünkü o kadar para verip sgk nın malı demem.
    3. LÖWENSTEİN (WEİNMANN ) PRİSMA SMART 14000 bunu da cebimden alırım.

    RESMED VE LÖWENSTEİN santral apne - tıkayıcı apne ayrımı yapabildiğini iddaa ediyor. RESPİROX ise sadece tıkayıcı apne ayrımı yapabiliyor düz AHi değeri veriyor sonuçlarda.


    Kaç haftadır cihaz bakıyorum artık mantığım diyor ki ; sgk dan faydalan respirox al 2000/3000 fark öde kullanmaya çalış, çok para verme, ileride sevmezsen de resmed ya da löwenstein yine alırsın, yedekte de respirox olur. Resmed in bakım masrafları biraz fazla , respiroxda neredeyse yok. Respirox alırsam 2 yıl firma garantisinden sonra , bozulmalarda, yaşanılan sorunlarda desteği sgk dan alıyormuşuz, arıza durumunda masrafı sgk karşılıyor.


    Siz olsaydınız yerimde ne yapardınız ?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert1903 -- 22 Mayıs 2023; 10:54:18 >




  • herkese merhaba,

    resmed s9 kullanıyorum ama nemlendirici ünitesi yok,alternatif veya buna uygun öneriniz varmıdır?

  • wert1903 W kullanıcısına yanıt
  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    merhaba, ertesi gün gördüm mesajınızı fiyat 19000 bandına geri dönmüştü. Hem de cihazı medikalciden almak isityorum, lazım olduklarında ulaşabilmek için. Teknolojiden anlarım, onlar kadar kontrol edebilirim ayarları ama yine de içim rahat etsin isterim. Normal şartlarda her şeyi internetten alan insanım.

  • Merhaba dün resmed N30i maske arayışına girdim ancak hangi boy almalı derken sayfalardan birinde şu paketin içinden çıkan şablonu pdf olarak buldum, şimdi çıktı aldım ve yanında cetveliyle beraber geliyor ancak ölçüler gayet tutarlı, aşağıda şablonu yüzünüze koyup doğru boyu bulabilmeniz için pdf linkini bırakıyorum.



    https://www.elifcemedikal.com/upload_file/airfit-n30i-montaj-sablonu-2462019-185814.pdf


    edit: resmed ingiltere sayfasında bütün maskelerin yüz ölçü kalıplarını bulabilirsiniz linkini ekliyorum


    https://www.resmed.co.uk/patient/get-support/resources/user-guides//


    " SİZİNG GUİDE " YAZAN YERE TIKLARSANIZ ÖLÇÜLER GELİYOR.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert1903 -- 31 Mayıs 2023; 8:10:42 >




  • Bir yakınıma bugün Respirox soundsleep auto modelini aldık 4400 TL maskesiz, sgk 4100 TL ödeme yapacak.

    Öncelikle SGK'ya gidip  kurum stoklarında yoktur yazısını alın ardından istediğiniz cihazı alıp kuruma fatura ve evrakları teslim edin.

    Ödemenin direk hesabınıza yatmasını istiyorsanız e-devlet den tanımlama yapın yaklaşık 1 ay sonra yatıyor.

    https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odemeleri-banka-hesabi-tanimlama

    @BOLDVIPER




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 15 Haziran 2023; 15:9:42 >




  • NewsTR kullanıcısına yanıt

    Ben cihazı alalı bir kaç ay oldu zaten, resmed aldım en son cıkanı, maske hariç memnunum sadece burun maskesıyle kullanıyorum ıcınden cıkan resmed markasının ama iz yapıyor onun harıcınde güzel cihaz.



    şuan bu sorunun en büyük handikapı olan seyahatlerde yanımda götürebiliceğim bi uyku apne cıhazına ıhtıyacım var cok seyahat eden bırı olarak bu buyuk bı sorun oldu bana

  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.