Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.226
Cevap
131
Favori
441.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrozc

    cıhazların hepsı elektronık sanırım.. bir yerde kullanım saati tutuluyordur.. o konuda bılgım yok.. benı sımdıye kadar sgk arayıp sormadı hıc sgk..
    teşekkürler
  • Arkadaşlar bende bi süredir gece uyanmaya başladım .

    Sole bisey var bende . Uzanıyorum uykum yok gibi . Bi bakıyorum dalmışım . Bazense sıçrayarak uyanıyorum . Topu topu 3-5 sn uyku . Niye uyudum uyumayacam diyorum tv ye bakıyorum . Bi bakmışım 5 dk sonra yine uyumuş kalmışım . Böyle böyle 3-5 kez tekrarlayabiliyor kendini . Bazense hiç sıkıntı olmadan direk uyuyorum 4-5 saat


    Son 1-2 haftadır ise bas agrısı ve iki omzumun agrısı ile uyanıyorum . Uyandıktan sonra geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    19 Şubat tarihinde cihaz kullanmaya başladım. Başlangıç döneminde maske sorunu yaşadım ve cihaza uyum konusunda sıkıntı yaşadım.
    Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi SGK'nın verdiği respirox g1 cihazı kullanıyorum. Sabit basınçlı cihaz. 10 mbar basınç reçete edildi. 20 dakika rampa süresi ve 4 mb rampa basıncı. Ben 10 mbar sabit basınç aynı kalmakla beraber rampa basıncını 6,5 mbara ve süreyi 30 dakikaya çıkarttım. Çünkü uykuya dalma süresinde düşük basınçla boğulma hissi yaşıyordum. Devletin verdiği ivolve n2 nazal maskeye de uyum sağlayamadım. Hem cildim tahriş oldu, hem hava kaçağı oldu hem de gece uyku esnasında en ufak bir dönmede gözüme üflenen kuvvetli hava ile uyanmak durumunda kaldım. Tüm bu sıkıntılı süreçte haliyle apne değerlerim de istenenden yüksek çıktı. Normalde 22 olan apne değerim, cihaz kullanımına rağmen 12-15 arası çıkıyordu.
    Başlangıç süreci çok moral bozucuydu. İlk olarak maskeyi değiştirdim. Resmed airfit n30 maske aldım. Biraz pahalı ama değdi açıkçası. Yüzümde maske yokmuş gibi, son derece hafif, kullanımı rahat. Uykuda istediğin tarafa dönebiliyorsun. Hortumun önde olması bazı arkadaşları korkutmuş, bence korkutmasın. Ne maskeyi ne de hortumu hissetmiyorsunuz bile. Yeni maske ile birlikte cihaza uyum da daha kolay oldu. Süreç sonunda son 1 aylık apne ortalamam 2-2,5 civarı, kaçak değeri 15-18 aralığında. bazı geceler 1,5 apne değerine bile ulaştığım oldu.
    Bir de kısa bir süreliğine sırt ağrıları yaşadım, sanırım havaların soğuk olmasından. ısıtıcı nemlendirici olmadan kullanıyorum cihazı. sanırım gece boyu üflenen soğuk hava sırt ağrısı yaptı. havaların ısınmasıyla şimdilik sorun çözüldü ama kıştan önce bir ısıtıcı nemlendirici edinmem gerekecek.
    19 şubat 2020 tarihinden itibaren yaşadıklarım umarım yeni başlayan arkadaşlar için bir fikir verir.
    Ben cihazdan ziyade size uygun maskenin bulunmasının daha önmeli olduğunu düşünüyorum. tekrardan geçmiş olsun herkese.




  • homihominilupusx H kullanıcısına yanıt
    Kaçak değerleri çok yüksek değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    İki cihaz arasında kaldığım için merak ediyorum hocam Neden Philips seçtiniz. Resmed s10 autoya göre hangi farkları var. kararınızı etkileyen ne oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • homihominilupusx H kullanıcısına yanıt
    daha kaliteli cihazla farkı anlayacaksınız ama ekonomık durumlardan oturu bırsey dıyemıyorum.. gecen seneden berı %30 zam olmus cihazlara... nemlendırıcı konusunda daha once gruptan 1-2 kısı amazondan almıstı.. bende aynı yerden sıparıs verdım 1 yıldır kullanıyorum.. alacagınız zaman haberımız olsun navlun-gumruk vergısı hepsı 30 usd ye falan gelıyordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    İki cihaz arasında kaldığım için merak ediyorum hocam Neden Philips seçtiniz. Resmed s10 autoya göre hangi farkları var. kararınızı etkileyen ne oldu
    Merhaba hocam, öncelikle geçmiş olsun. Ben psikolojik olarak kendimi hazırladım makine için. Annemi 2013 de apneden kaybettiğim için, ailecek üzerime düştüler kardeşim ve babam. son 3 ayım biraz sarhoş gibi geçti gün içi uyum sıfırdı.

    Gelelim cihaz seçimine, ben Ege Üniv. de kurul raporunda imzası olan prof. dr bana bakanla görüştüm, onlar kamu çalışanı olduğu için bir marka sölemiyorlar, ama bu seriler iyi diye bilgi verdiler.Daha sonra septum deviasyon ameliyatımı yapan özelde dr umla irtibatım var, o da philips satıcısını arayıp ne gerekiyorsa yap dedi, tanıstık arkadasla, ben gidip de bir daha başka marka bakmadım. Res med duydum ama bir bilgim yok, cihazımdan genel anlamda memnunum, sadece suna dikkat edin. Benim manuel cihazdı raporumda 11 basınc. Ben araştırdm ettim, phlipsin hem otomatik hem manuel kullanılabilen cihazını fark vererek aldım. TRX500 modeli. Şu an için 1 hafta oldu yeni makinamda, alışma aşmasındayım.
    Bu arada AHİ değerlerim 4-3.9-3.9 çok şükür. Uyku tam alıyomuyum öncekinden iyi arkadaslar. Şimdilik benden bu kadar.




  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    İçten cevabınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    İçten cevabınız için teşekkürler
    Ben teşekkür ederim.Dilim döndüğünce cevapladım.
  • Burnumdan 3 kez ameliyat oldum.
    Sırada apne cerrahisi var
    Yumuşak damak
    Dil kökü
    Tonsiller
    Alınacak.

    Corona günlerinde erteledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, cerrahi müdahale ile geçici çözüm yaşayan lakin sonradan sıkıntıları tekrar başlayan arkadaşlarım oldu, umarım sizin için kalıcı bir çözüm olur.
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    bende sözde apne ameliyatı olup duzelen hıc duymadım sımdıye kadar.. insaAllah basarılı olur...
  • bu arada 1 yıl doldugu ıcın maske hakkımı kullanmak ıstedım... hastaneden heyet raporu ve recete ıle beraber resmed p30i maske satın aldım... devlet katkısını fırma dırekt kendı halledıyor. 850 tl ye geldı... normal fıyatı 1000+kdv... 3-4 gundur p30i ile uyuyorum.... kacak hava 1/l-min cıktı.. simdiye kadar gordugum en dusuk kacak sevıyesı.. ahi değerimde 0,1 cıkıyo 4 gundur... maske cok rahat... n30i ye gore daha sessız, özellikle yanınızda uyuyan kısıye hava ufleme olayı yok... bu arada resmed kullananlar olarak ızmır bayısıne maskelerın burun yastıkcıklarının yerlerınden ayrıldıgını soyledım.. daha once soyleyenler olmus, firmayla gorusmusler...bilgilendirme ypacagızz dedıler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrozc

    bu arada 1 yıl doldugu ıcın maske hakkımı kullanmak ıstedım... hastaneden heyet raporu ve recete ıle beraber resmed p30i maske satın aldım... devlet katkısını fırma dırekt kendı halledıyor. 850 tl ye geldı... normal fıyatı 1000+kdv... 3-4 gundur p30i ile uyuyorum.... kacak hava 1/l-min cıktı.. simdiye kadar gordugum en dusuk kacak sevıyesı.. ahi değerimde 0,1 cıkıyo 4 gundur... maske cok rahat... n30i ye gore daha sessız, özellikle yanınızda uyuyan kısıye hava ufleme olayı yok... bu arada resmed kullananlar olarak ızmır bayısıne maskelerın burun yastıkcıklarının yerlerınden ayrıldıgını soyledım.. daha once soyleyenler olmus, firmayla gorusmusler...bilgilendirme ypacagızz dedıler...
    n11 de de 850 tl p30i maske + slim hortum.

    edit 880tl olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drvimu -- 1 Temmuz 2020; 11:13:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    n11 de de 850 tl p30i maske + slim hortum.

    edit 880tl olmuş

    Alıntıları Göster
    onlar sgk raporunu kabul etmıyorlar... aynı fıyata geldı ama bayı bayıdır.. bunlardan gelenlerde tek burun yastıgı cıkıyo falan dıye okudum bır yerde.. bende 2 yastıkcık var.. ikiside uyum sagladı gıbı... eskıyınce dıgerını kullanmıs olurum
  • Arkadaşlar cihazı ozonla temizlemek için cihaz öneriniz varmıdır turkiyede baktığımda çok pahalı yurt dışı için önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEMASDE D kullanıcısına yanıt
    ben şu cihazı sipariş verdim 1 hafta önce

    https://www.aliexpress.com/item/4001125674653.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.15174c4dHu4a6H

    yanında dezenfeksiyon çantası da geliyor, hortum maske filan bağlayıp çantaya atıyorsun ve fermuarı çekiyorsun. Böylece çanta içerisinde devamlı ozona maruz kalıyor. Cihazda ufak bir filtre ee car ayrıca. Ben set olarak kargo dahil 31.06 usd ye aldım henüz yolda. Ancak satıcı fiyatı korkunç yükseltmiş şimdi 145 USD yapmış, neden bilmiyorum.

    Ayrıca şuan kullandığım BMC burun yastıkçıklı maskeden çok memnun kaldığım için yedek olarak da sipariş verdim

    https://www.aliexpress.com/item/4000561027661.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.15174c4dhmwr0d

    ben 24.70 USD ödedim, o da kargolandı ve yolda ancak şimdi bunun satıcısı da fiyatı 140 USD ye yükseltmiş. Gerçekten ilginç bir durum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Linkler de sorun var..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onrozc kullanıcısına yanıt
    Geribildirim için teşekkür ederim, P30i'nin burna giren kısmını N30i maskeye takabiliyor muyuz, aynı sanırım değil mi?

    Ayrıca yüzden SGK ile cihaz almanın anlamı kalmıyor, o kadar hastaneye git, rapor çıkar vs. gene de internetten satılan fiyata alıyorsunuz, sistem çok kötü.


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA




  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    göndermeden önce kontrol etmiştim, şimdi tekrar denedim, bende çalışıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.