Arkadaşlar merhaba , konuyu Bakırköy - Osmaniye ve çevresinde oturan insanları bilgilendirmek amaçlı açıyorum.
Binamızda TTNET Fiber kutu olmasına rağmen 20 Mbps'lik paketimde 12 mbps aldığım için interneti değiştirmeye karar verdim , Uydunetin hem fiyatları cazip hemde vaadettiği hızı tam sunmasından dolayı Uydunet'i aradım çarşamba günü konuştuk Cuma günü randevu aldılar Pazartesi günü geldiler taktılar...Böyle uzun sürmesinin nedeni benim görüştüğüm hafta çalışanların grev'de olmasıymış..
Neyse nihayetinde geldiler bağladılar , 50 mbps Download 4 Mbps Upload 250 GB AKN paketini kullanıyorum.Bağlandıktan 20 dakika sonra internet geldi.İlk işim SpeedTest oldu ve 48 Mbps / 3.99 Mbps aldım.Bana bu yeterdi artardı bile..
Şimdi en önemli konu olan Oyunlarda Ping olayına geleyim ;
Oyuna girmeden önce Upnp'yi kapattım WAN Engellemeyi kapattım , DMZ ve Port yönlendirme olaylarından sonra DHCP sunucusunu aktifleştirdim. Google DNS girdim ve oyuna daldım.LAN Kablo bağlantısı ile kullanıyorum.
Oynadığım oyun Black Ops 3 playstation üzerinden oynuyorum ve Frankfurt'taki serverlara bağlanıyorum arkadaşlar şunu söyliyeyim Avrupa ve Amerikada oynadığım arkadaşlarımın %30'u 100 pingin altına inmazken ben 67 - 50 ping ile 3800 Kbps Bandwith değerinde çok net bir oyun oynuyorum 2 haftadır.
Hiçbir şekilde Ping sorunu yaşamıyorum TR içinde 9 ms alıyorum.SpeedTest'te 70 ping vermesine rağmen frankfurt oyun içinde 67'nin üstüne çıkmıyor.
İstanbul , Bakırköy , Osmaniye içinde ve tahminen çevredeki mahallelerde aynı altyapıyı kullanıyor.Bu şekilde sonuç alıyorum , Wi-Fi ile denedinmi derseniz denemedim fakat eğer çok güçlü bir wifi bağlantınız yoksa Oyun her türlü internet altyapısında sıkıntı çıkarabilir.Özellikle FPS..
Şunu ekliyeyim eğer Ping sorunu yaşayanlar Port veya DMZ ile çözemiyorsa İp'nizin "100".x.x.x ile başlamadığına emin olun , eğer başlıyorsa müşteri hizmetlerinin destek hattından hemen değiştiriyorlar..