Şimdi Ara

Uydunet Netmaster Modem Dandikliği!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 7-8 ay önce kampanya ile uydunet+teledünya bağlattım evime. 59.5 TL lik paketle kurulum ücreti cart curt olmadan evime bağlattım. Teledünya' dan memnunum; fakat uydunet başımı ağrıtıyor. Günde 10-20 kez internet kesiliyor. Bu sıkıntı yalnız genel hat ile ilgili değil, benim modemimle ilgili. Arkadaşlarımda aynı durumdan rahatsız. 2 yıllık sözleşmem olduğu için şu an bağlı kalmalıyım. 2 yıl sonra kesinlikle ayrılacağım. Bu da Uydunet' in anlaştığı dandik Netmaster firması yüzünden. Modem ısınınca internet bağlantısını kesiyor. Başka markada yeni modem alayım diyorum korkuyorum az para değil 200-250 TL modemler. Umarım buradaki Uydunet temsilcileri şikayetimi görür ve bana yardımcı olurlar.



  • Özgür Güneş kullanıcısına yanıt
    Sorma yaa aynı dertten bende muzdaribim.
  • evrenakbunar kullanıcısına yanıt
    kapatıp açınca düzeliyor fakat sinir bozucu, sinyal çekim kalitesi çok düşük, modemi görsen tost makinesi gibi zaten, adam sanıyor herkes modemi, eskiden ttnet dandik modemi vardı, bu modemin yarısı kadardı, hem sinyal kapasitesi fazlaydı hem de sürekli açık kalıyordu kesilme olmuyordu.

    Bir şey fark ettim, modemin çekim alanının düşük olduğu yerlerde modem daha çok zorlanıyor ve kapatıyor, şu an yakınındayım saatlerdir kesilmedi, çok ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Güneş -- 13 Temmuz 2013; 13:32:05 >
  • aynı sorun bendede var az kalsın tableti kırıyodum wifi dandik diye ama sorun modemde kapanıyor sürekli servis geldı durumu anlamadılar modemı acma tusuna bastı gitti :D oluyo işte diyo bide
  • Arkadaşlar, bunu bir yere şikayet etmemiz lazım! Arayıp bu durumu çevremde 5-10 kişi rahatsız diye bildireceğim fakat başka ne yapılır?
  • Özgür Güneş kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

    Yaşadığınız sorun kablosuz çekim problemi olabileceği gibi kesilmeler olduğunu ve kapatıp açılınca düzeldiğini ifade ettiğinizden modeminizin ayarlarının ve fiziksel koşullarınızın uzmanlarımızca ayrıntılı olarak kontrol edilebilmesi için 0216 366 66 96 NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz. Tüm ürünlerimiz satın aldığınız tarihten itibaren 2 yıl (24 ay) süreyle garanti kapsamındadır.

    http://netmaster.com.tr/p/6/garanti

    Saygılarımızla,
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim; fakat dediğiniz gibi fiziksel vb... koşuldan dolayı bozukluk olduğunu düşünmüyorum, tamamen kullanılan ürünün kalitesizliğinden olduğunu düşünüyorum, bu konuda tüketiciye karşı nasıl bir savunma yapabilirsiniz; çünkü çevremde,forumda bu durumdan rahatsız bir sürü insan var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

    İlginiz için teşekkür ederim; fakat dediğiniz gibi fiziksel vb... koşuldan dolayı bozukluk olduğunu düşünmüyorum, tamamen kullanılan ürünün kalitesizliğinden olduğunu düşünüyorum, bu konuda tüketiciye karşı nasıl bir savunma yapabilirsiniz; çünkü çevremde,forumda bu durumdan rahatsız bir sürü insan var.

    Sayın Kullanıcımız,

    Uydunet tarafından taahhütlü olarak verilen CBW-383Z4 ve CBW-700V cihazlarımız uluslararası laboratuarlarda test edilerek CableLabs, WiFi, CE gibi önemli sertifikaları almış; şu an Türkiye’de 700 bin civarında evde online durumdadır. Kullanımı bu denli yaygın olan her elektronik cihaz gibi zaman zaman arıza / memnuniyetsizlik durumları söz konusu olabilmektedir, ancak gerek destek merkezimize gerekse de düzenli olarak takip ettiğimiz sosyal mecralara yansıyan sorunlar oldukça makul düzeylerdedir. Bunların büyük bölümü de kullanıcı hatasından kaynaklanmakta, çözümü yanlış yerlerde aranmakta, bizimle irtibata geçildiğinde ise çözümlenmektedri.

    Ama elbette, yaşanılan her münferit olumsuz deneyim bizim için son derece önemlidir. NetMASTER Destek Hattı ile görüşürseniz sorununuz muhakkak hızla çözümlenecektir. İletişim bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız danışmanlarımız sizi arayarak yardımcı olabilir.

    Saygılarımızla,




  • Aynı sorun bendede var, 10 yıldır uydunet kullanıcısıyım ilk abonelerdenim. Yıllarca sorunsuz kullandık ve tavsiye ettik, kesinti olmadan geçirdiğim seneler bile olmuştur. Bölgemde yüksek hızla internet verebilmek için altyapı değişikliği yaptılar. Ne olduysa ondan sonra oldu, emektar modemim yeni docsis teknolojisini desteklemediği için tahütsüz olarak kablosuz modemi ücretsiz teslim ettiler. Netmaster marka kablosuz bu cihazın söylendiği gibi çekim kalitesi kötü olmanın dışında internetide kesiliyor. Bu gerçekten spesifik bir problem, modemle iletişim kesilince cat5 patchcord ile modemle haberleşemediğim oluyor, bazende modeme erişebiliyorsunuz fakat sinyalin yarısı yok.

    Uzun bir süre gerek netmaster yetkilileri gerek uydunet çağrı merkezi ve saha görevlileri sorun yok size öyle geliyordur düşüncesini yedirmeye çalıştılar, tek yaptıkları ise frekans değiştirip birde böyle deneyin diyerek oyalamak oldu. Modemin arızalı olduğuna emin olduğum halde modem değişimi için çok uğraştım ve sonunda değiştirdim. Sonuç aynı, sonuncusu 5 dk önce olan bağlantı kesintileri devam ediyor. Bunu ne süreyle görmemezden gelir yetkililer bilmiyorum, açıkçası ben günde 5 kere modemi off-on yapmaktan sıkıldım. Şimdi bu şikayetten muzdarip olan 100 kullancı ile cat5 kablo üzerinden bağlanıp 24 saat için dış bacak ipsine ping atarak bu sorunu size ispatlamak isterdim, fakat bildiğiniz bir sorunu siz görmezden geliyorsanız bizim ispatlamamızında birşey değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda uydunet bu sorunları aşar, 10 yıldır memnun kalarak kullandım ama 5 aydır bezdirdi artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardashell -- 22 Temmuz 2013; 17:25:30 >




  • Ben uydunet kullanmadım, modem hakkında yorum yapamicam, ancak merak ediyorum, hiç "universal repeater" ile kablosuz kullanım deneyen oldu mu?

    Hani bazı cihazların çipsetleri çok dandik oluyor (anlaşılan netmaster da öyle), güç yükselince ısınmadan dolayı bağlantıyı kesen, kendi kendine kapanan açılan cihazlar mevcut. Ancak imkanı olan bir arkadaş, ürünün kablosuz özelliğini kapatıp kablosuz router'la, imkanı olan başka bir arkadaş da "universal repeater" modunda kablosuz köprü kurarak deneyebilirse, belki bir sonuç alınabilir.

    Standart farklı olduğu için modemi değişemiyorsunuz, taahhütten de cayamıyorsunuz malum, en azından böyle çalışırsa çok çok öyle kullanılır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addictive

    Ben uydunet kullanmadım, modem hakkında yorum yapamicam, ancak merak ediyorum, hiç "universal repeater" ile kablosuz kullanım deneyen oldu mu?

    Hani bazı cihazların çipsetleri çok dandik oluyor (anlaşılan netmaster da öyle), güç yükselince ısınmadan dolayı bağlantıyı kesen, kendi kendine kapanan açılan cihazlar mevcut. Ancak imkanı olan bir arkadaş, ürünün kablosuz özelliğini kapatıp kablosuz router'la, imkanı olan başka bir arkadaş da "universal repeater" modunda kablosuz köprü kurarak deneyebilirse, belki bir sonuç alınabilir.

    Standart farklı olduğu için modemi değişemiyorsunuz, taahhütten de cayamıyorsunuz malum, en azından böyle çalışırsa çok çok öyle kullanılır...

    hocam önerdiğin yöntemi denedim. 50tl ye satılan Tplink kablosuz router aldım ve Uydunetin verdiği Netmasterın kablosuz özelliğini kapatıp 3 gündür bu şekilde kullanıyorum. Üç gündür cihazları hiç off-on yapmam gerekmedi, kopma yaşamadım, yavaşlıkta yok. Netmaster önceye göre bariz daha soğuk çalışıyor, sinyal dalgalanması veya herhangi bir sorun kalmadı. Sistemi görmeden çözüm getirdiğin için kutlarım, teşekkürler

    Muhtemelen bu cihazın kablosuz özelliği ısınmadan dolayı takılmaya sebep oluyor, yüksek akımdan olduğunu sanmıyorum çünkü öyle olsa kablosuz özelliğini kullanmıyorken yine bir şekilde takılması gerekirdi. Zaten cihazla çok içli dışlı olduğunuzda, cable modem üzerine wifi routerın bindirme yapıldığını sıfırdan tasarlanmış bir cihaz olmadığını anlıyorsunuz.

    Üzücü olan, şikayet sitelerinde forumlarda çağrı merkezlerinde çokça aynı şikayet geldiği halde firmanın bu sorunu görmezden gelmesi. Bu cihaz yaklaşık 200tl ye satılan bir cihaz ve üretim hatası olabilir belkide yanlış malzeme seçilmiş. Takılma olduktan 10 15 dk sonra hiçbirşey yapmayınca kendiliğinden düzeldiği için birçok kişi farketmiyor veya kapatıp açmaktan rahatsız olmuyor olabilirler. Fakat firmwire yükleyen, fps oynayan, görüntülü görüşme gibi şeyleri kullanan biri için oldukça can sıkıcı bir durum. ISS belkide %400 kar elde ederek getirip sattığı bu cihazı kendine zafer saymış olsada asıl önceliğinin kesintisiz hizmet vermek olduğunu unutmamalı. Sorunlu modemler için pasif veya aktif soğutucumu eklenir veya yazılıma yapılan müdahale ile sorunu çözmeyemi gidilir bilemem, ama bu sorunlu modemleri tüketici mahkemesine götürüp ayıplı mal saydırmak için sadece 24 saatlik ping testinin bile yeterli olduğu oldukça aşikar. Neyseki ben modem için ücret ödemedim ve tahütnamede yapmadım.

    @Özgür Güneş
    Hocam başlığı keşke arama motorunda aynı sorunu yaşayan kişilerin bulabileceği şekilde açsaydınız addictive'in önerisi birçok kişiyi rahatlatabilir.




  • hardashell kullanıcısına yanıt
    @hardashell,

    Güçten kastım yüksek voltaj değil de, kablosuzun daha uzak noktadaki cihazla bağlantı kurabilmesi için kendi gücünü yükseltmesi. Böylece cihaz hem daha çok elektrik tüketir, daha çok ısınır ve zaten minimal boyutta olan işlemcisi de daha çok yorulur. Kalitesiz çipsete sahip cihazlar da bu noktada kopmalar yaratır malesef.

    Durumun çözüme ulaşmasına sevindim. Umarım bir daha hiç sorun yaşamadan kullanırsınız.
  • hardashell kullanıcısına yanıt
    Başlık bence gayet güzel, arama motorunda netmaster ya da uydunet yaz olay tamam, benim asıl sorum bu modemi hangi marka model ile değiştirsem sorunuma çare bulabilirim? Parası önemli değil lanet olsun böyle firmaya uyanık herifler, 5 liraya üretip 220 TL ye satıyorlar. Kesin birinin tanıdığı veya en ucuz fiyatı veren şirkettir netmaster. Bu ülkedeki kar anlayışına zaten etmediğim küfür yok, adam kendi cebine giren paraya bakıyor sadece.
  • Üstat ben daha önce evimde com21 10 yıl (kablolu docsis1), iş yerimde motorola surfboard 3yıl (kablolu docsis1) sorunsuz kullandım. Yanda yaşayan akrabamda netmaster (docsis2 kablolu) modemi 4 yıldır sorunsuz kullanıyor. Cable modemler aslında adsl den çok daha dayanıklı yıldırımdan akımdan etkilenmeyen uzun ömürlü cihazlar. Fakat bu kablosuz işini pek kıvıramamışlar gibi görünüyor. Sitede Motorola Surfboard kablosuzu içinde aynı bizim şikayetlere benzeyen bir başlık gördüm malesef.

    http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

    Ben arkadaşın önerdiği şekilde kablosuzu kapatıp sorunu çözüm, arkasında Tplink wifi routerla birlikte süper çalışıyor şuan, evin en olmadık noktasında stabil bağlantı alıyorum. Router almadan bu şekilde çözülüyormu diye denemek istersen, kablosuz özelliğini kapatıp cat5 patchcord ile bir süre bağlanarak test edebilirsin. Fakat çift cihaz canımı sıkar diyorsan, bir öneri başlığı açıp etraflıca araştırıp öyle karar ver derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardashell

    Üstat ben daha önce evimde com21 10 yıl (kablolu docsis1), iş yerimde motorola surfboard 3yıl (kablolu docsis1) sorunsuz kullandım. Yanda yaşayan akrabamda netmaster (docsis2 kablolu) modemi 4 yıldır sorunsuz kullanıyor. Cable modemler aslında adsl den çok daha dayanıklı yıldırımdan akımdan etkilenmeyen uzun ömürlü cihazlar. Fakat bu kablosuz işini pek kıvıramamışlar gibi görünüyor. Sitede Motorola Surfboard kablosuzu içinde aynı bizim şikayetlere benzeyen bir başlık gördüm malesef.

    http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

    Ben arkadaşın önerdiği şekilde kablosuzu kapatıp sorunu çözüm, arkasında Tplink wifi routerla birlikte süper çalışıyor şuan, evin en olmadık noktasında stabil bağlantı alıyorum. Router almadan bu şekilde çözülüyormu diye denemek istersen, kablosuz özelliğini kapatıp cat5 patchcord ile bir süre bağlanarak test edebilirsin. Fakat çift cihaz canımı sıkar diyorsan, bir öneri başlığı açıp etraflıca araştırıp öyle karar ver derim.

    Neyse, ne yapalım muhteşem her şey bir arada olmuyormuş demek ki. Şu anda sıkıntı çekmiyorum çünkü %90 modemin yanında internete bağlanıyorum. TTNET veya Dsmart' a geçecek değilim zaten ama adam akıllı bir modem bulursam direk değiştireceğim, olmadı modemi mi kendim yapmaya çalışacağım, arkadaşın dediği gibi universal repeater bağlantılı olduğu parçayı değişirim, soğutucu takarım modeme. Şu an üşeniyorum ama




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

    Başlık bence gayet güzel, arama motorunda netmaster ya da uydunet yaz olay tamam, benim asıl sorum bu modemi hangi marka model ile değiştirsem sorunuma çare bulabilirim? Parası önemli değil lanet olsun böyle firmaya uyanık herifler, 5 liraya üretip 220 TL ye satıyorlar. Kesin birinin tanıdığı veya en ucuz fiyatı veren şirkettir netmaster. Bu ülkedeki kar anlayışına zaten etmediğim küfür yok, adam kendi cebine giren paraya bakıyor sadece.



    hahaha naptın hocam ya, o kadar ucuza üretebilirsen gel beraber dükkan açalım senle
    iki antenli mi senin modem? tek antenliyse iki antenliye geç. bende iki antenli netmaster var canavar gibi komşuyla ortak bağlanıoz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kimse Kim Ki Duk Duk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

    Başlık bence gayet güzel, arama motorunda netmaster ya da uydunet yaz olay tamam, benim asıl sorum bu modemi hangi marka model ile değiştirsem sorunuma çare bulabilirim? Parası önemli değil lanet olsun böyle firmaya uyanık herifler, 5 liraya üretip 220 TL ye satıyorlar. Kesin birinin tanıdığı veya en ucuz fiyatı veren şirkettir netmaster. Bu ülkedeki kar anlayışına zaten etmediğim küfür yok, adam kendi cebine giren paraya bakıyor sadece.



    hahaha naptın hocam ya, o kadar ucuza üretebilirsen gel beraber dükkan açalım senle
    iki antenli mi senin modem? tek antenliyse iki antenliye geç. bende iki antenli netmaster var canavar gibi komşuyla ortak bağlanıoz.

    Çok güzel bir yöntem buldum. ACCESS POINT almak:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/asus-rt-n10-rt-n10-150mbps-kablosuz-router--access-point--universal-repeater/productdetails.aspx?I_ID=64227
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/asus-rt-n12e-rt-n12e-300mbps--kablosuz-4-port-router--access-point/productdetails.aspx?I_ID=65361
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/asus-rt-n10e-rt-n10e-150mbps--kablosuz-4-port-router--access-point/productdetails.aspx?I_ID=58767

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.