Şimdi Ara

Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
47.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandan beri kullanmakta olduğum TTNET ADSL aboneliğimi geçen hafta iptal ettirerek bedava kablosuz uydu modem kampanyası dahilinde Uydunet'e geçtim. Geçtiğimiz hafta içinde kurulum yapıldı ve Motorola Surfboard SVG1501 marka wireless modem hediye edildi. Evimde 1 adet masaüstü ve 1 adetde dizüstü olmak üzere iki adet bilgisayar var. Bu bilgisayarlar ile masaüstünden ethernet kablosu ile, dizüstünden ise wireless olarak internete bağlanıyorum. Ethernet ile bağlandığım masaüstü bilgisayarımda hiçbir sıkıntı yok ancak kablosuz olarak bağlandığım dizüstü bilgisayarımda herhangi bir dosya download ederken yada internetten video izlerken indirdiğim dosya yada izlediğim video bir yerde takılıyor ve hiçbir şekilde devam etmiyor. Örneğin Rapidshare'den bir dosya indirirken dosya mesela %62 ye kadar geliyor orda takılıyor ve hiçbir şekilde inmeye devam etmiyor. Flashget isimli program ile de denedim ama sonuç değişmedi. Bir hafta öncesine karar aynı iki bilgisayar ile Airties RT-205 marka wireless modem ile internete bağlanıyordum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Acaba şu anda kullanmakta olduğum Motorola modemin wireless'inde bir sıkıntı olabilirmi? aklıma ilk bu geliyor çünkü hat kesilip gelse ethernet kablosu ile bağlanan bilgisayarımdada aynı sorunu yaşamam gerekir. Acaba Uydunet'in bedava verdiği wireless modemlerde TTNET'in bedavaya verdiği modemler gibi ikinci kalite modemler mi? Yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.







  • tam olarak aynı sorun değil ancak çok benzer sorun bende de var; wireless bağlantıda (özellikle eski ADSL modemimle sorunsuz bağlanabildiğim uzak mesafelerde) bağlantı oldukça yavaş; sayfada bir eklenti; resim; veya bir şekilde fazla ayrıntı varsa sayfa ya çok geç açılıyor; ya hiç açılmıyor... sanırım bu modem in wireless performansıyla ilgili bir sorunu var
  • ayrıca "ağ ve paylaşım merkezi"nden "kablosuz bağlantı özellikleri"ni tıkladığımda ADSL modemim için "54 mbps" hızı görünürken motorola ile uydu net'e bağlandığımda "5.5" veya "11 mbps" hız görünüyor... sanırım ben kampanyayı iptal ettiricem...
  • Evet bir sorunda benden malum kampayadan bende aldım ( Motorola Surfboard SVG1501 ) lakin 2 gün oldu ve şuan için hiç memnun değilim hız testleri yalan söylüyor şu anki çalışmalara göre :( msn içim msnplus tam 6 dakikada indirdi 7mb lık dosya ve nete çok geç cevap veriyor sayfa açma süresi çok uzun dün de 300mb lık dosyayı inderene kadar akla karayı seçtim rezillik bir durum çıktı ortaya 30 defa kesildi tıkandı bağlantı durdurup tekrar başlattım ve bu yaşananlardan sonra aklıma ilk gelen modemin dandik olduğu yada kablo netin yalan olduğu yani şu an için son söyleyeceğim ttnetin 1megabit lik paketini özleyeceğim gibi görünüyor bu arada kablo net bağlantı hızım 11megabit şaka gibi ne beklerken ne çıktı tarifede 5gb dosya 1 saatte indiriyor yazıyor ben 5 saate de razıyım durum böyle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: singin

    Evet bir sorunda benden malum kampayadan bende aldım ( Motorola Surfboard SVG1501 ) lakin 2 gün oldu ve şuan için hiç memnun değilim hız testleri yalan söylüyor şu anki çalışmalara göre :( msn içim msnplus tam 6 dakikada indirdi 7mb lık dosya ve nete çok geç cevap veriyor sayfa açma süresi çok uzun dün de 300mb lık dosyayı inderene kadar akla karayı seçtim rezillik bir durum çıktı ortaya 30 defa kesildi tıkandı bağlantı durdurup tekrar başlattım ve bu yaşananlardan sonra aklıma ilk gelen modemin dandik olduğu yada kablo netin yalan olduğu yani şu an için son söyleyeceğim ttnetin 1megabit lik paketini özleyeceğim gibi görünüyor bu arada kablo net bağlantı hızım 11megabit şaka gibi ne beklerken ne çıktı tarifede 5gb dosya 1 saatte indiriyor yazıyor ben 5 saate de razıyım durum böyle...


    bahsettiğin sorun modem internet ilişkisinden çok kurulum sorunu gibi gözüküyor. eğer modeme giden kablo bölünerek gidiyorsa bu sinyalde ciddi bir azalma yaratır. o yüzden;

    1) eve giren kabloyu TV ve İnternet olarak 2 ye böldüğünüz zaman internet için ayırdığınız kabloya başka birşey bağlamayın.

    2) kurulumu yapan kişilerin bulunduğunuz binadaki anakutudan gerekli ayarları iyi yapmalarına dikkat edin. (sinyallerin yeterli olmadığını TV görüntüsündeki değişimden ve modemin ilk kurulumdaki online olma süresinden anlıyabilirsiniz)

    ben kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum. kampanyalı kablosuz modeminin(Motorola Surfboard SVG1501) sinyalleri airties, linksys gibi markaların sinyallerinden daha düşük olduğu doğrudur. bu durumun konuyu açan arkadaşımızın sorununun nedeni olduğunu düşünüyorum. modeme daha çok yaklaşırsa donma ve download hataları çözülebilir. kolay gelsin.




  • Aynı problem bende de var. Ethernetten bağlandığında problem yok. Ama wirelesste oldukça yavaş ve kopmalar oluyor. Sizin dediğiniz gibi sibnyal ptroblemi yada kurulum sorunu olsa ethernettede aynı problemleri yaşamamız gerekmez miydi?
  • Arkadaşlar Bende aynı kanpanyadan yararlanarak uydunete geçtim.
    Beni sorunum ise Ethernet kablosu 2 porta bağladığım cihaz ip alamıyor ve bağlantı yapamıyorum Bu sorun modemin ayarlarıylamı ilgilidir yoksa başka bir sorun mu var.
     Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında
    Modemin açıklamasında böyle bir resim var 2.Portu kullanmak için Hub mı almam lazım

    Yardımcı olurmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapinhouse -- 1 Mart 2010; 16:08:32 >
  • Arkadaşlar ben de bugün modem kampanyası ile uydunete geçtim. Kurulumu bugün yaptılar ( ben o sırada evde olmadığım için modem adresini, şifresini falan vermiş gitmişler ) fakat bir türlü baglanmayı beceremedim. Modemin conf. ayarlarına giriyorum ama içinden çıkamıyorum. Ön kısımdaki ONLINE ışığı hiç yanmıyor.. Bu, bağlantımın henüz aktif hale gelmediğini mi gösteriyor yoksa ben mi kuramıyorum ?.. ÇILDIRMAK ÜZEREYİM !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemsiz1i -- 3 Mart 2010; 2:35:18 >
  • Arkadaslar ben de aynen yukarda dendigi gibi bu kampanyaya gectim aynı mode lve marka modemle. Evde 2 adet masaüstü bilgisayar var. Kendiminkine modem baglı ethernetten gayet sorunsuz her sey calısıyor. Ancak icerdeki odada kardesimin bilgisayarına 2. cıkıstan kablo cektigimde o bilgisayar baglantı gormuyor. Ne yapmam lazım, neyi yanlıs yapıyorum? Modemin bir seyini mi ayarlamak lazım acaba 2 bilgisayara da kabloyla baglanması icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fian
    Arkadaslar ben de aynen yukarda dendigi gibi bu kampanyaya gectim aynı mode lve marka modemle. Evde 2 adet masaüstü bilgisayar var. Kendiminkine modem baglı ethernetten gayet sorunsuz her sey calısıyor. Ancak icerdeki odada kardesimin bilgisayarına 2. cıkıstan kablo cektigimde o bilgisayar baglantı gormuyor. Ne yapmam lazım, neyi yanlıs yapıyorum? Modemin bir seyini mi ayarlamak lazım acaba 2 bilgisayara da kabloyla baglanması icin.

    hemen musterı hızmetlerını ara, bı kac saate gelıp halledıyorlar. hıc ugrasma sen...
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Bende de Motorola Wireless ın bağlantı ve hız sorunu vardı, wireless dan bağlandığımda hızı çok yavaş ve sürekli kopmalar yaşıyordum, Sonra Motorola modemin wireless ayarlarından resimde görülen değişiklikleri yaptım ve wireless bağlantım düzeldi. Şimdilik sorun çok gibi, ama genede memnun değilim walla....

     Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında
  • Sayin "kimbil" yukarida bahsetiginiz ayar degisikligini neye dayanarak yaptiniz?Bu konularda ileri duzeyde bilgi sahibimisiniz,yoksa tamamen sansinizi mi denediniz?Izinizden gidip yaptiklarinizi yapalim mi diye soruyorum.
  • Sayın "hunterapo" ben modemden verim alamadığım için araştırmaya başladım ve kitapcığını detaylı okudum Xpress Tecnology ve AfterBurner Tecnology seçeneklerinin açık olmasının Wi-Fi verimliliğini artırdığı yazıyordu. Ona istinaden değiştirdim. şimdilik iyi gibi.... sonuç çıkarsa detayını yazarım.
  • Arkadaşlar bende de aynı sorun var çok yavaş wireless veya hiç açılmıyor, kopup duruyor. Nette araştırdım pek bişey de bulamadım sorun ile ilgili. Acaba modemin fw yüklemesi felan varmı..?
  • Yaklaşık 5 yıllık ADSL aboneliğimden sonra ben de Uydunet'e geçmiş bulunmaktayım. Uzun bir süredir düşünüyordum, ancak wireless kablo modemlerin pahalı olması (2 senedir takip ediyorum, 175-225 Tl arası) ve kablo modem-wireless router ikilisi ile çözümü de pek pratik bulmadığım için beklemedeydim.

    Kampanyanın son günü 31.Mart akşamı telefonla başvurdum ve 02.Nisan'da kurulumu yaptılar. Başvuru için 1-2 gün öncesinde sms göndermiştim, ama arayan olmayınca (ne hizmet ama ) son gün akşam ben arayıp başvurmak durumunda kaldım. 4 günlük süregelen gayet olumlu kullanım tecrübelerimi aktarayım, belki işine yarayacak arkadaşlar olur:

    Öncelikle ADSL ve Uydunet bağlantımı karşılaştırayım:
    Ping..................Adsl:20ms..........Uydunet:15ms (www.pingtest.net)
    Jitter.................Adsl: 2ms...........Uydunet: 3ms (www.pingtest.net)
    DOWNLOAD........Adsl:0.88Mbps.....Uydunet:1.00Mbps (www.speedtest.net)
    Upload...............Adsl:0,23Mbps.....Uydunet:0,24Mbps (www.speedtest.net)

    Şimdiye kadar ADSL bağlantımla ilgili pek problemim olmamıştı. Ancak görülebileceği gibi şu anki Uydunet bağlantım ADSL bağlantımdan daha iyi (Jitter değeri haricinde). Kopma, yavaşlama gibi problemlerle karşılaşmadım 4 gündür, umarım böyle devam eder

    Ücretsiz verilen Motorola SVG 1501 modemi de elimden geldiğince araştırdım. İşin ilginç tarafı şu an itibari ile Motorola sitesinde Kablo Modemler kategorisinde bu modem bulunmuyor:

    http://www.motorola.com/Consumers/US-EN/Consumer-Product-and-Services/Cable-Modems-and-Gateways

    Ancak başka siteler ve modemin kullanım kılavuzu sayesinde birşeyler öğrenebildim. Bu modem geçen yıl Mart ayında şu 3 modelle birlikte tanıtılmış:
    * Motorola SBG901 – Data modem + 802.11b/g access point, Wi-Fi kurulum sihirbazı, WPA encryption, ve ticari-seviyede firewall
    * Motorola SBG941 – SBG901 in özelliklerine ek olarak 4-port switch
    * Motorola SVG1501 – SBG941 in özelliklerine ek olarak 2 VoIP İnternet telefon bağlantısı
    * Motorola SVG2501 – SVG1501 in özelliklerine ek olarak dahili lithium-ion pil desteği

    SVG2501 deki elektrik kesintilerine karşı eklenen pil haricinde (ve tabii Docsis 3.0 ı gözardı edersek) SVG1501 üst seviye bir cihaz gibi görünüyor. Uydunet nasıl böyle özellikli bir modemi kampanya dahilinde ücretsiz verdi, inanmak zor. Umarım bir arkadaşın şüphelendiği gibi 2. sınıf malzemelerden üretilmemiştir!

    Ben modemi ethernet ile PCde ve wireless olarak da Asus F3JC de kullanıyorum ve şu ana kadar gayet memnunum. Wireless çekim gücü daha önceki Datron RTA-1030 Adsl modem ile aynı görünüyor (yaklaşık 8-9 metrelik mesafe ve 2si pencereli 3 duvar arasında windows bağlantısında 2/5 düşük, İntel Proset yazılımında ise 3/5 iyi olarak görünüyor, sinyal kalitesi ise Mükemmel) Kopma, downloadda düşük hız, yavaşlama gibi problemler yok. Sadecewww.pingtest.net sitesinde Data Loss gördüm, bunun da Firewall ya da wireless özelliklerindeki 54g™ Protection ın Auto ayarlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum, henüz test etmedim!

    Modem arayüzündeki Wireless--->Advanced kısmındaki ayarlarım ise öntanımlı haliyle şu şekilde:

     Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında


    "kimbil" in de belirttiği gibi burada wireless ile ilgili olarak şu 3 ayar önemli:

    54g™ Protection : Karma 802.11g + 802.11b ağlarında RTS/CTS korumasını kullanarak, Auto (Otomatik) modunda performansı artırır. Çoğu koşulda 802.11g verimini en üst düzeye çıkarmak için korumayı kapatın.

    XPress™ Technology : Çevreleyen alanda 802.11a/b/g ağlarından karma kablosuz ağlar olduğunda, kullanılan Wi-Fi verimini ve etkinliğini artırır.

    Afterburner™ Technology : Verimi yüzde 40 artırarak Wi-Fi 802.11g standardını genişletir.


    Ben şu ana kadar gerek görmediğim için deneme yapmadım ancak, bu 3 ayarı sırası ile Off-Enabled-Enabled yapıp denerseniz sanıyorum wireless çekim gücü artacaktır. Türkçe Kullanım kılavuzuna şu linkten de ulaşabilirsiniz:
    http://data.e-vizyon.net/SVG1501-turkce.pdf

    Kurulumu yapan kişi sadece Status-->Configuration da Downstream Frequency (Hz) değerini 543000000 olarak ayarladı. Diğer tüm seçenekler default ayarlarında, sadece Login şifresini değiştirdim hemen. Önümüzdeki günlerde wireless ayarlarını kurcalayacağım, WPA şifresini değiştireceğim, MAC adres filtreleme yapacağım vs. vs.

    Modemin şimdiye dek olumsuz olarak gördüğüm tek yönü, ayarlar içerisinde "Firmware Güncelleme" ile ilgili bir seçenek olmaması. Sanırım firmware güncelleyemiyoruz, en azından web arayüzü kullanarak. Zaten kullanım kılavuzunda da şunlar yazıyor:
    "The availability of some specific channels and/or operational frequency bands are country dependent and are firmware programmed at the factory to match the intended destinations. The firmware setting is not accessible by the end user."
    "Belirli kanalların ve/veya işletim frekans bantlarının kullanılabilirliği ülkeye bağlıdır ve ürünün kullanılacağı ülkeler göz önüne alınarak fabrikada üretici yazılımı ile programlanır.Üretici yazılımı ayarı, son kullanıcının erişimine açık değildir."

    Benim 4 günlük Uydunet ve SVG1501 modem izlenimlerim şu ana kadar gayet olumlu, umarım bu şekilde devam eder. Sorunu olan arkadaşların da en kısa sürede çözüme ulaşmalarını dilerim.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 6 Nisan 2010; 7:40:35 >




  • Arkadaşlar çok yavaş wireless. Bunu nasıl düzeltebiliriz yahu :(
  • Uydunet bedava modemmi veriyor yeni kampanya falanmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OziiX

    Arkadaşlar çok yavaş wireless. Bunu nasıl düzeltebiliriz yahu :(


    Kablo ile ethernetten bağlandığınızda da durum aynı mı? Eğer aynı ise bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Modeme ethernet ile bağlı iken şu kontrolleri yapın:

    1)http://62.248.80.10/ adresinde modeminizin MAC adresini girip sinyal değerlerinizi kontrol edin.Değerler olması gereken aralıklar içerisinde ise şöyle bir sonuçla karşılacaksınız:

     Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında


    2)http://www.pingtest.net/ adresinden Ping ve Jitter değerlerinizi kontrol edin. C* ve üstü bir değerlendirme sonucu almanız uygun.

    3)http://www.speedtest.net/ adresinden bağlantı hızınızı kontrol edin.

    Bu değerler olması gereken sınırlar içerisinde değilse arıza kaydı verin. Tüm bu sonuçlar normal ise modeminizin Wireless ayarlarını kontrol edin.

    1) Cihazın mesafe sorununu ölçmek için modeminize yaklaştırın. Modeme yakın olduğunda sorun düzeliyor ise modem arayüzünden ayarları kontrol edin. Üstte de yazdığım gibi mesafe odaklı sinyal sorununu çözmek için Wireless--->Advanced kısmındaki şu 3 seçeneği değiştirip deneyin:

    54g™ Protection : Karma 802.11g + 802.11b ağlarında RTS/CTS korumasını kullanarak, Auto (Otomatik) modunda performansı artırır. Çoğu koşulda 802.11g verimini en üst düzeye çıkarmak için korumayı kapatın.

    XPress™ Technology : Çevreleyen alanda 802.11a/b/g ağlarından karma kablosuz ağlar olduğunda, kullanılan Wi-Fi verimini ve etkinliğini artırır.

    Afterburner™ Technology : Verimi yüzde 40 artırarak Wi-Fi 802.11g standardını genişletir.


    Bu 3 ayarı sırası ile Off-Enabled-Enabled yaptığınızda wireless sinyal gücünün artması muhtemel.

    2) Bunun haricinde Firewall ve/veya şifrelemeyi kapatıp deneme yapmak isteyebilirsiniz. Farklı şifreleme metodlarının bağlantı hızına az da olsa olumsuz etkisi olduğunu duymuştum.

    Umarım sorunu halledebilirsiniz, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 8 Nisan 2010; 0:37:04 >




  • Hocam ethernette sorun yok. Ama wireless da sorun var. Ablam laptopla bağlanmaya calısıyor. Başımın etini yedi durmadan kopup duruyor vs. diye. Ben de denedim gerçekten bağlantı acayip yavaş ve kopup duruyor.

    Speedtest te ve pingtest te sorun yok problem wireless.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan*

    Uydunet bedava modemmi veriyor yeni kampanya falanmı ?


    Ücretsiz wireless modem ve kurulum kampanyası 31.03.2010 da sona erdi, sanıyorum 2 ay süreyle geçerliydi. Şu an sadece Kurulum Kampanyası var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.