Şimdi Ara

Uydunet alacaklar mutlaka okusun ve NetMASTER CBW-383Z4 dan uzak dursun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
21.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SamiBelgin

1 yıldır uydunetteyım
    öncesinde 1 yıl ttnet kullandım 1 kere bile musteri hizmetlerini aramamıştım.
    son bir yıldır abartmıyorum 100 kere musteri hizmetlerini aradım.
    hele kasım ayında cozulen bır sorunum vardı
    yapılması için 50 kere aradım her seferinde sınyal değerlerınız normal dıyorlardı
    en sonunda mahallenın kutusunda arıza oldugu ortaya cıktı
    sıkayetler artınca farkedebılmısler
    musteri temsilcileri bılgısız
    teknık elemanları yetersız
    modeme hiç girmiyorum bıle
    nerden tutsan elinde kalan bır firma

Ttnetten iyidir....
  • Arkadaşlar uydunet aboneliğim bitti. 2 senedir netmaster-383z4 modem kullanıyordum. modem misafir odasındaydı 10 metre ötedeki odamdan wi-fi alamıyodum yani alabildiğim de çok az. (iphone kullanıyorum 1diş şanslıysam 2diş çekiyodu wi-fi). daha sonra araştırdım sorunun herkeste olduğunu gördüm.

şimdi ben tekrar uydunet aboneliği alıcam size bir kaç önemli sorum var. tek tek ve anlaşılabilir bir şekilde cevaplarsanız çok yardım etmiş olursunuz(modem ve bağlantı konusuna çok çok uzağım ama sade bir şekilde anlatabilirseniz anlarım)

uydunetin 30liralık yeni kampanyasına geçmeyi düşünüyorum 1 ay sonra 10mbps 25gb.

1. uydunet tekrar modem veriyor mu bilmiyorum ama verse de yine aynı modem olacağı için wi-fi sorununa kesin olarak çözüm getirebilirim?

2. bu hızda internet için docsis 2.0 yeterli mi (docsis kavramını da çok bilmiyorum ama sanırım modemin hız sınırını kullanabileceği değerlerle alakalı)

3. wifi sinyal güçlendirici tarzı bir şey var mı? access point veya router tam bilmiyorum tam olarak işlevi ne nasıl kullanılır? direk modeme mi takıcaz?

4. internette şöyle bir modem buldum bu modemin kablosuz özelliği var sanırım sinyal gücü 383z4 modeme göre iyi mi? ve iyiyse bunu nasıl kaydettiriyoruz türksata?

sırf wi-fi gücünü artırmak için bu kadar soru sordum kusura bakmayın. bu modemin yanında bile internet sorunlu bazen biliyorsunuz. o yüzden bu sorulara alıcağım cevaplar benim için önemli kaynak teşkil ediyor. cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_coskuun -- 25 Nisan 2015; 11:08:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Docsis 2 ya da 3 hız için yeterli ama docsis 3 modem satmaya çalışacaklar sana (Netmaster CBW-383Z4-383Z4)
    Yazdığım gibi modem çok sıkıntılı bir modem. Ben ilk kablonet türkiyeye geldiğinden beri kullanıyorum. Daha önce 3 farklı model motorola kullandım ve motorola en iyisi derim. Yalnız motorolanın çakma çin olanları varmış piyasada, bir araştır derim.
    Wifi güçlendirmek için router özelliği olan eski bir adsl modem kullanabilirsin. Ben bu verdkleri modemi için açıp antenini değiştirdim. Wifi sorunu düzeldi fakat modemin başka problemleri de var. Sürekli şişiyo ve reset atman gerekiyor. Yazılımı kötü, üzerindeki antenler süs diye konumuş içini açınca belli oluyo zaten. Hiç sorunsuz kullanıyorum diyenler var forumda. Herhalde günde 2 saat filan kullanıyorlardır. Benim işim web programlama o yüzden günde 14-15 saat kullanıyorum.

Ne yazık ki şu anda daha ucuz bi servis sağlayıcı da yok bu özelliklerde.

• u2k U kullanıcısına yanıt
    sanırım başka router modem alsam bile netmastera bağlayacam. dediğinize göre modem şişiyor diyorsunuz ki bu da doğru. o zaman boşuna almış olmaz mıyım? wifi sinyal gücünü artırmak bu kadar zor olmamalı ya. internet sıkıntısı yaşamadım ben uydunette hiçbir zaman kablolu olarak kullandığımda ama wi-fiye gelince.. bir modem yüzünden yaşananlara bak ya komik vallahi komik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_coskuun -- 25 Nisan 2015; 11:48:21 >
  • http://www.gold.com.tr/netmaster-wds-300-kablosuz-ap-router_u?gclid=CKvJk6aKkcUCFSQewwodEK0AfQ

bu modemi buldum. uydunetin sattığı modemi almayıp bunu alsam sonuç nasıl olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Falca9

http://www.gold.com.tr/netmaster-wds-300-kablosuz-ap-router_u?gclid=CKvJk6aKkcUCFSQewwodEK0AfQ

bu modemi buldum. uydunetin sattığı modemi almayıp bunu alsam sonuç nasıl olur?

Hiç iyi olmaz. Netmaster sakın alma.

Motorola var git onu al.

Az önce müşteri hizmetlerini aradım bizim modemlerimizde sorun yaşayan yok motorola daha kötü modem dedi ya la bana :)

Motorola kullandığım süreçte bir kere aramışlığım yok motorola müşteri hizmetlerini. Şans bu ya modemimin uzun süre sonunda bozulacağı tuttu evde ki netmasterı taktım.

Hem de Access point ile yani wifisini kullanmayacağım..

Meğersem modem hepten sorunluymuş onda da kopma oluyor.

Netmaster'ın hiçbir ürününü almayın!

Ne cihazı cihaz ne müşteri hizmetleri doğru düzgün konuşmasını biliyor.

Sorun yaşayan yok diyor bana telefonda diyorum donanımhaberde açın okuyun binlerce insan mağdur..

Ne söylesem az kaç kere modem değişti, kaç kere servis geldi. Bi süre sonra bıkıp böyle kabulleniyorsunuz.

En büyük ceza sosyal medyada insanları uyarmak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Falca9

sanırım başka router modem alsam bile netmastera bağlayacam. dediğinize göre modem şişiyor diyorsunuz ki bu da doğru. o zaman boşuna almış olmaz mıyım? wifi sinyal gücünü artırmak bu kadar zor olmamalı ya. internet sıkıntısı yaşamadım ben uydunette hiçbir zaman kablolu olarak kullandığımda ama wi-fiye gelince.. bir modem yüzünden yaşananlara bak ya komik vallahi komik

Ben dağıtıcı aldım onda da kopma oluyor.. Motorola da bir kere sorun yaşamadım netmasterın her dakikası ayrı sorun!
  • Aşağıdaki konuya destek verin. İmkanı olan, resmi yazışmadan anlayan arkadaşlardan ricam, bu yazıyı ve bu konunun linkini, Uydunet ve Türksat A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerine ulaştırmaları

Artık bu modem ızdırabı, kablosuz sinyal ızdırabı bitsin. Türksat A.Ş.'nin Netmaster dan kurtulması gerekiyor.

Türksat A.Ş. yöneticilerine ve uydunet abonelerine haykırıyorum! Modemlerin wi-fi'ı berbat ötesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_105139320/f_//tm.htm#105139320

Not: Konunun altında, netmaster modemlerin bu kronik sorunundan, ekstra para harcayarak nasıl kurtulacağınızıda anlattım.

-

• yahu benim LAN ışığı bozuldu galiba ikidebir oyunda dc oluyorum lan ışığı yok ama netteyim ilginç birşey
  • Ben de bağlattım Uydunet'i ve TTNET sözlemesi biter bitmez iptal ettim. Uydunet'e geçtiğim için çok memenunum yani TTNET'te 800Kbps görürken Uydunette 5.5 MBps hız görmek ve stabil olarak görmek mütihş. Ama hergün 20'den fazla kez modemin Ethernet ile masaüstünden girince 5-10 saniyelik kesilmeler oluyor. Net gidiyor geliyor 5-10 saniye sonra ve bu kendini tekrarlıyor. Arıyorum yok işte sorun szidedir işte çevresel sorunlar vs.. TTNET'te iken yandaki evden bile tam çekerken maşallah bu daha benim evde çekmiyor.
  • Arkadaşlar selam

Şu Dark'ın WT-WR serisi cihazlarını deneyen oldu mu hiç?
    Menzil arttırıcı/Access point cihazları var ama ne kadar derman olur bilemedim.
  • 2-3 antenli modemlere aldanmayın. Onların antenleri, biri hariç, işe yaramıyor. Bunu gösteriş olsun diye yapıyorlar. Bizzat bir markanın Türkiye temsilcisinden aldığım kesin bilgidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

1 yıldır uydunetteyım
    yapılması için 50 kere aradım her seferinde sınyal değerlerınız normal dıyorlardı

Ttnetten iyidir....

zannedersem yazımı okumadan cevapladınız
    1 yıl ttnet kullandım hiç sorun yasamadım yazmıştım oysaki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

1 yıldır uydunetteyım

Ttnetten iyidir....

zannedersem yazımı okumadan cevapladınız
    1 yıl ttnet kullandım hiç sorun yasamadım yazmıştım oysaki

Genel olarak ttnetten iyidir hocam belki sizin bölgenizde sorun olabilir özellikle ankarada.

• Biraz hortlatmış gibi olacağım ama aynı modemi 3 sene kadar kullandım. Arızadan ötürü bölgesel internet kesintileri dışında pek sorun yaşadığım söylenemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullseye_F16

Biraz hortlatmış gibi olacağım ama aynı modemi 3 sene kadar kullandım. Arızadan ötürü bölgesel internet kesintileri dışında pek sorun yaşadığım söylenemez.

Aynen, ben de 3 yıldır kullanıyorum. Herhangi bir arıza yaşamadım.
  • İnternete bağlı olmama rağmen sürekli kopma sorunu yaşıyorum.internette gezerken siteler açılmamaya başlıyor, genelde wifi'yi kapatıp açınca düzeliyor.VPN ile bağlı olduğum zaman kesinlikle sorun yaşamıyorum.
    Başka şehirde superonline fiber kullanıyorum, orda hiç karşılaşmıyorum bu sorunla ama uydunet'te internette gezemez oldum.sorunun modemden kaynaklandığını düşünüyorum, ne yapabilirim?
  • Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın lütfen.

Kablonet aboneliğim bu hafta başlayacak ve Netmaster cbw-383z4 modemi kullanacağım. Modemdeki sorunlar hala devam ediyor mu? Firmware güncellemesi gelmedi mi hiç? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadima

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın lütfen.

Kablonet aboneliğim bu hafta başlayacak ve Netmaster cbw-383z4 modemi kullanacağım. Modemdeki sorunlar hala devam ediyor mu? Firmware güncellemesi gelmedi mi hiç? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen.
    Güncelleme gelmiştir mutlaka.
  • Kadima kullanıcısına yanıt
    Kablonet kullanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.