Bildirim
uydunet - access point - switch

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
yokmu cevap -
uydunet modemin eth çıkışını routerın wanına bagla
router gerçek ip aldı mı iş tmm dır istedigin gibi router ile dagıtırsın uydunet modem sadece modem olacak route bridge fln yapmicak
forumu gez bulursun konuları bu konular çokça yazıldı -
quote:
Orijinalden alıntı: exeuntfor
router gerçek ip aldı mı iş tmm dır istedigin gibi router ile dagıtırsın uydunet modem sadece modem olacak route bridge fln yapmicak
forumu gez bulursun konuları bu konular çokça yazıldı
hocam wan girişi diye bir giriş yok. modemde adsl girişi ve 4 port var. dün modemden adsl ayarlarını dhpc ye getirdim uydunet modeminden çıkan neti 1. port girişine bağladım. 2. portu bir pc ye 3. portu da lan kablosuyla swich e bağladım. 1. porttaki pc de ve switch e bağlı 2 pc de net geldi ama gidip gidip geliyor. sorunu anlayamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: ctdnfxx
quote:
hocam wan girişi diye bir giriş yok. modemde adsl girişi ve 4 port var. dün modemden adsl ayarlarını dhpc ye getirdim uydunet modeminden çıkan neti 1. port girişine bağladım. 2. portu bir pc ye 3. portu da lan kablosuyla swich e bağladım. 1. porttaki pc de ve switch e bağlı 2 pc de net geldi ama gidip gidip geliyor. sorunu anlayamadım.
Sizin istediginiz DSL modemi router yapmak bunun için modem destegi gereklidir. Modem üretici firma ile görüş veya dökümanı oku genelde ekstra router olarak kullanman için DSL modemleri uzun konfigürasyonlar gerekiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: anahtar222
quote:
quote:
hocam wan girişi diye bir giriş yok. modemde adsl girişi ve 4 port var. dün modemden adsl ayarlarını dhpc ye getirdim uydunet modeminden çıkan neti 1. port girişine bağladım. 2. portu bir pc ye 3. portu da lan kablosuyla swich e bağladım. 1. porttaki pc de ve switch e bağlı 2 pc de net geldi ama gidip gidip geliyor. sorunu anlayamadım.
Sizin istediginiz DSL modemi router yapmak bunun için modem destegi gereklidir. Modem üretici firma ile görüş veya dökümanı oku genelde ekstra router olarak kullanman için DSL modemleri uzun konfigürasyonlar gerekiyor.
bendeki modemde de öyle bir özelliği yok sanırım. airtiesin başka bir modelinde anlatım vardı 4. port aynı zamanda wan girişi imiş. benimki biraz kırpılmış model galiba. uydunet modemi ile dağıtımı yaptım ama hergün kilitleniyor modem reset atılana kadar da düzelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 18 Haziran 2012; 11:52:39 >
-
quote:
arkadaşlar evde ethernet bağlantısı bulunan 5 tane cihaz var bunların hepsine interneti dağıtmam için
uydunet - access point - switch ile dağıtmak mümkün mü. kablosuz fazlaca kullanmak istemiyorum access point dışında alternatifim varmı.
teşekkürler
kablonet modeminde router özelliği varsa işin kolay bir adet 8 li swich ile sorunsuz paylaştırırsın.
ama kablonet modeminde router özelliği yok ise ozaman araya bir router özellikli bir access point koyman gerekir.
en garantisi modeminde router özelliği olsun olmasın 40-50 tl ye router özellikli 4 portlu access pointler var. 4 cihaza kablo ile diger cihazlara kablosuz dağıtabilirisin. yok ben hepsini kablo ile dağıtacam dersen o zaman peşine bir tane 10-15 tl lik swich gerçi elinde 4 portlu modem adsl modem varmış onunda dhcp sini kapatıp router peşine takarak kullanabilirsin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X