Şimdi Ara

uydudan internet bağlantısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir arkadaşn bulunduğu yerde adsl yok muş. bana nasıl internete bağlanabilirm diye sordu bende uydudan bağlantı gibi bişeyn olduğunu söyledim ama bende tam kesin bir bilgiye sahip değiilm.uydudan yani çanak anten ile internete bağlanılabilirmi.

• eskiden vardı böyle firmalar ortada artık sesleri çıkmıyo. ör: barracuda (galiba)

çalışma prensipleri şu:
    gene klasik internet bağlatısı ihtiyacın var. yani;

146 ile baplanabilirsin (telefon)
    kablo net
    ya da adsl.

çünkü uyduya upload yapamıyorsun yalnızca oradan download yapabiliyorsun hızlıca.
    mesela tarayıınwww.donanimhaber.com yazdın entera basınca senin pcni,n gönderdiği veri bir uploaddur. uyduya bunu göndermek için yukarda saydığım bağlantılardan birine ihtiyacın var. bu muhtemelen çok hızlı bir yöntem olmaz çünkü TRde internet hızı yavaş ama uydudan gelen veri son derece hızlı.(download)

bu sistem TRde satılırkende şöyle sıkıntıları vardı.
    1. kotalı bu sistem. yani 2 gb bişeydi. ondan sonrasına karışmam diyodu.

sonsöz: bu sistem yalnız senin değil kimsenin işini görmez. güvenlik açısından da kötü. ör: mailına bakıyosun gönderdiğin veriler mesela şifren falanı normal hatta gönderiyosun ama geri gelen (download) verisi uydudan (havadan) geliyor ve bu verileri uydu alıcılı (örneğin ss2) pc li kişiler koklayabiliyor ve içeriğinie sahip olabiliyor.

işine yaramaz.

• Adsl yoksa dialup en iyisi. Uydu bağlantısını dexar,işnet gibi şirketler veriyor ancak pahallı.
  • hotbird ve türksat + w3 hepisinde internet bağlantısı var ama bağlanmak için bir adet uydu kartına ihtiyacın var

varsa dahi tek taraflı bağlantı yapabilirsin öyle internet sayfaları felan yok
    sadece download yapabilirsin yanı olta atıp ne gelirse onu yakalarsın

kısacası bu iş şu an yok
    sen yine de adsl almaya bak
  • ben de geçenlerde bakmıştım bi arkadaş için google'da satellite internet yaz çıkıyo.ama çok pahalıydı yani bizim internetten bile pahalı gerisini sen düşün artık.
  • ilerde geçilir belki ama şimdi için biraz zor arkadaşında ne yapıp edip almak zorunda adsl yada dial up başka çare olarakta pahalı olur cep telefonu ile ama çok pahalı olur
  • cevaplar için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digitürk Internet Bağlantısı
    5 yıl önce açıldı
    uydu çanak la internet ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bide cep telefonları ile bağlanma olayı vardı. gprs diye bişey. araştırmadım bilmiyorum.
  • Faturalı telsim kullanıyorsan gprs ile bağlan.
    quote:

Orjinalden alıntı: vvv_com

bide cep telefonları ile bağlanma olayı vardı. gprs diye bişey. araştırmadım bilmiyorum.
  • En mantıklısı @musandia'nın da söylediği gibi Telsim gprs. Ayda 50 ytl sabit ücretle limitsiz gprs kullanabilir. Kablo ya da bluetooth ile pcden ya da direk cep telefonuyla heryerden bağlanabilir. Hız tatminkar değil. 56 k gibi, fiyat açısından dial-up'dan iyi.
  • opensky firması aylık 19 euro ya uydu internet hizmeti veriyor. 1 mbit download.

upload tabi telefon hattından.

çanağını da eutelsat w3 uydusuna çevireceksin.
  • Arkadaşım arkadaşının parası varsa bu işler çok basit Hughes, Star DUO, Star TRIO olarak seçenekli olarak upload ve download uydudan alabiliryorsun... İlk bağlantı ücreti çok palı ama değer... Üçtane hub getriyolar Bir dowload Bir upload Birde network için ki network hub ının üstünde dört port var...Ondan sonra bireysel kullanıcılar için iki farklı paket var silver ve gold yani 512 ve 1024 olmak üzere...Haydi hayırlısı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.