Şimdi Ara

Uydu Receiver Tuner Olarak Kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Sahibi olduğum CARTEL marka 136 ekran projeksiyon TV ' de tuner problemi yaşıyorum. Şöyleki, TV' nin tuner ünitesi kablolu yayındaki tüm kanalları bulsa dahi, kayıt ettikten sonra bazı kanalları izleyemiyoruz. Bu durumda, problemli olan kanalları her açtığımızda ayar menüsüne girip yeniden kanal ayarlamak gerekiyor.

    TV' nin tuner ünitesini değiştirmeden basit bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Elimde bir önceki evimde kullandığım TELCOM marka digital uydu alıcısı bulunmakta. Sorum şu:

    Acaba kablolu yayın hattını elimdeki receiver' ın LNB girişine bağlasam, bu cihazı sadece tuner olarak kullanabilir miyim?

    İlk başta mantıklı gibi gözüküyor, ancak receiver' ın ayar menüsünde kanalları bulmak için dikey/yatay polarizasyon gibi parametreler var. Bunları uygun değerlere ayarlamadan herhangi bir sonuca varılabileceğini zannetmiyorum. Yani kablolu TV yayınının frekans değerlerini bilmediğimiz sürece bu olay mümkün gözükmüyor.

    Son olarak da şunu söyleyeyim, bu olayı henüz denemedim. Eğer yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise görüş ve önerilerini merakla bekliyorum.

    Şimdiden teşekkürler.







  • receiverdaki dvb-s yayınları icin tv deki rf sinyallari karasal yayın almak icin uretilmiş tunerdir..ayrıca hermarkanın tuneri birbirine uymaz..en mantıklısı tamirci bakdırman olcak..yada ev elektronigi bolumune bi konu ac yardımcı olurlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugur67

    receiverdaki dvb-s yayınları icin tv deki rf sinyallari karasal yayın almak icin uretilmiş tunerdir..ayrıca hermarkanın tuneri birbirine uymaz..en mantıklısı tamirci bakdırman olcak..yada ev elektronigi bolumune bi konu ac yardımcı olurlar..


    Yardımınız için çok sağolun, iki sinyal türü arasındaki muhtemel farktan dolayı henüz denememiştim, siz de teyit ettiniz durumu. Ancak hala merak ediyorum, karasal yayınların frekans aralığı DVB frekans aralığında da yakalanabilir mi diye. Şayet oluyosa, elimdeki receiver' ı harici tuner box olarak kullanacağım. Tabi zor.

    Moderatör arkadaşlardan rica etsem konuyu ev elektroniği kısmına taşıyabilirler mi acaba? Boşuna kirlilik yaratmayalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.