Şimdi Ara

UYDU ALICISI ÖNERİLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Receiver başlıklarını uzun uzun okudum ve çok güzel bilgiler edindim üstadlar sayesinde. Ama kafam da bir güzel karıştı. Çok fazla bu konulara hakim değilim o yüzden sizlere danışmalıyım.

(1)
    Şimdi bana lazım olan en önemli özellik tabiki netlik. Sonuçta birşeyler izlemek için alıyoruz bu cihazları, öyle değil mi? Demekki ilk yapmaları gereken en iyi görüntüyü bize sağlayabilmeleri.

(2)
    Sonraki ihtiyacım ise hızlı olması. Şu an Digiturk'ün siyah, HD olmayan bir cihazını kullanıyorum ve guide menüsü gerçekten aşırı yavaş ötesi. Sanki yüzlerce GB veri indiriyor! Arkadaş alt tarafı text datası açıyorsun.

(3)
    Diğer ihtiyacım olan özellik: Uzaktan internet üzerinden cihaza bağlanmayı ve bana evdeki çanaktan istediğim görüntüyü gönderebilmesini istiyorum. (transcoding özelliği bu mudur?) Hatta evdeki networkten ya da kendi üstüne bağlı USB diskten bile bana o dosyayı yollayabilmeli/oynatabilmeli. (xbmc ile)

(4)
    Birden fazla uydudan ve LNB'den yayını çözebilmeli (çift tuner ya da 4 tuner özelliği bu mu oluyor?)

(5)
    Harddisk'e kayıt özelliği de kesinlikle şart. AYnı zamanda harddisk'teki diğer dosyaları da (MKV, avi, mpg) sıkıntısız ve altyazılarıyla oynatabilmeli.

(6)
    Torrent indirebilmeli. Bu indirmeler uzaktan kontrol edilebilmeli.

Okumalarım sonucunda şu cihazlar arasında kaldım:
    VU+ Solo2
    GigaBlue HD QUAD
    Dreambox 800 HD

ve ATLANTA SMART G4. @serkanguzel_ Bey'in bana bu cihaz için daha önce söylediği bilgi, işlemcisi cortex serisi olduğu için kaliteli görüntü üretmeyeceği idi.
    Peki ne alayım ben? Sık sık sistem değiştiren biri değilim, aldımmı en az 3-5 sene götürsün isterim :)
    Yardımlar ve yorumlar için şimdiden çok teşekkür.

• Transcoding önemli ise, duo2 ile başlamanızda yarar var.

Duo2 diğer belirttiğiniz kriterleri de karşılar.

Cortex A9 işlemcili cihazları şahsen ve uzun uzun test ettim. Görüntü kalitesini beğenmedim açıkçası... HD yayın, adeta SD yayın gibi...
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürker Serkan bey. peki nerden almamı önerirsiniz? Kurulum ve kablolama hizmeti de gerekecek çünkü bana. İşçiliğine güvendiğiniz bir adres var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaL

çok teşekkürker Serkan bey. peki nerden almamı önerirsiniz? Kurulum ve kablolama hizmeti de gerekecek çünkü bana. İşçiliğine güvendiğiniz bir adres var mıdır?

Kablo olarak, TSEK kalite belgeli RG 6/u6 kablo kullanmalısınız. Reçber ve Klass gibi markalarda TSEK kalite belgesi var bildiğim kadarıyla... Belirttiğim çapta olupta TSEK kalite belgesi taşıyan her kabloyu kullanabilirsiniz. Dikkat ; TSE değil, TSEK olacak.

TÜRKSAT, hotbird gibi yakın uydular için LNB'nin kalitesi pek önemli değildir. Orta kalite bir LNB olsa yeterli gelir. Bulursanız MTI marka LNB alınız. Bulamazsanız, orta kalite LNB'ler iş görür.

Diseqc sviç olarak, en uygun fiyatlı olanını alabilirsiniz. Diseqc 2.0 özellikli olanlarda, sinyal geçişi iyi galiba... 2 - 3 TL gibi bir şey.

Cihaz ve anten parçalarını Google 'dan araştırabilirsiniz.

Ben yurtdışında yaşadığım için, işçilik konusuna yardımcı olamıyorum. İkametinize en yakın yerden kurulum hizmeti almak daha kolay olur.

Ürün ve parçaları her halükarda, kendiniz temin ediniz. Ustalara bırakırsanız, en kötüsünü kullanırlar.

Kolay gelsin.

Serkan Bey değerli yorum ve bilgi paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.
    Peki VU+ Solo2'yi önermiyor musunuz? Çünkü bildiğim kadarıyla işlemcileri aynı, ancak RAM ve Flash olarak farklılar.
  • quote:

Peki VU+ Solo2'yi önermiyor musunuz? Çünkü bildiğim kadarıyla işlemcileri aynı, ancak RAM ve Flash olarak farklılar.

İşlemcileri farklıdır !

Farkları görmek için şurada son mesajlara göz atınız ; ( Şu TSG 'li mesaj ; 21 Ekim 2013; 9:06:13 )
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=82781823

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Ekim 2013; 15:39:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

İşlemcileri farklıdır !

Farkları görmek için şurada son mesajlara göz atınız ; ( Şu TSG 'li mesaj ; 21 Ekim 2013; 9:06:13 )
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=82781823

Alıntıları Göster
    Şimdi öğrendim ki GigaBlue HD QUAD cihazının yeni "plus" versiyonu CEBiT'te tanıtılıyormuş ve DUO2'den daha başarılı deniyor. Gidip görmedim ama gidebilmeyi umuyorum...

• quote:

Şimdi öğrendim ki GigaBlue HD QUAD cihazının yeni "plus" versiyonu CEBiT'te tanıtılıyormuş ve DUO2'den daha başarılı deniyor. Gidip görmedim ama gidebilmeyi umuyorum...

Quad plus modeli, transcoding yapıyor mu?

Transcoding özelliği vu+ markasına özgü diye biliyorum.
    Plus'ta var mı bilmiyorum ama haklısınız, markaya özgü ise muhtemelen yoktur.
  • quote:

Dolayısı ile sırf transcoding özelliği için solo2 'yi tavsiye etmemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Dolayısı ile sırf transcoding özelliği için solo2 'yi tavsiye etmemiştim.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Cebit'e gittim ve sadece altıncı salon için gittim. HepsiDijital'in standına ve Dikey Elektronik'in standlarına gittim. HD'de GigaBlue Quad Plus'ı ve Dikey'de de VU DUO2'yi inceledim. AÇıkçası HD'deki arkadaşların ilgi ve alakaları çok daha sıcaktı. Dikey'deki satış yöneticisi beyefendi'nin tavırları da tam tersi iticiydi bana göre. Dolayısıyla hem düşük fiyatı, hem de kalitesinden dolayı GigaBlue almaya karar verdim. Ancak quad plus modeli Ocak'ta gelecekmiş ve şimdiki modelden 300TL fazla olarak 1200TL'den girecekmiş. Sanırım biraz beklemek gerekecek. DUO2'nin başlangıç fiyatı 1500 olduğunu ve opsiyonel paketleri de ekletince 2000'i fazlasıyla geçtiğini düşünürsek gerçekten gereksiz pahalı olduğu anlaşılıyor.

• Uydu alici icin Ayri baslik acmak istemiyorum. Annem ve babama, mutfaklarina 22" vestel led tv aldim. Butcekisitli, Karisik, ozellikli bir seye gerek yok. Basit ve saglam uydu alici olarak ne onerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycanata

Uydu alici icin Ayri baslik acmak istemiyorum. Annem ve babama, mutfaklarina 22" vestel led tv aldim. Butcekisitli, Karisik, ozellikli bir seye gerek yok. Basit ve saglam uydu alici olarak ne onerirsiniz?

Valla 50-60 dolara da HD uydu alıcıları var. Cep telefonu kadar boyutları var ve Tv arkasına gizlenebiliyorsun. Özellik istemiyorsan bunlara bakabilirsin. Ya da kayıt da yapsın dersen Next'lere de bakabilirsin.
  • quote:

quote:

Uydu alici icin Ayri baslik acmak istemiyorum. Annem ve babama, mutfaklarina 22" vestel led tv aldim. Butcekisitli, Karisik, ozellikli bir seye gerek yok. Basit ve saglam uydu alici olarak ne onerirsiniz?

Valla 50-60 dolara da HD uydu alıcıları var. Cep telefonu kadar boyutları var ve Tv arkasına gizlenebiliyorsun. Özellik istemiyorsan bunlara bakabilirsin. Ya da kayıt da yapsın dersen Next'lere de bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    Bu arada GigaBlue QUAD'da transcoding olmamasından dolayı duo2'de karar kıldım. Pahalı mahalı alacaz mecbur :)

• aycanata kullanıcısına yanıt
    kardeş 22 inc vestel TV yi vestel bayinden almışsan hemen onu geri götür aynısının uydu alıcılı olanından değiştirmek istiyorum de. Böylece uydu alıcı alma derdin olmaz Hem de HD uydu alıcı içindeki:D

http://www.vestel.com.tr/vestel-satellite-22pf5065-56-ekran-led-tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disection -- 1 Kasım 2013; 14:49:42 >
  • quote:

mini uydu alici yeterde artar bile 40 tl en fazla
  • quote:

Teknosada satılan JAMESON 2016 HD güzele benziyor. 99tl.
    Sd istiyorsan mini uydu alıcılara bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

quote:

Teknosada satılan JAMESON 2016 HD güzele benziyor. 99tl.
    Sd istiyorsan mini uydu alıcılara bak.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,

Bir uydu alıcısı almak istiyorum mini veya normal , fakat uydudan otomatik güncellemeli olsun diyorum . Hangi markayı önerirsiniz. Yani şu frekans falan değiştiğinde frekans bul ayarla vs işleriyle uğraşmak istemiyorum . Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: swatsas

quote:

mini uydu alici yeterde artar bile 40 tl en fazla

Bence minilere hiç girmeyin arkadaş aldı 20 gün kullandı 2. sini aldı 2 ay sonra yine nakavt. Ucuz cihazlar var hiremco, silvermax gibi onlar kat kat iyidir.
    Çok iyi cihaz istersen enigma lı (dreambox, gigablue, vu, xtrent ) markaları var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.