Arkadaşlar senelerdir kablolu Tvkullanıyorum ancak her ay sürekli kesilen ve 40 kanal olan kabloluya 16TL ödemek istemiyorum.Evimde salonda odamda ve mutfakta toplam 3 tüplü televizyonum var.Uydu alıcısı almak mantıklı geldi ancak bu konuda fazla bir bilgim yok.Bana ne tavsiye edersiniz? 1.Hangi marka ve model Uydu alıcısı almalıyım 2.Tek bir uydu alıcısını 3 televizyona da bağlamam mümkün mü yoksa her biri için reciver mı almam gerekiyor. 3.Uydu alıcısı alırken nelere dikkat etmeliyim.
1- bir sürü marka model var aşağı yukarı hepsi aynı işi görüyor. istekleriniz cihaz seçiminde önemli. sadece şifresiz turksat yayınlarını alayım diyorsanız piyasadaki tüm uydu alıcıları işinizi görür.
ntv star tv8 gibi kanalları açsın diyorsan bissss özelliği olan cihaz alman gerekiyor. şifreleri girip izleyebilirsin..
yani kısacası isteğine göre cihazı seçersen fazla ücret ödememiş olursun.
2- Tek bir uydu alıcısını 3 adet televizyona paralel çekebilirsin. ama bu şekilde her oda da aynı kanalı izlemek zorundasın yani kanal değiştirince tüm televizyonlarda kanal değişir ve aynı kanal açılır.
üç ayrı televizyon da bağımsız yayın alabilmen için.. bir adet çanak + 4 çıkışlı lnb + 3 adet uydu receiver alman gerekiyor. her reciver a ayrı kablo gelmiş olacak ve birbirinden bağımsız yayınları izleyebileceksiniz.
3- dediğim gibi bir çok marka model var.. ne istiyorsun ona karar verirsin ve alırsın.. ben sana next, hiremco, goldmaster gibi uydu alıcılarını tavsiye ederim..
ben hiremco kullanıyorum memnunum.. çoğu kullanıcısı da memnundur..