Şimdi Ara

Uyarı dll problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eylül 2007 başında makinamı yeniledim.Bilgisayarcı arkadaşımdan.

Eski makinamı sattık.Yenisi için kendisine elimde mevcut olan Maxtor 120GB SATA HDD'mi, Firewall kartımı,CD ve DVD Writer'ımı verdim.

Diğer parçalarıda arkadaşımdan aldım.

Anakart ASUS
    İşlemci Core 2 Duo 2,0Ghz
    Ekran Kartı Ge Force 7300SE
    Bellek 1GB
    HDD Maxtor 120GB SATA
    Sistem XP service Pack 2
    Makinamda Norton Internet Security,IE7,OFFICE 2007 ve benzeri programları kullanıyrum.

PROBLEM

Önceleri, kapanırken

resimdeki mesaj çıkıyordu.Internet kesiliyordu sürekli.10 Dak. 1 Saat bazen 3-4 Saat çalışıp kesiliyordu.
    Aynı zamanda çok program açtığımda, çok resim kaydettiğimde (sağ tıkla/resim kaydet) ram çok azmış gibi makina yeni program açmıyor,
    sağ tıklamıyor ve benzeri hatalar yapıyordu

Anakart'ı değiştirdik.Aynen hatalar devam etti.
    Ram'i değiştirdik.Aynen devam.
    Ram'i 633 yerine 533 taktık yine aynı.
    Ram'i 512MB Yaptık bu kez makina çöktü.

FORMAT Attım,aynı anda 2x512 Ram Taktık.Hata Mesajı çıkmıyor internet kesilmiyor ancak diğer hata (RAM Yetmeme Hatası) devam ediyor.

Arıza nerede arkadaşlar.Bana Acil yardım kafayı yiyeceğim.

Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Uyarı dll problemi

Uyarı dll problemi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok fazla program açınca bilgisayarın kasılması, yavaşlaması, ağırdan alması normal ama.. Bu arada işletim sisteminiz nedir?
  • pek alakalı Değil ama işlemciye bi o/c çek bakalım hemen ram in üstüne atma suçu 2x512 taktıysan da devam ediyosa sorun baska yerlerde olabilir

bende core 2 duo E6400 kullanıyorum fkat o/c destekli olup olmadıgını biLmiyoırum
  • Günümüz teknolojisine sahip ve Windows XP SP2 ile çalışan sistemler, işletim sisteminin son güncelleştirmeleri olmadan sağlıklı çalışmazlar. Bu teknolojinin gereklerini karşılayacak en hayati işletim sistemi yapıtaşları ise; Intel işlemci microcode update, kernel (çekirdek), HAL (Hardware Abstraction Layer: Donanım Soyutlama Katmanı) v.b.

EDIT: Birinci öncelikli güncellemelere ait dikkatimden kaçan bir ilave: Anakart yongaseti (chipset) sürücülerinin en güncel derlemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 30 Kasım 2007; 22:39:09 >
  • İşletim sistemim Windows XP Service Pack 2
    Yeniden yüklediğim için tüm güncellemeleri aldı karşıdan zaten ben hiç engellemedim.
    o/c çekmek nedir onuda bilmiyorum ama

bence burda bir donanım problemi var ama bulamıyoruz işte
    internet bağlantısı kesilmiyor artık demiştim ya oda başladı ara sıra kesilmeye tekrardan...
    Önce kesiliyor,sonra ağ bağlantılarımdan devre dışı bırakıp tekrar açıyorum bağlanıyor....
  • Psu yeterli mi?

Elektrik tesisatın düzgün ve topraklı mı?

Makinaya elektrik verdiğin uzatma kabloların iyi ve yeterli mi?

sistemini uzay montaj yaparak çalıştırmayı bir dene ( kasa içi olmadık şase)

-------------------------------------------------------------------------------

Yine olmaz ise tekrar yaz.
  • Ya elektrik sistemim problemsiz.Bundan eminim.Daha önceki makinamda aynı yerde takılıydı.Biri gitti diğeri geldi.
    Güç kaynağına bağlıu zaten.Topraklama OK.

• Bu hata Harddisk'ten olabilir mi?
    şimdide 8007fff hatası vermeye başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.