Şimdi Ara

UYANIŞ: 19 MAYIS! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hidoriumen

Kısmen haklısın dediğim herşeyi yazmışsın,bana da sıkıcı törenler yanlış geliyor,benim bahsettiğim şeyler tören değildi ama tekrar okursanız sevinirim.

Tören,resmiyet,nizam öğrenmekte önemli birşeydir.Mesela çocukken ilkokul-ortaokul düzeyinde bunların hepsini içeren 23 Nisanlar kutladık,10 Kasım’da Atatürk’ü andık kimse gocunmadı,herkes içinde çok mutlu ve huzurluydu.Lisede iken öyle değildi,biraz ergenlik psikolojisi(sağa dön,esas duruş gibi emir kipleriyle amigdalaya ters gelen davranışlar)biraz da sürekli tekrarmış gibi gelen günler(19 Mayıs vs) ama sonradan baktığımda bu devletin var olma sebebi,damarı...Onu yokettiğinde geriye bişey kalmıyor,bizi bir arada tutan şeyler bunlar...

Bu cevapta yazdığın herşey çok doğru,kesinlikle gençlere bu bayramlarda etkinlikler düzenlenmeli,o günü tam anlamı ile yaşatmalı ve iyi bir anı olarak bırakmalı devlet...Benim yazdıklarım hem sizin buradaki tutumunuz hem de hükümetin tavrı ile alakalı,hükümetin temelden yanlış olan politikaları...

Ütopik yaklaşımla ben insanlığın devlete ihtiyacı olmadığını düşünüyorum,keşke sınırsız bir dünyada yaşayabilseydik,insanlar zihin evrimlerini aynı düzeyde tamamlamış olabilseydi.Günümüz şartlarında imkansız birşey,herkes aynı yılda yaşasada aynı çağda yaşamıyor malesef,hala mağara dönemi zihni ile yaşayan çok insan var.Askerlik gibi bu törenlerde aslında onların yaşanılan çağa getirilmesi hedefleniyor.Belki sizin sıkılmanızın sebebi bu olabilir.Tanımıyorum sizi o yüzden çok yorum yapamıyorum.
    Ben hükümete atfedilen devletin temellerini yok ediyor söyleminin abartı olduğunu düşünüyorum. Sekülerizm den uzaklaşmak için bir şeyler yapıyor olabilirler buna şaşırmam fakat devletin kendisine karşı bir hareketleri olduğunu düşünmüyorum.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Olabilir o da senin düşüncendir saygı duyarım...Lakin gerçekler var ki o yadsınamaz.Mesela tarihimizde önemli bir kahraman olan Atatürk’ün önemsizleştirmeye çalışılması bunlardan biri...Hükümet bu konuda kesinlikle yanlış yapıyor,kaldı ki zaten Türk kimliği üzerinde de birçok tahribata neden oldu.İnançlar üzerine de birçok tahribata neden oldu.Bunları savunuyorsanız birşey diyemiyorum,yanlışı savunmak bilinçli bir tercihtir.İşin içine bilinç girdiğinde de kötücül bir yaklaşım var demektir.Dediğim gibi sizi tanımıyorum.Umarım böyle değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başbuğ Atatürk, büyük önder, bir devrin lideri en yüksek mertebede uyusun.. Çok büyük adammış gösterdiği hedefe önümüzde engeller olsa dahi şüphesiz yürüyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin, Muharrem İnce gelince her yere, her kitabın başına, her gazetenin derginin kapağına, her web sitesinin giriş sayfasına Atatürk resmi ve Atatürk yazısı yazılması mecbur olacak. Her program açılışında, her meclis konuşmasında, her tv ve radyo programı başlangıcında, her okulda ders başlangıcında Atatürk adı anılacak. Her iş yerine, her hastaneye, her direğe Atatürk resmi asılacak. DH'da her konu açıldığında Atatürk resmi ve Atatürk adı yazılması da mecbur olacak. Tüm tişörtleri Atatürk adı yazılacak. Dağa taşa Atatürk yazılacak. Yani anlayacağınız Atatürk layıkıyla anılacak.

İşte o zaman göklere çıkacağız, çağ atlayacağız, Jüpiter'i adam edip koloni kuracağız. Kısacası çok zengin ve refah içinde olacağız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    o zaman bir kaç , istenmeyen çözüm yolu kalıyor , iktidar kazanacak ; bir iç savaş başlayacak ; iki taraf kozlarını meydanda her şekilde birbirini boğazlayarak paylaşacak ; altyapı çökecek , elbette bazı ülkeler ülkeden toprak kapmak için saldıracak , ekonomi yerle bir olacak ve 1. dünya savaşı sonrası duruma geleceğiz , çarpışmalar sokakları kaplayacak ,

yada muhalefet seçimi kazanacak , ama sonrasında üstteki seçenek gibi olmasada ; yine çarpışmalar olacak ; bu seferde , polis, asker temizlenip , düzeltilerek , terörist tarikatlarla büyük bir hesaplaşmaya gidilecek ; şeyh , şıh , ağa , mafya , tarikat lideri denen teröristlerle , pkk ya girişilen bir mücadele benzeri , mücadeleye girişilecek , ve ses getiren çarpışmalarla hepsi yokedilecek ,

sonra eğitim düzenlenerek ; beyin yıkayan kuran kursu , iamam hatip eğitimleri ortadan kaldırılarak , gerçekten bilime dayalı bir eğitim sistemi getirilip , Türkiye artık gerçekten hakedeceği seviyeye gelecek ,

ne bileyim , iktidar yanlılarının söylediklerine bakarak , birşeyleri düzeltmek için , akılcı yolların hep çıkmaza gittiğini görüyorum , her uygulamanın sonu çarpışmaya gidiyor :(

ama belki de iyi bir muhalefet adayının , halkın desteğini bulmasıyla ; yayılan kötücül oluşumların ; önce aleyhte propaganda ile zayıflatılması , halkta onlara karşı nefret uyandırılması ve sonradan ortadan sessizce kaldırılması da bir alternatif olabilir , bu durumda asgari çarpışma ve kayıpla da durum sonlandırılabilir , hdp altyapısı iyi yönlendirilebilirse , güneydoğu ve doğu anadolunun bir kısmında ki terör de tamamen bitirilebilir ve orada yaşayan vatandaşları ayrıştırmaya sevk edenler , etkisizleştirilerek , orada başarılı bir birleştirme ve destek , en az kayıpla sağlanabilir , sanırım hala bir umut var , ama çok iyi bir strateji izlenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 25 Mayıs 2018; 7:42:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

o zaman bir kaç , istenmeyen çözüm yolu kalıyor , iktidar kazanacak ; bir iç savaş başlayacak ; iki taraf kozlarını meydanda her şekilde birbirini boğazlayarak paylaşacak ; altyapı çökecek , elbette bazı ülkeler ülkeden toprak kapmak için saldıracak , ekonomi yerle bir olacak ve 1. dünya savaşı sonrası duruma geleceğiz , çarpışmalar sokakları kaplayacak ,

yada muhalefet seçimi kazanacak , ama sonrasında üstteki seçenek gibi olmasada ; yine çarpışmalar olacak ; bu seferde , polis, asker temizlenip , düzeltilerek , terörist tarikatlarla büyük bir hesaplaşmaya gidilecek ; şeyh , şıh , ağa , mafya , tarikat lideri denen teröristlerle , pkk ya girişilen bir mücadele benzeri , mücadeleye girişilecek , ve ses getiren çarpışmalarla hepsi yokedilecek ,

sonra eğitim düzenlenerek ; beyin yıkayan kuran kursu , iamam hatip eğitimleri ortadan kaldırılarak , gerçekten bilime dayalı bir eğitim sistemi getirilip , Türkiye artık gerçekten hakedeceği seviyeye gelecek ,

ne bileyim , iktidar yanlılarının söylediklerine bakarak , birşeyleri düzeltmek için , akılcı yolların hep çıkmaza gittiğini görüyorum , her uygulamanın sonu çarpışmaya gidiyor :(

ama belki de iyi bir muhalefet adayının , halkın desteğini bulmasıyla ; yayılan kötücül oluşumların ; önce aleyhte propaganda ile zayıflatılması , halkta onlara karşı nefret uyandırılması ve sonradan ortadan sessizce kaldırılması da bir alternatif olabilir , bu durumda asgari çarpışma ve kayıpla da durum sonlandırılabilir , hdp altyapısı iyi yönlendirilebilirse , güneydoğu ve doğu anadolunun bir kısmında ki terör de tamamen bitirilebilir ve orada yaşayan vatandaşları ayrıştırmaya sevk edenler , etkisizleştirilerek , orada başarılı bir birleştirme ve destek , en az kayıpla sağlanabilir , sanırım hala bir umut var , ama çok iyi bir strateji izlenmeli.
    Bak hala aynı kafadasınız.

"sonra eğitim düzenlenerek ; beyin yıkayan kuran kursu , iamam hatip eğitimleri ortadan kaldırılarak , gerçekten bilime dayalı bir eğitim sistemi getirilip , Türkiye artık gerçekten hakedeceği seviyeye gelecek , "

Bunu sen yazmışsın. Halkının kendi inancını öğrenmesi beyin yıkamak yada kötü bir şey değildir. Seküler kesimin " din öcüdür " öğretisini atın artık üzerinizden bu sadece nefreti artırmaya ve tepki görmenize sebep oluyor. 28 şubatta buna dayanarak bazı işler yapıldı bak 16 yıldır bir partiden kurtulamıyorsunuz. Neden diye düşündünüz mü hiç? Siz cidden halk geri zekalı mı sanıyorsunuz ? Sadece sizdeki bu aynı zihniyeti görüyor ve alternatifsizlikten devam ediyor eldeki tek seçeneği ile. Bir önceki alıntıda da yazdım etki sonucu tepki oluşur. Sonra bu tepkiyi görünce " neden tepkili bunlar " dememek lazım.

Atatürk sonrası maalesef patates bir nesil oldu. Atatürk Türk halkını iyi anlamıştı halbuki. Meslici dua okuyarak açtı milletin dinini yanlış öğrenmesini engellemek için diyanet işleri başkanlığını kurdu bir çok din ile ilgili konuyu devlet kontrolüne aldı. Sonrasındaki seküler kesimde maalesef bu anlayış yok. Din öcüdür tutturmuş gidiyorlar.

Bu kafa ile daha çok beklersiniz ben sana söyleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bak hala aynı kafadasınız.

"sonra eğitim düzenlenerek ; beyin yıkayan kuran kursu , iamam hatip eğitimleri ortadan kaldırılarak , gerçekten bilime dayalı bir eğitim sistemi getirilip , Türkiye artık gerçekten hakedeceği seviyeye gelecek , "

Bunu sen yazmışsın. Halkının kendi inancını öğrenmesi beyin yıkamak yada kötü bir şey değildir. Seküler kesimin " din öcüdür " öğretisini atın artık üzerinizden bu sadece nefreti artırmaya ve tepki görmenize sebep oluyor. 28 şubatta buna dayanarak bazı işler yapıldı bak 16 yıldır bir partiden kurtulamıyorsunuz. Neden diye düşündünüz mü hiç? Siz cidden halk geri zekalı mı sanıyorsunuz ? Sadece sizdeki bu aynı zihniyeti görüyor ve alternatifsizlikten devam ediyor eldeki tek seçeneği ile. Bir önceki alıntıda da yazdım etki sonucu tepki oluşur. Sonra bu tepkiyi görünce " neden tepkili bunlar " dememek lazım.

Atatürk sonrası maalesef patates bir nesil oldu. Atatürk Türk halkını iyi anlamıştı halbuki. Meslici dua okuyarak açtı milletin dinini yanlış öğrenmesini engellemek için diyanet işleri başkanlığını kurdu bir çok din ile ilgili konuyu devlet kontrolüne aldı. Sonrasındaki seküler kesimde maalesef bu anlayış yok. Din öcüdür tutturmuş gidiyorlar.

Bu kafa ile daha çok beklersiniz ben sana söyleyeyim.

Alıntıları Göster
    halk keşke kendi inancını öğrense o okullarda ve kurslarda diyeceğim ama , hiçte öyle olmuyor ; bir kere halkın inancının ne olduğu konusunda fikir yürütemeyiz , halk islama inanmıyor olabilir , sözde islami seküler kesim halkın %99 u müslümandır diye uyduruyorda olabilir , bunun garantisi yok bu sebeple islamı halka mal edemeyiz , asıl sekülizm tam burada ,

imam hatip okulları ile kuran kurslarının dini eğitim yerine sadece şekilci bir inanç eğitimi verdiğine ve böylece beyin yıkadığına olan inancım tam ; eğer bir kurs yada okulda bilimsel düşünce öğretilmiyor ve bundan ısrarla uzak duruluyorsa , orada eğitim verildiğinden bahsedilemez ,

din öcü falan değildir , dini öcü gibi gösteren şekilci ve tartışmaya açık olmayan din eğitimidir ,

halk gerçekten din konusunda cahil bunu pek çok kereler deneyimledim ,

ne güzel yazmışsınız ; Atatürk dinin yanlış öğrenilmemesi için diyanet işleri başkanlığını kurdu demişsiniz ama bu kurum şu anda sapmış durumda ; islamiyetin yanlış öğrenimini düzeltmek yerine , islamın yanlış öğrenilmesini teşvik eder bir kurum haline geldi , üyelerinin ki tam bu nokta da cami hocalarını kastediyorum , dinin doğrularını öğretmek yerine ; dinin sözlerini Türkçe dışında bir dilde okuyarak ; ekonomik çıkar sağlama amacı gütmeye başladılar ; halk islamiyeti , arapça öğrenmediği için değil ; Kuran kendi ana dili olan Türkçe okunulmayıp , anlatılmadığı için öğrenemiyor ;

çevremde arapça Kuran okuyanları görüyorum ve okuduğundan ne anladığını soruyorum ; tamamının verdiği cevap ; hiçbir şey anlamıyorum ama okuyunca huzur buluyorum oluyor ; Kuran ın amacı okuyana huzur buldurmak değil , bir şeyler öğretmek ama , hocalarca ve diyanetçe arapça okunması ve anlaşılmaması en iyisi.

elbette bu durum iktidar partisinin de işine geliyor ve iktidar partisi 16 yıldır bunun sömürüsünü yaparak iktidarda kalabiliyor , yoksa icraatlarının başarısız ve içinin boş olduğu konusunda hiçbir şüphem yok.

acaba akp ye oy veren kadınlar hiç mi düşünmüyor ? acaba chp olmasaydı ; Atatürk olmasaydı ; bugün milletvekili seçimlerinde oy verebilirmiydim , aday olabilirmiydim , araba kullanabilirmiydim , bir işe girip çalışabilirmiydim , üniversite okuyabilirmiydim ?

bu kesim öncelikle bu hakları nasıl elde edebildiğini düşünmelidir , ben bu kesimde bu üzgürlüklerden rahatsız olan -seküler kesim dışında- hiç kimseyi görmedim , kadınlar açısından. bu durumda asıl öcü gibi gösterilmeye çalışılan chp zihniyetidir ama chp zihniyeti öcü falan değildir , özgürlükleri garanti altına alan ve getiren zihniyettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 26 Mayıs 2018; 10:17:59 >

• serenissimo kullanıcısına yanıt
    Çok fazla genelleme var yazında. Öncelikle Kuran kursu meselesi zorunlu bir mesele değildir. İsteyen aileler istediği zaman çocuklarını gönderir. İslam dininden olmayanlar için bir zorunluluğu yoktur. İmam Hatip okulları ise hem alternatifleri vardır hemde AKP döneminin imam hatipleri sadece tabeladan ibarettir düz liselerin tabelası indirilmiş imam hatip tabelası konmuştur. Müfredatları bile aynıdır. Sadece fazladan bazılarına çok 2 bazılarına 3 ders eklenmiştir. Eğer imam hatiplerde bilim öğretilmiyor önermesi ile bana geleceksen o müfredat darbe zama ından kalma demekki hiç bir zaman bilim öğretmiyormuşuz biz.

İslam dinini halka atfedemeyiz demişsin. Buda yanlış Türkiye Cumhuriyetinin halkı İslam dinine mensup olması ile bilinir zaten. Dünyanın neresinde sorarsan sor anında islam cevabını alırsın. Halk içinde azınlık farklı dinlerden olanlar veya deist ve veya ateistler olabilir ama bu genel durumu ddğiştirmez.

İslam eğitiminin Arapça olmasına veya ezanın Arapça olmasına gelince bu Türkiyedeki seküler kesimin hatasıdır. Zamanında.Atatürk Elmalılı Hamdi yazıra Kuranı kerimi tesfir ettirmiş halka hizmet olaram sunmuştur. Ama aynı zamanda Arapça bazılı ve yazılı evrakları yasjalamış kuranın Arapça okunup yazılmaısnı ve Arapça eğitim verilmesini yasaklamıştır. Bu yasak ise büyük tepki çekmiş bir çok ülke çapında protestoya sebep olmış ve insnalar sırf inattan Türkçe yerine Arapça okumaya devam ermiş en nihayatinde de halkın tepkisi solmayınca bu yasaklama kaldıırlmıştır. Şu anda Ezan veya Kuran Türkçe okunabilir önünde bir engel yok. Başka dillerde de okunabilir Kürtçe Fransızca veya Almanca bir engel yok. Arapça da okunabilir o yasağıda kaldırdık 1950 de. Sonuç olarak islam dininde Evrensel dil Arapça olduğu için Arapça tercih ediliyor. Anlamayanlar için Türkçe kaynakkar çeviriler mevcut milyonlarca kaynak var. Ezan Arapça okunuyor halk anlamıyor önermesi iletişimin bu kadar geliştiği bir devirde şaka bile olamaz. İnsanların elinde bilgiye ulaşmak için bie çok yaygınnseçenek csr telefon gibi internet gibi.. Anlayacağın önermelerinin sağlam bir desteği yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

darbe 1980 de olduğuna göre demekki öncesin de bilim öğretiyormuşuz , bu yanlış bir düşünce menderes zamanın dan önce de oldukça iyi bir eğitim veren köy enstitüleri vardı , imam hatipse olsa olsa osmanlı zamanın da modern eğitime karşı gelişmiş mahalle mekteplerinin uzantısı olabilir ancak ,

ülke dininin yada toplumun hangi dine mensup olduğu çokta önemli bir konu değil , hatta bu konunun devamlı gündeme getirilmesi ülkemizde bir çok facia ya ypl açtı ; aynı dinden ama farklı mezheplerden insanlar birbirini defalarca öldürdü , pek çok örneği var , halen de bu mücadele devam etmekte ;

ezanın arapça olması ile ilgili bir şey yzmamıştım ama ondan da bahsedeyim , konu açılmışken ; dilimiz Türkçe , ezan da Türkçe olmalıdır , doğrusu budur , Allah kesinlikle ve asla arap kavmine özel bir din olarak göndermemiştir islamı , bu yüzden ezanın veya islami eğitimin dilinin arapça olması gerektiğiniz savunamayız bile , böyle ısrar edersek , yahudilerin , musevilik kobusunda düştüğü duruma düşeceğimiz apaçık bellidir ,

anlamayanlar için çeviriler var demişsiniz ama halkın %99 ezber dualar dışında arapça anlamıyor zaten hele okunan kuranı ; (hani para karşılığı mevlitlerde yada islam da hiç varolmamış kandil gecelerinde okunan kuranı) hiç kimse anlamıyor bu ülke de.

arapça eğitim verilmesi yasaklandı falan buna tepki geldi demişsiniz de ; Atatürk`ün osmanlıdan devraldığı enkaz konumunda ki ülke de okur yazarlık neredeyse sıfıra yakındı , bunu doğrulayacak pek çok istatistik var , yapmayın yani , desteksiz atmışsınız :) okuma yazma bilen yokki kimin tepkisini çekmiş ?

olsa olsa tarikatlara mensup , aklını dine yeni eklemeler yapmakla ve bundan nasıl çıkar sağlarımla uğraşan , feto ya benzer tarikatçı imamların tepkisini çekmiştir , diğer tepki de bunların okuma-yazma bilmeyen , kuran okunduğunda , koyunların kaval çalan çobanı dinlediği gibi dinleyen , halkı kışkırtmalarından kaynaklanan tepkiler olsa gerek ; çıkarlarımız elden gideyyyyooo :) pardon din elden gideyyyooo diye kışkırtanların yol açtığı tepkiler olsa gerek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

darbe 1980 de olduğuna göre demekki öncesin de bilim öğretiyormuşuz , bu yanlış bir düşünce menderes zamanın dan önce de oldukça iyi bir eğitim veren köy enstitüleri vardı , imam hatipse olsa olsa osmanlı zamanın da modern eğitime karşı gelişmiş mahalle mekteplerinin uzantısı olabilir ancak ,

ülke dininin yada toplumun hangi dine mensup olduğu çokta önemli bir konu değil , hatta bu konunun devamlı gündeme getirilmesi ülkemizde bir çok facia ya ypl açtı ; aynı dinden ama farklı mezheplerden insanlar birbirini defalarca öldürdü , pek çok örneği var , halen de bu mücadele devam etmekte ;

ezanın arapça olması ile ilgili bir şey yzmamıştım ama ondan da bahsedeyim , konu açılmışken ; dilimiz Türkçe , ezan da Türkçe olmalıdır , doğrusu budur , Allah kesinlikle ve asla arap kavmine özel bir din olarak göndermemiştir islamı , bu yüzden ezanın veya islami eğitimin dilinin arapça olması gerektiğiniz savunamayız bile , böyle ısrar edersek , yahudilerin , musevilik kobusunda düştüğü duruma düşeceğimiz apaçık bellidir ,

anlamayanlar için çeviriler var demişsiniz ama halkın %99 ezber dualar dışında arapça anlamıyor zaten hele okunan kuranı ; (hani para karşılığı mevlitlerde yada islam da hiç varolmamış kandil gecelerinde okunan kuranı) hiç kimse anlamıyor bu ülke de.

arapça eğitim verilmesi yasaklandı falan buna tepki geldi demişsiniz de ; Atatürk`ün osmanlıdan devraldığı enkaz konumunda ki ülke de okur yazarlık neredeyse sıfıra yakındı , bunu doğrulayacak pek çok istatistik var , yapmayın yani , desteksiz atmışsınız :) okuma yazma bilen yokki kimin tepkisini çekmiş ?

olsa olsa tarikatlara mensup , aklını dine yeni eklemeler yapmakla ve bundan nasıl çıkar sağlarımla uğraşan , feto ya benzer tarikatçı imamların tepkisini çekmiştir , diğer tepki de bunların okuma-yazma bilmeyen , kuran okunduğunda , koyunların kaval çalan çobanı dinlediği gibi dinleyen , halkı kışkırtmalarından kaynaklanan tepkiler olsa gerek ; çıkarlarımız elden gideyyyyooo :) pardon din elden gideyyyooo diye kışkırtanların yol açtığı tepkiler olsa gerek :)
    " arapça eğitim verilmesi yasaklandı falan buna tepki geldi demişsiniz de ; Atatürk`ün osmanlıdan devraldığı enkaz konumunda ki ülke de okur yazarlık neredeyse sıfıra yakındı , bunu doğrulayacak pek çok istatistik var , yapmayın yani , desteksiz atmışsınız :) okuma yazma bilen yokki kimin tepkisini çekmiş ?

olsa olsa tarikatlara mensup , aklını dine yeni eklemeler yapmakla ve bundan nasıl çıkar sağlarımla uğraşan , feto ya benzer tarikatçı imamların tepkisini çekmiştir , diğer tepki de bunların okuma-yazma bilmeyen , kuran okunduğunda , koyunların kaval çalan çobanı dinlediği gibi dinleyen , halkı kışkırtmalarından kaynaklanan tepkiler olsa gerek ; çıkarlarımız elden gideyyyyooo :) pardon din elden gideyyyooo diye kışkırtanların yol açtığı tepkiler olsa gerek :) "

Küçümsemişsin halkı ama bu yüzden mi CHP ilk kez insanların önüne sandık koymaya casaret ettiğinde 25 yıllık iktidarını kaybedip bir daha iktidar yüzü göremedi. Tepkiyi okuyamıyorsunuz sizin sorununuz bu zaten. Hah birde kibir ve kendini beğenmişlik var tabi.

Köy enstütülerinin kapanma sebepleri ise kendi kuruluş amacından sapması ile alakalıdır. " İş için iş içinde eğitim " ilkesinden uzaklaşınca kontrol edilemez bir hale geldi ve kapatıldı. Normal zaten içinden " yaşasın marksizmin ve leninizmin yüce ideolojisi " diye bağıran adamların çıkması o dönem pek idare edilebilecek bir durum değildi.

Son olarak bizim tek darbemiz 1980 yılında olmadı öncesi de var.

• Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda‚ gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.