Şimdi Ara

Uyanık araç sahipleri şaşırtıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu haberi Milliyet'te gördüm. Birkere daha milletimin pratik zekasına hayran (!) oldum.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/uyanik-arac-sahipleri-sasirtiyor/ekonomi/ekonomidetay/26.04.2011/1382689/default.htm

TÜVTURK Kurumsal Gelişim Direktörü Emre Büyükkalfa, araç muayene istasyonlarında kendilerini şaşırtan çok sayıda olay meydana geldiğini söyledi.

Büyükkalfa, 2000 yılından sonra üretilen otomobillerde arka koltuklarda da emniyet kemeri olması gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Bazı kişiler bu kemerleri söküyorlar, aracı muayeneye getirirken tekrar takıyorlar. Araç muayene kapısından çıkınca tekrar söküyorlar. Araçlarda ilk yardım çantası ve yangın söndürme tüpü olması gerekiyor. Bunlar dışarıda 15 liraya satılıyor, ancak satın alacağına 5 liraya kiralıyor.

10 lira daha verse kendisinin olacak ve yaşanabilecek olumsuz bir durumda müdahale edebilme şansına kavuşacak. Yakınının ya da çocuğunun hayatını kurtaracak. Kapıdan çıkarken de el sallıyor "bak ben bunu kiraladım, seni kandırdım’ diyor. Halbuki beni kandırmadı, kendisini kandırıyor ve tehlikeye atıyor." Bu tür eğitimlerin içinde bulunmak zorunda olmadıklarını ifade eden Büyükkalfa, şunları kaydetti: "Ancak oluyoruz, çünkü biz insanların hayatına değer veriyoruz. Kendi hayatına bizim kadar değer vermeyenler var. Sahte ABS kutuları çıktı. Okul servislerinde belli bir modelin üzerinde ABS sistemi olması lazım, çünkü içinde çocuklarımız var. Teknisyen aracın altına bakıyor bir kutu var, ama sanayide yapılmış bir havası var. Dışarıdan tamamen ABS kutusu görüntüsü verilmiş bir yapı. Sanıyorum bu sadece Türkiye’de üretiliyor. Aynı şeyi ışığa da yapmışlar çok güzel ABS lambası gösteriyor. Bütün bunlara harcayacağımız enerjiyi daha sağlıklı trafik güvenliği için harcasak, çok mesafe katedeceğimize inanıyorum."

• Yangın söndürücü olayı tamamen doğru aynı şekilde ilk yardım çantası ve reflegtör gibi ekipmanları da kiralamak mümkün.Kendi canlarını tehlikeye atarken başkalarının canlarınıda tehlikeye attıkları umurlarında olmuyor..
  • Bagajımdan ilkyardım çantasını ve yangın söndürücüyü asla eksik etmem. İlla benim başıma gelecek diye bişey yok, yolda birinede yardım edebilirsin. İlkyardım çantasınıda içindekilerin tarihi bitimine 2 -3 ay kala değiştirir onları evde kullanıp bitiririm pamuktu bezdi falan filan.

Bakımları aksatmamaya özen gösteririm. 99model corolla aracım vardı ve sıfır kusura geçmişti. Sıfır kusur diyorum çünkü tek kusur far ayarıydı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
    Bagajımdan ilkyardım çantasını ve yangın söndürücüyü asla eksik etmem. İlla benim başıma gelecek diye bişey yok, yolda birinede yardım edebilirsin. İlkyardım çantasınıda içindekilerin tarihi bitimine 2 -3 ay kala değiştirir onları evde kullanıp bitiririm pamuktu bezdi falan filan.

Bakımları aksatmamaya özen gösteririm. 99model corolla aracım vardı ve sıfır kusura geçmişti. Sıfır kusur diyorum çünkü tek kusur far ayarıydı :)

Düşünce yokki hocam keşke herkes böyle düşünebilse
  • Hesapta kar yaptım sanır, kıs kıs güler,
    kusura bakmayın ama bunu yapan insanlar bence malın önde gidenidir.
  • 5 liraya kiralıyorlar10lira daha vermek çokzor dmemkki
  • Ağırlık mı yapıyo sanki hey allahım ya insanlardaki mantığa bak..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sevdalıları için
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Son teknoloji.." sözüne bittim.. İstanbul'da birkaç istasyonda son teknolojiler ama onlari yöneten çalışanlarin tarihi geçmiş..
  • Ben bu muayenede yapılanları anlamıyorum. Neye bakıyorlar ? Bence çok yetersiz geliyor nedense. İlk girişte bir tırtıklı merdana gibi bişeye sokuyorlar lastikleri, daha sonra altına bakıyorlar ne var ne yok diye, daha sonra da kaputu açıp bakıyorlar. Sonra hadi yallah.

Cam filmine, yamuk plakaya , far ayarına kusur veriyorlar. Arabada teknik değşiklik yoksa zaten kusursuz olarak geçmesi lazım. Öyle yüzeysel bakışta kusurlu olarak geçecek bir araç görmedim açıkcası ben. Son teknoloji cihazlar olsa ne olurki?

Benim aracım kusursuz geçmişti ama, açık hava filtreside vardı, fren disklarimde de hafif eğrilme vardı 100+km hızlarda frene basınca hafif titreme yapıyordu. Bana göre bunlar bir kusurdur. Ama böyle ayrıntılı kontrol yokki.

Bence ne var ne yok en ince ayrıntısına kadar bakılmaı araçlara. Gerçi buna da şükür eskiden sadece şase numarasına bakıp 120 lira alıyorlardı. Hiç değilse en ağır kusurlu araçları geçirmiyorlar ama yine trafikte külüstür dökülen araçlar gidiyor orasıda ayrı bir konu tabi.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 18:35:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ben bu muayenede yapılanları anlamıyorum. Neye bakıyorlar ? Bence çok yetersiz geliyor nedense. İlk girişte bir tırtıklı merdana gibi bişeye sokuyorlar lastikleri, daha sonra altına bakıyorlar ne var ne yok diye, daha sonra da kaputu açıp bakıyorlar. Sonra hadi yallah.

Cam filmine, yamuk plakaya , far ayarına kusur veriyorlar. Arabada teknik değşiklik yoksa zaten kusursuz olarak geçmesi lazım. Öyle yüzeysel bakışta kusurlu olarak geçecek bir araç görmedim açıkcası ben. Son teknoloji cihazlar olsa ne olurki?

Benim aracım kusursuz geçmişti ama, açık hava filtreside vardı, fren disklarimde de hafif eğrilme vardı 100+km hızlarda frene basınca hafif titreme yapıyordu. Bana göre bunlar bir kusurdur. Ama böyle ayrıntılı kontrol yokki.

Bence ne var ne yok en ince ayrıntısına kadar bakılmaı araçlara. Gerçi buna da şükür eskiden sadece şase numarasına bakıp 120 lira alıyorlardı. Hiç değilse en ağır kusurlu araçları geçirmiyorlar ama yine trafikte külüstür dökülen araçlar gidiyor orasıda ayrı bir konu tabi.

O zaman Türkiye de araç kalmaz
    Keşke herkes senin gibi düşünebilse

• önce egzosundan siyah zehir saçan belediye araçlarına,trafikte ticari olarak sürüyle insanı taşıyan minibüslere dolmuşlara adam gibi muayene yapsınlarda ondan sonra özel arabalara gelsinler.
    yukarıda , tüm bilinçli ve sorumluluk sahibi olunması gerektiğini yazan arkadaşlara katılıyorum ama bu muayenelerin para tuzağı olduğunu görmeyen yok zaten.
    ben 3-4 senelik hiçbir sorunu olmayan arabamı bi dünya para ödeyerek ,binbir güçlükle ,sıralarda ,anlamsız randevu sistemiyle ,zamanımı harcayarak muayeneden geçirmeye çalışayım bunun yanında bindiğim bütün toplu taşıma araçları tabut gibi trafikte dolaşsın sonrada arabanın arkasına yangın tüpü konmadı diye haber yapsınlar.
    sadece gülerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Türk zekası.

Ona zeka denmez, türklüğe hakarettir bu. Öyle zekayada öyle zihniyete de tüküreyim ben.
  • yuh be
    ben geçene ben arabayı ankaradan aldım konyaya gelirken allah korusun yangın olsa yangın tüpü yok ,kaza olsa ilk yardım çantası yok diye kaç defa düşünmeden edemedim. gece konyaya geldik ertesi gün aldım hepsini . hatta yedek reflektör bile alacagım haftaya. bu nasıl sorumsuzluktur
    ama trafikteki ÖKÜZLERİ gördükçe ve yaptıkları DAVARLIKLARI gördükçe bunların da normal olduğunu düşünmüyor değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 23 Mayıs 2011; 16:08:27 >

• Geçende bi kaza vardı motor kısmı alev almıştı itfaiye gelmiş yangın tüpü boş çıktı
    Napsınlar sonra suyla söndürdüler aracın içi dışı bedava yıkandı
  • arabada levye beyzbol sopası olacağına yangın tüpü ve kemer olmasını yeğlerim.ki kaldıki ben böyle birşey yapmıyorum yeni bir sürücü olmama rağmen kendime acil durum çantasını bile hazırladım içinde 2 ltlik 2 adet su 15 adet çikolata bisküvit vb.o tarz şeyler kolonya bulunduruyorum.bagajımda ise hava kompresörü yangın tüpü ve baseball sopası + 2 adet topu ne olur ne olmaz :) araç süpürgesi sürücü koltuğunun altında levye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.