Şimdi Ara

UV ve Polarize filtre gerekliligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Nikon D3100 var.18-55 VR siz kit lens icin UV ve Polarize filtre almayi dusunuyorum.Internette ne ise yaradiklarini anlamaya calistim fakat ikisinin de
    gerekli olup olmadigini pek kavrayamadim.Lutfen bu iki filtrenin de gerekli olup olmadigini aciklayabilir misiniz? Tesekkurler

• Uv filtre çok işe yaramasada Polirize filtre özellikle yansıma yapan objelerde işe yarıyor.Ayrıca lensin ön elementini koruma gibi bir faydaları var.

Buradan bilgi sahibi olabilirsiniz

http://www.canonturk.com/vbulletin/filtreler/648-polarize-filtre-nedir.html
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Uv filtre çok işe yaramasada Polirize filtre özellikle yansıma yapan objelerde işe yarıyor.Ayrıca lensin ön elementini koruma gibi bir faydaları var.

Buradan bilgi sahibi olabilirsiniz

http://www.canonturk.com/vbulletin/filtreler/648-polarize-filtre-nedir.html

Tesekkur ederim yaziyi okudum.Profesyonel anlamda fotograf cekmeyecegim.Sadece gunluk fotograflar O yuzden delaextreme gibi sitelerden filtre alsam isimi gorur mu? meselahttp://www.dealextreme.com/p/cpl-polarizer-lens-filter-52mm-14519

• Bu tarz markası bilinmedik ucuz filtreler görüntü kalitesi çok olmusuz etkiliyor.Çok pahalı olanlarda etkiliyor ancak bu ucuzlar kadar değil.Amacınız filtre ile lensi kormaksa parasoley kullanın daha iyi
  • quote:

Bu tarz markası bilinmedik ucuz filtreler görüntü kalitesi çok olmusuz etkiliyor.Çok pahalı olanlarda etkiliyor ancak bu ucuzlar kadar değil.Amacınız filtre ile lensi kormaksa parasoley kullanın daha iyi

Tesekkur ederim o zaman bir UV filtre ve parasoley alsam isimi gorur
  • quote:

Bu tarz markası bilinmedik ucuz filtreler görüntü kalitesi çok olmusuz etkiliyor.Çok pahalı olanlarda etkiliyor ancak bu ucuzlar kadar değil.Amacınız filtre ile lensi kormaksa parasoley kullanın daha iyi

Hocam B+W ve Tiffen markasi arasinda kaldim.B+W 60 tl UV filtre ,Tiffen ise 20 TL. Sizce ikisi arasinda cok fark var mi?
  • B+W çok kaliteli bir filtre üreticisi.Mutlaka fark vardır hocam ancak UV filtre fotoğraf kalitesi etki etmiyor.Amacınız lensin ön elementini korumak için filtreye para vermeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

B+W çok kaliteli bir filtre üreticisi.Mutlaka fark vardır hocam ancak UV filtre fotoğraf kalitesi etki etmiyor.Amacınız lensin ön elementini korumak için filtreye para vermeyin

Forumda bazi arkadaslar filtrenin lens kalitesinin fotografa etkisinin olumlu veya olumsuz yonde oldugunu soylemislerdi.O yuzden bazilarinin hic etkisi olmuyormus sanirim
  • Filtre olumsuz etki ediyor görüntü kalitesine
  • quote:

Filtre olumsuz etki ediyor görüntü kalitesine

pahalı alırun
  • quote:

Filtre olumsuz etki ediyor görüntü kalitesine

O zaman benim filtre kullanmam gereksiz... Bir de bu filtreleri kullanmazsak, bu UV isinlarinin makinanin sensorune veya optigine zarari olur mu?
  • Öğle vakit tam güneşe karşı dakikalarca uzun pozlama yapmadığınız sürece bir problem olmaz merak etmeyin
  • Eğer pahalı objektifler kullanıyorsanız lensin ön camını koruma amaçlı kaliteli bir uv filtre alıp takmak zorundasınız. BW Professional serisi uv filtrelerin görüntü kalitesine hiç bir olumsuz etkisi yoktur, bu konuda bizzat bir çok deneme yaptım. 77mm olanın fiyatı 120 tl civarında. Pahalı gelebilir, fakat 5.000tl lik objektifin camının çizilme riskini görüntü kalitesini düşürmeden ortadan kaldırdığı için fiyatını fazlasıyla hakediyor.
  • Filtreler dediğiniz gibi koruma sağlıyor ancak internette filtrenin kırılması sonucu , lensin öne camınının zarar gördüğünü söyleyen kişlerde var.En güzeli parasoley aslında
  • efendim ucuz filtreler bildiğiniz camdır evlere takılan farkı yok.
    UV filtreler:Ultraviole ışınları keserek görüntüdeki sislenmeyi ortadan kaldırırlar bu filtreler 700m den daha fazla yüksekliklerde işe yaramazlar
    Polarize filtreler :Yansımaları ortadan kaldırmak için üretilmiştir.CAm yüzeyler ,sudaki yansımalar ve hatta su buharı üzerindeki yansımaları bile ortadan kaldırırlar.Metal cisimler ve noktasal ışık kaynakalrından olan yansılamarı gidermezler.Polarize filtrelerin en etkin olduğu durumlar ise fotoğrafı çekilecek olan konuya 31 derece ve 45 derece açıyla konumlandırıldığında ortaya çıkar.2'ye ayrılır 1-circular yani dairesel 2- linear düzlemsel olanlar üzerlerinde mikroskobik çizikler vardır sen filtreyi çevirerek yansımayı gideriyorsun ama şu da var circular olan ıuşık ölçüm şiddetini yani pozometreyi etkilemez linear olan ise etkiliyor.B+W,MARUMİ,TİFFEN benim bildiğim alabileceğiniz markalar ucuz olanları boşuna almayın o makine alında hediye verilenelr tırı vırı yani.
    Umarım faydam olmuştur alıntı değildir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyapici -- 17 Şubat 2012; 22:28:27 >

• Dslr'a geçtiğimde ucuz filtre vermişlerdi koruma amaçlı olduğunu söylemişlerdi ama fotolar net değil çamur gibiydi çıkardım parasoley kullandım kafam rahatladı !! :-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.