Şimdi Ara

Uv katotlar sağlığa zararlı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2'li UV ccfl lamba var, kasa içine monte edeceğim. Fakat ışığa direkt bakınca göz ağrıtıyor ve yoruyormuş gibi geldi.
    Tabi kasa içinde direkt görünmesinden ziyade kasa içinde köşelere gizlenip katotun görünmeden sadece ışığının bileşenleri aydınlatmasını sağlayacağım.
    Fakat bu uv lambalar insan göz ve deri sağlığı için bir risk oluşturur mu acaba ? Biliyorsunuz güneşten gelen uv ışınları zararlı,
    bu kasa ışıkları zararsız dalgaboyunda mı acaba ?

• Geçen elektirikciye gittim dedim uv ışık var mı işte mor ışık dedim adam onlar sağlığa zarar ne yapacaksın dedi kasaya takacam dedim.Fazla araştırmadım ama ben zararlı diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haydaa, olmadı ama bu şimdi, ben de sipariş veriyordum, gerçi direkt bakmak zararlıysa onda bi sorun yok bende köşeye gizleyeceğim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: BODYGUARDS

haydaa, olmadı ama bu şimdi, ben de sipariş veriyordum, gerçi direkt bakmak zararlıysa onda bi sorun yok bende köşeye gizleyeceğim,

İşte benim merak ettiğim nokta da oydu, direkt bakınca zaten gözü ağrıtıyor biraz, fazla bakamıyorsunuz.
    Ben de alt üst köşelere gizleyip sadece ışığının bileşenlere düşmesini sağlayacağım. Önemli olan kasa içindeyken o yansıyan ışık da zararlımı onu merak ettim.
    Dikkat ettiyseniz para kontrol aletlerinde, barlarda falan bu tarz ışıklar her zaman gizlenir üstü görünmeyecek şekilde kapalı tutulur.
    Sanırım direkt bakmak zararlı olduğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: BODYGUARDS

haydaa, olmadı ama bu şimdi, ben de sipariş veriyordum, gerçi direkt bakmak zararlıysa onda bi sorun yok bende köşeye gizleyeceğim,

İşte benim merak ettiğim nokta da oydu, direkt bakınca zaten gözü ağrıtıyor biraz, fazla bakamıyorsunuz.
    Ben de alt üst köşelere gizleyip sadece ışığının bileşenlere düşmesini sağlayacağım. Önemli olan kasa içindeyken o yansıyan ışık da zararlımı onu merak ettim.
    Dikkat ettiyseniz para kontrol aletlerinde, barlarda falan bu tarz ışıklar her zaman gizlenir üstü görünmeyecek şekilde kapalı tutulur.
    Sanırım direkt bakmak zararlı olduğu için.

gayet mantıklı bi bakış açıısı aslında, bu konuda daha dikkatli olunmalı

• sanmam çünkü disko ve sahnelerde sıklık ile kullanılan bir ışık türüdür UV ama sağlığa zararlıysa da bilemem orasını kullanmaya devam
  • para kontrol cihazındaki olay belki gözü almasın diye de üzeri kapatılıyor olabilir, bi ihtimal gene de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saça limon sürmek zararlı mı??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • radyasyon mu yayıyor diyorsunuz al bi saksıda kaktüs koy yanına o emiyormuymus ne :) Ayrıca bazıları çiçek filan da açıyor. Kasanızı güzelleştirecekseniz çiçek filan iyi fikir :)) Bu arada neon lamba değilmi almak istediğin. Eğer oysa zaten her yerde var o da eksik kalmasın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

radyasyon mu yayıyor diyorsunuz al bi saksıda kaktüs koy yanına o emiyormuymus ne :) Ayrıca bazıları çiçek filan da açıyor. Kasanızı güzelleştirecekseniz çiçek filan iyi fikir :)) Bu arada neon lamba değilmi almak istediğin. Eğer oysa zaten her yerde var o da eksik kalmasın bence.

Yok radyasyon yaymıyor zaten. Uv katotlar ve ledler zararsız dalgaboyunda mı ultraviyole ışık yayıyor onu merak ettim.
    Sonuçta birçok kişi kasasında kullanıyor, güneşteki gibi zararlı ışınlar içeriyor mu onu merak ettim sadece.
    Bende normal ccfl floresan uv katot var, neon değil. Piyasada kasa ışıklandırma için satılan 2'li setlerden.
  • bende 2 tane uv katot var çoktandır takılı hiç bir zararını görmedim bakınca göz almıyo bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wireless modemlerden daha zararlı olacağını sanmam :D
  • Bende 2 çift var bazen güneş gözlüğünü takıp bronzlaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Bende 2 çift var bazen güneş gözlüğünü takıp bronzlaşıyorum.

20 tanesini seri bağlayıp solaryum yapabiliriz yani
  • Benim bildiğim kadarı ile; göz yorması gayet normal sebebini bilmiyoum ama yordugu kesin bizim kullandıklarımız soğuk katot back light mor işık disko lambası gibi çeşitli isimleri vardır . uv normalde görülemeyen bir ışıktır uv akvaryum filrtreleri strelizerler tıbbı cıhazlardaki kulnılanlar diyim gerçek uv dir ve gerçekten sağlıpa zararlıdır. örnek verirsem akvaryumdaki uv filtrelerde geçek uv vardır sudaki bakterileri öldürmek için ama bizim erişebildiğimiz uv adı altında geçen ampullerde gözle uzun süre temas olmadığı sürede vücuda bir zararı olcağını sanmıyorum.

yanlış olduğum bildiğim yerler olalibrir affola

saygılar.
  • hocam ölmeyiz sanırım :D
  • yok ya bizim erşiebildiğimiz 1-2 liralık ledlerle florsanlardan bi zarar gelceğini sanmıyorum, ama bir yerde denkgeldiğim uv led ler vardır suana kadar gordugum uv lerden farklıydı. odamda 40wattlık uzun florasan back lıght lardan vardı duvardan yansıdıgı ışıkla bile gözleri yormaya yetiyordu, sanırım dalga boyları ile alkalı nasıl sarı ışık en az gözleri yoruyor ise morda cok yoruyor demekki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

yok ya bizim erşiebildiğimiz 1-2 liralık ledlerle florsanlardan bi zarar gelceğini sanmıyorum, ama bir yerde denkgeldiğim uv led ler vardır suana kadar gordugum uv lerden farklıydı. odamda 40wattlık uzun florasan back lıght lardan vardı duvardan yansıdıgı ışıkla bile gözleri yormaya yetiyordu, sanırım dalga boyları ile alkalı nasıl sarı ışık en az gözleri yoruyor ise morda cok yoruyor demekki :)

Dediğiniz ürünleri biliyorum dostum, bir akrabam bunları üreten bir firmata çalışıyordu. Metal silindir şeklinde içinde mikrop öldürücü uv lambalar bulunan su filtre
    cihazları üretiyorlardı. Onların dalgaboyu elbet zararlıdır, ben de kasalarda kullandıklarımız zararsızdır diye düşündüm ama merakımdan böyle bir konu açayım dedim :)
    Solaryumdaki uv lambalar da zararlı mesela, özel gözlüklerle girilebiliyor.

• Tabikide zaten soğuk katod diye geçtiklerini biliyorum, ama ne olursa olsun sürekli ışığın bize vurmamasına dikkat etmeliyiz. bir anımı anlatayım bende 40 wattlık buyük boy florasan varken kablolarını uzatıp ışın kılıcı gibi yapmıştım onu gece videolar felan cekiyorduk bir kere yüzüme yaklaştırdım inan kendimden korktum derimin altında tam tarif edemiyceğim mat yeşil gibi bi renk almıştı cok yakın tutmuştum beyaz tenli olmamdan kaynaklıydı belki başka arkadaşta o kadar net görememiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Bende 2 çift var bazen güneş gözlüğünü takıp bronzlaşıyorum.

20 tanesini seri bağlayıp solaryum yapabiliriz yani

yorumu okuduktan sonraki halim :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalyze -- 30 Temmuz 2012; 12:50:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Annalyze

sanmam çünkü disko ve sahnelerde sıklık ile kullanılan bir ışık türüdür UV ama sağlığa zararlıysa da bilemem orasını kullanmaya devam

disko ve sahnelerden hastaneymişcesine bahsedilmiş XD
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.