< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasköy -- 2 Ağustos 2013; 0:18:47 > |
uTorrent - BitTorrent Finding Peers Hatasına Kesin Çözüm
Torrent dosyalarını indirmek için yaygın olarak kullanılan uTorrent, bazen "Finding Peers" hatasıyla karşılaşabilir. Bu hata, indirmeyi yavaşlatabilir veya tamamen durdurabilir. İşte bu hatayı çözmek için uygulayabileceğin %100 etkili adımlar:
1. Bağlantı Ayarlarını Kontrol Edin
- İnternet bağlantın aktif ve stabil olduğundan emin ol.
- Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımının torrent trafiğini engellemediğini kontrol et.
2. uTorrent'i Güncelle
- En son uTorrent sürümünü indir ve yükle. Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri içerir.
3. Torrent Dosyasını Yeniden İndir
- Bozuk torrent dosyaları "Finding Peers" hatasına neden olabilir. Farklı bir kaynaktan yeni bir torrent dosyası indirmeyi dene.
4. Torrent İstemcisini Yeniden Başlat
- uTorrent'i kapatıp tekrar açmak bağlantı sorunlarını çözebilir.
5. DHT ve PEX'i Etkinleştir
- uTorrent'in "Ayarlar" > "BitTorrent" bölümüne git.
- "DHT Ağı" ve "PEX'i Etkinleştir" seçeneklerini işaretle.
6. Port Yönlendirmeyi Yapılandır
- İnternet servis sağlayıcın torrent trafiğini engelliyor olabilir. uTorrent'in kullandığı portu yönlendirmek için yönlendiricinin ayarlarını kontrol et.
7. BitTorrent Web Sitesini Ziyaret Et
- BitTorrent'in web sitesine ("https://www.bittorrent.com") git ve "Yardım Merkezi" bölümünde ek hata giderme ipuçlarını bulabileceğin.
8. Yardım Al
- Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, uTorrent destek forumlarında yardım isteyebileceğin.
"Finding Peers" hatasıyla karşılaşıyorsan, bu adımları takip etmek sorunu çözmene yardımcı olabilir. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için uTorrent desteğiyle iletişime geçmekten çekinme.