Şimdi Ara

Utangaclık.Özgüvensizlik.Sessizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a öncelikle. Arkadaşlar 17 yasındayım. Benimde sorunum hemen hemen cogu kişide olan özgüvensizlik,utangaçlık.Örnek vermek gerekirse maç yaparken hata yapmaktan korkutgum için topu bile süremiyorum. Aslında iyi oynadıgımı düşünüyorum ama top bana geldiginde hemen pas veriyor yada rastgele vuruyorum.Yeni bir ortama girdigimde cok sessiz kalıyorum. Sınıfta 20kız 4erkek var.Sınıfta benim yanımda oturan cocukta benim gibi oda utangaç. Diğer 2 çocuk ise yakısıklı olmamalarına ragmen kızların hepsiyle araları iyi kızlar aslında benimde kötü denemez ama nebileyim konusamıyorum öyle su gibi. Bunlar boktan sebeplerle konu acıyorlar muhabbeti götürüyorlar o konular bana basit geliyor aslında ama ben o konuları bile acamıyorum.Kızlar gelip bişe söylüyorlar onlar konu acmaya calısıyorlar yine devam ettiremiyorum.Arada bigüvenim geliyor espri yaparım sınıf kopar bazense öyle özgüvensiz oluyorumki bildigim soruya yanıt veremiyorum derste.Aranızda eminim önceden böyle olupta bunları aşmıs arkadaşlar vardır. Sizden ricam bunları aşmak için nasıl bir yol izledinizz? Ne yapmamı önerirsiniz?

• Spor, spor, spor. Bir işte iyi ol vasfın olsun kafanı yoracak işin olsun adın söylendiğinde o özelliğin akıllara geldin. Bitti.

Edit: Bunun nesini eksilemiş sincaplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 21 Mart 2015; 19:58:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TechR'in yanında oturan arkadaşınıda bulduk.
  • O yaşlarda ben de öyleydim aslında. Şimdi 21 yaşındayım ve bu sıkıntımı tamamen atlatmış sayılmasamda çok daha rahatım. Mesela futbol meselesinde falan hala öyleyim ama kız mevzularında eskisi gibi sıkıntı yaşamıyorum. Aslında bir kızla teke tek konuşman bu sorunu atlatmanda yardımcı olur(erkeklerle zaten rahatsındır) Kalabalık mekanlarda normaldir aslında. Ama o sorunuda yavaş yavaş çözersin, insanlarla daha yakın olduğunda özellikle. Mesela şimdi tanımadıgım bi kalabalık ortama girsem yine yabancılık çekerim, kendimi rahat hissetmem ama tanıdığım kız ve erkek arkadaşlarımın yanında bi sıkıntım olmuyor.

Dediğim gibi senin biraz daha yırtık olmaya çalışman ve samimi olmanla bunu atlatabilirsin. Yada psikolojik destek alıcaksın. Kuzenim psikoloğo gidip bu sorununu çözmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaraziVKayra -- 21 Mart 2015; 19:47:48 >
  • aslında konuşursun ama kızlarla pek ortak ilgi alanınız olmadığından açtığın konudan sıkılıp senden soğumalarından mı korkuyosun?
  • Sen çok yanlış gelmişsin qnq önceden böyle olup sonradan aşan kimse yok bu forumda

• techR yeni hesap mı açtın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel kardeşim bende neredeyse aynı durum ve buna benzer sınıftaydım senin sorunun bence kendini doğru bir şekilde anlatamaman misal seninle biri bir konu tartışsa hemen geri çekilirsin galiba ve fazla olan kız sınıfına gelirsek kardeşim sen kızları bır araç gibi görmeyi bırak (en nazıkcesi bu) sanki 5 yıllık arkadaşınla konuşurmuş gibi konuş bu biraz zaman alır ama faydasını görürsün ve sana önericem kitabı al öz güven konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum bana yararı çok oldu

kitabın adı : ruhsal zeka
    yazar : Muhammed bozdağ

Dediğim gibi yaparsan bir anda öz güvenin gelmez ama zamanla gelir eğer daha özel soruların varsa da pm at yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Spor, spor, spor. Bir işte iyi ol vasfın olsun kafanı yoracak işin olsun adın söylendiğinde o özelliğin akıllara geldin. Bitti.

Hocamin dedigi gibi sporr
     Utangaclık.Özgüvensizlik.Sessizlik

• quote:

Orijinalden alıntı: Masquerade89

@TechR'in yanında oturan arkadaşınıda bulduk.

• 4 5 aydır fitnesa gidiyorum. Bu bana bi güven getirdi ama utangaçlık çekingenlik konularına çözüm bulamıyorum.Aslında akıcı konusamıyorum işte bu beni sürekli geri itiyor . Ses tonm biraz kısık sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: huyluoglu79

4 5 aydır fitnesa gidiyorum. Bu bana bi güven getirdi ama utangaçlık çekingenlik konularına çözüm bulamıyorum.Aslında akıcı konusamıyorum işte bu beni sürekli geri itiyor . Ses tonm biraz kısık sanırım

hocam utanicak birsey yokki arkadaslarini kaybetmekten korkma zaten hepsi birgun kus olup gidicek keyfone bak utanip sıkılarak hayattan zevk alamassin , sesli kitap oku ayrica

• Bende öyleyim.Ama bunlardan kurtulmak bence spor yapmadan geçiyor.Çünkü herhangi bir spor dalıyla ilgilenince insanın kendine özgüveni geliyor gerçektende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Spor, spor, spor. Bir işte iyi ol vasfın olsun kafanı yoracak işin olsun adın söylendiğinde o özelliğin akıllara geldin. Bitti.

Edit: Bunun nesini eksilemiş sincaplar.

İsmi görünce eksi veren saçma sapan bir grup var.

Aynen öyle. Spor her zaman insana özgüven veriyor. Duruşun değişiyor. Her anlamda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masquerade89 kullanıcısına yanıt
    bu techr muhabbet nedir kardeş
  • TechR

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı bendede var hata yapmaktan korkuyorum topa pek çıkmam kizlarla konusma utangac ozguvensizim ama arkadaslar arasında hic susmam

• aynı ben dostum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: huyluoglu79

aynı ben dostum :D

:/

• Kendini geliştir,muhabbetin sarsın,söyleyecek birşeyin olsun her konuda. Bunları pratiğe dökersen eğer biraz cesaretin etkisiyle,alışır ve yürür gidersin :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.