Şimdi Ara

Utanarak söylüyorum ki (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
8.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilmemekten kasıt ezbere bilmemekse evet, şıp diye söyleyemem ezberden. İlkokulda biliyordum, ilkokuldan sonrada kimse tahyaya kaldırıp yedi kere sekiz kaç diye sormadığından unuttum gitti öyle. Çok önemli bir şey değil, bir zararını görmedim. 3-5 saniye sonra hesaplarız sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kam Sagu

Meslek lisesi bitirenlerden biri de benim. Sınavsız geçişle dandik bir 2 yıllık bölüm bitirdim ama istediğim yerde olmadığımı anlamak uzun sürmedi. 20 yaşındayım ve hayatımda matematik, fizik, kimya, biyoloji görmedim. Şimdiyse mühendislik istiyorum Acınacak halime güleyim.

okuyunca çok şaşırdım ve senin adına sevindim umarım pes etmezsin

• 4 tane patentli buluşum var ama 2+2 yı toplayamam.
  • Orta 2 sınıfta iken okulda matematik öğretmeni ne yaptıysa çapraz çarpım ( içler dışlar çarpımı diyorlardı o zaman ) öğretemedi bana. Sonra bir gün evde bir şeylerle uğraşırken durduk yere hiç alakasız yerden mantığını kavradım. Sırf o çapraz çarpım yüzünden denklem çözemiyordum
  • Benim de toplamada sıkıntı var mesela. 68+76'yı parmaklarımı kullanmadam zihnimde zor toplarım. Çıkarma desen daha zor. Çarpmayı da hep 7 kere 9 = 63 şeklinde ezberledik. 9 kere 7 sorulunca yine tersine çevirerek 7 kere 9 = 63 diyorum.

Eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Çarpım tablosunu ceza yoluyla ögrettiler ilkokulda. Takıldın mı kafana vururlar ''ulan eşşek senden adam olmaz'' derlerdi. Toplama yaparken parmaklarla saydık içimizden söylendik.

Gerizekali mıyız ? Yoo. Aha Ales'ten 40 net yapmısım mat-1 alanında. Ama pratik yok.

Parayla aram iyidir ama nedense. Çünkü birbirini tamamlayan rakamlar var. 25 50 75 100 gibi. Ama gel gör ki 56+119 dedin mi akan sular durur
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Benim de toplamada sıkıntı var mesela. 68+76'yı parmaklarımı kullanmadam zihnimde zor toplarım. Çıkarma desen daha zor. Çarpmayı da hep 7 kere 9 = 63 şeklinde ezberledik. 9 kere 7 sorulunca yine tersine çevirerek 7 kere 9 = 63 diyorum.

Eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Çarpım tablosunu ceza yoluyla ögrettiler ilkokulda. Takıldın mı kafana vururlar ''ulan eşşek senden adam olmaz'' derlerdi. Toplama yaparken parmaklarla saydık içimizden söylendik.

Gerizekali mıyız ? Yoo. Aha Ales'ten 40 net yapmısım mat-1 alanında. Ama pratik yok.

Parayla aram iyidir ama nedense. Çünkü birbirini tamamlayan rakamlar var. 25 50 75 100 gibi. Ama gel gör ki 56+119 dedin mi akan sular durur

Hocam sen yine yapabiliyomuşsun matematik ben hiç yapamıyorum yani hoca anlatıyor öylece bakıyorum temel sağlam değil zaten anlamadığım kelimeler söylüyor çakmıyorum hiç.

@Kam Sagu
    Ne güzel hocam ya inşallah başarırsın aynı durumda sayılırız bende 19 yaşındayım herşeye 0 dan başlıycam matematik,fizik,biyoloji falan 0 dan eğitim.

• Geçmiş olsun işin zor.Acaba nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyorsunuz aileden kaynaklı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 24 Mayıs 2013; 11:15:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

Geçmiş olsun işin zor.Acaba nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyorsunuz aileden kaynaklı mı

niye böyle olduguna dair hiçbir fikrim yok malesef.
  • YEnimi olmuş bu ben hazırlık +4 yıl atl okudum hazırlıkl harici hep matematik vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RancStone

quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

19 yaşındayım lise bitti ama ben çarpım tablosunu bilmiyorum yüksek değer deki toplama çıkarma işlemlerinde zorlanıyorum hele bölme işlemleri falan HAYATTA YAPAMAM

birde cnc ci adam olucam

9x1= 9
    9X2=+10-1=18
    9x3=+10-2=27

8x1=8
    8x2=+10-2=16
    8x3=+10-3=21

mantığı anlamışsındır sanırım. bunu hocaya söylediğimde şoka girmişti

Neymiş buradaki mantık genco ? Sağ ile sol aynı ama orta ne iş yapıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

quote:

Orijinalden alıntı: RancStone

quote:

19 yaşındayım lise bitti ama ben çarpım tablosunu bilmiyorum yüksek değer deki toplama çıkarma işlemlerinde zorlanıyorum hele bölme işlemleri falan HAYATTA YAPAMAM

birde cnc ci adam olucam

9x1= 9
    9X2=+10-1=18
    9x3=+10-2=27

8x1=8
    8x2=+10-2=16
    8x3=+10-3=21

mantığı anlamışsındır sanırım. bunu hocaya söylediğimde şoka girmişti

Neymiş buradaki mantık genco ? Sağ ile sol aynı ama orta ne iş yapıyor ?

baştaki sayıya ekleyip çıkarıyor sandım ama değil galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mSilver -- 25 Mayıs 2013; 3:04:42 >

• quote:

birde cnc ci adam olucam

hayatta öğrenilmesi gereken ve bu söylediklerinden çok daha önemli şeyler var ama onları bizim okullarımızda öğretmiyorlar, yaşayarak öğreniyorsun birçok şeyi öğrendikten sonra bir bakıyorsun yaş 30lara 40 lara dayanmış amaaann boşver ben böyle devam edeyim diyorsun hele bir emekli olayım diyorsun, bazen emekli olamadan öbür tarafa yolcu oluyorsun bazen emekli oluyorsun ama yine de sallamaya devam edip evde oturmaya devam ediyorsun...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.