Şimdi Ara

Üstün Pyd Teknolojisi ile Üretilen Tanklar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    eğer bu araç hala kullanılıyorsa görüşün zaten çürüdü.ve sadece senin dediğin bu şey için yapılmış olamaz.eleştirecem diye suyunu çıkardınız.
  • bu araç roketlerin karşısına çıkmak için yapılmamış zaten. oyunlarda ağır makinalı yuvaları olur ya onun seyyarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 4 Ağustos 2015; 23:28:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naberabi

eğer bu araç hala kullanılıyorsa görüşün zaten çürüdü.ve sadece senin dediğin bu şey için yapılmış olamaz.eleştirecem diye suyunu çıkardınız.

Yahu sizde amma uzattiniz ha. Bu Döküntünün bir dozerden bozma olduğu çok açık. Personelin yükleneceği yerde aracın motoru var. Muhtemelen 8 silindirli hayvan gibi bir motor. Zırhının 2cm sac olduğu belli eni belli boyu belli engebeli arazide iş görmeyeceği belli. Yanı daha ne diyelim yürüyen hedef tahtası. Ha sen dersin ki silindirin birinin üzerine oturur giderim sen bin kardeşim tutan yok. Bildiğin döküntü yav. Allayip pullamaya ne gerek var. Sanayide ustanın birisi yapmış işte. Bize suyunu cikarttiniz diyeceğinize kendinize bakın. Çöp tenekesine leopard muamelesi mi yapacağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nazır

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

Gülüyorsunuz da savaştaki motivasyona biraz dikkat etmek lazım zaferi bu kadar isteyen insanlar başarısız olmazlar...

1500lü yıllarda değiliz

Amaç savaş meydanında ilerlemek ise ve bu araçta bunu başarıyor ise tarihinin bir önemi yok.

Unutmayın 1922de kağnı kamyonu yendi!!!

Bu aracın nasıl ilerleyeceğini düşünüyosun ?

ilerleyemeyeceğini düşündüren ney? bunu yapan bir ihtiyaca cevap vermek istemiştir belli ki bir işe yarıyor aksi halde savaşın ortasında fantezi yapacak halleri yok. ayrıca saçma sapan alaycı fikirleriniz kendi yaşıtlarınızla o ortamlarda paylaşın burada hoş karşılanmıyor

ne boşluyosun bilader sen. zamanında iranın fotoşoplu savaş uçaklarından farkı yok bunun . evet ihtiyaca karşılık yapılmıs ama o ihtiyaç savaş değil kendi cahil insanlarını bokon orocomoz vor diye kandırmak için .

• Kobanide babalari bunlara yardim etmeden once muslim denen kirma,sehrini terkedip obamaya domalmasa idi bugun buraya kadar gelemeyeceklerdi zaten,simdi buraya gelmis akillari aira propaganda yapiyorlar oyle mi,neyse ki hepsinin ipsi polislere gidiyor bunlarin.

Burada bos bos konusacaginiza siz dua edinde amerika kendisine sizden baska bir geysa bulmasin,siz o zaman goreceksiniz yerin altini.

Ve hayatinizda birkez olsun namertligi birakin,eteklerinizi cikarip askerle bir cephe savasina girin bakalim nedir hukmunuz.

Bu ulkede benim en cok uzuldugum musluman kurtler,ne yazik ki olan onlara olacak,bu arzi mevudun cocuklari oyle yada boyle cehennemi boylayacak,arada muslumanlar kaynayacak ya tek derdimiz odur.

• ulan benim arka bahçemde 2 saate yapabileceğim aracı adam yerine koyuyorsunuz da yok rpg patlatır mı patlatamaz mı onu tartışıyorsunuz. evde yapacağın en basit patlayıcıyla bile bu hurdayı yok edersin. bi de bi başarıymış gibi savunan embesiller var bu ucubeyi.
  • toma mı o ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alp Er Timur kullanıcısına yanıt
    engebeli arazide fazla kullanılır diye kim dedi.gerektiği yerde küçük engebeyi aşacak düz arazide mevzi aşmak için ve korunaklı ateş gücü sağlamak için var.suyunu çıkarttınız tabi kimse normal tank olarak gör demiyor bunu.
  • quote:

engebeli arazide fazla kullanılır diye kim dedi.gerektiği yerde küçük engebeyi aşacak düz arazide mevzi aşmak için ve korunaklı ateş gücü sağlamak için var.suyunu çıkarttınız tabi kimse normal tank olarak gör demiyor bunu.

Yav he he tamam leopard 3 olsun buda hadi. Tabi daha yaşıyorsa. Korunaklı ateş gucuymus.

• Alp Er Timur kullanıcısına yanıt
    benim iddia etmediğim birşeyi iddia etmişim gibi gösterme.leopard 3müş yok tiger tank.
  • Sağlam bir yağmurdan sonra paslanır her tarafı zaten :D

ve muhtemelen bir dozer olduğu için,bir mayınla temasa geçince çok deli bir görüntü oluşacaktır :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pkk sempatizanları ceza almamış onlara laf eden kim varsa ceza almış yazık ki ne yazık banlayın şu pkklılara foruma 100 lira eksik kaynak girsin ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

blender kullanamayacak tipler sanalda desteksiz atıp tutuyor.
    rpg kullanmış da

Bir kerede kaçak dövüşmayin alıntı falan yapın cevabı varsa verelim mahalle dedikoducuları gibi adamın arkasından atıp tutmayın sizi rpg diye atarım zoruna gidecek birşey yok. sizin bedelliye para bulabileceğinizi sanmıyorum hepiniz birgün askere gidecek yaşa gelecek silah altına alınacaksınız tırsmayın gençleeer

Hocam şimdi sen standart bir RPG nin bu aletin zırhını delemiyecegini mi söylemeye calisiyorsun.
    Yanı zırhında hangi elementler kullanılmış zırhı kaç cm bu gibi kritik bilgiler var mi elinizde. RPG nin bu zırhı delemiyecegini söylerken hangi donelerden faydalaniyorsunuz

En önemli done zaati tecrübelerim. Şöyle düşünmek lazım günümüzde "uçaksavar" dediğimiz silahlar nasıl uçak savamıyor ise rpgnin "tanksavar" sıfatı da böyledir. bugün rpg7 daha çok çarptığı yerde oluşturduğu şarapnel akımı ile zarar verir.
    Şahsen bu aracı durdurmak isteseydim rpg yerine 12,7 kullanırım

Hocam öncelikle tecrubelerimden faydalaniyorum demek abes olmuş. Olayın bazı katı kuralları var. Bu araç sağ ve sol cepheden gelen bütün darbeleri alır. Yan cepheler neredeyse 90 derecelik açıyla yapılmış. 10 tonluk tanklar bile bu aracın neredeyse yarısı kadar yükseklikTe. O yüzden gelen bir mermi veya başlık her neyse gücünün tamamını zırha aktaracak burada da fizik kuralları devreye girer.

İkinci olarak dediğim gibi aracın zırhının bileşenlerini bilmiyoruz. Ama bana öyle geliyor ki sanayiden alınan demir bloklarla kaplanmış. Yanı eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu aracın ne mukavemeti nede arazi performansı yararindan çok zarar getirir. Şahsen ben asker olsam bu aracın içine kesinlikle binmem.

Abes olan sadece tahminler ile muhalefet etmek ne yani bu silahı kullananmı tahmin yürütenmi

sonra rpgden bahsediyoruz yani çarptığı yerde kendi ağırlığı ile değil inflak halinde yarattığı vakum ve parçalama etkisi ile tesir eder ve bu etkide sivil binek bir aracı dahi devirmeye yetmez. yani fizik kuralları hayal gücünde tahminler ile esnetilebilir fakat sahada yatsınamaz...

iknci olarak rpg nin zırh delici özelliği yok yukarıda bir bişnek arabaya rpg atış videosu mevcut.

İlk olarak tecrübe konusunu yanlış anlamissiniz. Ben RPG kullanmasını gibi bir şey söylemedim. Ben bu bahsi geçen yürüyen hedef gorunumundeki aracı görmediginizi zırhının bileşenlerini bilmediğiniz halde hala yorum yapmanızı tecrübesizliği olarak nitelendirdim.
    Kaldı ki rpg lerin temel amaçları zırhlı araçlar için üretilmiş olmalarıdır.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/RPG-7

Yanı hangi insan sağ cepheden bir rpg7 yedikten sonra bu aracın hala içindekileri sağ bırakabileceğini idda eder

Aslında itiraz ettiğin noktayı şimdi daha net anladım fakat konunun buraya gelişi ve bu aracın reklamını yapıyor durumuna düşmüş olmamın sebebi sohbet esnasında muhattap olduğun çapsiz ergenlerin saçma hallerdir yani haklı çıkmak için kıvıramayınca rpg napalm elbombası veya nişancı tüfeği gibi bir sürü ne olduğunu dahi bilmedikleri unsurları ortaya attılar

Kısaca ben bu araç durdurulamaz demiyorum hatta biz bunu tartışırken etkisiz hale gelmiş dahi olabilir. en başta o şartlarda bu gibi bir ihtiyaca en azından çaba ile cevap veren motivasyona dikkat çekiyorum ardından gelen tüm yorumlarım araç veya durumuna deüil muhattaplarımın şahsına cevaptır.

Motivasyon ayrı konu orası hakkında yorum yapmadım ama aracı tekrar inceledim. Bu aracin ömrü saatlik. Bir kere personel taşımak için yapılmamış. Personelin yüklemesi bölümün tam ortasından egzos borusu geçiyor resimlerden de anlaşılacağı üzere araca kaplanan sacin kalınlığı 2cm bile yok bu çok bariz. Araç eğimli arazide imkânı yok yollalamaz. Aracın genişliği çok dar olmasına karşın yüksekliği çok fazla. Cephelerdeki eğimler çok dik gelen başlık sapmadan bir cepheden girer diğer cepheden çıkar. Bu aracın bir sanayi dükkânında bir dozerden devsirilip yapıldığı ama yapılırken bir amacının olmadığı çok belli. Tepesine docka varii bir alet yerleştirmişler ama bunu kullanacak adamın bu hedef f tahtasına binmeden önce ölüm fermanını imzalaması gerekiyor.

Kısacası motivasyon full inovasyon null

RPG diyordum ama o bile fazla bu alete.

Bak Oradaki durum savaş hali yani sizin hayal gücünüzü aşar.
    Şimdi okadar emin konuşmadan evvel şunu söyleyin oradaki mevcut hallerden hangisi ile karşılaştında ona ömür biçiyorsun? yada resimden saç kalınlığı metalurji testleri yapıp içine hayal gücünü katıp kime neyin reklamını yapıyorsun?

yahu araba dozer ormanda ağaç köküyor sen eğimli arazide yol alamaz diyorsun
    sonra aracın yüksekliği veya paletleri zaten engebeli arazide ağır hizmet için üretilen araç nasıl olur yol alamaz dersin?
    daha evvelde rpg ile araba deviriyordunuz bakın bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz hala son yazan ben olıym arada da yuvarlak konuşur dokundururum gayretindesiniz
    diğer acemi arkadaşlar gibi sapıtmayın rpg nin bu "saç"ı delemeyeceğini söylüyorum hala tanımları yuvarlatarak inat ediyorsunuz başlık mış nedir nükleermi kimyasalmı bilmiyorum demek çokmu zor

• quote:

Orijinalden alıntı: _Kozbey

toma mı o ?

Maykıla.
  • nazır kullanıcısına yanıt
    rpg bunu delemiyorsa ne işe yarıyor karınca kesmeye mi?rpgnin bunu delmesi için motor kısmına mı gelmesi mi lazım?
  • quote:

rpg bunu delemiyorsa ne işe yarıyor karınca kesmeye mi?rpgnin bunu delmesi için motor kısmına mı gelmesi mi lazım?

uçak savamayan uçaksavar bugün ne işe yarıyorsa bugün tank savamayan rpg de o işe yarar ki arkadaş uyanık rpg den bahsetmiyor "başlık" demiş ne idüğü belirsiz tanımlarla bulandırıp karmaşada haklıyım diyecek zahir.
    rpg ile paletlerine denk gelirse durdurabilir. onun dışında çarptığı yerde yangın çıkartabilecek materyaller varsa ısı ile de etki yapabilir.
    sahada bu aracı veya herhangi zırhlıyı durdurmak için hareket eden birlik buna uygun techizat ile yola çıkar zaten bu atari salonu ergenlerinin derdi ne bu oyunlardan ezbere saydıkları silahların tahrip gücü nede bu alet dertleri bu aracın istemedikleri insanlar tarafından kullanıldığını sanmaları cehalet.
    la madem bunlar düşman düşmanı küçümseyeceğine onu analiz edip tedbir al sorsan hepsi asker kaçağı burada elin askere yolladığı çocuklarla dünya savaşı çıkartacaklar

• quote:

quote:

uçak savamayan uçaksavar bugün ne işe yarıyorsa bugün tank savamayan rpg de o işe yarar ki arkadaş uyanık rpg den bahsetmiyor "başlık" demiş ne idüğü belirsiz tanımlarla bulandırıp karmaşada haklıyım diyecek zahir.
    rpg ile paletlerine denk gelirse durdurabilir. onun dışında çarptığı yerde yangın çıkartabilecek materyaller varsa ısı ile de etki yapabilir.
    sahada bu aracı veya herhangi zırhlıyı durdurmak için hareket eden birlik buna uygun techizat ile yola çıkar zaten bu atari salonu ergenlerinin derdi ne bu oyunlardan ezbere saydıkları silahların tahrip gücü nede bu alet dertleri bu aracın istemedikleri insanlar tarafından kullanıldığını sanmaları cehalet.
    la madem bunlar düşman düşmanı küçümseyeceğine onu analiz edip tedbir al sorsan hepsi asker kaçağı burada elin askere yolladığı çocuklarla dünya savaşı çıkartacaklar

uçaksavmayan uçaksavar dediklerin son teknoloji uçakları savamıyor dökünleri savıyor. tıpkı rpg nin bu döküntüyü savabileceği gibi
    yukarda başlığı falan tartışılmış ama eminim bu döküntü kime karşı toplanmışsa karşı tarafta bunu savacak başlık vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 7 Ağustos 2015; 17:32:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

quote:

quote:

uçaksavmayan uçaksavar dediklerin son teknoloji uçakları savamıyor dökünleri savıyor. tıpkı rpg nin bu döküntüyü savabileceği gibi
    yukarda başlığı falan tartışılmış ama eminim bu döküntü kime karşı toplanmışsa karşı tarafta bunu savacak başlık vardır

Mesela bir örnek ver?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.