Şimdi Ara

ustalar mimarlık için süper bilgisayar lazım (yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: suslu76

ram çok önemli;
    *2 GB ECC registered kingston DDR2 400 dual kit---ecc registered olsun ve markalı olsun; 2GB ideal---840$+kdv
    *PNY Quadro FX 1300 PCIE Profesyonel Workstation Grafik Kartı 1022$+kdv
    ---X850xt de olabilir o da 700$+kdv
    *INTEL P4 560 3.2GHz 800MHz 1MB HT 775p 236$+kdv
    *i925 DDR2 uyumlu SCSI 775 bir anakart 300$+kdv
    *73,4 GB 15K HDD 600$+kdv
    fiyatlar biraz fazla geldiyse ram den kısılabilir...

hocam senin yazdigin biraz ucmus kusruma bakma ama
    Capacity = 2G Kit
    Model / Speed = 533MHz PC2-4200 DDR2 Dual Channel Kit
    SPD = 4-4-4-8
    Heatspreader = None en azindan islemci 533 mhz fiyati 427€ kdv dahil

x850xt sappira 400€ bu kart yeterli gelir sanirim ?kdv dahil
    INTEL p4 560 3.6Ghz 800 mhz 775 soket fiyat ayni +kdv
    Western Digital Raptor 74GB S-ATA 8MB cache 10000RPM 230$ kdv dahil
    anakarti es gecmisim
    925xe ddr2 775 300$ kdv dahil
    ama su varki bu verdigim fiyatlar avrupa fiyatlari bunlarin kargo ucretide hesaplarsak 30€ genede arada biraz fark oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kane -- 8 Mart 2005, 19:18:48 >

• evet diğer arkadaşa katılıyorum kullanacağın işletim sistemin çift işlemciye uyması gerek yani server veya linux işletim sistemleri lazım sana ama o programlarda bu tür işletim sistemini desteklermi bilemem, ama zannetmiyorum uymaz, birde zaten çift işlemciye gerek yok ,ona vereceğin parayla matrox ekran kartı scsi harddisk ve 1-2 gb ram alsan ,daha mantıklı olur gibime geliyor,yok eğer uyarsa sen tyan anakartlardan şaşma ,ve şimdilik tek işlemci ile idare et ,diğer parçalara yatırım yap eğer ikinci işlemciye ihtiyacın olduğunu düşündüğün zaman ikiniyide takarsın
  • Beyler nasıl olsa 3000$ bütçe yokmu. Al bitane FX55, hayatınızı yaşayın.
  • O ekran kartlarının render başarısı ile bizim son seri son kullanıcı kartlarından olan 6800gt bile karşılaştırıldığında arada 5 kat gibi bi fark olusuyor oana gore hareket edin derim ben.Nvidianın sitesinde quadrolar hakkında detaylı bilgiyi bulaiblirsin.Tomshardwarede ise tablolu olarak testler mevcut.
  • Aman kardeşim ne yapıyosun sen öyle Amd işlemci,9800 ekran kartıyla. Oyun bilgisayarı mı topluyosun?? Yapma kardeş öyle pc verirsen adama bir saat sonra geri getirirler makinayı. Neyse ben sana elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
    Benimde mesleğim tekstil mühendisliği. Desen çizimi için kullanılan bilgisayarlardan dolayı bilgim war.
    İşlemci kesinlikle Pentium olacaktır.En az 3.2 GHz. Xeon işlemci bulursan onu kullan derim. Çizim çalışmalarında işlemcinin cache nin yüksek olması çok önemlidir. Bizim işimiz overclock değil.
    Ekran kartına gelince workstation grubu bir ekran kartı almalısın. Bu kartlarla oyun oynanmaz sadece çizim (cad ve dcc uygulaması) yapılır. Kart olarak Ati Fire GL serisini tawsiye ederim. Dersinki hangisi onun müşterinin bütçesine bırak.
    1 GB (2x512) Ram
    Anakart tabiki İntelin workstation grubundan bir anakart
    Kasa olarak Aopen H600 B serisinin 400 wattlık bir kasası!

Aslında bu iş için pc toplamak çok riskli. Tekstilde genel olarak marka bir workstation pc alınır. Üzerinde ekran kartı gelmez o takılır. Monitorüde ekstra olarak alırız. Dediğim gibi hiç riske girme hazır sistem wer arkaaşa. Yoksa yarın senin başın arır. yok efendim pc yawaş harddiske erişip yawaş geç açılıyor. Bu lafları duyduğumuz için yazıyorum. Sana Hp nin linkini veriyorum. Bilemiyorum artık Hp bayiliğin war mı yada tanıdığın Hp bayisi.

http://h41111.www4.hp.com/workstations/tr/tr/segments/mcad/index.html

Ekran Kartı için dewww.tet.com.tr Direkt olarak kartı firmadan alamıyosun.

Sana kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shekerabi -- 9 Mart 2005, 13:21:23 >

• TET firmasından aldığım öneri aşağıda görüşlerinizi alabilirmiyim
    -Min ram 1024 Mb olmalı. Mümkünse 2x512 tercih edilmeli. Tek parça ram kullanılmasın. Aksi taktirde HT özelliği devereye girmediğinden %15 civarı performans kaybı olur.
    -İşlemcide pahallı 64 bit'likler almak yerine çift işlemci yoluna gidilebilir. 64 bit özellikleri kullanan işletim sistemi ve programların yaygınlaşması beklenmeli.
    -Özellikle video editing işlemleri sırasında HDD ye çok iş düştüğümden; harddisk olarak scsi seçim yapılmalı. Olmadığı taktirde en azından serial ata kullanılmalı.
    -HDD performansı ve bilgi güvenliğinin arttırılması için raid harddisk bağlama yöntemi tercih edilmeli.
    -Ekran kartı seçerken programın tavsiyeleri dikkate alınmalı. Pek çok program ile profesyonekartlar arasında anlaşmalar olduğundan ekstra sürücüler ile programlar max potansiyellerine ulaşabilmekteler. Her ekran kartı bu anlaşmalara dahil olmadığından dikkat edilmeli. Bu açıdan da ati yerine nVidia kartlar tercih edilmeli.
    -Anakartın yukarıdaki özelliklere uygun seçilmesi gerekir. Marka olarak Asus ve Gigabyte olabilir. HT ve pat desteği bulunmalı. Tercihen yukarıda anlatıldığı gibi raid desteği olmalı.

• realizm ekran kartları en iyisi diyebilirim 800 ünü alabilirseniz daha iyi 200 de iyidir 3DLabs ın sitesinden bilgi alabilirsiniz Realizm800'de 640 MB RAM var buda çok iyi bir hafıza miktarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaVinci -- 9 Mart 2005, 22:11:37 >
  • SAYIN ARKADAŞIM daha öncede dedim gibi mimar müşterinin ayırdığı para MAC bilgisayar parası ,zannedersem o arkadaş bilgisayardan anlamıyor , al bitane MAC herişini görür arkadaşın ve sende uğraşmazsın,çünkü MAC bu tür işler için ideal , 2500$ a iyi bir MAC alabilirsin ve sanada para kalır,,,,,,,,,,,,,
    AMA eğer PC toplıyacağım diyosan MATROX veya QUADRO ekrankartlarından şaşma ,ÇÜNKÜ bu ekrankartları sadece bu tür işler için yapılmıştır ,oyun oynanabilen enüst sınıf bir ekrankartı ,yapacağın işlemlerde MATROX un yanına bile yaklaşamaz ,tecrübe konuşuyor ,,,,,,,,,,
    İKİNCİ OLARAK işlemci herhangibir işlemci olabilir tabii Celeron dışında cacheleri yüksek olsun yeter ,birde scsi harddisk ve yüksek RAM,,,,,,,,,,,,,
    Diğer arkadaşların yazdığı gibi yani XEON tipi server işlemcileri, kullansan işletim sistemin server işletim sistemi olmalı yani normal Windows veya XP olmaz , eğer normal masaüstü işletim sistemlerinden kursan XEON işlemci kullanmanın bi anlamı olmaz ,verim alamazsın, birde kullanılacak programlar enfazla WİNDOWS XP desteklidir ,yani senin kuracağın XEON işlemcili ve server işletim sistemli PC de o tür programları çalıştıramazsın ,kısacası ..............
    eğer PC kuracaksan
    1-) MATROX veya QUADRO tipi bir ekrankartı
    2-) SCSİ harddisk veya enazından RİD sistem
    3-) 1-2 GB RAM
    4-) Kaliteli bir anakart
    5-) yüksek cacheli bir İŞLEMCİ
    eğer bunları yaparsan arkana bakmazsın birde veri güvenliği için bir adet koruma kartı alırsan iyi olur ,şimdilik kolay gelsin

• sn. 17 january,
    iki kilit programın mac versiyonları konusnda bilgi verebilirmisin?
    3d Studio MAX, AutoCad.

Birde pratik bir soruna gelelim MAC işletim sistemini kullanmayı bilen buna ulaşabilen programlarına ulaşabilen işletmen mimar ya da teknik eleman.

Evet Macintosh çok güzel bir alet fakat kullanmak için Türkiyede yaşamamak gerekiyor çünkü fiyatları USAX2

Bunun sonucu olarak kullanıcıdan uzak kalıyor grafik işletim sistemlerinde çok ihtiyaç duyulan pekçok fonksiyonu içinde barındırdığı için masaüstü yayımcılık ve grafik için olmazsa olmaz ama diğer sektörlerde pratik nedenlerden yayılmıyor.
    Aslında seninde bunu bildiğine eminim. Fakat bilmeyenlere bildirmek istedim.
  • arkadasım bende mimarım
    eger 3000 dolar butce varsa
    1. ekran kartın kesinlikler cizim kartı olacak, fire gl yada quadro gibi (kesinlikle oyun kartı aldırma)
    bu tercihi butceye gore yapabilirsin sonucta ortalama 300-1200 dolar arası kartlar var cizim için
    2.işlemciyi 3.4 yada 3.6 p4 alabilirsin
    3.ram ne kadar cok takabiliyosan o kadar iyi 4x512 ram bece daha mantıklı cunki 1024 ramler cok pahalı
    slot meselesi diyosan zaten 4gb ram de abartı olur ileride
    4.kasan ve power saplayın + kasa içi sogutman iyi olacak bu tip kasalar internette bolca var
    ozellikle dijitalcenterda
    zaten p4 kullanıcaksın
    bide bu ekran kartlarında pciex varmı bilmiyorum ama işlemci soket 775 olursa ekran kartı pciex olcak
    ve 775 soketlerde intelde 1-2 haftaya kadar 64 bit likleri buralarda bulabilecegiz
    onları bekleyebilirsen 775 soket 64 bit intel al
    monitorde sony 19'' hs94p Lcd tavsiye ederim
    eger alıcaksanız veya daha ust modelleride var 20'' felan ama bence abartı oluyo

• tabi ben bunu pc onerisi istedigin için yazdım yoksa mac tek tercih tabi
    yukarıda 17_january arkadasın yazdıklarıda cok dogru
    bu paraya bir mac almak daha matıklı olur
    ben olsam mac alırdım bir mimar olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

SAYIN ARKADAŞIM daha öncede dedim gibi mimar müşterinin ayırdığı para MAC bilgisayar parası ,zannedersem o arkadaş bilgisayardan anlamıyor , al bitane MAC herişini görür arkadaşın ve sende uğraşmazsın,çünkü MAC bu tür işler için ideal , 2500$ a iyi bir MAC alabilirsin ve sanada para kalır,,,,,,,,,,,,,
    AMA eğer PC toplıyacağım diyosan MATROX veya QUADRO ekrankartlarından şaşma ,ÇÜNKÜ bu ekrankartları sadece bu tür işler için yapılmıştır ,oyun oynanabilen enüst sınıf bir ekrankartı ,yapacağın işlemlerde MATROX un yanına bile yaklaşamaz ,tecrübe konuşuyor ,,,,,,,,,,
    İKİNCİ OLARAK işlemci herhangibir işlemci olabilir tabii Celeron dışında cacheleri yüksek olsun yeter ,birde scsi harddisk ve yüksek RAM,,,,,,,,,,,,,
    Diğer arkadaşların yazdığı gibi yani XEON tipi server işlemcileri, kullansan işletim sistemin server işletim sistemi olmalı yani normal Windows veya XP olmaz , eğer normal masaüstü işletim sistemlerinden kursan XEON işlemci kullanmanın bi anlamı olmaz ,verim alamazsın, birde kullanılacak programlar enfazla WİNDOWS XP desteklidir ,yani senin kuracağın XEON işlemcili ve server işletim sistemli PC de o tür programları çalıştıramazsın ,kısacası ..............
    eğer PC kuracaksan
    1-) MATROX veya QUADRO tipi bir ekrankartı
    2-) SCSİ harddisk veya enazından RİD sistem
    3-) 1-2 GB RAM
    4-) Kaliteli bir anakart
    5-) yüksek cacheli bir İŞLEMCİ
    eğer bunları yaparsan arkana bakmazsın birde veri güvenliği için bir adet koruma kartı alırsan iyi olur ,şimdilik kolay gelsin

Arkadaşın dediklerine katılıyorum. Tet yetkililerinin dediklerini de göz almanda fayda war.
    falwrc arkadaşımız LCD monitor (lcd lerin çözünürlüğü azdır) tavsiye etmiş. KESİNLİKLE yüksek çözünürlü CRT monitor kullanılması daha uygundur.

• ham-solo arkadaşım walla ne bileyim yıllardır MAC kullanmıyorum ,ikinci olarak evet fiyat olarak bizi bozar
  • mac da apgraid yapma imkanı varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavit -- 10 Mart 2005, 11:22:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ham-Solo

sn. 17 january,
    iki kilit programın mac versiyonları konusnda bilgi verebilirmisin?
    3d Studio MAX, AutoCad.

Birde pratik bir soruna gelelim MAC işletim sistemini kullanmayı bilen buna ulaşabilen programlarına ulaşabilen işletmen mimar ya da teknik eleman.

Evet Macintosh çok güzel bir alet fakat kullanmak için Türkiyede yaşamamak gerekiyor çünkü fiyatları USAX2

Bunun sonucu olarak kullanıcıdan uzak kalıyor grafik işletim sistemlerinde çok ihtiyaç duyulan pekçok fonksiyonu içinde barındırdığı için masaüstü yayımcılık ve grafik için olmazsa olmaz ama diğer sektörlerde pratik nedenlerden yayılmıyor.
    Aslında seninde bunu bildiğine eminim. Fakat bilmeyenlere bildirmek istedim.

3D studio Max in mac sürümü yok, Autocad benzeri programlar var, 3Dstudio max alternatifi olarak Maya, Cinema 4D, Lightwave sıralanabilir,
    ayrıca CRT monitör için LeCie electron blue 22" tavsiye ederim, mükemmel denebilecek bir monitör, G5 2,5 GHz MP takriben 1 - 1,5 GB daha RAM ilavesi ve uygun bir ekran kartı ile sizi uçurur diye düşünüyorum

saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: cavit

mac da apgraid yapma imkanı varmı

anakart upgrade i yok, zaten genelde gerekte olmuyor, makine 5-7 yıl süreyle kullanılır oluyor, işlemci upgrade i imkanı genelde olmasına rağmen çok da performanslı olmuyor diye düşünüyorum, çünkü her çıkardığı işlemciden sonra anakartın veri yolu hızı artırılıyor diye biliyorum, onun dışında ekran kartı, RAM, HDD filan gibi bileşenlerde bir sorun yok, ben upgrade gerektiğinde eldeki makinenin tutlmasına gerek yoksa satmayı tercih ediyorum, mac i almak istediğiniz yerler genelde ikinci el mac ticaretide yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaVinci -- 10 Mart 2005, 11:53:13 >
  • P4 3.8 cpu
    i925 board
    Quadro FX 4400
    işini fazlasıyla görür
  • öncelikle kullanılacak programlardan 3D max ve cinama 4d bunlar agır programlardır. zaten gerekli bir bütceyi ayırmışsınız.

* ilk önce tek işlemcimi yoksa çift işlemcimi ona karar verin.
    Tek işlemci secerseniz;

* ASUS P5AD2 Premium ana kart
    * işlemci 775 Lga 3200
    *ram en az 1024 olmalı
    *ekran kartı Asus ultra V9999

çift işlemci secerseniz

*Asus PU-DLS Dual Xeon Server ana kart
    * işlemci p4 3000
    *ram en az 1024
    * ekran kartı ASUS EN6800 Ultra/2DT veya Asus Extreme AX800XT/2DHTV

kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksea

çift işlemci secerseniz

*Asus PU-DLS Dual Xeon Server ana kart
    * işlemci p4 3000
    *ram en az 1024
    * ekran kartı ASUS EN6800 Ultra/2DT veya Asus Extreme AX800XT/2DHTV

kolay gelsin.

603 PIN Li Xeon işlemci Yuvasına
    478 PIN Li P4 işlemci Nasıl Monte Edilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DaVinci

3D studio Max in mac sürümü yok, Autocad benzeri programlar var, 3Dstudio max alternatifi olarak Maya, Cinema 4D, Lightwave sıralanabilir,
    ayrıca CRT monitör için LeCie electron blue 22" tavsiye ederim, mükemmel denebilecek bir monitör, G5 2,5 GHz MP takriben 1 - 1,5 GB daha RAM ilavesi ve uygun bir ekran kartı ile sizi uçurur diye düşünüyorum

saygılar

En büyük problem MAC-OS bilen PC-MAC aktarımlarında sorun yaşamayacak operatör..
    Programların bulunabilirliği de bilmeyen için sorun .
    Yaygın olan programların kendileri yerine benzerleriyle iş halletmeye çalışmak da cabası.
    Neyse... Uzatmanın alemi yok.

Grafik ihtiyaçlarla mimari sistem ihtiyaçları farklılık gösterir 3000$ lık bütçe herkesin ağzının suyunu akıttı fakat kurduğumuz sistemler daha pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 10 Mart 2005, 18:44:18 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.