Şimdi Ara

ÜST SINIFTAN DERS ALMA MESELESİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Üstten ders alma konusunda sıkıntım var. Bizim, bir dönemde 30 kredilik ders almamız gerekiyor, ortalama 3.00 ın üzerinde olursa 10 kredi ek daha alabiliyoruz. Fakat benim sıkıntım şu; şimdi ben yaz okulunda gelecek yılın güz dönemine ait 3 ders alacağım (Okulu erken bitirebilmek için) ve gelecek dönemde 20 kredilik boşluğum olacak. (gelecek dönem 30 kredi almam gerekiyordu.10 kredisini yaz okulunda aldım, o dönemde almam gereken kaldı 20 kredi. 40 kredi alma hakkım var o dönem için. 40-20=20 kredi boş.) Yönetmelikte en fazla 10 kredi üstten ders alabilirsiniz yazıyor. Okulu erken bitirmek isteyen bir kişi için bu 10 kredinin hiçbir anlamı yok, bu şekilde okulu erken bitirebilmen neredeyse imkansız. Asıl soruma gelirsek; sizin üniversitelerinizde durum nasıl? Üstten en fazla kaç kredilik ders alabiliyorsunuz? Benim için gerçekten önemli bir konu.

• Bilkent için durumu özetliyeyim bizde alttan üstten ders durumu yok. Eğer bir dersin ön koşulu ders yok ise son sınıf dersini 1. sene 1. dönem alabilirsin. Bizim okulda kredi olayı pek işlemiyor. MAX alabileceğin ders diye bir zımbırtı var. Her bölümün kendi MAX ders kotası var bu sayının üstüne mezuniyet koşulu dışında çıkamazsın. Benim bölüm siyaset bizde MAX ders 6. eğer mezun olma durumunda isen (yani tüm dersleri verme durumunda diplomaya hak kazanıyorsan) 10 derse kadar esnetiliyor bu koşul ki zaten 11 alsan programına ders oturmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.