İyi forumlar herkese. iki katlı bir evde oturuyoruz. ttnetin eski model modemlerinden biri var evimizde (ZTE ZXHN H168N). fiber altyapımız olmadığı için vdsl kullanıyoruz. 81 mbite kadar alabiliyoruz. 50-60 görmüşlüğümüz var ethernet üzerinden. yukarıda da en ucuz menzil arttırıclardan biriyle 7-11 mbit arası hız görebildim. oyun oynamak için xbox aldım ve hız sorunu yaşamak istemiyorum. bu sebeple en doğru çözüm nedir, yardımcı olabilir misiniz? araştırmalarıma göre aynı hat üzerinde olmadığı için powerline almam mantıklı değil. tp-link deco m4 2li olarak almayı düşünüyorum. çok övülmüş. yine de bu durumda modemin kalitesi sorun yaratır mı bilemiyorum. sadece mesh ile kurtarabilir miyim durumu? modem odamın tam altında bulunuyor, bu sebeple çok uzak sayılmaz aslında. menzil arttırıcı olmadan da bağlanabiliyorum ama sorun yaratıyor ara sıra. hızı düşük oluyor vs. özetle sorum şu deco m4 yeterli olur mu? yoksa keenetic tarzı bir router mı almalıyım? çok anlamıyorum aslında ama bazı yerlerde bunun da yeterli olduğunu okumuştum. dahası ikisine de mi ihtiyacım olur? yardımcı olursanız çok sevinirim |