Şimdi Ara

Üst göğüs?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar üst göğüs için program istiyorum hedef hacim almak üst göğüste.

şimdiden teşekkürler

• Üst göğüs için bi program olmaz ki. Üst göğüs press ve üst göğüs açış yeterli. Yani ne kadar cok çalışırsan o kadar cok şişicek diye bi kaide yok.

Üst göğüs barbel press
    Üst göğüs açış
    Bench dambıl press
    Alt göğüs barbell press
    Kabloda yana açış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali42726

Üst göğüs için bi program olmaz ki. Üst göğüs press ve üst göğüs açış yeterli. Yani ne kadar cok çalışırsan o kadar cok şişicek diye bi kaide yok.

Üst göğüs barbel press
    Üst göğüs açış
    Bench dambıl press
    Alt göğüs barbell press
    Kabloda yana açış

üst göğüs çok eksik olduğu için biraz ağırlık vermeyi düşünmüştüm
  • kilo arttırmayı dene.bencede press ve fly yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlfredBorden

quote:

Orijinalden alıntı: ali42726

Üst göğüs için bi program olmaz ki. Üst göğüs press ve üst göğüs açış yeterli. Yani ne kadar cok çalışırsan o kadar cok şişicek diye bi kaide yok.

Üst göğüs barbel press
    Üst göğüs açış
    Bench dambıl press
    Alt göğüs barbell press
    Kabloda yana açış

üst göğüs çok eksik olduğu için biraz ağırlık vermeyi düşünmüştüm

o zaman deli gibi agır giriceksin o zaman etkisini görürsün
  • Dün araştırırken bir makale buldum, herkes üst göğüs için incline bench press yapıyor ama bu hareket %60 oranında ön omuza vuruyor, reserve grip bench press de ise omuza çok daha az vurarak daha çok üst göğüsü çalıştırıyor diyordu.

Bende artık incline bench yerine düz sehpada reserve grip bench press deniyicem. gerçekten dediği gibi incline bench de omuz yükleniyor ağırlığın çoğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Dün araştırırken bir makale buldum, herkes üst göğüs için incline bench press yapıyor ama bu hareket %60 oranında ön omuza vuruyor, reserve grip bench press de ise omuza çok daha az vurarak daha çok üst göğüsü çalıştırıyor diyordu.

Bende artık incline bench yerine düz sehpada reserve grip bench press deniyicem. gerçekten dediği gibi incline bench de omuz yükleniyor ağırlığın çoğunu.

Bunu okuduğum iyi oldu. Bu tekniği bilmiyordum. Deniyecem ama normal bench yerine mi bunu yapmamız gerekiyor ? yoksa normal yaptıktan sonra incline yerine mi yapıcaz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli Göğüs Ağrısı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Dün araştırırken bir makale buldum, herkes üst göğüs için incline bench press yapıyor ama bu hareket %60 oranında ön omuza vuruyor, reserve grip bench press de ise omuza çok daha az vurarak daha çok üst göğüsü çalıştırıyor diyordu.

Bunu okuduğum iyi oldu. Bu tekniği bilmiyordum. Deniyecem ama normal bench yerine mi bunu yapmamız gerekiyor ? yoksa normal yaptıktan sonra incline yerine mi yapıcaz ?

Incline yerine reserve grip yapılıyor, normal bench press ve incline fly yine yapılabiliyor.

• Reverse grip de açı verilmeden düz şekilde yapılacak değil mi ?
  • http://www.bodybuilding.com/fun/video-anatomy-of-the-chest.htm

Burda tüm detaylar var, video ile anlatmış
  • peki ilk olarak kaç kg ağırlıktan başlamak gerekli?

üst göğüse yüklenmek istememin nedeni;

benim göğüsün sorunu üst göğüsün eksik olmasıymış sanırım zamanında kiloluyken deri genişlemiş yağları eritince üst taraftaki deri boş kalmış üst göğüsten tutup çekiyorum yukarı doğru alttaki sarkma kayboluyor sizce üst göğüs geliştirmemin bu sarkmadan kurtulmayı sağlayabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette faydası olur, üst taraflar doldukça deri yukarı çekecektir.

Kısa sürede hacim almak istiyorsan, önce hareketi doğru yaptığından emin olana kadar hafif kilolarla harekete kendini iyice alıştır. hareketin formu yanlış olursa boşa çalışmış olursun çünkü. hareketi tam olarak hakkıyla yapmaya başlayınca;

Maksimum kilo ile 6-8 tekrar arası 4 set ile çalış.
  • Teşekkürler
  • quote:

Elbette faydası olur, üst taraflar doldukça deri yukarı çekecektir.

Kısa sürede hacim almak istiyorsan, önce hareketi doğru yaptığından emin olana kadar hafif kilolarla harekete kendini iyice alıştır. hareketin formu yanlış olursa boşa çalışmış olursun çünkü. hareketi tam olarak hakkıyla yapmaya başlayınca;

Maksimum kilo ile 6-8 tekrar arası 4 set ile çalış.

teşekkürler, bu son gösterdiğiniz hareketi incline'nin yerine koyuyorum o zaman bunla beraber bench ve dumbell fly ekliyorum peki ilk hangisinden başlanmalı harekete

• Reserve grip bench press
    Bench press
    Incline dumbbell fly
  • benim programım bu ve çok verim aldım zira programımı yazan 30 yılık bodyci bir hoca ve bunları 3x8 yap:

İncline Benc Press
    İncline dumble fly
    üst göğüs dumbble press(yukarda avuçlar birbirine baksın döndür yani)
    Dips

4 hareket benimki bu arada dips alt göğüs diyen arkadaşlar olacaktır denemeden konuşmayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleron

benim programım bu ve çok verim aldım zira programımı yazan 30 yılık bodyci bir hoca ve bunları 3x8 yap:

İncline Benc Press
    İncline dumble fly
    üst göğüs dumbble press(yukarda avuçlar birbirine baksın döndür yani)
    Dips

4 hareket benimki bu arada dips alt göğüs diyen arkadaşlar olacaktır denemeden konuşmayınız

dips alt göğüs ve triceps çalıştırır ağırlıklı olarak kisa dik çekerseniz tri tam olarak aşağıya inip öne egilip çekerseniz alt göğüs çizilir.üst göğüs hareketi değildir hocan 3 hareketi ust göğüs verince bi tanede altgogus vereyim demiş olay bu

• +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.