Şimdi Ara

USR9108 Bağlantı sorunu (Sonunda Çözüldü :) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu modem bıktırdı artık, neredeyse her 10 dakikada bir modemi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum, çünkü internet bağlantısını koparıyor. Wireless bağlantısı duruyor ama internet çalışmıyor. Hem laptop da hem de masaüstünde denedim, sonuç aynı. Daha önce Zoom X4 vardı, canavar gibi çalışıyordu, kopma nedir bilmezdi, ama USR9108 illallah dedirtti resmen... Daha önce bu modemi kullanan ya da benzer sorunu yaşayan arkadaş var mı aramızda? Varsa yardımlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 21 Kasım 2006; 23:26:25 >

• Ben de dün 5473 modelini aldım. Aynı şekilde bugün bağlantıda sorun oldu.3-4 kez resetledim.
    Bir de bu aletin kapama düğmesi yok. Devamlı açık kalması sorun yaratmaz mı?
  • Arkadaşım bende 9108 modem kullanıyorum. Aynı sorun bende de vardı. İlk başta sorun modemden zannettim. Sonradan farkettim ki sorun modemde değil modemin adaptöründe.. Ateş gibi ısınıyor sende fark etmişsindir.. Verilen adaptör TR şartlarına uygun değil.
    Çüknü TR Şebeke voltajı stabil 220v. değil. Millet klimaya, elektrik sobalarına abanınca 195 v a kadar düşmeler oluyor.

Biliyorsun 9108 9 volt 1,2 amper adaptör kullanıyor. şebeke den 210-220 volt geldiğinde problem yok. Ama şebeke voltajı 195-200 e düştüğünde adaptör çıkış gerilimi (yük altında) 6 -7 volta kadar düşüyor. O zaman da bağlantıda kesilmeler oluyor.
    Şayet elektronik bilgin varsa ve voltmetre kullanmayı biliyorsan bu söylediklerimi sende izleyebilirsin..

çözüm olarak SMPS özellikli veya tam regüleli bir adaptör kullanmak gerekiyor.
    Ben Ataba marka 1,2 amp. bir adaptör kullanmaya başladım. (evde vardı) Çıkış gerilimini 12v a ayarladım. (zaten yük altında 10-11v veriyor.) ondan sonra hiç problem yaşamadım..

• quote:

Orjinalden alıntı: outlaw13

Arkadaşım bende 9108 modem kullanıyorum. Aynı sorun bende de vardı. İlk başta sorun modemden zannettim. Sonradan farkettim ki sorun modemde değil modemin adaptöründe.. Ateş gibi ısınıyor sende fark etmişsindir.. Verilen adaptör TR şartlarına uygun değil.
    Çüknü TR Şebeke voltajı stabil 220v. değil. Millet klimaya, elektrik sobalarına abanınca 195 v a kadar düşmeler oluyor.

Biliyorsun 9108 9 volt 1,2 amper adaptör kullanıyor. şebeke den 210-220 volt geldiğinde problem yok. Ama şebeke voltajı 195-200 e düştüğünde adaptör çıkış gerilimi (yük altında) 6 -7 volta kadar düşüyor. O zaman da bağlantıda kesilmeler oluyor.
    Şayet elektronik bilgin varsa ve voltmetre kullanmayı biliyorsan bu söylediklerimi sende izleyebilirsin..

Ben Ataba marka 1,2 amp. bir adaptör kullanmaya başladım. (evde vardı) Çıkış gerilimini 12v a ayarladım. (zaten yük altında 10-11v veriyor.) ondan sonra hiç problem yaşamadım..

Merhaba.
    Adaptörün çıkışını modemin neresine taktın?

• Airties adaptörlerin bu sorunu engellediğini duydum.Acaba USR'lere olur mu bu adaptör?
  • elektirik olayına cok hassas 9108 ani bi voltaj deişiminde restart atıo hemen kndine
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

elektirik olayına cok hassas 9108 ani bi voltaj deişiminde restart atıo hemen kndine

Yol yakınken Airties mı alsam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eger yeni aldıysan deiştirmek bi secenek olabilir ama her modem aynı cıkmıyor nedense bazıları cok iyi bi wireless performansı sunarken
    aynı model ve marka bazı modemler sorun cıkartabiliyor..
  • quote:

eger yeni aldıysan deiştirmek bi secenek olabilir ama her modem aynı cıkmıyor nedense bazıları cok iyi bi wireless performansı sunarken

Evet yeni aldım.Zaten benim derdim wireless değil adls'in kesilmesi.
  • o zmn değiştir derim veya saglam bi adaptor ile dene tekrar 9108 iyi bi modem cunku
  • quote:

Arkadaşım bende 9108 modem kullanıyorum. Aynı sorun bende de vardı. İlk başta sorun modemden zannettim. Sonradan farkettim ki sorun modemde değil modemin adaptöründe.. Ateş gibi ısınıyor sende fark etmişsindir.. Verilen adaptör TR şartlarına uygun değil.

Yani 12V'luk bir adaptör takarsak sorun düzelir mi sence? ve bu adaptörün 12V olması yeterli mi?

• Ben Ataköy'de kullanıyorum modemi bu güne kadar bir kere reset atmadı üç kere bağlantısı koptu eğer sorun voltajdansa olabilir. Ben elektrik tesisatında Belkin Surge Master bir fiş kullanıyorum ani yükselme ve düşmelere karşı bir koruma sağlıyor
  • quote:

o zmn değiştir derim veya saglam bi adaptor ile dene tekrar 9108 iyi bi modem cunku

Ben mi bahtsız bedeviyim yahu ?
    Adaptörü nereden bulacağız? bir de o var?
  • Adaptör yerine güç kaynağı kullanırsan hem pcni hem modemini korumaya alış olursun, ayrıca ani voltaj değişimleri de seni etkilemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAR@N

Adaptör yerine güç kaynağı kullanırsan hem pcni hem modemini korumaya alış olursun, ayrıca ani voltaj değişimleri de seni etkilemez.

eğer sorun gerçekten voltaj düşmesinden kaynaklanıyorsa, bu çözüm daha mantıklı geldi bana...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Denizcan_

quote:

Orjinalden alıntı: BAR@N

Adaptör yerine güç kaynağı kullanırsan hem pcni hem modemini korumaya alış olursun, ayrıca ani voltaj değişimleri de seni etkilemez.

eğer sorun gerçekten voltaj düşmesinden kaynaklanıyorsa, bu çözüm daha mantıklı geldi bana...

Eğer sorun ondan değilse boşuna masraf..Kaldı ki en ucuz UPS 55 YTL.Zaten modeme o kadar para verdik..Yazıktır ya.
  • UPS'ye yapılan masraf hiçbir zaman boşuna değildir. Sadece modemi değil PC,monitor ve yazıcınızı da korumuş olursunuz.

Faydaları :
    - Elektrik hiç kesilmese bile sabit ve dengeli enerjiyi sürekli alırsınız. Böylece dalgalanmalardaki şok darbelerinden korunursunuz
    - Ani elektrik gidişlerinde veri kaybı, HD silinmesi olmaz.
    - Anakart ve HD başta olmak üzere tüm sistem korunmuş olur.

Özellikle önce PC yi sonra kendisini kapatan programlı UPS lerden alırsanız çok faydasını görürsünüz. 2 senedir kullanıyorum. Niye daha önce almadım diye hayıflanıyorum.
  • benim de başıma daha önceden gelmişti böyle bir sorun sonunda modemi geri verdim ve yerine airties rt211 aldım. sorunun elektriksel olduğunu kesinlikle tespit ettim ups olmayan ortamda çalışmazken ups olan ortamda canavar gibi kopmadan kullanılıyordu. adaptörü değiştirmek sorunu çözebilir. ben denemedim yeni almıştım iade hakkımı kullandım...
  • arkadaşıma katılıyorum bende aynı sorunla uğraştım birkaç gün sonra bir ups ile işimi çözdüm
    quote:

Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

quote:

Merhaba.
    Adaptörün çıkışını modemin neresine taktın?

• quote:

eger yeni aldıysan deiştirmek bi secenek olabilir ama her modem aynı cıkmıyor nedense bazıları cok iyi bi wireless performansı sunarken

vallahi ben usr dan çok memnunum bence bi adaptör değişikliği ile bu sorunu aşman mantıklı geliyor ama tabi tercih meselesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.