Şimdi Ara

USR 9106 Hakkında sorularım var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modemi bugun aldım ve kurmaya kuruldum ama bazı sorularım var.

1) Hangi yol ile kurmak daha sağlıklı web arayüzü ilemi yoksa cd sinden çıkan programlamı? Birde ayarların ardından kaydetmek felan gerekmiyor galiba.
    2) Modemi kapatıp açınca WAN IP ışığı ilk kırmızı yanıyor sonra birkaç dakika sonra yeşeriyor ve internete bağlanabiliyorum. Kitapçığında İSS'den ''IP adresi alınamamıştır'' diyor yani bir süre sonra IP alabiliyor bu normalmi?
    3)Ben eski splitterım ile kullanıyorum içinden çıkanlar ne işe yarıyor? Line filter felan çıktı ama ne işe yarıyor anlamadım gitti. Diğer çıkan alette garip bişe? Bunları nasıl bağlayacam...

• 1.Bende aynı modemin koblolusunu kullanıyorum. Modemin cdsindeki kurulum sihirbazıda zaten web arayüzlüdür ayrıca TürkTelekom için hazır ayarlar var ordan kurmanı tavsiye ederim.
    2.WAN IP ışığının kısa süreli kırmızı yanması normaldir, bu durumun uzun sürmesi durumunda bağlantı problemleri (IP alamama) var demektir. Modem kapatılıp açılarak yeni bağlantı sağlanması sorunu çözebilir.
    3.Kutu içinden splitter, micro filter ve senin modemin modelinde kablosuz erişim için cihaz bulunuyor.Bunlardan ucu jacklı 12 cm boylarında kablusu ve diğer ucunda da iki jack girişli parça olan splitter bunun jacklı kablosunu modeme bağlayıp ayırma işlemini oradan ya da direkt hat prizinden yapabilirsin. Micro filter ise telefon ve internet aynı anda kullanıldığında telefondaki parazitleri ve ses kalitesindeki düşüşü minumuma indirmek için kullanılır. Eğer micro filtre takmadan telefonu kullandığında ses çok cızırtılı geliyorsa, telefona micro filtre bağlamalısın. O garip dediğin anten gibi şeyleride modemin arkasındaki altın renkli yerler oılması lazım oraya takıyosun.

444 0 375'i arayarak Türk Telekomdan ücretsiz yerinde destek ve bilgi alabilirsin. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 22 Ekim 2005, 21:40:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Shinning Star

1.Bende aynı modemin koblolusunu kullanıyorum. Modemin cdsindeki kurulum sihirbazıda zaten web arayüzlüdür ayrıca TürkTelekom için hazır ayarlar var ordan kurmanı tavsiye ederim.
    2.WAN IP ışığının kısa süreli kırmızı yanması normaldir, bu durumun uzun sürmesi durumunda bağlantı problemleri (IP alamama) var demektir. Modem kapatılıp açılarak yeni bağlantı sağlanması sorunu çözebilir.
    3.Kutu içinden splitter, micro filter ve senin modemin modelinde kablosuz erişim için cihaz bulunuyor.Bunlardan ucu jacklı 12 cm boylarında kablusu ve diğer ucunda da iki jack girişli parça olan splitter bunun jacklı kablosunu modeme bağlayıp ayırma işlemini oradan ya da direkt hat prizinden yapabilirsin. Micro filter ise telefon ve internet aynı anda kullanıldığında telefondaki parazitleri ve ses kalitesindeki düşüşü minumuma indirmek için kullanılır. Eğer micro filtre takmadan telefonu kullandığında ses çok cızırtılı geliyorsa, telefona micro filtre bağlamalısın. O garip dediğin anten gibi şeyleride modemin arkasındaki altın renkli yerler oılması lazım oraya takıyosun.

444 0 375'i arayarak Türk Telekomdan ücretsiz yerinde destek ve bilgi alabilirsin. Kolay gelsin.

Benim kutudan kablosuz aparat çıkmadı yani sadece modem olanı aldım. Sanırım şimdi anladım. Bir ucu erkek jack ı duvar prizine takıyorum. Ondan çıkan 2li dişi yerlerinde birinden modeme gidiyorum diğerindende telefona gidiyorum. Telefona giden kabloya ayrıca line filter takıyorum. Anladımda saçma değilmi diğer modemlerden bi tane spiletter çıkar ikisinin işini yapardı bu neden böle 2 tane?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 22 Ekim 2005, 20:02:22 >

• kablosuz aparat çıkmadıysa bir alt modeli almışsın demektir. aynı kasa tipi üzerinde iki model var modem olarak. birisi kablosuz özellikli diğer normal 4 port ethernet modem kurulumu konsol ile yada cd ilede yapabilirsin. ben konsol ile daha kolay buluyoru. wan ip ışığı ilk kırmızı sonra yeşil yanması normaldir. micro filtreyi paralel kullandığın başka telefon için kullanabilirsin zaten el kitabında ayrıntılı şekille anlatılmış. kutudan çıkan aparatın birisi gelen hattı ikiye ayıran bir kablodur duvar tipi rj11 jaclar ile uyumlu duvar pirizine takınca kablonun birisini modeme diğer ucuda paralel aparata bağla. boş kalan rj11 yuvaya micro filtreyi tak sonra mikro filtreye telefon takarsa hattında telefon ile konuşurken parazit yada modem sinyali duymazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

Orjinalden alıntı: Shinning Star

1.Bende aynı modemin koblolusunu kullanıyorum. Modemin cdsindeki kurulum sihirbazıda zaten web arayüzlüdür ayrıca TürkTelekom için hazır ayarlar var ordan kurmanı tavsiye ederim.

Benim kutudan kablosuz aparat çıkmadı yani sadece modem olanı aldım. Sanırım şimdi anladım. Bir ucu erkek jack ı duvar prizine takıyorum. Ondan çıkan 2li dişi yerlerinde birinden modeme gidiyorum diğerindende telefona gidiyorum. Telefona giden kabloya ayrıca line filter takıyorum. Anladımda saçma değilmi diğer modemlerden bi tane spiletter çıkar ikisinin işini yapardı bu neden böle 2 tane?

Diğer modemlerde Micro Filter olmadığından 1 tanedir. HawkEye arkadaşın dediği gibi eğer kablosuz aparat yoksa 9105 modelini kullanıyosun. Arkasında iki köşede de sarı yerler var, kablosuzlarda.

• Arkadaşlar yanlış anladınız yada ben yanlış anlattım. Modem kablosuz siz kablosuz aparat değince bi ara bu modemin usb kablosuz alıcısı ile satılan modeli vardı onu aldığımı sandığınızı sandım. Yoksa modem 9106 yanlız şu spiletter mevzusu çorba oldu. Bundan önce gördüklerimde 3 giriş olurdu birine line ı takardım diğerlerinden birini modeme diğerini telefona bağladıkmı tamamdı. Bunda 2 değişik aparat var. Yangisini nereye takacam anlamadımki.???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.