Şimdi Ara

uskumrunun yanına nasıl bir garnitür olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: photo_canon1

evet ama ilk olunca korkuyor insan.. neyse canım herşeyin ilki vardır demişler

bu arada karar verdim güzel bir buğulama yapıyorum yarına ölmez sağkalırsam inşallah.. balıklar için de güzel bir salata/sos gibi birşey yapıcam birde kola oldu muydu tamamdır

sen yaparsın da olmamamı:D

fırınında buğulama yapmanın en güzel tarafıda şahane soğan pişmesi tabi bana göre o yüzden halka olarak bol soğan koyarım alt tarafa da patates dizerim en üstüne de ikiye ayrılmış bir biçimde bolca domates koyarım

acıktım vallaşimdiden afiyet olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

bu arada karar verdim güzel bir buğulama yapıyorum yarına ölmez sağkalırsam inşallah.. balıklar için de güzel bir salata/sos gibi birşey yapıcam birde kola oldu muydu tamamdır

fırınında buğulama yapmanın en güzel tarafıda şahane soğan pişmesi tabi bana göre o yüzden halka olarak bol soğan koyarım alt tarafa da patates dizerim en üstüne de ikiye ayrılmış bir biçimde bolca domates koyarım

bence sogan ve lımon dilimleriyle de super oluo..patatesle domatesle ben hıc yemedım ama ne bılım sırf balık olsun yeter ya napım patatesı:D:D

yanına da rokalı marullu domateslı bı salata yaparım kı off allhım off yarın bende alıcam ya mahvettın bızı

• quote:

quote:

eyv hocam da olmayabilir.. olmazsa kuru ekmek yesinler napim yani.. ama yapıcam yahu.. kolay geliyoda temizlemesi filan biraz zor gibi.. neyse bakıcaz bir hal çaresin

ben soğan-domates-patates-limon koyucam.. yani öyle planlıyorum belki en altına yani balıkların altına marul sererim.. ama hem leziz hemde sağlıklı birşey yapma çabasındayım.. bakalım ne kadar becericez..

quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

quote:

quote:

bence sogan ve lımon dilimleriyle de super oluo..patatesle domatesle ben hıc yemedım ama ne bılım sırf balık olsun yeter ya napım patatesı:D:D

yanına da rokalı marullu domateslı bı salata yaparım kı off allhım off yarın bende alıcam ya mahvettın bızı

ben deidğim gibi hepsini birden koyucam.. hem daha leziz, hem daha zengin, hemde bol ve karışık sebzeli olduğu için daha da sağlıklı olacaktır.. üzerine çok azda olsa biraz da kekik.. belki 1-2 diş de sarımsak.. kanserin baş düşmanı.. hem koku verir hem de tat.. belki birkaç tane biber koyabilir yanlarına ben de bir salata yapacağım.. aslında içine koyduğum malzemelerle diyebilirim.. ama pişmemiş halleri.. maydonoz-marul-biber-soğan var aklımda ama onu tam düşünmedim daha..

yemek yapmak zor zanaat.. millet düşünmeden yapar eder, ama ben önce kafamda tsarlarrım yapacağımı, yapmak istediğimi ondan sonra işe koyulurum.. planlıyımdır.. az önce anlattıklarımı aşçı edasıyla anlatmamın sebebide okumak, araştırmak.. aslında herkes biraz araştırsa öğrenir, eder yemek yapmayı.. hemde en güzelinden.. her yemeğin püf noktasını iyi bilmek gerek.. örneğin balığın püf noktası içinde hiçbir kan zerreciğinin kalmamasıymış.. zira bu ete acı bir tat veriyormuş tabi buda bariz bir lezzet kaybı demek.. o sebeple çok iyi yıkanmalıymış.. bunu yeni öğrendim..

neyse yarın ola hayrola diyelim.. herşey için çok sağolun.. balık yapacaklara, yapmayı düşünenlere şimdiden afiyet olsun

• ve yaptım.. az önce afiyetle bir güzel yedik balıkları..

denemek isteyenler için yapım sürecim, gerçi gayet basit ama gene de;

uskumruları kipadan aldım.. balıkçı buyrun siz seçin dedi.. yok ben anlamam, sen seç dedim.. neyse aldık temizlemesini rica ettim.. 10dk sonra aldım.. ev geldim hemen işe koyuldum.. yüzgeçlerini vs kestim içindeki kanı(içinde kan kalırsa balığa acımsı bir tat veriyormuş, bilginize.. ben diş fırçasıyla temizledim..) temizledim(kafasını adam kesmişti zaten balıkların ki ben kesemezdim herhalde).. bayağa bir uğraştım ama bembeyaz etli balıklar çıktı ortaya(kimi kısımları siyah doğal olarak ama kansız gayet güzel etli balıklar çıktı meydana).. balıklar pek büyük değildi ama ufak da sayılmazdı.. içlerini doldurdum bende.. soğan, maydonoz, limon, sarımsak, acı olmayan kırmızı biber(paprika mıdır nedir ondan) koydum.. en üstlerine de yeşil biber/soğan/kırmızı acı olmayan biberlerin kalanlarını.. sonra biraz yağ(sadece yapışmamasını sağlayacak kadar ve üstlerini alimünyum folyo ile örttüm, 200 derecelik fırına attım.. yaklaşık 40-45 dakika sonra aldım fırından bir güzel kokular geliyordu ki inanamadım.. eti yumuşacık, bol sebzeli, limonlu, sarımsaklı enfes bir balıktı.. yaklaşık 10-15 liraya 6 kişilik yemek hazırlamış oldum sonra bir güzel yedik afiyetle tabi.. 3 kişi hariç.. onların payı yarına kaldı(oınlarınkini de götürmek aklımdan geçmedi değila slında ama neyse).. yediğim en güzel balıktı desem yalan olmaz herhalde..

bu arada balıkların iskeletini ve etrafındaki kılçıkları da temizledim ki biraz daha rahat yiyebilelim balıkları.. çıkarırken biraz et ziyan olabiliyor ama e azdnan daha kolay yenilebilir bir balık çıkıyor ortaya..

bu arada dipnot: balığın yanında havuç domates ve soğan üçlüsü yenildi.. bolca limonlu havuç çok güzeldi.. summaklı soğanda öyle.. domates pahalı olduğu için muthişti diyorum bu pahalı psikolojiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 5 Ekim 2010; 21:40:44 >

• Hanım uskumruları bu cihazda 15 dakikada pişiriyor. Hem sağlıklı hem lezzetli

uskumrunun yanına nasıl bir garnitür olmalı?
  • afiyet olsun zaten güzel, sağlıklı ve daha uygun yemek evde yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hanım uskumruları bu cihazda 15 dakikada pişiriyor. Hem sağlıklı hem lezzetli

uskumrunun yanına nasıl bir garnitür olmalı?

malesef bizde yok bundan ama bir ara almayı düşünüyordum bunun benzeri birşey sonra gerek görmediler, bende vazcaydım.. ama fırında da gayet güzel oluyor.. üzeri alimünyum folyo ile örtülünce su buharı da içinde kalıyor kendi buharlarında pişiyor balıklar ve sebzeler.. yumuşacık..

quote:

afiyet olsun zaten güzel, sağlıklı ve daha uygun yemek evde yapılır

çok sağol hocam.. biraz da senin sorularıma veridğin cevaplar sayesinde yaptım bu işi.. aslında çok aç olmasam ve güzel güzel kokular yaymasa tepsi fotoğraflarını çekecektim ma dayanamayıp hemen yumuldum yemeğe uyumadan önce de bir tanesini öylece götürme planlarım var ama yakalanmazsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 5 Ekim 2010; 21:54:49 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.