Şimdi Ara

uskumrunun yanına nasıl bir garnitür olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az önceki konuda uskumru hakkında birkaç soru sordum sağolsun bilen arkadaşlar yanıtladı.. şimdiki sorumsa yanına ne yapılmalı yada nasıl bir garnitür olmalı..

    rakı hariç beyler.. baştan söylüyorum..

    ben soğan domates filan diye düşünüyorum ama tam nette bir fikrim yok.. ilk defa uskumru yiycem+ilk defa da pişiricem.. çok heyecanlıyım nasıl birşeyler yapmalıyım yanına?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    soğan ve yapabiliyorsan havuç salatası bu arada daha önce domates ile birlikte balık yememişimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara Kisuke.

    soğan ve yapabiliyorsan havuç salatası bu arada daha önce domates ile birlikte balık yememişimdir.

    Alıntıları Göster
    balıgın yanına roka ve marullu bı salata gıderkı off dıorum
  • hocu nasıl pişireceksin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara Kisuke.

    soğan ve yapabiliyorsan havuç salatası bu arada daha önce domates ile birlikte balık yememişimdir.


    yapmam mı hocam.. hemde nasıl

    quote:

    Orijinalden alıntı: <flame>

    balıgın yanına roka ve marullu bı salata gıderkı off dıorum


    balığı yarın akşam pişiricem.. pazarda var.. roka marulda alırım.. yeter ki güzel bir yemek olsun


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    hocu nasıl pişireceksin?


    valla hocam henüz net bir karar varabilmiş değilim ama, bir kısmını ızgarada yağsız olarak pişirmeyi, bir kısmını da fırında buğulama yapmayı düşünüyorum şuan..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara Kisuke.

    soğan ve yapabiliyorsan havuç salatası bu arada daha önce domates ile birlikte balık yememişimdir.


    yapmam mı hocam.. hemde nasıl

    quote:

    Orijinalden alıntı: <flame>

    balıgın yanına roka ve marullu bı salata gıderkı off dıorum


    balığı yarın akşam pişiricem.. pazarda var.. roka marulda alırım.. yeter ki güzel bir yemek olsun


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    hocu nasıl pişireceksin?


    valla hocam henüz net bir karar varabilmiş değilim ama, bir kısmını ızgarada yağsız olarak pişirmeyi, bir kısmını da fırında buğulama yapmayı düşünüyorum şuan..

    Alıntıları Göster




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Urahara Kisuke.

    soğan ve yapabiliyorsan havuç salatası bu arada daha önce domates ile birlikte balık yememişimdir.


    yapmam mı hocam.. hemde nasıl

    quote:

    Orijinalden alıntı: <flame>

    balıgın yanına roka ve marullu bı salata gıderkı off dıorum


    balığı yarın akşam pişiricem.. pazarda var.. roka marulda alırım.. yeter ki güzel bir yemek olsun


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    hocu nasıl pişireceksin?


    valla hocam henüz net bir karar varabilmiş değilim ama, bir kısmını ızgarada yağsız olarak pişirmeyi, bir kısmını da fırında buğulama yapmayı düşünüyorum şuan..

    Alıntıları Göster
    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...




    vay be.. öyle bir anlattın ki yarını bile bekleyesim yok.. da yoğurt zehirlemez mi yaw gerçi balık bayat olursa zehirler derler ki ben çok kez ton bağlığıyla cacık yemişimdir ama ne bileyim sakata gelmeyelim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan




  • zehirlenme dediğin gibi balığa bakar ama o da herkes de olmaz ben her türlü yiyorum bir şey olmadı
    şimdi balığı aldın mı bilmiyorum ama balıkların solungaçlarını kırmızı boya ile boyarlar mesela
    palamutların kıpkırmızıdır kırmızı olması saatlik balık olduğu anlamına gelir ama karadenizden yollandığı
    için saatlik balık olmaz boyalı balık olur bunları düşünerek taze balık alırsan rahat edersin

    pişirme olarak ben uskumruyu yemek olarak pişiriyorum diğerlerine göre böyle uskumru daha güzel oluyor
    bu yemeği bol domatesli olarak tava pişiriyoruz hafif yağlı oluyor yanında hafif erimiş olan domateslerle
    tadı çok güzel oluyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 3 Ekim 2010; 18:55:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    zehirlenme dediğin gibi balığa bakar ama o da herkes de olmaz ben her türlü yiyorum bir şey olmadı
    şimdi balığı aldın mı bilmiyorum ama balıkların solungaçlarını kırmızı boya ile boyarlar mesela
    palamutların kıpkırmızıdır kırmızı olması saatlik balık olduğu anlamına gelir ama karadenizden yollandığı
    için saatlik balık olmaz boyalı balık olur bunları düşünerek taze balık alırsan rahat edersin

    pişirme olarak ben uskumruyu yemek olarak pişiriyorum diğerlerine göre böyle uskumru daha güzel oluyor
    bu yemeği bol domatesli olarak tava pişiriyoruz hafif yağlı oluyor yanında hafif erimiş olan domateslerle
    tadı çok güzel oluyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan





    valla uskumrular "ithal"miş.. kipadan alacağım zaten.. tanesi 1 liraymış.. almak istreyen varsa hem bilsin..

    yani sanırım razeliğini bilemiycem.. göz parlıklığına vs bakın diyorlarla ona dikakt ederim anca.. tavada bu zamanlarda yağlı olduğu söyleniyor.. eylül-ocak arası.. ama gene de bilemiyorum.. sadece okudum.. yemek konusunda bayağa hassaasımdır.. ilk defa da pişirecek olsam aşçı edasıyla herşeye en iyi şekilde yapmayı severim.. mesela üzümlü kek yaptım ilk defa (çok severim ama yapan olmayınca mecbur kendiniz yapıyorsunuz).. neyse.. bir arkadşaım geldi.. çay ile üzümlü kek ikram ettim.. yemem dedi sevmiyorum.. yaw bi dene dedim.. adam 4/1ini götürüverdi.. hani sevmiyordun dedim.. ee bu güzel olmuş dedi

    işte aslında işin sırrı burda.. sevmeyene de sevdirmek.. kardeşim yemez mesela balık.. ama yapıcam ve yiyecek.. yediricem.. aşçılık okuluna filan gitmişliğim yok ama yemek konusunda iddalıyımdır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    zehirlenme dediğin gibi balığa bakar ama o da herkes de olmaz ben her türlü yiyorum bir şey olmadı
    şimdi balığı aldın mı bilmiyorum ama balıkların solungaçlarını kırmızı boya ile boyarlar mesela
    palamutların kıpkırmızıdır kırmızı olması saatlik balık olduğu anlamına gelir ama karadenizden yollandığı
    için saatlik balık olmaz boyalı balık olur bunları düşünerek taze balık alırsan rahat edersin

    pişirme olarak ben uskumruyu yemek olarak pişiriyorum diğerlerine göre böyle uskumru daha güzel oluyor
    bu yemeği bol domatesli olarak tava pişiriyoruz hafif yağlı oluyor yanında hafif erimiş olan domateslerle
    tadı çok güzel oluyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan





    valla uskumrular "ithal"miş.. kipadan alacağım zaten.. tanesi 1 liraymış.. almak istreyen varsa hem bilsin..

    yani sanırım razeliğini bilemiycem.. göz parlıklığına vs bakın diyorlarla ona dikakt ederim anca.. tavada bu zamanlarda yağlı olduğu söyleniyor.. eylül-ocak arası.. ama gene de bilemiyorum.. sadece okudum.. yemek konusunda bayağa hassaasımdır.. ilk defa da pişirecek olsam aşçı edasıyla herşeye en iyi şekilde yapmayı severim.. mesela üzümlü kek yaptım ilk defa (çok severim ama yapan olmayınca mecbur kendiniz yapıyorsunuz).. neyse.. bir arkadşaım geldi.. çay ile üzümlü kek ikram ettim.. yemem dedi sevmiyorum.. yaw bi dene dedim.. adam 4/1ini götürüverdi.. hani sevmiyordun dedim.. ee bu güzel olmuş dedi

    işte aslında işin sırrı burda.. sevmeyene de sevdirmek.. kardeşim yemez mesela balık.. ama yapıcam ve yiyecek.. yediricem.. aşçılık okuluna filan gitmişliğim yok ama yemek konusunda iddalıyımdır..


    iyisin valla bende deniz ürünlerinde baya deneyimliyimdir bu tarz yemekleri yapmayı severim balık
    sevmeyene balığı sevdiririm

    uskumruda tavada olmaz diye pek bir şey yok eti her şeye müsait ama yağlı balığı genelde
    ızgara olarak yaparlar o yüzden tavaya sıcak bakmazlar gerek ortam olsun gerek içkinin yanında gitsin
    manasında...
    unla yapacaksan mutlaka una tuz karıştır bu baya balığın tadını etkiler

    ek olarak balığın yanında haşlanmış karideste iyi gider bu karidesi haşlama olarak yapabilirsin ama benim tercihim ya sirke yada şarap suyu ile yağlı tavada pişirmen olacaktır ben şarabı tercih ediyorum
    etini çok güzel yapıyor karidesten az bi şey alsan da meze olarak yeterli hatta hazır donmuşta olabilir ama
    jumbolardan alma onlar pahalıya kaçar yine de size kalmış




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    zehirlenme dediğin gibi balığa bakar ama o da herkes de olmaz ben her türlü yiyorum bir şey olmadı
    şimdi balığı aldın mı bilmiyorum ama balıkların solungaçlarını kırmızı boya ile boyarlar mesela
    palamutların kıpkırmızıdır kırmızı olması saatlik balık olduğu anlamına gelir ama karadenizden yollandığı
    için saatlik balık olmaz boyalı balık olur bunları düşünerek taze balık alırsan rahat edersin

    pişirme olarak ben uskumruyu yemek olarak pişiriyorum diğerlerine göre böyle uskumru daha güzel oluyor
    bu yemeği bol domatesli olarak tava pişiriyoruz hafif yağlı oluyor yanında hafif erimiş olan domateslerle
    tadı çok güzel oluyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan





    valla uskumrular "ithal"miş.. kipadan alacağım zaten.. tanesi 1 liraymış.. almak istreyen varsa hem bilsin..

    yani sanırım razeliğini bilemiycem.. göz parlıklığına vs bakın diyorlarla ona dikakt ederim anca.. tavada bu zamanlarda yağlı olduğu söyleniyor.. eylül-ocak arası.. ama gene de bilemiyorum.. sadece okudum.. yemek konusunda bayağa hassaasımdır.. ilk defa da pişirecek olsam aşçı edasıyla herşeye en iyi şekilde yapmayı severim.. mesela üzümlü kek yaptım ilk defa (çok severim ama yapan olmayınca mecbur kendiniz yapıyorsunuz).. neyse.. bir arkadşaım geldi.. çay ile üzümlü kek ikram ettim.. yemem dedi sevmiyorum.. yaw bi dene dedim.. adam 4/1ini götürüverdi.. hani sevmiyordun dedim.. ee bu güzel olmuş dedi

    işte aslında işin sırrı burda.. sevmeyene de sevdirmek.. kardeşim yemez mesela balık.. ama yapıcam ve yiyecek.. yediricem.. aşçılık okuluna filan gitmişliğim yok ama yemek konusunda iddalıyımdır..


    iyisin valla bende deniz ürünlerinde baya deneyimliyimdir bu tarz yemekleri yapmayı severim balık
    sevmeyene balığı sevdiririm

    uskumruda tavada olmaz diye pek bir şey yok eti her şeye müsait ama yağlı balığı genelde
    ızgara olarak yaparlar o yüzden tavaya sıcak bakmazlar gerek ortam olsun gerek içkinin yanında gitsin
    manasında...
    unla yapacaksan mutlaka una tuz karıştır bu baya balığın tadını etkiler

    ek olarak balığın yanında haşlanmış karideste iyi gider bu karidesi haşlama olarak yapabilirsin ama benim tercihim ya sirke yada şarap suyu ile yağlı tavada pişirmen olacaktır ben şarabı tercih ediyorum
    etini çok güzel yapıyor karidesten az bi şey alsan da meze olarak yeterli hatta hazır donmuşta olabilir ama
    jumbolardan alma onlar pahalıya kaçar yine de size kalmış


    bende sevdiricem.. yani öyle umuyorum.. ders çalışır gibi balık nasıl temizlenir/pişirilir konularına bakıyorum.. yarın sınav vericez sanki

    elbette tavada olmaz diye birşey yok ama, tavsiye öyledir hani.. yani okuduğum kadarıyla öyle yazmışlar.. ama belki de 3e bölerim yağda tava/yağsız ızgarada/fırında buğulama olarak yaparım.. bilmiyorum şuan.. kararı son anda vericem gibi

    una neden tuz karıştırılır bu arda? sadece tat için mi? yoksa başka birşey mi?

    karides alacağımı sanmıyorum ama gitmişken ona da bakarım belki.. zaten alırsam tavsiyelerine uyacağım

    edit: birde balık "marine" edilir mi? hani bir baharat karışımı yada rka/maydonoz/limon suyu gibi bir karışımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 3 Ekim 2010; 19:31:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    zehirlenme dediğin gibi balığa bakar ama o da herkes de olmaz ben her türlü yiyorum bir şey olmadı
    şimdi balığı aldın mı bilmiyorum ama balıkların solungaçlarını kırmızı boya ile boyarlar mesela
    palamutların kıpkırmızıdır kırmızı olması saatlik balık olduğu anlamına gelir ama karadenizden yollandığı
    için saatlik balık olmaz boyalı balık olur bunları düşünerek taze balık alırsan rahat edersin

    pişirme olarak ben uskumruyu yemek olarak pişiriyorum diğerlerine göre böyle uskumru daha güzel oluyor
    bu yemeği bol domatesli olarak tava pişiriyoruz hafif yağlı oluyor yanında hafif erimiş olan domateslerle
    tadı çok güzel oluyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan





    valla uskumrular "ithal"miş.. kipadan alacağım zaten.. tanesi 1 liraymış.. almak istreyen varsa hem bilsin..

    yani sanırım razeliğini bilemiycem.. göz parlıklığına vs bakın diyorlarla ona dikakt ederim anca.. tavada bu zamanlarda yağlı olduğu söyleniyor.. eylül-ocak arası.. ama gene de bilemiyorum.. sadece okudum.. yemek konusunda bayağa hassaasımdır.. ilk defa da pişirecek olsam aşçı edasıyla herşeye en iyi şekilde yapmayı severim.. mesela üzümlü kek yaptım ilk defa (çok severim ama yapan olmayınca mecbur kendiniz yapıyorsunuz).. neyse.. bir arkadşaım geldi.. çay ile üzümlü kek ikram ettim.. yemem dedi sevmiyorum.. yaw bi dene dedim.. adam 4/1ini götürüverdi.. hani sevmiyordun dedim.. ee bu güzel olmuş dedi

    işte aslında işin sırrı burda.. sevmeyene de sevdirmek.. kardeşim yemez mesela balık.. ama yapıcam ve yiyecek.. yediricem.. aşçılık okuluna filan gitmişliğim yok ama yemek konusunda iddalıyımdır..


    iyisin valla bende deniz ürünlerinde baya deneyimliyimdir bu tarz yemekleri yapmayı severim balık
    sevmeyene balığı sevdiririm

    uskumruda tavada olmaz diye pek bir şey yok eti her şeye müsait ama yağlı balığı genelde
    ızgara olarak yaparlar o yüzden tavaya sıcak bakmazlar gerek ortam olsun gerek içkinin yanında gitsin
    manasında...
    unla yapacaksan mutlaka una tuz karıştır bu baya balığın tadını etkiler

    ek olarak balığın yanında haşlanmış karideste iyi gider bu karidesi haşlama olarak yapabilirsin ama benim tercihim ya sirke yada şarap suyu ile yağlı tavada pişirmen olacaktır ben şarabı tercih ediyorum
    etini çok güzel yapıyor karidesten az bi şey alsan da meze olarak yeterli hatta hazır donmuşta olabilir ama
    jumbolardan alma onlar pahalıya kaçar yine de size kalmış


    bende sevdiricem.. yani öyle umuyorum.. ders çalışır gibi balık nasıl temizlenir/pişirilir konularına bakıyorum.. yarın sınav vericez sanki

    elbette tavada olmaz diye birşey yok ama, tavsiye öyledir hani.. yani okuduğum kadarıyla öyle yazmışlar.. ama belki de 3e bölerim yağda tava/yağsız ızgarada/fırında buğulama olarak yaparım.. bilmiyorum şuan.. kararı son anda vericem gibi

    una neden tuz karıştırılır bu arda? sadece tat için mi? yoksa başka birşey mi?

    karides alacağımı sanmıyorum ama gitmişken ona da bakarım belki.. zaten alırsam tavsiyelerine uyacağım

    edit: birde balık "marine" edilir mi? hani bir baharat karışımı yada rka/maydonoz/limon suyu gibi bir karışımla


    yani benim tava dediğimde sonuçta buğulamanın oçakta yapılan hali bende tava balığını pek sevmem
    fırında buğulama idealdir ama zaman az olunca tavada domatesli olarak kızartma değilde yemek olarak
    yapıyorum ama kikla filan sadece tavada oluyor onlar ayrı

    una tuz karıştırma her balıkta gerek yok ama bağzı balıklarda tadı daha çok öne çıkartır mesela
    kalkan olsun dil balığı olsun unlarda tuza gerek yok un yeter çünkü tadı istemesende çıkar
    ama özellikle fleto olarak tavada yapacaksan tuza biraz ihtiyaç var tadı oluşturması açısından

    marine etmene gerek yok marineyi biz denizden çıkmış sert balığa yapıyoruz mığrı olsun ahtapot olsun eti sert olanlara, baharatlayıp marine etmeye de gerek yok yapılabilir ama balığı soğuk ikram edecekseniz
    olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 3 Ekim 2010; 19:42:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

    zehirlenme dediğin gibi balığa bakar ama o da herkes de olmaz ben her türlü yiyorum bir şey olmadı
    şimdi balığı aldın mı bilmiyorum ama balıkların solungaçlarını kırmızı boya ile boyarlar mesela
    palamutların kıpkırmızıdır kırmızı olması saatlik balık olduğu anlamına gelir ama karadenizden yollandığı
    için saatlik balık olmaz boyalı balık olur bunları düşünerek taze balık alırsan rahat edersin

    pişirme olarak ben uskumruyu yemek olarak pişiriyorum diğerlerine göre böyle uskumru daha güzel oluyor
    bu yemeği bol domatesli olarak tava pişiriyoruz hafif yağlı oluyor yanında hafif erimiş olan domateslerle
    tadı çok güzel oluyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye


    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı



    balığın yanında en güzel salata gidiyor rokayı söylemişler ilaveten salatayı kırmızı biber turşusu ile süsleyebilirsin balıkla da iyi gider ondan sonra alacağın bir paket mantarı temizleyip 4 e bölerek
    kızgın yağa atıp üstüne bol miktarda kekik atarsan şahane bir tat çıkar ortaya ondan havucu rendelersin
    üstüne çok az un ve biraz tuz atarsın iyice kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırırsın ...



    hocam parasini veriyim hazirla sundan





    valla uskumrular "ithal"miş.. kipadan alacağım zaten.. tanesi 1 liraymış.. almak istreyen varsa hem bilsin..

    yani sanırım razeliğini bilemiycem.. göz parlıklığına vs bakın diyorlarla ona dikakt ederim anca.. tavada bu zamanlarda yağlı olduğu söyleniyor.. eylül-ocak arası.. ama gene de bilemiyorum.. sadece okudum.. yemek konusunda bayağa hassaasımdır.. ilk defa da pişirecek olsam aşçı edasıyla herşeye en iyi şekilde yapmayı severim.. mesela üzümlü kek yaptım ilk defa (çok severim ama yapan olmayınca mecbur kendiniz yapıyorsunuz).. neyse.. bir arkadşaım geldi.. çay ile üzümlü kek ikram ettim.. yemem dedi sevmiyorum.. yaw bi dene dedim.. adam 4/1ini götürüverdi.. hani sevmiyordun dedim.. ee bu güzel olmuş dedi

    işte aslında işin sırrı burda.. sevmeyene de sevdirmek.. kardeşim yemez mesela balık.. ama yapıcam ve yiyecek.. yediricem.. aşçılık okuluna filan gitmişliğim yok ama yemek konusunda iddalıyımdır..


    iyisin valla bende deniz ürünlerinde baya deneyimliyimdir bu tarz yemekleri yapmayı severim balık
    sevmeyene balığı sevdiririm

    uskumruda tavada olmaz diye pek bir şey yok eti her şeye müsait ama yağlı balığı genelde
    ızgara olarak yaparlar o yüzden tavaya sıcak bakmazlar gerek ortam olsun gerek içkinin yanında gitsin
    manasında...
    unla yapacaksan mutlaka una tuz karıştır bu baya balığın tadını etkiler

    ek olarak balığın yanında haşlanmış karideste iyi gider bu karidesi haşlama olarak yapabilirsin ama benim tercihim ya sirke yada şarap suyu ile yağlı tavada pişirmen olacaktır ben şarabı tercih ediyorum
    etini çok güzel yapıyor karidesten az bi şey alsan da meze olarak yeterli hatta hazır donmuşta olabilir ama
    jumbolardan alma onlar pahalıya kaçar yine de size kalmış


    bende sevdiricem.. yani öyle umuyorum.. ders çalışır gibi balık nasıl temizlenir/pişirilir konularına bakıyorum.. yarın sınav vericez sanki

    elbette tavada olmaz diye birşey yok ama, tavsiye öyledir hani.. yani okuduğum kadarıyla öyle yazmışlar.. ama belki de 3e bölerim yağda tava/yağsız ızgarada/fırında buğulama olarak yaparım.. bilmiyorum şuan.. kararı son anda vericem gibi

    una neden tuz karıştırılır bu arda? sadece tat için mi? yoksa başka birşey mi?

    karides alacağımı sanmıyorum ama gitmişken ona da bakarım belki.. zaten alırsam tavsiyelerine uyacağım

    edit: birde balık "marine" edilir mi? hani bir baharat karışımı yada rka/maydonoz/limon suyu gibi bir karışımla


    yani benim tava dediğimde sonuçta buğulamanın oçakta yapılan hali bende tava balığını pek sevmem
    fırında buğulama idealdir ama zaman az olunca tavada domatesli olarak kızartma değilde yemek olarak
    yapıyorum ama kikla filan sadece tavada oluyor onlar ayrı

    una tuz karıştırma her balıkta gerek yok ama bağzı balıklarda tadı daha çok öne çıkartır mesela
    kalkan olsun dil balığı olsun unlarda tuza gerek yok un yeter çünkü tadı istemesende çıkar
    ama özellikle fleto olarak tavada yapacaksan tuza biraz ihtiyaç var tadı oluşturması açısından

    marine etmene gerek yok marineyi biz denizden çıkmış sert balığa yapıyoruz mığrı olsun ahtapot olsun eti sert olanlara, baharatlayıp marine etmeye de gerek yok yapılabilir ama balığı soğuk ikram edecekseniz
    olabilir


    hocam peki bu uskumrunun kılçıklarını yani iskeletini temizleyip, kafasını yüzgeçlerini vs koparıp mı temizlemek gerek yoksa sadece içindeki pislikleri kanı temizledikten sonra bütün olarak mı pişirmek gerek? çok soru soruyorum ama dedim ya yemek konusunda gayet hassasımdır.. bird ehazır senin gibi birini bulmuşken sorayım istedim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    hocam peki bu uskumrunun kılçıklarını yani iskeletini temizleyip, kafasını yüzgeçlerini vs koparıp mı temizlemek gerek yoksa sadece içindeki pislikleri kanı temizledikten sonra bütün olarak mı pişirmek gerek? çok soru soruyorum ama dedim ya yemek konusunda gayet hassasımdır.. bird ehazır senin gibi birini bulmuşken sorayım istedim


    uskumruda fileto veya tulum çıkartmaya gerek yok yapacağın balık ya fırında ya ocakta yemek olarak
    yada ızgara yapacaksın anladığım kadarıyla

    tavada yemek ve fırında buğulama için kuyruğu ve kafayı keseceksin kuyruk kısmı biraz daha uzun olacak şekilde kesip balığı 3 veya büyükse 4 parçaya ayıracaksın

    ızgara için kafayı koparmaya da gerek yok zaten çoğu yer ızgarada sadece balıın içini temizler ama yinede sana kalmış yer kaplamasın diye kopartırsan olur ama kafada güzel ette vardır oradaki ortamda yenir mi bilemem

    eğer tavada unlayıp yapacaksan kılçığı çıkartabilirsin böylelikle 2 parça löp et olur tabi balık çok büyük olursa kılçık her türlü çıkartılır ama alacağın balıklar standart boydadır büyük ihtimalle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    hocam peki bu uskumrunun kılçıklarını yani iskeletini temizleyip, kafasını yüzgeçlerini vs koparıp mı temizlemek gerek yoksa sadece içindeki pislikleri kanı temizledikten sonra bütün olarak mı pişirmek gerek? çok soru soruyorum ama dedim ya yemek konusunda gayet hassasımdır.. bird ehazır senin gibi birini bulmuşken sorayım istedim


    uskumruda fileto veya tulum çıkartmaya gerek yok yapacağın balık ya fırında ya ocakta yemek olarak
    yada ızgara yapacaksın anladığım kadarıyla

    tavada yemek ve fırında buğulama için kuyruğu ve kafayı keseceksin kuyruk kısmı biraz daha uzun olacak şekilde kesip balığı 3 veya büyükse 4 parçaya ayıracaksın

    ızgara için kafayı koparmaya da gerek yok zaten çoğu yer ızgarada sadece balıın içini temizler ama yinede sana kalmış yer kaplamasın diye kopartırsan olur ama kafada güzel ette vardır oradaki ortamda yenir mi bilemem

    eğer tavada unlayıp yapacaksan kılçığı çıkartabilirsin böylelikle 2 parça löp et olur tabi balık çok büyük olursa kılçık her türlü çıkartılır ama alacağın balıklar standart boydadır büyük ihtimalle




    eyv hocam.. yarını iple çekiyorum ama biraz da tırsıyorum.. temizlemesi etmesi filan.. bakalım nasıl olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    hocam peki bu uskumrunun kılçıklarını yani iskeletini temizleyip, kafasını yüzgeçlerini vs koparıp mı temizlemek gerek yoksa sadece içindeki pislikleri kanı temizledikten sonra bütün olarak mı pişirmek gerek? çok soru soruyorum ama dedim ya yemek konusunda gayet hassasımdır.. bird ehazır senin gibi birini bulmuşken sorayım istedim


    uskumruda fileto veya tulum çıkartmaya gerek yok yapacağın balık ya fırında ya ocakta yemek olarak
    yada ızgara yapacaksın anladığım kadarıyla

    tavada yemek ve fırında buğulama için kuyruğu ve kafayı keseceksin kuyruk kısmı biraz daha uzun olacak şekilde kesip balığı 3 veya büyükse 4 parçaya ayıracaksın

    ızgara için kafayı koparmaya da gerek yok zaten çoğu yer ızgarada sadece balıın içini temizler ama yinede sana kalmış yer kaplamasın diye kopartırsan olur ama kafada güzel ette vardır oradaki ortamda yenir mi bilemem

    eğer tavada unlayıp yapacaksan kılçığı çıkartabilirsin böylelikle 2 parça löp et olur tabi balık çok büyük olursa kılçık her türlü çıkartılır ama alacağın balıklar standart boydadır büyük ihtimalle




    eyv hocam.. yarını iple çekiyorum ama biraz da tırsıyorum.. temizlemesi etmesi filan.. bakalım nasıl olacak


    nolcak temizlemesi çok kolay hele uskumrunun daha kolay sadece içi var o kadar :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    hocam peki bu uskumrunun kılçıklarını yani iskeletini temizleyip, kafasını yüzgeçlerini vs koparıp mı temizlemek gerek yoksa sadece içindeki pislikleri kanı temizledikten sonra bütün olarak mı pişirmek gerek? çok soru soruyorum ama dedim ya yemek konusunda gayet hassasımdır.. bird ehazır senin gibi birini bulmuşken sorayım istedim


    uskumruda fileto veya tulum çıkartmaya gerek yok yapacağın balık ya fırında ya ocakta yemek olarak
    yada ızgara yapacaksın anladığım kadarıyla

    tavada yemek ve fırında buğulama için kuyruğu ve kafayı keseceksin kuyruk kısmı biraz daha uzun olacak şekilde kesip balığı 3 veya büyükse 4 parçaya ayıracaksın

    ızgara için kafayı koparmaya da gerek yok zaten çoğu yer ızgarada sadece balıın içini temizler ama yinede sana kalmış yer kaplamasın diye kopartırsan olur ama kafada güzel ette vardır oradaki ortamda yenir mi bilemem

    eğer tavada unlayıp yapacaksan kılçığı çıkartabilirsin böylelikle 2 parça löp et olur tabi balık çok büyük olursa kılçık her türlü çıkartılır ama alacağın balıklar standart boydadır büyük ihtimalle




    eyv hocam.. yarını iple çekiyorum ama biraz da tırsıyorum.. temizlemesi etmesi filan.. bakalım nasıl olacak


    nolcak temizlemesi çok kolay hele uskumrunun daha kolay sadece içi var o kadar :D


    evet ama ilk olunca korkuyor insan.. neyse canım herşeyin ilki vardır demişler

    bu arada karar verdim güzel bir buğulama yapıyorum yarına ölmez sağkalırsam inşallah.. balıklar için de güzel bir salata/sos gibi birşey yapıcam birde kola oldu muydu tamamdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 3 Ekim 2010; 21:30:53 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.