agalar bizim burda bi netcafe var 3katlı ,makinalar falan filan aşmışlar olayı hayvan gibi arşivleri var görünce dibi düşüyo adamın,zaten olayda burda baslıyo.şimdi bende 5gblik creative muvodan var ilk açıldığında günde 2 sefer yaparak 10gb sömürüyodum bunlardan,sonra usblere silikon çektiler ben onları hergittiğimde söküp sömüreye devamettim.yanlız adamlar usblere bi ayar çekmişler şimdi aleti bagliyorum tanıyo yanlız driver istiyo,muvoların herhangi bi driveri yok xp otomatik tanıyodu nası yaptılar çözemedim. Bi fikriolan varsa bizahmet... Şimdiden teşekkürler...
adamlar bilgisayarlarından bişiler alınmasını istemiyo.bikere gördüler yasak usb bağlamak dediler.zaten ogün bugündür önlemlerini artırdılar.Ama bunu nası yapıyolar bi türlü çözemedim.Bi çözsem zaten 1 günde 1o sefer yapıp nevar neyok alacam,sonra ne yaparlarsa yapsınlar..
senin sorununu nasıl hallederiz bilmem ama adamlar iyi düşünmüşler. muhtemelen xpnin driver arşivinden usb aygıtların driverlerini silmişler. senin usb nin driverinin hangisinin olduğunu bulup kullanacağın makinenin driverlerinin içine cd ile taşımak lazım gibi. ama benimki sadece nacizane bir fikir. bu driveri bulmakta dert belkide kendi kullandığın xp deki driverlerin bulunduğu dosyayı komple kopyalayıp oradaki makinede aynı yere yapıştırmak çözüm olabilir
Ufak bi soru: Bu adamlarda USB ile çalışan başka cihazlar varmı??? Webcam vs. vs.???
yalnız soylıyım cihaza zarar veriyor buyuk dosyaları cekmek (örn bnm ipod um :( )
quote:
Orjinalden alıntı: Administrato®
Ufak bi soru: Bu adamlarda USB ile çalışan başka cihazlar varmı??? Webcam vs. vs.???
var hocam adamlar süper sistem kurmuşlar masaları öyle dizayn ettirmişler kasa yerinden çıkmaz ve arkatarafına erişemiyosun(baya kasmak lazım ozamanda hertarafı kameralarla dolu olduğundan anında binerler tepene) webcam arkadaki usbye bağlı ama öndeki çift usbyi nası yaptılarsa çalışma özürlü hale getirmişler
quote:
Orjinalden alıntı: ozbayram
senin sorununu nasıl hallederiz bilmem ama adamlar iyi düşünmüşler. muhtemelen xpnin driver arşivinden usb aygıtların driverlerini silmişler. senin usb nin driverinin hangisinin olduğunu bulup kullanacağın makinenin driverlerinin içine cd ile taşımak lazım gibi. ama benimki sadece nacizane bir fikir. bu driveri bulmakta dert belkide kendi kullandığın xp deki driverlerin bulunduğu dosyayı komple kopyalayıp oradaki makinede aynı yere yapıştırmak çözüm olabilir
çok saol kardeşim bide bunu denerim.büyük ihtimalle bütün driverleri kopyalamam lazım ama çalıştırmayı başarırsam harbi nekadar uğraşsam değer yani adamların arşivi öyle böyle deil. o arşivdeki dosyaların çoğunu nette bulamazsın tutki buldun indirmen aylar alır. 500 kadar divx daha çıktığı gün girilen binlerce yeni eski mp3 klipler yeni eski birçok dizi şahanın tv8den itibaren tüm bölümleri takımların avrupa zaferleri unutulmayan maçlar daha sayamayacağım birsürü şey adamların ana makinasında harddisk buzdolabı büyüklüğünde heralde.Günlerce günde 10gb aldim daha 10da biri bile değildir oderece yani çünkü hergün yeni bişiler ekleniyo...
evin yakınsa adamla makul bi fiyata anlaş ağ kablosu döşe aranıza
tam olarak nasil bir hata veriyor. driverini mi istiyor ? eger ben internet kafe sahibiysem kasanin on tarafindaki usb leri kullanilmasini istemiyorsam kasanin icinde usb lerin kablolarini cekerim zaten arka tarafa ulasamiyorum diyorsun. veya usb lerin 7-8 kablosu oluyor bunlarin birkacini cikartmis olabilirler boylece bir tanesi baglantiyi saglayamayinca eksik driver hatasi falan veriyor olabilir. belki arkadasin dedigi gibi windows un icindeki usb driver in dosyalarindan birkacini silmis olabilirler onun icin bi tane windows cd si gotur i386 klasorunu goster driver istedigi zaman bu sekilde cozebilirsin. arsiv ne mp3 arsivimi ?
quote:
Orjinalden alıntı: murtiss
tam olarak nasil bir hata veriyor. driverini mi istiyor ? eger ben internet kafe sahibiysem kasanin on tarafindaki usb leri kullanilmasini istemiyorsam kasanin icinde usb lerin kablolarini cekerim zaten arka tarafa ulasamiyorum diyorsun. veya usb lerin 7-8 kablosu oluyor bunlarin birkacini cikartmis olabilirler boylece bir tanesi baglantiyi saglayamayinca eksik driver hatasi falan veriyor olabilir. belki arkadasin dedigi gibi windows un icindeki usb driver in dosyalarindan birkacini silmis olabilirler onun icin bi tane windows cd si gotur i386 klasorunu goster driver istedigi zaman bu sekilde cozebilirsin. arsiv ne mp3 arsivimi ?
hocam aklıma gelebilen arsivi yukarda yazmıştım yanayakıla aradığın nevarsa var adamlarda mp3,divx. driver hatası benim aleti tanıyıp sonradan driver istemesi ama aletin xp için herangibi driveri yok.elimdeki cdsindede nettede sadece 98 için driver yapmışlar xpde kurmaya çalışınca windows98 değil hatası veriyo yani xp driveri yok. benim tahminimde windowsun driver dosyasını sildikleri birazdan bi windows cdsi bide aygıt yöneticisinden bakıp aldığım muvodriveri ile gidip deneyecem işallah başarırım...
aygıt yoneticisindeki evrensel seri yol denetleyicisi altındakitum ayarları kontrol et.devre dısı bırakılmıs olan kok hublar vardır.veya yazdırma desteği kapalıdır...
internet kafelerdeki makinelerde kullanicilar admin degilki bu soylediklerinizi yapabilmek cok zor ahtta imkansiz. kafeler kullanıcıları user yapiyorlar onlarında yetkisi sınırlı o yuzden drıver bıle olsa elınde yukleyemezsın makineye. ben kafe sahiplerinin yerinde olsam registry den kapatirdim usb belleklere sadece web camler calisirdi. (ben kafeyi tutuyorum :)) )
çok basit bi yöntem arkadaki usb.ler direk anakarta bağlıdır ama öndeki usb.ler anakarta kısabir kablo ile bağlıdır. Öndeki usb.lerin anakarta bağlı olan fişini çıkarırsan birdaha öndeki usb.ler çalışmaz. driverle falan alakası yok.. isterseniz açın kasayı bakın
peki bu soruyu ters sorsak diyelim bir cafe sahibisin ve USB ile arsivinin sömürülmesini istemiyorsun ne yapman gerekir?
quote:
Orjinalden alıntı: Kara_Dayı
çok basit bi yöntem arkadaki usb.ler direk anakarta bağlıdır ama öndeki usb.ler anakarta kısabir kablo ile bağlıdır. Öndeki usb.lerin anakarta bağlı olan fişini çıkarırsan birdaha öndeki usb.ler çalışmaz. driverle falan alakası yok.. isterseniz açın kasayı bakın
karadayi kardes arkadasin ilk yazdigin bakarsan usb yi taktigi zaman bilgisayar driver istedigini soyluyor. eger kablo cikartilmis olsaydi usbyi hic tanimazdi.
1.konu başlığını açarken daha dikkatli ol bence.kimse sana bilgisayarlarından bi şey aşırabilirsin diye bi garantide bulunmuyo.istemiyolarki böyle bi önlem almışlar. 2. 5gb lık creative muvo yu alcak parayı buluyosan git adamlara söyle ücreti karşılığı arşivlerinden faydalan.
quote:
Orjinalden alıntı: mranderson
1.konu başlığını açarken daha dikkatli ol bence.kimse sana bilgisayarlarından bi şey aşırabilirsin diye bi garantide bulunmuyo.istemiyolarki böyle bi önlem almışlar. 2. 5gb lık creative muvo yu alcak parayı buluyosan git adamlara söyle ücreti karşılığı arşivlerinden faydalan.
yoruma bak be :) benim mavi renk bir ferrarim var ama benzini cok harciyo meret o yuzden lpg taktirdim (biraz zor olsada) boylece hem mavi ferrarime biniyorum hem daha az harciyorum simdi ne alaka diyeceksin. bosver diyecegim (post artirmak icin yaziyorum bakma sen bana)
yoruma bak be :) benim mavi renk bir ferrarim var ama benzini cok harciyo meret o yuzden lpg taktirdim (biraz zor olsada) boylece hem mavi ferrarime biniyorum hem daha az harciyorum simdi ne alaka diyeceksin. bosver diyecegim (post artirmak icin yaziyorum bakma sen bana)
takıl sen kafana göre.anlamak içinde çaba gösterme.anlayamazsın.post düşünecek olsam 1,5 senedir üye olduğum bi yerde 30 mesajım olmazdı sanırım.bunu anladın sanırım.bu daha basite indirgenmiş bi cümle.kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: mranderson
sanki adamların kafesini hackliyoruz anasınısatiim yoruma bak.Usta adamaların indirdiği mp3ler bandrollümü sankide yasadışı bi iş yapıyormuşum muamelesi geçiyorsun.onlar hayvan gibi bağlantısıyla cümbürcemaat indirdiklerini bende onlardan indiriyorum çıkarkende 1ytl veriyorum ama tabi senin anlaman biraz zor olabilir sen takıl kafana göre